×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 00:20
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Români de pretutindeni uniţi sub tricolor
Tricolorul
Tricolorul

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 lansează marţi, 12 august, campania “Lunile Tricolorului” în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, în prezenţa autorităţilor locale, a parlamentarilor şi a clericilor de la Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din localitate.

La ora 13.00, un uriaş steag tricolor de 150 de metri a fost desfăşurat de cei 100 de participanţi, români din Republica Moldova, din jurul graniţelor şi de pretutindeni. Acţiunea va marca prin tricolor - simbol al identităţii şi unităţii naţionale - dorinţa de regăsire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat. Tricolorul va fi desfăşurat apoi în mai multe oraşe, printre care Iaşi, Bârlad, Cluj, Braşov, Argeş, Galaţi, Călăraşi, iar în final va ajunge la Chişinău, unde, pe 14 septembrie, va fi organizată o amplă manifestaţie stradală.

Campania de promovare a unităţii naţionale, “Lunile Tricolorului”, se va desfăşura în perioada 12 august - 12 octombrie, când o serie de evenimente vor fi organizate pe ambele maluri ale Prutului, printre care distribuirea de panglici tricolore şi materiale informative, şcoli de vară, tombole şi flashmob-uri în marile oraşe şi marşuri în cele două capitale româneşti: Chişinău şi Bucureşti.

Următoarea acţiune va avea loc la Bârlad, în perioada 18-22 august, unde va fi organizată o Şcoală de Cultură şi Afirmare Românească, ce are în vedere pregătirea şi valorificarea potenţialului tinerilor unionişti, prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, management cultural şi de proiect, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative. În Bucureşti, toţi cei care conştientizează necesitatea apropierii celor două state româneşti vor putea participa la activităţi organizate cu ocazia zilelor de 27 august – Ziua Naţională a Republicii Moldova şi 31 august – Ziua Limbii Române. (MPB)

Publicat Marţi, 12 august 2014
2717
 | 0
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017