×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 14:22
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Asfaltangiu "de bază" al țării
Fost consilier al lui Traian Băsescu, reținut apoi arestat
Foto enational.ro Theodor Berna a ajuns după gratii
Foto enational.ro Theodor Berna a ajuns după gratii

Theodor Berna, fostul consilier al lui Traian Băsescu pe vremea când era primar al Capitalei, a fost reţinut de procurorii prahoveni.
Berna, patronul firmei de construcţii Tehnologica Radion, este acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală.

Theodor Berna (foto), administrator la SC Tehnologica Radion SRL București și SC Teloxim Con SRL București, a fost reținut alături de Florian Bujoreanu, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL București, cei doi urmând să fie prezentați Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Fostul consilier al lui Băsescu a fost reținut în urma unor percheziții efectuate de polițiștii prahoveni, fiind cercetat alături de alte șapte persoane.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, cele opt persoane implicate în acest dosar sunt cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani constând în aceea că, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienței ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul în acest dosar este estimat la 104.940.660 lei (23 milioane euro) rezultat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală și de 353.089.030 lei (78,5 milioane euro) din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, se arată în comunicatul Parchetului.

SC Tehnologica Radion SRL este implicată în dosarul în care Mădălin Dumitru, directorul suspendat al Direcției generale infrastructură și servicii publice din cadrul Primăriei Capitalei, este cercetat de DNA pentru corupție.

Actualizare:

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis, marţi, propunerea Parchetului Curţii de Apel Ploieşti şi au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Theodor Berna.

Ioana RaduPublicat Marţi, 19 august 2014
5767
 | 13
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
white fox
0
peste mic...ne intereseaza cind intra beshescu!
Publicat Joi, 21 august 2014
+Răspunde
IQ100
-1
adevarul ca tot vad editat plimband gropile prin Bucuresti la greu...si asfaltul...
Publicat Marţi, 19 august 2014
+Răspunde
BlowJob Base
+2
Eh!! Zii Casuneanu, Umbrarescu ,zii Popoviciu si atunci mai vii de-acasa !!!
Publicat Marţi, 19 august 2014
+Răspunde
Geo
+5
Mda, alt nume neaos romanesc, B e r n a ...
Publicat Marţi, 19 august 2014
+Răspunde
nicu
+2
asta nu sia mai dat drepturile la imparatie,s-a facut al dracului,motiv pentru care gorilele au pus ghiara pe iel,o sal lase lefter de bani si avere.
Publicat Marţi, 19 august 2014
+Răspunde
escu
+6
Abia aștept să văd ce politician va fi acuzat că l-a șantajat, după modelul lui Claudiu Iordache. Să fie tot Dan Voiculescu? Să fie ....? Domnule și cum se duc, rând pe rând, marii noștri oameni de afaceri cu statul. Păcat că Vadim Tudor nu a avut ocazia să construiască pușcăria mafioților.
Publicat Marţi, 19 august 2014
+Răspunde
Mariana
+2
Basescu loveste in mafia asfaltului unde sunt persoane care au finantat PDL-ul si asta ca o consecinta a infidelitatii lui Blaga. In acelasi timp cade beleaua si pe Udrea.
Publicat Marţi, 19 august 2014
+Răspunde
crocodilul flamand
+7
Oooops,se apropie si de Udrea cu ocazia asta;ca ea era bara-bara cu individul la spalatoria de fonduri pentru asfaltari Cred ca deja e mare panica prin Dubai,hotelurile "La Conchita-bin Laden" incep sa faca reduceri de personal si pun afise "de vanzare"
Publicat Marţi, 19 august 2014
+Răspunde
sheron tite'
+15
Acest sacal care prin inselaciune si falsuri a bagat in faliment zeci de firme mici carora le dadea lucrari in subantrepriza si nu le deconta cu anii,care firmelor impuse de pdl le dadea lucrari cu plata imediata fara a cere calitate si din cauza carora acum NU mai misca nimic la primarii pentru ca BEI a luat la puricat toate lucrarile constantand FURACIUNI INIMAGINABILE,acest personaj care tinea oamenii NEPLATITI cu lunile si de foame ajungeau la greve spontane cvasipermanente,care platea la NEGRU grosul salariilor tocmite cu angajatii si care imbuiba oameni ca udriste metrou,videanu(caruia ii punea in opera produsele de la Marmura),preda te,blaga si basescu carora le asigura campaniile pentru primarie si presedentie,s.a.acest om TREBUIE sa plateasca si sa-i traga in JUSTITIE pe toti cei stiuti sau nestiuti.ACESTIA sunt cei care NE-AU INFOMETAT si datorita carora ACUM tara intra in,,recesiune",ACESTIA sunt disperati in frunte cu basescu,udrea si altii ca vor pierde puterea si automat privilegiile si A incepe sa functioneze cu adevarat iar regimul basescu va fi demolat cu propriile arme,cum altfel decat de jos in sus,sefii dna,parchete,etc nemaiputand sa dea inapoi si trebuind sa faca dreptate dupa ce au exagerat cu Nastase cand s- a rupt OMERTA la nivel inalt.Basescu stie!
Publicat Marţi, 19 august 2014
+Răspunde
SOBOLANU
+24
ups s a mai dus o sursa de bani negri pentru base e bine eff bine !!!!!!!!!
Publicat Marţi, 19 august 2014
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017