×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 02:19
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Un "ONU al religiilor", condus de Papa Francisc
Vatican: Propunere surprinzătoare venită din Israel

Fostul președinte israelian Shimon Peres a declarat, în timpul vizitei sale la Vatican, că a propus crearea unui ”ONU al religiilor”, ținând cont de ineficiența actualei Organizații a Națiunilor Unite, transmite AFP.

”Azi, războaiele izbucnesc în primul rând folosind pretexte religioase. Ne confruntăm cu sute și mii de organizații teroriste, care pretind că ucid în numele lui Dumnezeu”, a declarat Peres, 91 de ani, într-un interviu pentru revista Famiglia Cristiana.

”Pentru a lupta împotriva acestor derive avem ONU. Este o instituție politică, care nu are nici armele de care dispun națiunile, nici convingerea pe care o presupune religia”, spune fostul preşedinte israelian. ”Prin urmare, ținând cont de fapul că ONU este depășit, avem nevoie de o Organizație a religiilor unite, un ONU al religiilor. Ar fi cel mai bun mod de a ne opune teroriștilor care ucid în numele credinței”, a spus Peres.

El a declarat că îl vede în fruntea noii organizații pe actualul Papă Francisc, considerând că, ”poate pentru prima dată în istorie”, Papa este respectat și de adepții altor religii. ”Poate că este singurul lider respectat”, a completat Peres.

Călin MarchieviciPublicat Joi, 04 septembrie 2014
6417
 | 5
 | 4
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Hiperboreus
0
ONU pentru religii, lider religios mondial = si uite asa apare Anticristul. O fi Papa Francisc din neamul lui Dan! Profetiile apocaliptice se realizeaza pas cu pas. Planul Antihristic este in desfasurare!
Publicat Joi, 04 septembrie 2014
+Răspunde
Ion
+3
Desigur capitala va fi la Ierusalim.Romanii sunt mai inaintati ei avand chiar si o banca internationala a religiilor.A dat ea faliment dar cine trebuia sa castige a castigat.
Publicat Joi, 04 septembrie 2014
+Răspunde
IQ100
+9
asta imi place mult de tot " Ar fi cel mai bun mod de a ne opune teroriștilor care ucid în numele credinței”...dar cum o fi cei care ucid in numele suprematiei economice si politice? sau care isi schimba si credinta in acelasi scop?
Publicat Joi, 04 septembrie 2014
+Răspunde
IQ100
+1
nu e surprinzator de loc....chiar confirma teoriile conspirationiste despre unificarea religiilor....avnd in vedere si de unde vine si unde a gasit audienta, totul seleaga...noroc ca eu unul m-am lamurit practicand o singura religie , ca toate sunt mincin...iiih, pardon, povesti frumoase si moralizatoare si adevarate toate, care fac mult bine indivizilor si umanitatii....toata lumea sa fie bine si tot omul sa prosperre, cum zicea nemuritorul Gambetta.
Publicat Joi, 04 septembrie 2014
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017