×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 18:10
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Surpriză mare? În niciun caz
Sebastian Ghiţă o ajută în campania electorală pe Elena Udrea
Sebastian Ghiță și Elena Udrea
Sebastian Ghiță și Elena Udrea

Ce titluri apar la ştirile cu Elena Udrea şi ce titluri apar la ştirile cu Iohannis. De ce este sprijinită Elena Udrea. Un consilier prezidenţial „în slujba” oamenilor lui Sebastian Ghiţă. Precedentul din 2009: Sebastian Ghiţă în top 10 al sponsorilor PDL şi Traian Băsescu.

O surpriză care nu este o surpriză

O sursă foarte apropiată trustului de presă al mogulului Sebastian Ghiţă (deputat PSD şi eminenţa cenuşie din comisia parlamentară “SRI”) ne-a dezvăluit încă de acum trei săptămâni o stare de fapt care (doar) la prima vedere ar părea o surpriză: sprijinirea Elenei Udrea în campania pentru prezidenţiale de către Sebastian Ghiţă şi subalternii săi din vehiculele media pe care le patronează. O monitorizare atentă a produselor editoriale din ultimul timp ale RTV şi a site-urilor adiacente confirmă din plin afirmaţiile sursei noastre.

„Sprijinul pentru Elena Udrea nu reprezintă deloc o ameninţare pentru prietenul lui Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, pentru că Elena Udrea nu are nicio şansă, nici măcar să prindă finala. Dar Udrea este o armă perfectă utilizată de oamenii lui Sebastian Ghiţă în bătălia de demolare a lui Klaus Iohannis. O demolare care se realizează prin asocierea sa permanentă cu Traian Băsescu şi mai nou şi cu Dan Voiculescu. Şi evident, Elena Udrea este utilizată – în special prin anumite declaraţii pe care le face – pentru a fi «scoasă în evidenţă» «asocierea» Iohannis-Băsescu. O demolare a lui Iohannis este benefică atât pentru Ponta, cât şi pentru Băsescu”, ne-a precizat sursa citată.

Un consilier prezidenţial, în serviciul echipei lui Ghiţă

Mai mult, aceeaşi sursă ne-a dezvăluit şi dedesubturile unui nou subiect lansat de RTV, „omul de legătură” dintre Băsescu şi Iohannis. „Din informaţiile pe care le deţin, oamenii lui Sebastian Ghiţă, dacă nu chiar patronul, l-au rugat pe consilierul prezidenţial Iulian Chifu să facă «o plimbare» în Modrogan, unde se află sediul central al ACL, pentru ca să fie fotografiat şi pentru ca pozele să susţină noua manipulare privind «omul de legătură dintre Băsescu şi Iohannis». Acum de ce a acceptat Iulian Chifu să joace acest rol, nu ştiu. Probabil ştiind că Traian Băsescu, după 22 decembrie, când i se termină mandatul, nu mai are un viitor pe scena politică, se pregăteşte să schimbe din nou barca. Nu o face pentru prima oară. Şi, drept consecinţă, a acceptat să facă acest serviciu pentru Sebastian Ghiţă sau pentru oamenii lui. Să nu mire pe nimeni dacă Iulian Chifu va avea o funcţie şi în viitorul regim, dacă va câştiga Ponta alegerile”, a adăugat sursa citată.

Ce titluri sunt cu Elena Udrea

Sprijinul acordat de către Sebastian Ghiţă Elenei Udrea este mai mult decât vizibil pentru cine urmăreşte emisiunile postului unde foarte, foarte rar ea este doar „înţepată”, în schimb sunt prezentate ştirile de la conferinţele de presă şi alte declaraţii ale candidatei PMP.

Pe site-ul postului tv patronat de Sebastian Ghiţă şi pe cele adiacente nu veţi găsi titluri negative privind-o pe Elena Udrea. Toate declaraţiile pe care le face Elena Udrea în conferinţele de presă pe care le susţine sunt redate integral, iar celelalte articole sunt favorabile. Am selectat câteva titluri sugestive:

Ce va INTERZICE Elena Udrea dacă va ajunge preşedintele României”

Elena Udrea: Victor Ciorbea este un politruc”

Elena Udrea a CÂNTAT şi a DANSAT la Kanal D. Nu ai văzut-o niciodată în această postură”

Elena Udrea: Dacă voi ajunge preşedinte, nu-l voi graţia pe Mircea Băsescu”

Gest deosebit făcut de ELENA UDREA pentru o femeie sinistrată”

Cum arată titlurile ştirilor cu Iohannis

Cu totul alta este situaţia în ceea ce priveşte titlurile ştirilor (sau editorialelor) care îl au drept subiect pe Klaus Iohannis. Se continuă ceea ce telespectatorii văd pe „sticlă” la România TV, unde zilnic candidatul ACL este linşat mediatic. Iată câteva titluri:

Klaus Iohannis a picat testul omului de stat”

„Propaganda Iohannis-Băsescu, disperată. Geoană nu îl acoperă pe Iohannis”

„Aroganța are un nou nume – Klaus Werner Iohannis”

„Confirmarea finală: Iohannis este scutierul lui Traian Băsescu”

„Miza moţiunii de cenzură PNL-PDL: acoperirea minciunilor lui Klaus Werner Iohannis”

„KLAUS IOHANNIS are timp de gargara politică, nu și de mame și pensionari”

„Priorităţile candidatului Iohannis – îmbogăţirea”

„Iohannis vrea să lege primarii la jugul regimului Băsescu”

Cum l-a asigurat Iohannis pe Băsescu de întreaga sa supunere”

În ultimele zile o singură ştire despre Iohannis nu a reprezentat un atac la adresa candidatului ACL: „Premieră la Sibiu. Timp de 2 săptămâni, sibienii şi turiştii vor putea circula cu un autobuz electric”. Dar nu suntem în faţa unei surprize. Pentru că în text este vorba de intrarea în probe în Sibiu a unui autobuz produs de chinezi (sic!), iar primarul Klaus Iohannis, primul călător al autobuzului, a declarat: „Acest eveniment se înscrie în încercarea noastră de a face Sibiul mai curat, mai verde, cum se spune, se înscrie în tendinţa Sibiului de a fi un smart city”. De menţionat că ştirea a fost dată de oamenii lui Sebastian Ghiţă după întoarcerea premierului Ponta din China. Deci o ştire cu... bătaie lungă.

Titluri comune: Udrea-Iohannis

Sunt şi ştiri (editoriale) care îi au drept subiecţi şi pe Elena Udrea şi Klaus Iohannis. Cum sună titlurile, vedeţi mai jos:

„Klaus Iohannis pierde teren în faţa Elenei Udrea”

Udrea, un candidat mai bun ca Iohannis chiar și pentru liberali”

Udrea: Sunt un candidat mai bun decât Iohannis, decât toţi ceilalţi. Uitaţi-vă la ce am făcut, nu la vorbe

Elena Udrea îl ACUZĂ pe Klaus Iohannis că are <>”

De ce o sprijină Sebastian Ghiţă pe Elena Udrea

Sunt mai multe motive pentru care Sebastian Ghiţă o sprijină pe Elena Udrea. Nu că ar fi pentru prima oară. În 2009, Sebastian Ghită a fost sponsor în Top 10 al partidului lui Traian Băsescu, PDL, unde Elena Udrea era de facto numărul unu. Prin firma sa SC Teanent International a donat PDL 55.000 lei pe 5 mai 2009, iar prin altă firmă a sa, Asesoft International, a donat 80.000 lei pe 7 mai 2009. (Sursa: Monitorul Oficial nr.203 din 31 martie 2010). Şi să nu uităm, 2009 a fost an dublu electoral, cu alegeri europarlamentare şi (mai ales) prezidenţiale. Care sunt motivele pentru care Sebastian Ghiţă sprijină un contracandidat al colegului său de partid şi totodată foarte bunului său prieten Victor Ponta este uşor de explicat:

- se urmăreşte în principal ca Elena Udrea să colecteze cât mai multe voturi „anti-Ponta” pentru ca acestea să nu ajungă la Klaus Iohannis în primul tur

- se urmăreşte crearea pentru Elena Udrea a unui portofoliu de voturi pentru ca ea să le negocieze cu unul dintre finaliştii din turul II, în speţă Klaus Iohannis, pentru a permite lui Victor Ponta, între cele două tururi, să iasă pe piaţă cu „alianţa dintre Iohannis şi Băsescu” ca temă de campanie

- se încearcă (este însă aproape imposibil de realizat) propulsarea Elenei Udrea în finală. Dacă prin absurd s-ar ajunge la o finală Ponta – Udrea, strategii PSD vor relua tema de campanie din 2000; atunci a fost vorba de „pericolul naţional” C.V. Tudor, acum va fi vorba de „pericolul naţional” Băsescu, prin urmaşa lui, Elena Udrea. Se ştie, în 2000, societatea civilă şi forţele de dreapta speriate de „marele pericol Vadim” l-au votat pe Ion Iliescu, legitimându-l 100%. De o astfel de legitimare are nevoie acum şi Victor Ponta, mai ales că se ştie că în situaţia (puţin probabilă) în care Iohannis nu ajunge în finală, electoratul PNL şi PDL nu va ieşi la vot în turul II.

Lucian GheorghiuPublicat Vineri, 05 septembrie 2014
8929
 | 18
 | 22
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
baSSecu
+2
O ajuta pe dinapoi...
Publicat Miercuri, 10 septembrie 2014
+Răspunde
Ivan cel Groaznik
-1
Atentie !!!! Articol scris de un basist declarat Lucian Gheorghiu
Publicat Marţi, 09 septembrie 2014
+Răspunde
Badea Gheorghe
+7
Doi gainari(gaini) ai Securitatii... De ce la dati pozele ? Lucrati impreuna ?
Publicat Vineri, 05 septembrie 2014
+Răspunde
Se stie
+8
Asa e,noi credem intr-un Iohannis determinat sa faca ceva pentru Romania,care n-a furat oricum, cat astia naraviti de 25 de ani la cascaval,si care nu se lasa antrenat in mocirla pese disto se cu risto ba sis ta.In 25 de ani s-a reusit interlorizarea tarii cu spijinul tuturor sfintilor din politica si nu numai.
Publicat Vineri, 05 septembrie 2014
+Răspunde
valy
-2
Multi fani pnl-isti si anti psd-isti din convingere isi fac iluzii desarte crezand intr-un Johannis s nu poate castiga decat cu ajutorul basistilor din PMP si PDL,iar PNL s-ar putea sa incapa pe mana lui Basescu din 2015 incolo,ca si lider.De altfel,Johannis si cei din spatele lui lasa cat pot ei sa se inteleaga ca daca adversarii lor ii eticheteaza ca basisti,nu se inseala cu nimic.Antonescu ar fi fost altceva.Din pacate,singur (sau poate santajat cu ceva) a cazut in plasa.Johannis e un personaj slab,santajabil (multe pete neclarificate inca cu ceva argumente plauzibile),fara statura morala si politica clamata.Faptul ca e neamt nu e suficient.Ponta e si el un personaj slab,dar macar e antibasist (desi a luat multe tepe de la Basescu).Singurul candidat mai apropiat de profilul unui presedinte e Calin Tariceanu,dar din pacate, el nu prea are sanse.E pe locul 3,dar il va pierde prin frauda,caci ,,printesa,, nu va accepta un loc mai jos de 3.Daca nu-l poate forta pe Basescu sa-l elimine la masa verde pe Johannis e doar din cauza ca n-ar avea nicio sansa in fata lui Ponta.Electoratul o detesta si o vede ca pe o ... parvenita.
Publicat Vineri, 05 septembrie 2014
+Răspunde
SOBOLANU
+8
IMI PARE RAU A DOUA OARA CAND IMI BLOCATI ARTICOLUL !!!!!! SA INCERC ALTCEVA BASE+PONTA +NUTYCA+GHITA =SILA GREATA SI DISPRETTOTAL !!!!!! JOS PSD=EBOLA SOCIETATII ROMANESTI !!!!!!
Publicat Vineri, 05 septembrie 2014
+Răspunde
Clar ca lumina zilei
+22
E clar ca lumina zilei ca Ponta o vrea in turul doi pe Udreea si toti isi dau mana sa-l ingroape pe Iohannis.Doar Antonescu-l poate salva pe Santa Klaus,venindu-i alaturi in campanie.La cat de nobil si generos il stiu,cred ca intr-un final o va face.
Publicat Vineri, 05 septembrie 2014
+Răspunde
ioana @ Clar ca lumina zilei
+4
poate ii da si lui o buza mica si una mare sa se stearga cu ea la gura!
Publicat Vineri, 05 septembrie 2014
+Răspunde
Nutzy U .
+21
Pariati cu mine ca - sprijinita fiind de Basescu , Ghita si alti masculi feroce - voi lua 5 % in turul I al alegerilor ??? Sa nu-mi spuneti mie Nutzy daca nu va fi asa ! :)
Publicat Vineri, 05 septembrie 2014
+Răspunde
QX
+20
Politica romaneasca este, doar, o alta forma de jecmanit / camatarit / hotit / indobitocit ... poporul si sentimentele (visele) acestuia, daca initial politica a avut rolul de coagulare a energiilor pentru cauzele nobile a popoarelor (si atunci existand derapaje), in Romania contemporana totu-i derapaj, iar hotiilor si tradarilor tuturor penalilor (numiti diversionist politicieni) li s-au pus numele de politica (politica romaneasca). Poporul dezorientat (de cat de falit a ajuns) se uita cand stanga, cand la dreapat politica, neintelegand ca toti is aceiasi, nici unul mai breaz, si orice politician roman contemporan putand da clasa si lui Alibaba, si corsarilor si piratilor lumii.
Publicat Vineri, 05 septembrie 2014
+Răspunde
Opinii
-13
lucian gheorghiule, cu toateminciunile si marlaniile pe care le debitezi zilnic, ai fi bun la festivalului ziariştilor comici ,daca nu ar fi basisti, cărora li se rupe de meserie, de cititori şi de gramatică.Ceea ce faci tu mai baiatule este bataie de joc dar sper ca dl Nistorescu sa se sesizeze si sa primesti ceea ce meriti.
Publicat Vineri, 05 septembrie 2014
+Răspunde
Cristi C @ Opinii
+14
La tenis si Halep a gresit dar aici mie mi se pare ca tot ceea ce spune este corect.
Publicat Vineri, 05 septembrie 2014
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017