×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 18:20
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ce vreau să spun
Suspendarea contra gunoiul băgat sub preş
Cornel Nistorescu
Cornel Nistorescu

Între suspendarea lui Traian Băsescu şi votul pentru alegerea lui Victor Ponta ce aleg? Nici una din variante! Dar între suspendarea lui Traian Băsescu şi debarcarea lui Victor Ponta ce aş alege? Amândouă! Ca şi între arestarea lui Traian Băsescu şi cea a lui Victor Ponta. A da unuia dreptate (prioritate) împotriva celuilat este un soi de nenorocire egală. Argumentele diferă pe ici pe acolo. Dar în esenţă sunt cam aceleaşi.

Campania iniţiată de Călin Popescu Tăriceanu face parte din reţeta de propagandă a PSD-ului în campania electorală. A insista pe suspendarea lui Traian Băsescu este egal cu a arăta lupul bătrân din pădure în vreme ce ţi se ia mielul din curte. Este tot o şmecherie ieftină, care ascunde o încercare de a păstra captiv electoratul de la ultimul referendum. Aşa cum spuneam la începutul textului, Traian Băsescu merită suspendat şi răs-suspendat. Chiar şi în ultima zi de mandat. Evident, cu valoare strict simbolică, mai ales pentru viitorul ţării noastre. Adică aceea de a atrage atenţia asupra sancţiunii publice pe seama unui tip de comportament. Să ţină minte toţi politicienii că în cazul în care repetă trăsnăile jucătorului Băsescu vor păţi la fel. Or, Victor Ponta nu asta urmăreşte! Fericit nevoie mare, ar repeta şi el ce a făcut Ceau-Băsescu. Ba în unele cazuri chiar face. Şi la el contractele se dau pe veresie ca la Udrea, Boc şi Băsescu. Şi PSD-ul ar face exact ce a făcut PDL-ul pe vremea când era la guvernare şi preşedintele îi ţinea spatele. Ba chiar se poartă la fel. Aş zice că, în materie de forţare a legilor, mai abitir. PDL-ul învârtea banii cu tupeu. PSD-ul învârte legile ca să poată mişca banii cu acoperire formal legală.

Suspendarea anunţată de Călin Popescu Tăriceanu este un show politic care să ţină lumea înfuriată pe Traian Băsescu. Altfel spus, să ţină publicul USL montat în ostilitatea sa faţă de descurcăreţul, arogantul şi învârtitul personaj Traian Băsescu. Atât cât are nevoie ca Victor Ponta în tandem cu Călin Popescu Tăriceanu să pună mâna pe putere la alegerile din noiembrie. Nimic mai mult. Iar Traian Băsescu, prin toate pe care le face, abia că-i întărâtă şi le dă apă la moară pentru menţinerea acestei strategii tip diversiune. Care este diversiunea? Stupid de simplă. Guvernarea Ponta este scoasă de sub lumina reflectoarelor şi a dezbaterii publice. Toată lumea stă cu ochii pe Băsescu şi-i ţine hangul premierului, care mai fredonează câte o ocară şi două înjurături. Concentrarea tirului şi implicit a mâniei populare asupra lui Traian Băsescu permite ascunderea sub preş a tuturor aberaţiilor lui Victor Ponta, a tuturor mânăriilor făcute cu Sebastian Ghiţă, a grosolanelor abuzuri de la CNA făcute de Laura Georgescu şi a multor altor lucruri legate de redevenţe şi de tot soiul de acorduri subterane. Dacă populaţia se concentrează ca la referendum pe huiduirea lui Traian Băsescu, ea scapă din vedere cum a fost scos din hazna caraghiosul acesta de Dan Diaconescu şi tolerat cu emisiuni de noapte pe postul de seriviciu al PSD şi la care se dau pachete şi se promit funcţii pentru un vot la prezidenţiale. Cică primii 300 vor primi funcţii la Cotroceni, nu la Jilava lângă tăticul OTV-ului. Adoptarea ordonanţelor de urgenţă nu se mai vede nici ea, limbariţa penibilă a premierului trece şi ea neobservată iar lăudăroşeniile sale cu posturile negociate la Comisia Europeană şi replicile sale isterice intră şi ele sub preş ca atâtea alte căcănării. Trec mai uşor şi intrarea României în recesiune, şi numirea lui Victor Ciorbea la Avocatul Poporului pe post de Augustin Zegrean mai tânăr, dar şi mai adormit. Şi multe altele scapă nepurecate, nediscutate şi chiar necondamnate.

Dacă mai ţineţi minte, nu Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care a lansat suspendarea după ce a trecut şi al doilea referendum. Primul a fost Dan Voiculescu (amplificat de Antena 3), apoi Mădălin Voicu, amplificat şi el de acelaşi post cu al său vaier. Şi nu mai ştiu câţi au făcut-o în emisiunile lui Mihai Gâdea. Asta e dovada strategiei deja vechi de câteva luni, dacă nu chiar de un an şi ceva. Că este doar o scenetă electorală ne arată şi reacţiile lui Victor Ponta şi ale lui Liviu Dragnea. Mai săptămâna trecută, la o emisiune ca de vitrină, Victor Ponta zicea despre anunţul abia făcut de C.P. Tăriceanu că aşteaptă să vadă care sunt argumentele sau acuzele. Ce înseamnă asta? Că nu-s clare, că nu s-au hotărât sau că sunt atât de multe şi nu le-au ales pe cele pe care să le invoce şi cu care să rateze şi al treilea referendum!

România este chemată să caşte ochii la un spectacol deja cunoscut pentru a nu realiza cât de dramatică este alunecarea în râpa de la marginea Europei.

Cornel NistorescuPublicat Duminică, 07 septembrie 2014
7785
 | 73
 | 24
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Raskolnikov
-5
Ce moaca acrita ai,Nistorescule,te-ai schimbat rau de tot si mai ales in rau.Candva te asculatm orbeste,te citeam ,te veneram,uite ce-ai ajuns....durere
Publicat Joi, 11 septembrie 2014
+Răspunde
Anonymus @ Raskolnikov
+5
E acrita "moaca" (ce limbaj "elevat"!) pentru ca nu corespunde liniei de partid? O guvernare PSD pe toate planurile inseamna o infrangere a democratiei din Romania (asa fragile cum e) pe toate fronturile.
Publicat Joi, 11 septembrie 2014
+Răspunde
traila
-5
mkjm nbhg gvc jjnnnbnn gmkji tred jhumn opoimn
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
Litruţă
+14
Ce să mai...nouă românilor ne place debandada.
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
Ezechiel
-1
La alunecarea asta in rapa atzi contribuit din plin domnule N. In al doilea rand....bun.bun si "eu cu cine votez" ? Adica dv. nu datzi solutzii ci apelatzi la ce-i mai comod : carcoteala ! In al treilea rand : oriunde in Europa actuala se alege dintre doua rele ! Nu mai exista solutzii, capitalismul european si-a epuizat ideile !
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
MelosNegros
-1
Adică dacă oamenii vor merge la votul pentru demitere pe 2 noiembrie, sacrificând pentru aceasta cam o oră din timpul lor liber, asta înseamnă că de acum şi până'n 2 noiembrie, nu vor mai avea ochi şi urechi pentru eventualele abuzuri ale guvernării Ponta?! Başca cei peste 40% care nu vor merge la referendum, ci doar la prezidenţiale. Aşa că, să nu exagerăm.
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
surupaceanu
+3
eu vad altfel problema suspendarii: trebuie sanctionat orice cetatean care incalca legile sau constitutia sau nu ? ce mai umblam cu cioara vopsita ? nu exista nici o scuza sau arguemnt ca cineva care e vinovat de incalcarea legilor sa fie iertat ca asa gndeste nistoresu sau UDMR pe loc trebuie actionat pana nu va fi prea tarziu .
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
alter ego
+7
O sa apara o mica-mare problema pentru cei care joaca in piesa asta: o sa fie mult mai multi cei care se vor abtine sa voteze la un referendum absolut inutil, dintre cei care am votat in 2012, decat cei care-o sa-l suspende pe "mort"! Pentru ca din punct de vedere politic mitocanul o sa fie deja mort la data referendumului. Si cum o sa fie sa se prezinte carlanul in turul doi cu vreo 3 milioane de voturi la suspendare in loc de 7,4 milioane cu care se bate-n piept acum? Referendumul, prin numarul mult mai mic de voturi "pentru", se va transforma dintr-unul pentru suspendare in unul pentru validarea decesului USL! Si uite-asa vice-coabitacul va ajuta PNL-ul in incercarea de-a convinge si pe ultimii batuti in cap ca USL-ul a murit si ca aia 7,4 milioane din 2012 n-am fost si nu suntem nici pe departe "zestrea" ginerelui lui monokoiu! PS: daca ultimul cuvant o sa apara editat, atunci traduceti monocojón!
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
ThinkAgainRO
-11
Nu conteaza cat de rau e PONTA si PSD! Kiorete este cel mai cancerigen si nociv parazit din politica romaneasca! Daca nu va fi suspendat acum Kiorete declară război singur Rusiei (în urma unei operațiuni de tip false flag) și devine comandant al lagărului România pe termen nedeterminat! Iar atunci săl văd pe Nistorescu cum îi ridică osanale!Articolul este o încercare penibilă și securistă de dezinformare! De 10 ani singurul pericol extrem pentru însăși existența poporului român a fost, este și va fi slugoiul CIA de la Palatul Cotroceni, TRAIAN BĂSESCU! Restul este zgomot!
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
ceteby @ ThinkAgainRO
+20
Domnule Nistorescu aveti perfecta dreptate,iata un exemplu tipic in postarea de mai sus.Abaterea atentiei opiniei publice de la obiectivul Ponta care nu are nici un program sau strategie de presedinte in afara de strategia Basescu in sus si-n jos de trei ani ! Mentinerea urii permanente fata de Basescu -exemplu tipic comunistoid ! Ma duce cu gandul la lozincile anilor 50-vnimanie perevesti slusateli sau rabotaet Si atunci ca si acum era o strategie de mentinerea urii aprinse permanent a maselor fata de cei bogati. Domnule Nistorescu v-am urmarit zbuciumul continuu in a face ceva pentru aceasta tara,ati fost entuziasmat de tandemul Ponta- Antonescu si ati fost dezamagit de prestatia lui Ponta in acesti ani de guvernare cand Romania a fost transformata in Locul unde nu s-a intamplat nimic ! Ba da,taxe, impozite,somaj si saracie ! Dumneavoastra ca slujitor al condeiului,formator de opinie, aveti un rol foarte mare in deschiderea ochilor la romani si in ai determina sa faca o alegere inteleapta la prezidentiale.Daca Romania va ramane in noaptea istoriei,atunci nu mai are decat o sansa-METEORITUL ,care se anunta ca va veni in curand !
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
amicu @ ThinkAgainRO
+13
Ba conteaza pentru ca Ponta vine, iar Basescu pleaca. Pe ponta o sa-l ai pe cap, pe Basescu, daca nu-l uita cineva, o sa-l aiba puscaria printre pensionari.
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
mitru
+7
Tot ce ati spus este adevarat domnule Nistorescu, insa nu o sa le iasa. In special tinerii tarii s-au trezit, vedeti cele doua scrisori publicate saptamana trecuta si adresate Mao-ului mioritic. Si se trezeste si omul de rand care a votat in decembrie 2012 in speranta debasificarii, dar nu prin varanizarea si pontaminarea tarii! Oamenii au votat pentru ceva mai bun nu pentru inlocuirea unei mafii cu alta mafie mai veroce si numeroasa.
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
Dl . Nistorescu
+16
are dreptate . Ce te faci insa ca numai aprox. 10-15 % din electorat pricepe ce i se intampla ... Si de ce restul nu pricepe ? Pt. ca e intoxicat ceas de ceas si zi de zi SI de catre media romaneasca subjugata de politic : televiziuni , presa ... Adica chiar de catre colegii de breasla ai d-lui Nistorescu . Si atunci - cum procedam ?
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017