×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 02:38
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Reacţii la prima vedere
Băsescu n-a învins Sistemul. L-a preluat, l-a condus şi l-a folosit
Adio, dar rămân cu voi!
Adio, dar rămân cu voi!

Preşedintele derutei româneşti, pişicher cum este, încearcă să ciupească un pic de glorie. Pe povârnişul finalului de mandat şi în criză cumplită la inventarul de contribuţii meritorii, Traian Băsescu scoate din pălărie o poveste inventată numai de el. Adică bătălia sa cu Sistemul. Probabil că într-o seară şi-a adus aminte de Emil Constantinesu, cel învins de Sistem. Sau s-o fi întreţinut cu Florian Coldea, venit să-i dea raportul cine cu cine mai vobeşte şi cine contra cui ar trebui lucrat. Şi aşa şi-o fi adus aminte de povestea cu Sistemul. Şi cu primul prilej a lansat ideea şmecherească de produs merite televizate. Cică şi el a luptat cu Sistemul. Dar, spre deosebire de alţii, el l-a înfrânt. Ce să spun! Traian Băsescu, lunecosul personaj strecurat printre furcile caudine ale PCR-ului, chiar promovat de acesta, printre cele ale Securităţii, trecut cu bine şi prin inspecţiile şi controalele vămilor şi ieşit în profit din afaceri de tot soiul, după convieţuirea confortabilă cu toate serviciile secrete prin şi pe lângă care a trecut, pe toate acestea la un loc (căci ele împreună prin reminiscenţele lor asimilate de democraţie reprezintă Sistemul), pe ele le-a înfrânt. Bună gluma, bună gogoriţa, jalnică închipuirea şi plină de tupeu minciuna.

Traian Băsescu, parte din Sistem şi supravieţuitor al unui soi de mafie de tip comunist, de la instalarea sa la Cotroceni, a preluat controlul Sistemului ce domină România de cine ştie când. Pe cei străini de el, pe cei care l-au incomodat, pe cei care l-au avut în vizor sau l-au investigat i-a eliminat din primele zile. Pe cei care s-au repliat şi şi-au oferit serviciile, gen Marin Antonescu de la Dâmboviţa sau Silvian Ionescu (fostul ofiţer de Securitate reciclat la Garda de Mediu), i-a promovat. Pe fostul judecător Petre Ceauseşcu, revopsit Petre Lăzăroiu, cel care i-a stins o anchetă importantă, l-a promovat la Curtea Constituţională a României. Pe judecătorul cu naşul în suflet, Iulian Dragomir, cel care a pus umărul la alte dosare, l-a promovat ca pe un om de încredere la ÎCCJ.

De fapt, Traian Băsescu a reciclat foşti ofiţeri superiori din Securitatea lui Ceauşescu, cei mai mulţi mediocri, culpabili sau apropiaţi, şi a completat Sistemul cu oameni noi, devotaţi, gen Gheorge Maior, Florian Coldea şi Silviu Predoiu. De fapt, Traian Băsescu a re-eşapat Sistemul şi l-a preluat cu o mână de fier. Cine a mişcat în front a fost eliminat. Cine s-a slugărit a fost promovat. Nu există domeniu în care Băsescu să nu fi desemnat oameni care să îi fie folositori, datori sau care să nu poată fi controlaţi prin potlogăriile din dosarele lor. De la asfaltări şi autostrăzi la comerţul cu energie, Traian Băsescu n-a iertat şi n-a ratat nimic. Cei mai nefericiţi au fost fraierii care au pus umărul sau au cotizat la campania electorală. La început au fost preluaţi în Sistem în regim de recompensă şi, mai apoi, dovedindu-se nefolositori, au fost aruncaţi pe marginea drumului. (Vezi cazul Stana Anghelescu, ajunsă consilieră la Cotroceni în baza contribuţiei la campania electorală a ”regelui ţigărilor ieftine” şi abandonată după ce fabrica ilegală de ţigări Ceptura şi-a încetat producţia prin decesul fanfaronului Florin Anghelescu.) Sau cazul gureşei Lavinia Şandru, trambalată prin campania electorala din 2004 şi lăsată de izbelişte după victorie (şi care acum încearcă disperat să se facă iar folositoare aceluiaşi Sistem). Exemplele sunt nenumărate. Traian Băsescu a folosit şi a aruncat. Sau a sprijinit, a recompensat şi apoi a folosit, vezi cazurile Videanu (ah, marmura!), Blejnar, Liviu Negoiţă, Stolojan, Cocoş etc. Sau a preluat şi a gonflat personaje (emblematic este cazul Elenei Udrea).

Ce a făcut Traian Băsescu împotriva Sistemului? Nimic! L-a preluat, l-a ajustat, l-a extins pe toate instituţiile importante ale statului şi a adus centrul de comandă la Cotroceni. De fapt, l-a perfecţionat până la o duplicitate democratică lustruită, adeseori digerabilă pentru Europa civilizată.

În rest, l-a înfrânt pe dracu’! A devenit doar capul sistemului şi l-a exploatat la sânge. România de azi este şi ţară europeană, şi maşină de făcut bani pentru oamenii din Sistem.

Cine este în afara Sistemului perfecţionat de Traian Băsescu seamănă cu intrusul care vrea să deschidă o uşă printr-un perete de beton.

Cornel NistorescuPublicat Luni, 08 septembrie 2014
11360
 | 94
 | 50
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IQ100
+2
excelent scris. Suficient de acid in stil si continut. Merita tradus si distribuit.Vreau sa zic, de catre noi, ca banuiesc si pe altii...
Publicat Joi, 18 septembrie 2014
+Răspunde
IQ100
+3
Eu cred ca Dementorul (in acceptiunea romanelor Dnei KJ Rawling) a fost promovat de catre sistem. Cel care a preluat sistemul a fost sistemul de rang superior...
Publicat Joi, 18 septembrie 2014
+Răspunde
Costel Constantinescu
+2
Am postat un comentriu acum o jumatate de ora. Daca l-ati cenzurat, ar fi fost corect sa scrieti sub numele meu "comentariu necorespunzator" sau ceva asemanator. Va cer oare prea mult?
Publicat Sâmbătă, 13 septembrie 2014
+Răspunde
mihai
+3
minti ticalosule!
Publicat Sâmbătă, 13 septembrie 2014
+Răspunde
vali
0
frumos si inteligent articol ,felicitari !D-nule Nistorescu
Publicat Miercuri, 10 septembrie 2014
+Răspunde
Mos Ene
+1
Asa este: "Băsescu n-a învins Sistemul. L-a preluat, l-a condus şi l-a folosit." Aveti impresia ca s-a schimbat ceva in sistemul 1989? Nu fiti naivi!
Publicat Miercuri, 10 septembrie 2014
+Răspunde
costel2038 @ Mos Ene
+1
Stiam ca Mos Ene adoarme copiii, nu ca e el insusi un adormit. Nastase si Voiculescu, printre altii au ajuns la puscarie, era posibil acest lucr pana la Basescu? GANDESTE!!!!!
Publicat Sâmbătă, 13 septembrie 2014
+Răspunde
IQ100 @ Mos Ene
+1
da.Sefii... Atunci erau national comunisti (o contradictie de termeni, comunismul fiind internationalist), acum sunt globalist -neoconi.
Publicat Joi, 18 septembrie 2014
+Răspunde
IQ100 @ Mos Ene
0
@ Costel...de acord
Publicat Joi, 18 septembrie 2014
+Răspunde
db
-1
db@mrs Hmmm, am apucat sa vad pe indelete ce si cum! la revolutie aveam 29 de ani, ce crezi tu, imi puteam da seama care e situatia? am vazut si bogatii comunistilor, intamplator, nu nivelul cel mai mare, ca n-am avut acces - ci niveluri mai mici (apopos, fiul unuia imi spunea la un moment dat ca " nu intelege ce-si mai doreste taica-su, ca are deja stransi peste un milion de lei" - avea casa de la stat in zona de fite, hmm, el n-avea masina, ca n-o putea avea gratis, dar se pregatea intens sa devina si el un fiu destoinic al partidului, ca si tac-so), i-am vazut si pe saracii vremurilor alora, si erau destui!
Publicat Marţi, 09 septembrie 2014
+Răspunde
ion roata
+2
AVOCATII PNL fac parte din sistem?? buni de gura si de pira, yesmeni, pitifelnici, l-au ajutat pe antonescu si PNL sa piarda> 1. guvernarea 2. ruperea USL 3.parasirea sefiei senatului 4. renuntarea la candidatura pt. cotroceni a celui ce 5 ani era nomber one, antonescu 5.pierderea consilierilor, primarilor si viceprimarilor prin ordonanta traseistilor ce ar fi fost evitata prin ramanerea la guvernare 6. parlamentul nu are juristi si economisti ci mimoze, echimoze, yesmeni si pitifelnici ce viseaza doar la buzunarul propriu 7.criteriile de selectie pt cei 588 de parlamentari au fost contributia proprie, fusta, salteaua, rubedenia, prostitutia, coruptia, gastile de cartier,coperitii, tradarea, vechimea de 4-5-6-7 mandate a la duvaz, marcko, nicolicea, v.iliescu, severin, bostinaru, abramburica,sarbu, nicolaescu, hasoti, etc 8.totul se vinde si se cumpara in regim superfanariot 9.2 mandate limitate si 300 de parlamentari la 2 caMERE 10. ROMANI, NU MAI DORMITI, TREZITI-VA EXEMPLUL ISLANDEI VIU!
Publicat Marţi, 09 septembrie 2014
+Răspunde
Sistemul
+8
nu ar avea atata putere si nu ar avea atata influenta intr-o societate normala la cap . La noi Sistemul iese la drumul mare ca lotrul , in vazul lumii . La altii e mai discret . La noi e puternic pentru ca are si unde - intr-o tara cu oameni comozi , lasi , obedienti si individualisti . Unde spiritul civic practic nu exista . Si atunci ce dracu' de pretentii mai aveti ??? Cainii latra ( adica voi , postacii de mai jos - de exemplu ) - Sistemul trece ... Sa traiti bine / Dreptate pana la capat .
Publicat Marţi, 09 septembrie 2014
+Răspunde
Lite @ Sistemul
+6
Majoritatea habar nu au ce-i aia Sistemul, cand preocuparea ta zilnica este hrana nu ai timp de altceva.
Publicat Marţi, 09 septembrie 2014
+Răspunde
cititor
+7
Fotografia indica clar apucaturile lui Basescu. Cine mai saluta asa???
Publicat Marţi, 09 septembrie 2014
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017