×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 16:26
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Personaje principale din scenariul anexării Crimeii ajung la graniţa României
"Omuleţii verzi" ai Rusiei au început să recruteze tineri în Republica Moldova

Rusia intenționează să destabilizeze situația din Republica Moldova, a declarat luni, într-o conferință de presă la Kiev, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Andrii Lâsenko, citat tsn.ua şi de agenția de presă Unian, preluata de Agerpres.

În Republica Moldova şi-au făcut apariţia “omuleţii verzi”, aceiaşi care patrulau pe străzile oraşelor din Crimeea cu puţin înainte de anexarea peninsulei, în această primăvară, spune purtătorul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Andrei Lîsenko, făcând referire la o declaraţie a fostului viceministru de Interne al Republicii Moldova, Ghenadie Cosovan.

"Rusia încearcă să destabilizeze situația nu numai în Ucraina, dar și în alte țări. Pe teritoriul Republicii Moldova sunt prezenți așa-numiții 'omuleți verzi' ce racolează tineri și îi inițiază în tehnici de dezinformare, cum să acționeze în situații excepționale și să utilizeze arme de calibru mic", a afirmat Lâsenko.

"Serviciul de Informaţii şi Securitate a efectuat unele investigaţii în sudul Moldovei şi a constatat prezenţa acolo a unui număr de trei "omuleţi verzi", care se ocupau de instruire, dar, din cauza unei scurgeri de informaţii, aceştia au reuşit să fugă. În sudul Moldovei au fost racolate peste 500 de persoane care au urmat instruiri la Rostov, Moscova, în Transnistria şi la Bălţi. În perioada instruirii, tinerii au împuşcat cu cîte 500-1000 de cartuşe pe zi. De asemenea, există informaţii că şi la Chişinău se face racolarea şi instruirea tinerilor", a declarat, vineri, 5 septembrie, Ghenadie Cosovan, potrivit noi.md.

Cosovan a făcut apel către autorităţile Moldovei şi organele de drept să întreprindă măsuri pentru rezolvarea problemei existente, pentru că "nu este un secret că armata Transnistriei este mai mare şi mai bine pregătită, dotată cu arme şi tehnică modernă, spre deosebire de cea moldovenească. Prin urmare, în eventualitatea unui conflict armat, militarii moldoveni nu vor putea opune o rezistenţă corespunzătoare".

Călin MarchieviciPublicat Luni, 08 septembrie 2014
4486
 | 8
 | 7
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
cornel
+1
Or fi poate altceva omuletii verzi. Imi amintesc de un banc, tot cu omuleti verzi. S-a dat alarma ca vom fi invadati de martieni. Oamenii au fost avertizati sa se comporte prietenos cu omuletii verzi daca-i intalnesc, sa incerce sa se prezinte si sa intre cu ei in vorba. Omuletii verzi au fost descrisi ca fiind foarte scunzi, verzi, uneori au ochii rosii. Intr-o zi, Gyuri al nostru, trecand pe poteca aude oarece zgomote nefiresti intr-un tufis. Se duce sa vada ce este, si da peste o aratare mica, verde, cu ochii injectati care pufnea pe nari si grohaia parca, din cand in cand. Avertizat deja de invazia martienilor, Gyuri se prezinta calm, cu zambet prietenos aratand catre sine cu degetul: Io, Gyuri, tu cine esti si ce faci aici? Ala raspunde cu vocea gatuita privindu-l cu ochii lui rosii: Io, Pisto paznicul de vanatoare. Si ma kak, nu vezi? O fi la fel si cu omuletii verzi din Moldova.
Publicat Marţi, 09 septembrie 2014
+Răspunde
rxctps
+2
daca ridicolul ar ucide sau macar ar durea ce urlete s-ar auzi SI prin ucraina asta...
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
gigi
+4
Ca sa vezi! Cainele moare de alergatura si prostul ucrainean de grija altuia. Daca ar fi fost asa, ma asteptam sa faca valuri moldovenii, nu legendarii mincinosi ucraineni pe care nu-i mai crede nimeni. De altfel ce poate sa iasa dintr-o tara de mincinosi congenital, decat minciuni?
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
Lite
-1
Rusii mincinosi inca mai stau pe forum si dezinformeaza, natie cu slab coeficient de inteligenta, exemplificat din plin, de exemplu, pe Youtube com la cautarea cuvantului cheie "rusi". Astia ridica prostia la niveluri neimaginate pana acum.
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
IVAN THE TERRIBLE
+10
ha ha , vine omuletele verde sa-l rapeasca pe bashinescu al nostru; vad ca pe moldoveni i-au rezolvat deja, au fost TREI, nu unul singur... vaaaai ce pericol planetar, TREI omulete verde au aruncat lasere cu privirea si i-au ingrozit pe saracii moldoveni......ba, Ukry astia pe linga faptul ca sint cea mai scirboasa natie,au luat si locul 1 la Prostie fara Frontiere.
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+8
Tare, am inceput sa ma amuz din ce in ce mai copios ! Auzi domne ce spuna nenea asta, pre nume Ghenadie Prostovan : cica "omuletii verzi" au aterizat in Chisinau si, dupa ce s-au facut manga cu vinuri moldovenesti si au agatat si citeva frumoase moldovence, au inceput sa emita sunete bizare, sa dea din antene si "sa recruteze" tineri !
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
X-man
+5
Asa se intimpla cind ,,mikidutza,, se crede buricul pamintului , da cu coada in stinga si in dreapta , numai bine sa nu fie ... Noi romanii am trecut prin asta si inca mai avem un picut , sper sa fie bine !
Publicat Luni, 08 septembrie 2014
+Răspunde
Recomandate
Primării cu lampa mică
Publicat acum 21 ore şi 12 minute
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 23 ore şi 46 minute
Paul Stănescu, o nouă vulnerabilitate pentru PSD
Publicat acum 23 ore şi 31 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 35 minute