×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 16:30
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Încă o grozăvenie de la „Eurovisionul” social-democraţilor
Deputat PSD: Să dăm foc în toată ţara, pentru că avem un singur scop, Victor Ponta preşedinte

Înjurăturile lui Mazăre la Constanţa au fost „parfum”, pe lângă ce s-a spus la Târgovişte în vinerea roşie. Instigare clară la violenţă, dar poliţia şi procurorii din Dâmboviţa nu şi-au intrat în rol. După 3 zile Victor Ponta nu a avut nicio reacţie privind derapajele oamenilor lui. Ce avere are Nero secolului XXI.

Să dăm foc în toată ţara

A ieşit la iveală o altă grozăvenie din „vinerea roşie”. La conferinţa judeţeană a PSD Dâmboviţa, deputatul Zisu Stanciu a ţinut un discurs uluitor, periculos şi cu clare conotaţii penale. În primul rând, Zisu Stanciu a ţinut să arate ce valoare are: „Aveţi grijă. Eu vin rar pe la toţi prin judeţ. Dar ştiţi foarte bine că atunci când vin, scol şi morţii din mormânt”. După care s-a dezlănţuit: E dorinţa noastră să-l punem pe Victor Ponta acolo unde merită. Doar cu dumneavoastră putem să încheiem o dată pentru totdeauna regimul Băsescu. Acum 2 ani l-am pus pe Adrian Ţuţuianu în locul care i se cuvine. În noiembrie îl punem pe Victor Ponta în locul care i se cuvine. Am vorbit despre calibru, în seara asta vă spun despre Nero, care a dat foc Romei. Eu vă invit ca, în noiembrie, să dăm foc ultimei rămăşiţe a regimului Băsescu. Să dăm foc în Dâmboviţa, să dăm foc în Alba, în Timişoara, în Arad, la Dărmăneşti, la Caragiale. Să dăm foc în toată ţara, pentru că avem un singur scop: Victor Ponta preşedinte”, a spus Stanciu (conform unei relatări din Jurnalul de Dâmboviţa)

Salvarea şi duba nu au venit...

După un astfel de discurs, în mod normal ar fi trebuit să se întâmple două lucruri: să vină salvarea şi să-l ducă pe Zisu Stanciu la un control psihiatric, după care să vină duba poliţiei şi să-l ducă la secţie, iar procurorii să-l pună sub acuzaţie de instigare la violenţă. Nu de alta, dar Zisu Stanciu a intrat clar sub incidenţa art. 368 Cod Penal:

Instigarea publică

(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcţionar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

Mai trebuie să adăugăm, că, fiind vorba de o adunare politică referitoare la alegeri, se poate spune că Zisu Stanciu a încălcat şi legislaţia electorală.

...şi nici premierul Ponta nu a avut vreo reacţie

Ca şi în cazul „Mazăre” unde deşi DNA şi CSM au luat deja poziţie, dar premierul Ponta s-a complăcut într-o tăcere suspectă şi complice, şi în cazul lui Zisu Stanciu, Victor Ponta, şeful lui pe linie de partid nu a reacţionat. Deşi au trecut deja 3 zile. Se poate interpreta astfel că premierul şi totodată preşedintele PSD, Victor Ponta este de acord cu instigările lui Zisu Stanciu.

Cine este Zisu Stanciu

Ziusu Stanciu s-a născut în 1960 în comuna Gârbovi din Ialomiţa, este căsătorit şi are un copil. A terminat în 1988 ASE-ul şi a lucrat între 1988 şi 1990 ca economist la RADET Bucureşti (Este foarte interesant cum a fost posibil ca un absolvent de ASE să prindă din „prima” un post în Bucureşti – n.a.). Conduce ulterior mai multe firme private şi în 2000 devine deputat PRM de Vaslui (în cel mai recent CV, Zisu Stanciu omite să spună că şi-a început mandatul ca deputat PRM şi scrie, „2000-2004, deputat PSD”) şi în iunie 2001 trece la PSD. În 2004 Stanciu Zisu şi-a depăşit şeful de partid (Adrian Năstase – n.a.) fiind „deputatul cu 8 case” (a avut 12, dar 4 erau tăioate”). Nu a prins parlamentul în 2004 şi 2008, iar în 2012 a revenit tot ca deputat PSD. Acum, în 2014, are din 12, dar nu mai puţin de 60 de suprafeţe agricole.

Declaraţia de avere a acestui Nero al secolului XXI o puteţi accesa aici: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=341&cam=2&leg=2012&pag=5&idl=1

Lucian GheorghiuPublicat Marţi, 16 septembrie 2014
8933
 | 7
 | 37
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Nicole
-2
Jurnalisti cretini!! In primul rand, dl.deputat a folosit o figura de stil ( sau nu stii la ce ma refer? ) ...In al doilea rand, informatiile pe care le-ai mentionat sunt eronate, inclusiv cele despre familie....Mai informeaza-te! Iar latraii care comenteaza pe aici, n-au decat sa-si dea duhul de necaz ca era basista si tiranica a apus!! Stiti ceva? Va urez si indemn sa va dati foc la valiza!! de necaz,nu de altceva!!
Publicat Vineri, 19 septembrie 2014
+Răspunde
m/3
+1
...mai..piromanule ! ai uitat sa otravesti ....fantanile !
Publicat Marţi, 16 septembrie 2014
+Răspunde
gabi
+1
Vai de capul lui de prost!
Publicat Marţi, 16 septembrie 2014
+Răspunde
asanu
+1
la groapa cu var .....
Publicat Marţi, 16 septembrie 2014
+Răspunde
Citizen Kane
+4
Da' cine-i ăsta că n-am auzit în viaţa mea de el! Alo! Socola, Bălăceanca, mai aveţi locuri?
Publicat Marţi, 16 septembrie 2014
+Răspunde
Bond, James Bond
+7
Nu am inteles de ce "acel post" i se cuvine lui Ponta. Presedintele trebuie sa serveasca tara nu tara i se cuvine presedintelui. Poate ca ar trebui inceput cu sanctionarea celor din politie pentru neindeplinirea ordinelor. Ordin permanent pentru politisti e sa aplice legea.
Publicat Marţi, 16 septembrie 2014
+Răspunde
Ivan cel Groaznik
-5
D-l deputat Zisu Stanciu se referea la focul care trebuie atatat asupra ultimelor ramasita basiste.Mai sunt liceenii, patapievicii, b1 tv, turcestii, porele, mareenii, badinii, raspopitii, jurnalisti din tara promovati in grade de colonei fara o zi de armata, din afara, platiti en gros si en detail, lingaii de serviciu. Debasificarea institutiilor trebuie oricum inceputa si continuata pana cand acestea isi vor face in mod onest datoria fata de catatenii acestei tari.Deja speriati de aceasta perspectiva b1tv,in goana dupa manipulare, au gonflat aceasta stire, care ar trebui sa insemne normalitate.
Publicat Marţi, 16 septembrie 2014
+Răspunde
alter ego @ Ivan cel Groaznik
+6
Si tu ce crezi, cine-o sa-i explice si ultimului prostovan de ivan (nu ma refer neaparat la cel groaznic) ca a fost doar o figura de stil si ca Zisu n-a zis sa cumpere benzina ci pancarte cu slogane?
Publicat Marţi, 16 septembrie 2014
+Răspunde
Vivi @ Ivan cel Groaznik
+2
De acord că era o figură de stil - mai mult sau mai puțin reușită. Dar ați văzut declarația sa de avere? Recunosc nu am reușit să o văd până la sfârșit. M-a cuprins o senzație de vomă....
Publicat Joi, 18 septembrie 2014
+Răspunde
Să dăm cezarului ce este al cezarul
-5
Lucian Gheorghiu manipulează trunchind prin subliniere cu culoare roşie vorbele deputatului( fie el şi fost PRM-ist sau cu 12 case cu 4 nedeclarate şi 60 terenuri de care, evident , nu e o notă de ''bună purtare'' din punctul de vedere al oamenilor cinstiţi care nu şi le permit nici în zeci de vieţi, dar care e un lucru obişnuit pentru cei mai mulţi dintre ''politicienii'' noştri dragi). Scoţând din context prin nesubliniere şi vorbele ''Am vorbit despre calibru, în seara asta vă spun despre Nero, care a dat foc Romei. Eu vă invit ca, în noiembrie, să dăm foc ultimei rămăşiţe a regimului Băsescu'' se elimină caracterul FIGURAT al expresiei ''SĂ DĂM FOC ULTIMEI RĂMĂŞIŢE A REGIMULUI BĂSESCU''.
Publicat Marţi, 16 septembrie 2014
+Răspunde
goro
+5
KOREA DE NORD sau mai rau
Publicat Marţi, 16 septembrie 2014
+Răspunde
112
+9
mars jigodilor comuniste, penalilor , hotilor , va este frica de justitie. Credeti ca daca ajung ePontelu presedinte va scapa ,...canc asta este mersul locul vostru este la bulau . HOTILOR DE PSD-ISTI
Publicat Marţi, 16 septembrie 2014
+Răspunde
Recomandate
Primării cu lampa mică
Publicat acum 21 ore şi 16 minute
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 23 ore şi 50 minute
Paul Stănescu, o nouă vulnerabilitate pentru PSD
Publicat acum 23 ore şi 35 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 39 minute