×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 18:07
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Au fost 120 de poze similare
O lovitură pentru maşina de propagandă a premierului Ponta

În presa română s-a prezentat poza (preluată de pe facebook) în care apare familia Ponta alături de familia Obama şi subiectul a fost tratat ca un eveniment. În realitate a fost o poză de protocol de la primirea invitaţilor la o recepţie oficială şi nimic mai mult. Toţi invitaţii au făcut poze similare.

Ce a apărut în presa din România

Premierul Victor Ponta apostat pe pagina sa de facebook o poză de protocol făcută înaintea unui dineu oficial oferit de preşedintele SUA celor 120 de şefi de state şi guvern participanţi la Adunarea Generală ONU. Presa română a preluat poza şi a făcut o ştire care de fapt nu este ştire. Titlurile însă au sugerat o întâlnire între premierul român şi şeful Executivului american. „Victor Ponta s-a fotografiat cu Obama”, a fost titlul cel mai frecvent văzut, dar nu au lipsit şi „Ponta s-a întâlnit cu preşedintel Obama”, „Victor Ponta, alături de Barack şi Michelle Obama, la un dineu oficial”, „Poza asta va face istorie, Victor Ponta alături de cel mai important om din lume” ş.a. Foarte, foarte puţine medii de informare, mai degrabă unele site-uri personale au arătat realitatea: nu a fost nicio întâlnire între Ponta şi Obama; toţi invitaţii la dineu au fost întâmpinaţi de gazde – soţii Obama – şi toţi au făcut câte o poză similară.

Cum a fost tratat subiectul prin alte părţi

Președintele Sri Lanka, Mahinda Rajapaksa și Prima Doamnă, Shiranthi Wickremasinghe Rajapaksa cu Barakq şi Michelle Obama

News LK (site-ul oficial guvernamental din Sri Lanka) a publicat poza şi a dat următoarea ştire: Președintele Mahinda Rajapaksa și Prima Doamna Shiranthi Wickremasinghe Rajapaksa a participat la o recepție oferită de președintele american Barack Obama și Prima Doamna Michelle Obama, marți seara la New York City. Recepția este un eveniment anual organizat în timpul Adunării Generale a Națiunilor Unite pentru a vizita șefilor de stat și de guvern.

Președintele Rajapaksa a ajuns în New York, pe luni (22 septembrie), seara pentru a participa la mai multe evenimente care au loc în această săptămână, inclusiv Summit-ul ONU privind schimbările climatice 2014, la reuniunea anuala a Clinton Global Initiative și Sesiunea 69 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite”.

Colombo Gazette oficios din Sri Lanka a prezentat astfel evenimentul: „Președintele Mahinda Rajapaksa și Prima Doamna Shiranthi Wickremasinghe Rajapaksa a participat la o recepție oferită de președintele american Barack Obama și Prima Doamna Michelle Obama cu ocazia vizitei șefilor de stat și de guvern la New York City.

O fotografie oficială a fost făcută la recepție cu președintele Mahinda Rajapaksa și Prima Doamna Shiranthi Rajapaksa și președintele american și soția sa. Președintele Rajapaksa este în Statele Unite pentru a participa la Adunarea Generală a ONU (AGONU), și o întâlnire Commonwealth”.

După cum se poate vedea, o ştire seacă, fără înflorituri, şi cu precizarea clară a contextului. O diferenţă mare între ce s-a dat în Sri Lanka şi ce s-a dat la noi. În plus, oficioasele din Sri Lanka nu au uitat să menţioneze că poza a fost făcută de către Lawrence Jackson, fotograf oficial al Casei Albe. Ceea ce pe pagina de facebook a premierului Ponta nu există.

Arată ca doi provinciali”

Site-ul „Ştiri de Cluj” prezintă o analiză făcută afotografiei în care apare premierul Victor Ponta de Cristina Bazavan (fost redactor şef la Tabu).

„Să analizăm puțin această fotografie cu care premierul se va lăuda mult în campanie. Mai întâi Domnul. Costumul e mare - și la umeri și la mâneci (la statutul și nivelul domniei sale, putea să-și facă niște costume sur mesure). Croiala sacoului e prost aleasă - când știi că protocolul spune că trebuie să stai închis la sacou, îți alegi un sacou cu o răscroială mai amplă ca să cadă bine tot timpul. Spre comparație, uitați-vă la mâneca și răscroiala sacoului lui Obama. La Doamne e la fel de trist. Doamna noastră a învățat că faza cu mâinile în față e o postură oficială; diferența e însă în ce faci cu mâinile (degetele) - dacă pari stingheră ca o școlăriță care a fost scoasă la tablă, sau hotărâtă. Diferența se mai face și din postură, din cum stau umerii și picioarele. Uitați-vă la postura doamnei Obama. Mai are ceva greșit doamna Ponta, elasticul de păr de pe mână. Domnul Ponta stă cu umărul dinspre doamna Obama mai ridicat, ca apărare. Trupul lui denotă disconfort. Doamna Ponta e înclinată cu capul spre dreapta, spre soț, o poziție de ascultare, dar și de a căuta alint și confort. Avem deci doi provinciali care, la o nuntă, s-au pozat și ei cu nuntașii mai celebri și mai importanți”.

La această analiză mai adăugăm şi rigiditatea excesivă a lui Victor Ponta, în contrast cu poziţia relaxată a premierului italian Matteo Renzi, sau a altor invitaţi, aşa cum reiese din alte poze făcute înaintea recepţiei.

Barack Obama şi Michelle Obama cu Matteo Renzi şi Agnese Landini

Barack Obama şi Michelle Obama cu Uhuru şi Margaret Kenyatta

Barack Obama şi Michelle Obama cu Gaston A. Browne, Premier Antigua şi Barbuda

Lucian GheorghiuPublicat Sâmbătă, 27 septembrie 2014
46354
 | 14
 | 27
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Romel
-1
In urma acestei poze, propaganda smenarului interlop Ponta titra pe prima pagina a ziarelor: "Ponta a primit OK americanilor pentru a deveni presedinte". Este foarte bin venita aceasta clarificare. Fraierii care-l sustin pe Ponta nu trebuie sa Uite urmatoarele lucruri: Ponta a tinut in viata regimul Basescu - Ponta a numit in fruntea parchetelor oamenii lui Basescu- toate cu un singur scop, destructurarea USL si dorinta de a deveni presedinte.
Publicat Luni, 29 septembrie 2014
+Răspunde
marina constantin
-6
Masina de propaganda ?!. Doamne . Este presedinte din primul tur . Ce-i mai trebuie masina de propaganda ? Social - democratia nu a fost inventata de Ponta. El face ce trebuie.
Publicat Duminică, 28 septembrie 2014
+Răspunde
hogea
-3
Daciana este super ok, Ponta este imbracat conform salariului de pm in Romania, dar Udrea ar fi excelenta in strech cat mai bine mulat..Pacat ca n-a avut ocaziunea.
Publicat Sâmbătă, 27 septembrie 2014
+Răspunde
escu
-6
Se vede treaba că băsiştii, după zicala pisica dacă nu ajunge la struguri spune că sunt acri, are usturime la pipotă. Dacă era Băsescu.mamă , mamă ce mai de osanale şi pupături în dos. După comentariu Lucică al nostru era în stare să spună că Ponta a fost în USA să se pozeze cu ursul.
Publicat Sâmbătă, 27 septembrie 2014
+Răspunde
Numeeu @ escu
+5
Vulpea spune ca-s acrii strugurii la care nu ajunge, de unde pana unde pisica?dar oricum Ponta nu e bine imbracat niciodata si hainele nu sint bine alese.
Publicat Duminică, 28 septembrie 2014
+Răspunde
anna
+8
Gheorghiule,las-o mai moale ca te faci de ras!
Publicat Sâmbătă, 27 septembrie 2014
+Răspunde
mitru @ anna
+18
ANNA, doamna draga iertare va cer, dar consider ca gresiti profund, Lucica al nostru nu se face de ras ca s-a facut si inca de multisor. Baietanul incearca dar cam "fara succesuri" sa-si dezlipeasca buzele de pe basanaul prezidential. Va rog frumos, trebuie sa-i intelegem optiunea si sa-l respectam pentru ea, ca doar se pretinde deontolog si obiectiv in toate cele. Ca intre ce crede domnia sa despre sineinsasi si ce credem noi despre el este o diferenta de la cer la pamant este o alta problema. Dar vorba cuiva: "Nu conteaza sexul cand iubirea domina creerul, atat cat este el de mobilat" Mii de scuze domnita, pentru ca mi-am permis sa va continui asertiunea adresata marelui si genialului jurnalist Lucian Gheorghiu.
Publicat Sâmbătă, 27 septembrie 2014
+Răspunde
dan oradeanul
+17
Mare descoperire! Normal ca e o poza de protocol! Nu vedeti ca in ceea ce ii priveste pe europeni si tinutele sunt asemanatoare? Totul este: cu cine face Obama poze de acest tip?
Publicat Sâmbătă, 27 septembrie 2014
+Răspunde
stelu
+8
Dommane Dumnezeule , stimatea domn Gheorghiu cu scuzele de rigoare si parere de rau ,am impresia ca dumitale nu ai ...toate tiglele pe casa... Ce lovitura, ce propaganda stimate domn ca insusi premierul Romaniei Victor Ponta a reconoscut public ca a vorbit cu B. Obama doar un minut la fotografia oficiala de protocol cum prevad diligentele in astfel de intalniri la nivel inalt , ce era sa faca domnul Ponta sa fuga sa se ascunda sa nu fie fotografiat cu obama cum de altfel au procedat toti sefii de stat si de guvern din lume ce au participat la aceasta intalnire. Am crezut ca ma insel dar se pare ca domnul Petre Tutea mare dreptate avea suntem un popor de idioti si tacaniti...Mare mai este gradina domnului si in aceasta tagma a asa zisilor jurnalisti.!!
Publicat Sâmbătă, 27 septembrie 2014
+Răspunde
Litruţă
+8
Vorba lu' ăla "o poză face cât o mie de cuvinte" restul e cancan.
Publicat Sâmbătă, 27 septembrie 2014
+Răspunde
nume
+11
Poza de protocol cu basecsu era mai originala. Al nostru tzopaind pe bordura, intr-un picior, iar americanu uitandu-se in parte ailalata.
Publicat Sâmbătă, 27 septembrie 2014
+Răspunde
Bucur
+11
E de tot hazul ce faceti. Ce inseamna "s-a intalnit"?Pai s-a intalnit, se vede, e imortalizat in poza. Ce trebuia sa faca? sa se mangaie pe burta, sa-si arate poze din copilarie, sa joace bambirici in semn de... intalneala? Nu trebuia? ca asa e porunca primita de la...!? Doamne, ce gazetarie e asta? Voi zapaciti mintile oamenilor. Se intalnesc doi oameni mergand pe strada in directii diferite. Ii prinde in poza un gazetar istetz si-i dovada ca s-au intalnit. F.f.f.important este ca REPREZENTANTUL Romaniei (deocamdata rezulta din acte ca e prim-ministrul tarii si asta e deocamdata Ponta) s-a intalnit cu REPREZENTANTUL SUA. Ziaristul Cutranescu dece nu se intalneste cu Obama? Pentruca n-are dece sa-l vada Obama. Veti publica randurile acestea sau asteptati avizul cenzorului de serviciu ? Sa vad
Publicat Sâmbătă, 27 septembrie 2014
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017