×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 22 noiembrie 2017, 06:00
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
De ce voi vota cu Iohannis
Mircea Platon
Mircea Platon

1. Traian Băsescu a ajuns preşedinte în 2009 cu ajutorul "voturilor diasporei" (vezi cazul ambasadei din Paris).
2. La acea vreme, pesediştii au strigat că voturile diasporei au fost falsificate în favoarea lui Băsescu.
3. La alegerile din 2014, ambasadele lui Ponta - nu ale României, se pare, ci ale lui Ponta - nu lasă diaspora să voteze.

Din două, una:
a) ori voturile din 2009 au trebuit falsificate în favoarea lui Băsescu pentru că diaspora nu e băsistă, şi atunci nu înţeleg de ce Ponta nu a găsit de cuviinţă să lase oamenii să voteze.
b) ori diaspora e băsistă, şi atunci Băsescu a câştigat pe bună dreptate alegerile din 2009.

Oricum ai da-o, nu poţi fi şi cu slănina în pod, şi cu buzele unse. Cu alte cuvinte, tactica la urne a lui Ponta e puerilă din punct de vedere logic, meschină din punct de vedere moral şi ilicită din punct de vedere legal. Trădează un om mic. Prea mic pentru o funcţie atât de mare.

Nu pot vota în fruntea ţării un om incapabil de minime analize de cost-beneficiu. De aceea, deşi în primul tur nu am votat, în turul al doilea voi vota cu Iohannis. Nu pentru că e răul mai mic. Ci pentru că nu mă reprezintă şi nici nu pretinde că mă reprezintă. Îi voi da o şansă tocmai pentru că nu mă poate compromite. M-am săturat de oameni politici – precum Băsescu sau Ponta – care pretind că sunt patrioţi, creştin-ortodocşi, oameni din popor şi aşa mai departe şi doar mânjesc toate valorile pe care le invocă şi pe care pretind că le întruchipează.

M-am săturat de cozile de topor precum Ponta, de oamenii care ne şi vând multinaţionalelor şi ne şi compromit dând apă la moară mediilor internaţionale de presă şi de afaceri să tot invoce „xenofobia”, „bigotismul” şi „corupţia” românilor. În loc să mă vândă Ponta, un dealer politic de mâna a şaptea la colţ de ghetou, vreau să lucrez direct cu „naşul”. Vreau să văd ce face Iohannis. Vreau să devină vizibile structurile politice şi economice care controlează România EUropeană.

E un pariu al lui Pascal politic: dacă Iohannis va continua mârlănia şi fărădelegile epocii Băsescu-Ponta (coabitanţii de extracţie fesenistă), nu pierdem nimic. Campania lui Iohannis a mizat subtil, discret, pe ideea „neamţului” ponderat care face ordine. Cu alte cuvinte, dacă administraţia Iohannis va fi coruptă, măcar nu va mai fi scoasă Mioriţa ţap ispăşitor. Nu se va mai putea apela la stereotipuri. Nu se vor mai putea invoca „lenea, fatalismul, neseriozitatea” şi toate celelalte metehne ale românilor. Va fi corupţie „nemţească”, EUropeană. Va fi corupţia „maxweberianismului” în numele căruia suntem criticaţi de ani de zile (ca şi spaniolii, italienii, grecii ş.a.m.d.). Iar dacă va asana cumva grajdurile lui Augias, cu atât mai bine ţării.

Mircea PlatonPublicat Luni, 03 noiembrie 2014
7646
 | 36
 | 24
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gogu
-2
Johannis nu exista. Ce argumente, ce neamt, ce echilibrat. Nu se vad de la o posta gusile tremurande ale PDL-istilor din spatele marelui Mutalau de la Sibiu ? Poate Johannis este un om de isprava cu cele mai bune intentii dar hoarda hotilor lui Basescu sunt in spatele acestuia si mi-e teama ca mare parte a poporului este inselat cu " Marea schimbare" Ce schimbare ? Cine cu cine ? Nu zic ca Ponta ar fi idealul dar decat hotii ce au vandut tara, mai bine Ponta cu partidul zdrentuit. Din pacate nu este nici o batalie de politici si ideologii. Banii , amenintarile si santajul sunt instrumentele politice ale Romaniei de azi.
Publicat Miercuri, 05 noiembrie 2014
+Răspunde
k
-2
laxa, superficiala argumentatie...de data asta. nu e suficienta lozinca "sa-i dam si astuia o sansa", sunt tot ei, aceiasi, in spatele lui...cei din spetele lui basescu in 2004. pentru mine e mai fezabila o rupere categorica de basism...fara rest. prefer sa-i dau lui ponta o sansa de a fi presedinte, decat lui basescu una de a fi premier, sau papusarul din spatele unui oarecare premier... asta daca voi vota...
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
Koala
-4
De ce este, in cuvantul "european", literele "EU" sunt scrise cu majuscule ? Sub Johannis se prefigureaza un nou Stat, "Statul sunt EU", continuator al basismulusi, tenorismului si sopranismului ?
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
SANTI
-2
bravo platon. ca nu-ti faci numele de rusine.Asa sa procedeze toti cei vizibili ,toti formatorii de opinie. VOTEZ KLAUS PENTRU CA= sau VOTEZ VICTOR PENTRU CA = A aa,ca mai apare cate un GUNOI NERECICLABIL TOXIC care zice ca unu a fiert si a mancat copii, iar alalalt tot cat un MUNTE e taiat imprejur ,nu conteaza ,jean boxeaza.
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
Koka Laru
+7
Abia acum realizez ce inseamna o dilema. Daca duminica la vot am mai avut cat de cat posibilitatea de a-mi pacali oarecum si constiinta si datoria civica, acum laţul s-a strans definitiv.Fara nici o minima sansa.Am sentimentul boului ajuns in poarta abatorului.Fara variante stanga-dreapta.Ci doar drept inainte.
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
IQ100
0
pentru ca lucrezi la cotidianul. Eu nu voi vota cu Sechs Häus(er) Adoptis. Insusi faptul ca eu , un nimeni cu nick, Nu trebuie sa justific DE CE, pe cand dta, cu oaresce nume si imagine, TREBUIE sa explici spune destule. Hai pa, eu votez ALB.
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
alex Platon
+5
Acuma am unteles ce inseamna "democratie incipienta" ! Cred ca aceasta inseamna sa acceptam sa facem asupra noastra sau ,sau se faca asupa nostra un erxperiment continuu, la scara unu/unu, fara a fi protejati de principiul-juramint "" pimum non nocere""! Acest experiment l-am inceput inca de cind ne-am ivit ca natiune europeana ,fiind protejati de garantii ale "puterilor".Dar dupa al doilea razboi Churchill&Roosvelt ne-au supus la un experiment foarte dur , fara nici un fel de protectie , ne-au "atribuit"(repartizat) rusilor si apoi ne-au acuzat imediat ca suntem comunisti, ca am nationalizat,ca nu am respectat drepturile fun- amentale, Bla, -ne in vinovati de serviciu, in partea salbatica a Europei , care trebuie sa fim vesnic controlati de catre cine ? De catre Germania ,cea carea a provocat aceasta tragedie a nostra si a intregului est al Europei !!!!Vad ca inca suntem obiect de experiment , batjocura si dispret . Macar daca am fi controlati de ONU sau de UK, dar asa este prea mult sa acceptam sa fim controlati si judecati de Germania si/sau UE(o adunatura de contabili) in curs de a desfiinta Europa, leaganul culturii mondiale ,din care facem si noi parte !!!!
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
alex Platon @ alex Platon
+2
completez partea cenzurata : Rindul 6 de jos in sus unde scrie : ....fundamentale , Bla, -ne in....De fapt acolo am scris: ....fundamentale , Bla, Bla, Bla, transformindu-ne in vinovatii de serviciu....
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
Victor @ alex Platon
+4
Bati campii, Alex. Se pare ca nu cunosti istorie, pentru ca insinuezi ca ne-ar fi mai bine cu "marea vecina de la Rasarit", fereasca Sfantul!
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
alex PLaton @ alex Platon
+5
Raspuns to: Victor. Draga Victor eu am trait pe viu istoria "ce am scris" ; sunt octogenar cu +. Asa ca, am invatat-o chiar la masa de lucru . Apoi, nu inseamna ca daca nu suntem de acord unul cu altul, unul din noi "nu stie " !! Pur si simplu avem pareri diferite !!!In rest, .....sa auzim de bine !!
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
Koala @ alex Platon
+4
Din pacate, FDR nu a mai apucat sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. A incetat din viata in aprilie 1945. Cei care ne-au nenorocit sunt doi betzivi: ciurcil si stalin.
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
mihai
-1
10
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
rxctps
-4
m-am prins,de fapt voua va place cu basescu!
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
Valeriu @ rxctps
+6
Iar tie cu Naum, seful coruptilor!
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
Elena
+18
Nici eu nu am votat la turul I. Stiam sigur cine va ajunge in turul II. Nici nu puteam astepta la coda imensa ce se formase la Paris. Am plecat cu toti cei din familie. La turul II, trebuie sa votez si ca mine vor face toti. Greu de recuperat 10 procente dar nu imposibil. Aproape jumatate din electorat nu a votat. Trebuiesc convinsi ca trebuie schimbat ceva. Un j'eg mincinos si tradator ca Ponta trebuie pedepsit.
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
nae @ Elena
+23
Felicitari pentru tenacitate si maturitate!
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
matilda @ Elena
+11
Daca se mai descompun macar o parte din cele 2 milioane de morti votanti de pe listele lui Dragnea, s-ar putea sa avem o surpriza placuta. I averificati dv. listele macar prin sondaje, ca aveti destule date din vremea cand PDL conducea tara. Vedeti cine e viu si cine nu.
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
Nicu Cohen @ Elena
+11
Lenuto ,ce mi-a Ponta ,ce mi-e Iohanis .Ambii sint oamenii Corporatiilor IMF $ Chevron $ Gabriel Gold RM .Trezeste-te din visul multipartitismului .E o mare minciuna , mai mare ca comunismul .De iesit va iesi cine vor Investitorii !
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
Arhanghel @ Elena
+1
Si daca iese favoritul tau si romanilor le e si mai rau, promiti ca te intorci in Romania sa suferi alaturi de noi? Sunt sigur ca n-ai s-o faci. Atat timp cat nu beneficiati de efectele lui, votul vostru ramane o simpla fita.
Publicat Marţi, 04 noiembrie 2014
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017