×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 03:10
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
România este o ţară periculoasă pentru cetăţenii cumsecade
Scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Domnule Prim Ministru,

Eu recunosc tot ce aţi făcut ca şef al Guvernului României in ultimii ani.

Da, aţi restituit pensii şi salarii, aţi redus taxe, aţi stabilit cota unica, aţi re-deschis spitale, aţi re-deschis şcoli, se simte o situaţie relaxată faţă de clasa de mijloc, SRL-urile simt o schimbare, etc. Aţi încercat să reparaţi, în condiţii ostile interne şi externe, ceea ce au stricat Ceilalţi, vreme de 10 ani.

Este corect sa recunoaştem tot ce s-a făcut.

Dar nu pot înţelege cum de nu au ajuns la dvs. repetatele mele memorii adresate Guvernului, şi din ultimii doi ani. Probabil că sunt prea mulţi Sfinţi Controlori la Primirea Jalbelor …

NU pot crede ca nu va interesează situaţia de la Biblioteca Naţională a României şi a patrimoniul scris al României.

Pornind de la situaţia BNaR, permiteţi-mi sa va adresez trei întrebări.

1. Are România o Bibliotecă Naţională funcţională?

Cunoaşteţi situaţia reală a patrimoniului scris de la Biblioteca Naţională a României?

Nici un parlamentar, nici un om politic, nici in campanii electorale, nici altfel NU au atins vreodată problema Bibliotecii Naţionale a României!

De curând, discutând cu cineva din apropierea dvs., am realizat cu durere ca nici astăzi nu se ştie situaţia reală din Biblioteca Naţională a României.

Nu ştia despre situaţia dezastruoasă a publicaţiilor BNaR, nici nu-i venea să creadă că publicaţiile Bibliotecii Naţionale nu există in numarul de pe site-ul BNaR. Persoana era sincer mirata …

Se pare ca dvs., guvernanţii ştiţi doar că în clădirea frumoasă de pe cheiul Dâmboviţei este Biblioteca noastră Naţională!

Nu se ştie realitatea despre BNaR, instituţie sabotata încă din …Octombrie 1836 (anul înfiinţării ei), care, în câteva cuvinte, este tragică pentru Cultura Românilor şi mai ales pentru Educaţia Românilor.

Este exact ca şi starea insectelor de la Muzeul Antipa …

Zici că sunt vii şi te fereşti să le sperii, că zboară …

Ele sunt frumoase pe dinafară, dar goale pe dinăuntru.

Biblioteca Naţională a României este cunoscută mai mult pentru diversele întâlniri care au loc în clădirea din Bulevardul Unirii 22 – Bucureşti, multe dintre ele fiind activităţi de … Cămin Cultural ai anilor ’60 din România şi nu manifestări pentru o bibliotecă naţională.

Aceste evenimente şi altele, posibil mai elevate, se potriveau numai după ce tot personalul – şi aşa insuficient faţă de rangul unei Biblioteci Naţionale – ar fi pus la munca de inventariere, refacere a cărţilor furate, deteriorate, putrezite, atacate de carii, insecte, apă, mizerii în 59 de ani de la înfiinţarea din1955, personalul existent şi chiar mulţi angajaţi temporari.

Am scris mult şi detaliat despre multele lipsuri existente la Biblioteca Naţională a României:

Vali Constantinescu – 15 iunie 2013, Dezvăluirile doamnei Vali Constantinescu, bibliotecar faimos al României: "Biblioteca Naţională este ca Roşia Montană şi autostrada Bechtel" în „Cotidianul” din iulie 2013.

Vali Constantinescu – 9 iunie 2014, Avatarurile unei instituţii naţionale - Biblioteca Naţională in Cotidianul.

Vali Constantinescu – 29 iunie 2014, Încă o bibliotecă "asasinată"? – Cotidianul

Vali Constantinescu – 1 iulie 2014, Încă o bibliotecă "asasinată"? – Cotidianul

Ştiu despre această situaţie toţi bibliotecarii ţării, mulţi intelectuali, mulţi, mulţi Români cunosc adevărul şi totuşi se tace cu încăpăţânare!

DE CE?

Ce ne spuneţi dvs., domnule Prim Ministru al României Victor Ponta, despre Biblioteca Naţională a României?

Atunci când Ministrul Educației, Remus Pricopie, ne anunţa că "Biblioteca Pedagogică nu a mai fost inventariată din 1984” şi că va urma un control din partea Guvernului României, m-am bucurat şi am sperat că foarte curând Guvernul României va controla si Biblioteca Naţională.

Exact aşa ceream şi eu de câţiva ani şi mai accentuat după august 2012 prin articolele şi memoriile mele, un control total din partea Guvernului României la Biblioteca Naţională a României – publicaţii, oameni, funcţii, activităţi.

Mai ales fiindcă este vorba demilioanele de publicaţii ale Bibliotecii Naţionale a României care stau grămezi-grămezi şi în noul sediul mult lăudat …

La Biblioteca Naţională a României, Guvernul României ar constata că o inventariere completă nu s-a făcut niciodată de după anul 1955, anul înfiinţării BCS (din 1990, BNaR).

Starea patrimoniului scris al României de la Biblioteca Naţională a României este un subiect pe care un viitor preşedinte al României ar trebui să-l cunoască şi să-l rezolve, având în vedere ca nicio altă autoritate politică sau culturală nu a făcut-o.

Ceea ce este curios este că, în problema BIBLIOTECII NAŢIONALE A ROMÂNIEI, toată lumea gândeşte în acelaşi mod, toţi jurnaliştii, toţi oamenii politici, toţi sunt la unison, nimeni nu răspunde, nimeni nu se preocupă, pe nimeni nu interesează situaţia tragică existentă a unei biblioteci naţionale la începutul secolului al XXI-lea.

Nimeni nu este interesat de Biblioteca Naţională a României, frumoasă pe dinafară …

Biblioteca Naţională a României este precum o insectă de la Muzeul Antipa, frumoasă pe dinafară, dar goală pe dinăuntru. La atingerea cu un deget … cade, dispare …” (Theodor Constantinescu, soţul meu, cititor vechi de 51 de ani în această instituţie).

Domnule Prim Ministru,

Sunteţi de acord că singura armă de autentică salvare naţională este

EDUCAŢIA pentru mase, potrivită fiecăruia, după mintea personală,

care cu şcoala generală, dar bine făcută,

care cu liceul, dar bine făcut,

care cu facultate, dar bine făcută?

Şi atunci, BIBLIOTECA trebuie să contribuie alături de scoală, învăţământ, cultură la educarea unui popor?

Am spus mereu şi mereu cu argumente că toate conducerile de după 1990 ale Bibliotecii Naţionale a României

- fie NU au fost lăsate să facă exact CE trebuia

- fie NU au vrut, nu au ştiut, nu au avut voie să facă CE trebuia.

După 1990, la Biblioteca Naţională a fost întotdeauna un management greşit din mai multe puncte de vedere, un management greşit mai ales de STARE a Bibliotecii Naţionale şi a publicaţiilor sale.

DACA nu se va produce o schimbare totală în viaţa profesională a BNaR – activităţi, oameni, funcţii, publicaţii – gestiune reală –, nu se va realiza nimic.

În acest moment BNaR are un director interimar…

A mai avut un director interimar timp de 4 ani, între 2010 şi 2014.

Cât mai rămâne Biblioteca Naţională în interimat?

Sp nu se găsească un director bun pentru Biblioteca Naţională?

De multe ori am dat exemple de biblioteci naţionale din Europa şi de maniera în care-şi fixează conducătorii.

Degeaba am spus, degeaba există exemple notabile in toate ţările Europei, cel puţin.

Biblioteca Naţională a României, ca şi România, are nevoie, după 25 de ani de stabilitate, de linişte, de muncă reală. Iar deasupra trebuie să stea valoarea, şi nu o împărţire după vârstă sau după facultatea absolvită.

Biblioteca Naţională are nevoie de oameni pregătiţi care să facă treabă.

Exact ceea ce spuneţi prin diverse discursuri chiar dvs., domnule Ponta.

Şi atunci mă întreb de ce nu v-aţi implica, domnule prim-ministru şi candidat la Preşedinţia României, în rezolvarea situaţiei de la Biblioteca Naţională?

Merită şi românii sa aibă Biblioteca lor Naţională.

Ceea ce se numeşte acum Biblioteca Naţională nu este o bibliotecă funcţională nici în sensul Legii Bibliotecilor Publice.

Nu este admisibil să se spună că Biblioteca Naţională dispune de 13.000.000 UB, iar catalogul on-line să arate că este vorba numai de vreo 800.000 de cărţi la BNaR!

Catalog on-line Biblioteca Naţională a României (peste 800.000 cărţi)

În condiţiile în care nu se ştie nimic oficial despre starea şi numărul milioanelor de UB, deja degradate, cum putem vehicula un număr sau altul?

Doar cele 800.000 de cărţi se văd pe site-ul BNaR!

Aşa stând lucrurile, se poate spune ca este vorba de un fals în acte publice?

De câţiva ani am propus realizarea unui Proiect Naţional, de prelucrare a publicaţiilor Bibliotecii Naţionale a României cu fonduri UE, milioane de publicaţii, care zac neprelucrate, fără acte de înregistrare şi inventariere.

Este realizabil acest Proiect. Numai să se vrea. De ce nu se vrea?

Nimic nu trebuie făcut la BNaR înaintea rezolvării publicaţiilor care zac în teancuri, sau puse pe rafturi, dar tot grămezi, grămezi şi mai ales fără acte financiar-contabile.

Se poate vorbi despre digitizare, proiect foarte important pentru Biblioteca Naţională a României, atunci când milioane de publicaţii nu există efectiv, iar, alte milioane de publicaţii sunt putrezite, arse, într-o stare de degradare de neînchipuit?

Domnule prim-ministru Victor Ponta, legaţi-vă numele de Biblioteca Naţională a României asa cum au făcut-o François Mitterrand de Biblioteca Naţională a Franţei sau pentru Franţa, Mubarak de Biblioteca din Alexandria sau Lukaşenko de Biblioteca Naţională a Republicii Belarus şi alţii.

Nici un ministru al Culturii române de după 1990 nu s-a interesat de Biblioteca Naţională, nici unul nu a făcut nimic pentru ea timp de 25 de ani.

De ce nimeni nu este interesat de BNaR?

Nu are voie România să aibă Biblioteca Naţională?

Biblioteca Naţională a României face parte din Proiectul dvs. pentru ţară?

2. Domnule Prim Ministru Victor Ponta

Ştiţi că o familie serioasă şi corectă din România este prigonită permanent de 12 ani, numai pentru că a iniţiat salvarea de la pieire a Bibliotecii Naţionale a României în iunie 2002?

Salvarea Bibliotecii Naţionale a României de către Vali şi Theodor Constantinescu în iunie 2002 şi represiunea continuă, perversă, mascată, multiplă, dezlănţuită din ce în ce mai acut de atunci peste familia noastră.

Se ştie despre episodul Iunie 2002, el face parte din istoria BNaR. Am observat mereu că se uită mereu chestiunea aceasta, deşi viaţa unei familii cumsecade din România, familia Constantinescu, a fost distrusă de 12 ani pentru ca „a greşit” iniţiind salvarea Bibliotecii Naţionale a României, de la desfiinţare.

Daca nu i s-a dat cel puţin o medalie sau „un mic dejun cu rugăciune”, măcar nu ar fi trebuit ca viaţa acestei familii să fie transformată într-un calvar.

Am înţeles că în Romania nu poţi să fii patriot decât cu legitimaţie, dar nici să fim un fel nou de persecutaţi „politic”…

DACĂ nu exista acţiunea curajoasă a soţilor Vali şi Theodor Constantinescu de a prezenta un material în 27.06.2002 redacţiei ziarului „Adevărul”, doamnei Cristina Modreanu, în care era descrisă situaţia groaznică care se ivise pentru sărmana noastră Bibliotecă Naţională, nu se mai vorbea astăzi de sediul nou al Bibliotecii Naţionale a României!

Noi, soţii Constantinescu, ne-am ales cu o prigoană de 12 ani, pentru că am fost nişte cetăţeni corecţi, oameni cu iubire şi grijă pentru Biblioteca Naţională, încercând să sensibilizăm pe cei în drept despre o situaţie ruşinoasă pentru noi ca români, cu o situaţie unică în lume, Biblioteca Naţională a României practic inexistentă, după o sabotare încă din… 1836, sub toate regimurile „Politice” scurse din afară peste români, continuu.

S-a încercat chiar eliminarea noastră fizică, prin „accident” auto pe trecere de pietoni, Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 14:32, la Hotel Times, Bd. Decebal, când killerul a mers pe trotuar 15 metri cu roţile blocate pe asfalt uscat, după ce ne-a ratat.

De ce sunt ignorate dovezile aduse, fotografii şi probe de către Procuratura Generală?

De multe ori cred că suntem luaţi drept altcineva, pentru că nu se poate să fim pedepsiţi şi să fim în vizorul unor „oameni răi” cu atâta îndârjire, de 12 ani, în România, numai pentru că am contribuit la momentul oportun la salvarea Bibliotecii Naţionale a României, de la desfiinţare.

Domnule prim-ninistru al României, candidat la funcţia de Preşedinte al României, cei care ne blochează pe noi, familia Constantinescu, sunt si în contra Bibliotecii Naţionale, dar sigur şi în contra României.

Şi atunci se pune întrebarea:

Întotdeauna am spus că dacă fiecare român la locul lui de muncă ar arăta ce nu merge bine, ar fi foarte corect şi bun pentru instituţia aceluia şi implicit pentru România.

Asta am făcut eu, am arătat ce nu merge bine în Biblioteca Naţională.

De ce a fost rău? Ca să fiu pedepsită cu întreaga familie?

În timp ce toţi care nu au mişcat un deget se bucură pentru noul sediu al BNaR, se laudă cu ceea ce „au realizat” !?

Eu, bibliotecar cu state vechi în Biblioteca Naţională (42 de ani de muncă, studii superioare, implicându-mă permanent în toate activităţile Bibliotecii Naţionale dincolo de fişa postului meu, cunoscând multe, cu idei, proiecte, activităţi notabile de-a lungul anilor), pe care o cunosc ca pe propriul buzunar, am spus ce am văzut, aş fi putut face mai mult, dar din cauza legilor/ordonanţelor guvernului Boc am fost dată afară brusc şi fără cea mai mică înţelegere, fără a se ţine cont de câte mai puteam face şi cât bine puteam aduce Bibliotecii Naţionale a României.

Ca mine, şi alţii din BNaR au fost izgoniţi, efectiv, întrucât cunoşteau, ştiau multe despre Biblioteca noastră Naţională.

De ce este rău în a spune ce nu merge bine?

De aceea spun că

ROMÂNIA ESTE O ŢARĂ PERICULOASĂ PENTRU CETĂŢENII CUMSECADE!

Judecând după câte am îndurat cu întreaga familie timp de 12 ani, sunt hotărâtă în a afirma aceasta!

Totul a fost descris cu lux de amănunte in materialele mele din on-line.

Prigonirea familiei mele nu se opreşte, în August 2014, s-a mai întâmplat un episod absolut bestial, care spune multe …

Soţul meu, Theodor Constantinescu, forumist original pe un ziar on-line – adică liber şi fără să insulte obscen, cum fac comentatorii în mod preponderent pe forumuri online (el, numai, ironiza original şi pamfletar pe toţi forumiştii „dedicaţi”şi refulaţi, care in lipsa unui dialog real si cu respectul cuvenit, care îl înjură ordinar - avem mostre absolut dezgustătoare – a fost insultat şi acuzat de „spionaj rusesc, parazitism, informator, înainte şi după 1989, persoană cu sânge slav care a trădat Romania” – cu adresă directă la numele real, „Theodor Constantinescu”, nu ca pseudonimul de postare, asta în timp ce români mai mult sau mai puţin verzi stau şi se uită la Starea UNICĂ în Lume a BNaR, iar alţii, la fel de români, ne distrug încet, încet de 12 ani din cauza salvării de către el, în primul rând, a BNaR, care s-a dus la Adevărul în iunie 2002.

Lipsa de reacţie atât a ziarului on-line, cât şi refuzul Poliţiei Române de a-l identifica pe calomniator, pentru că nu mai are lege, întrucât calomnia nu se mai pedepseşte penal, mă face să întreb dacă Poliţia nu poate face identificarea, atunci cine?

Aceasta în mod sigur, ca represalii pentru acţiunea din iunie 2002 în salvarea BNaR, acest incident fiind ultimul dintr-o serie începută de după iunie 2002.

Theodor Constantinescu, soţul meu, chiar a avut de suferit înainte de 1989, având dosar de supraveghere între 1972 şi 1987 (îl avem acasă, în copie, de la CNSAS) numai pentru că a vrut să construiască cu succes Capitalismul în Occident, după ce s-a convins că dictatura de dezvoltare, benefică teoretic, nu putea să aibă succes cu metodele folosite (strict tehnic), cu politica de selecţie, de ierarhizare, de remunerare şi respect profesional practicată de PCR. După ce a spus printr-un memoriu la CC toate aceste chestiuni, încă din 1966, ca student la Politehnică, a hotărât să emigreze, dar nu a reuşit, iar în anul 1972 i s-a deschis un singur dosar de urmărire, nu ŞI de „ginitor”, cum aveau aceştia. Cunoscătorii ştiu ce înseamnă aceasta.

Domnule prim-ministru,

Sunt trei generaţii în familia soţului meu de persecuţii în ţara lor…

Mama soţului meu, soţul meu, care a avut de suferit şi la comunişti, dar, mai ales, după 2002 şi acum din ce în ce mai des şi contra copiilor noştri.

Unul dintre băieţii noştri a pierdut un an din viaţa de student fără nici o vină, iar fiica noastră, cu un parcurs şcolar, liceal, universitar, profesional absolut exemplar, a fost, de curând, luată în vizor în stilul caracteristic, profesionist, cunoscut de familia noastră de 12 ani …

Pana când?

Domnule prim-ministru al României, Victor Ponta,

întrucât dvs. spuneţi foarte corect că doriţi ca după 16 noiembrie 2014 să avem, în sfârşit, o perioadă de linişte şi de muncă, puteţi face ca

ROMÂNIA SĂ NU MAI FIE O ŢARĂ PERICULOASĂ PENTRU CETĂŢENII CUMSECADE?

3. Ştiţi că drepturile băneşti ale bibliotecarilor – pensionari din 2010 nu s-au acordat nici în anul 2014

Nu pot să cred că se procedează la fel ca in anul 2009 când s-au tăiat cu mult sadism pensiile si salariile …

Conducerea BNaR era obligată prin art. 50 din Contractul Colectiv de muncă la nivel naţional pentru anii 2007 – 2010, la „plata unei indemnizaţii egală cu cel puţin două salarii de bază, avute în luna pensionării, în cazul salariaţilor care se pensionau pentru limita de vârsta". Nu s-a respectat art. 50 din CC de muncă la nivel naţional, aşa cum o cerea el. Pensionarii au fost purtaţi prin Tribunale si deşi in urma unor Hotărâri definitive şi irevocabile câştigate de către bibliotecarii BNaR, s-a hotărât plata in tranşe.

S-au acordat cele mai mici tranşe de 5% si 10% in 2012 si 2013 din valoarea titlului executoriu.

În anul 2014, cea de a 3-a rată, de 25% din valoarea titlului executoriu, a fost împărţită în patru tranşe prin HG 347/2014. Aşadar, împărţirea drepturilor de 25% în 4 bucatele, pentru cele patru trimestre ale anului 2014.

După 4 ani, încă ni se mai împarte suma în câteva bucăţele…

Şi nici aşa, în 4 tranşe, Biblioteca Naţională nu a acordat la timp sumele datorate bibliotecarilor. Tranşele I şi II ale anului 2014 s-au acordat în august 2014.

Acum, în trimestrul IV/2014 nu s-a acordat încă nici tranşa III/2014.

Cine trebuie să aibă grijă de plata banilor pentru foştii bibliotecari ai BNaR?

Tot pensionarii să facă sesizări şi petiţii ca să obţină un drept al lor câştigat şi în justiţie?

De ce nu se respecta Legea, măcar aşa cum este ea?

Cine este vinovat de nerespectarea legii?

NU s-au achitat decât 15% din valoarea titlului executoriu. În cazul meu, aproximativ 700 lei (impozitaţi şi neactualizaţi cu inflaţia şi preţurile actuale) din cei 4880 lei pe care trebuia să-i primesc integral, fără vreo altă impozitare!

Două salarii de bază în cazul meu înseamnă cam 7200 lei. Suma de 7200 ar fi trebuit impozitată, şi nu 4880 lei, sumă deja impozitată din impozitarea sumei de 7200!

Aşadar, drepturi băneşti deja impozitate!

Apare în clar o dublă impozitare.

Cui sa spui? Cine să te apare?

Pensionarea a avut loc in anul 2010, acum 4 ani, iar Tribunalul a stabilit plata în anul 2012, acum 2 ani. Acum este anul 2014!

Este necesară şi o recalculare/reactualizare la zi.

Cui să i te adresezi pentru reglementarea acestei situaţii? Nimeni nu te bagă în seamă.

Domnule prim-ministru Victor Ponta,

candidat la funcţia de preşedinte al României,

face parte din Proiectul dvs. pentru tara si rezolvarearesturilor de titluri executorii pentru o „mână” de bugetari care au lucrat în Cultură?

Dreptate pentru toţi” şi „România Unită” sa nu rămână doar sloganuri electorale.

Vă rog să le şi aplicaţi tuturor românilor şi pentru aceia ca mine care arată răul atunci când îl văd.

Este culmea ca soţul meu să fie luat în batjocură şi terfelit ca străin răuvoitor României, în România, după 12 ani de blocare totală în tot şi toate, în România şi Occident, folosindu-se abuziv puteri oficiale, aplicate ocult, transformându-se aceste puteri în instrumente de represiune privată.

Vreau să spun şi eu că

ROMÂNIA NU MAI ESTE O ŢARĂ PERICULOASĂ PENTRU CETĂŢENII CUMSECADE?

Vali Constantinescu,

bibliotecar timp de 42 de ani în Biblioteca Naţională a României, între August 1968 şi 1 Martie 2010

Publicat Sâmbătă, 08 noiembrie 2014
5795
 | 12
 | 40
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
alex
+1
Sa ne aducem aminte ca toate aceste msuri s-au facut sub sigla USL ( ERA TOTUSI SI PNL PE ACOLO) ..Incerc sa fiu obiectiv ..inceputul; era promitator dar totusi sa ne aducem aminte ce s-a intimplat cum l-a lucrat pe Antonescu si USL .. CE MANEVRE S-AU FACUT SA NE CONVINGA CA OMUL A RUPT USL-ul..Incerc sa-mi spun este prea tinar pt a fi atit de pervertit(nu pot uita cu impaunare ne flutura liste cu cle 12 puncte .. nu inspira profunzime,iiti lasa senzatia de improvizatie permananta.,scoala PSD_ULUI cu drept de autor iliescu ,Nastase samd .Nu cred stimata Dna ca Biblioteca este preocuparea candidatului care este intimplator si prim ministrusi cred ca este dornic de putere si usor vindicativ .. ii place .. se simte asta din gesturi ,mimica daar si usurina cu care minte ..
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
MARINARULDEVEGHE @ alex
+1
You are WRONG ! Scaderea salariilor, a pensiilor a inceput SUB domnia prin delegatiune a lui Boc. BOC a anuntat ca TAIE drepturi BANESTI acordate prin Legea Contractelor de munca. BOC a taiat . Bibliotecarii au obtinut in instanta sumele TAIATE de BOC. Si, nu numai bibliotecarii au fost umiliti, fiindd vorba de sume MICI, in cuantum de DOUA SALARII. TOTI pensionarii diun Cultura, astoiri, cantaresti de opera, etc. Mai mult, s-a asimilat in mod zmeckereste sintagma DOUA SALARII cu marimea sumei, de DOUA Salarii ... Asta in timp ce toti PEDELACII faceau pa_piste tot, PISTE de schi, sali de sport, teleferice catre NICAIERI. Ponea le-a diluat in j'de mii de transe si alea amanate si alea DUBLU impozitate si ce trebuia dat in 2010, s-a dat abia acum dar ... 15 la suta, DUBLU impozitate. Deci, NIMENI dintre TOATE PartiDE-le "Politice" NU s-a interesat de Biblioteca Nationala sau de Cultura in general. Aditudinea TUTUROR Decidentilor DIN_Romania - adica a executantilor - a fost generala, de dispret fata de 'Telectuali. Deci NU numai Ponta sau Basescu, PDL sau USL. Scrisoarea Deschisa este o incercare, din ZECI, sute chiar in 12 ani, de a arata Adevarul despre Biblioteca Nationala a Romanilor, Catedrala CARTI Romanilor, iar chestiunea baneasca este ultima si ca importanta ... Importante erau DOUA, din textul SD : - SALVAREA din 2002 de la desfiintarea administrativa implicita - prin subtilizarea guvernamentala a sediului nou in constructie continua din 1990, cand trebuia sa fie GATA in Iunie, de DOUA Persoane "civile", Simpli Cetateni, desfiintare care se inscrrie in TOATA Actiunea PERSEVERENTA a Anti-Romanilor in contra Bibliotecii Nationale, inca din 1836 ... :) - PRIGOANA continua a Slugilor Anti-Romanilor in contra celor Doi Soti Constantinescu, urmare a actiunii lor patriotice din 2002 ... Prigoana in Romania, Germania, Spania intru blocarea ACOLO a oricarei initiative de a face bani, legal, desigur ... Iar acum s-a ajuns si la prigoana contra copiilor.
Publicat Luni, 10 noiembrie 2014
+Răspunde
MARINARULDEVEGHE @ alex
+1
Continuare importanta. Aceasta Scrisoare Deschisa NU este in contra lui Ponta. Este o atenționare ACUM, după ce alte zeci și sute au fost făcute din 2002 si pana acum. Ca este în săptămâna alegerilor, NU este un atac la Ponta ! Este o sugestie care ii va aduce respect și susținere pe mai deparre, dacă o va fructifica în calitate de Președinte, după ce în urma cu 15 zile i s-a dat unui apropiat politic din PSD un material scris similar, mult mai detaliat pentru a i se prezenta ... Iar ca veni vorba, spre liniștea unor pontisti, asa cum am mai scris votați cu cine vreți ... :) dar, țineți cont ca Iohannis este OM_u' Altora Unii GREI din Ioropa (Dupa modelul cărții lui Graham Greene "Omul nostru de la Havana" - si care nu numai ca nu ne iubesc, dar ne urăsc sincer, în schimb crâncen ... :) De la 23 August 1944, când considera EI greșit ca "i-am tradat". TRĂDAREA lor reala de la Viena prin Diktatul LOR, aia nu se pune. EI sunt GREI ... Unii nu învață NIMIC din Lecțiile Istoriei ... Păcat de EI ca altfel, bine conduși ar fi de respectat Ca_POPOR. AU si EI pe "Oamenii Altora de la Havana" peste EI. Asa ca votați cu CINE vreți ... :) Ponta a dat semne clare, mai multe decât oricare, în numai 2 ani jumate, ca vrea sa crească politic. Daca nu va reuși, NU este vina lui. In fond, si unii Presidells MARI din Lume, nu sunt chiar asa de puternici cum ni se spune la vedere ... :)
Publicat Luni, 10 noiembrie 2014
+Răspunde
emi
-2
Sunt si eu bibliotecar scolar si am un salariu de incadrare de1240 lei. Sa fie asa o diferenta de salarizare intre , bibliotecile publice si cele scolare?
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
MARINARULDEVEGHE @ emi
+2
Salariul in cestie este dupa 42 de ani de munca intr-o institutie culturala de mare importanta si cu mare calificare ... Gradatia S1A, MAXIMA, adica "Biblioecar Studii Superioare" recte cu Licenta in Limba si Literatura Franceza din 1974 ... :) Te pui ? Nu prea cred, din moment ce NU stii aceste subtilitati ...
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
m/3
0
...n-are EL timp pt biblioteci si alte asezaminte culturale . Daca am fi avut la cultura un....neamt ,eheee
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
MARINARULDEVEGHE @ m/3
+2
Spiritul Nemtesc ne trebuie, nimic altceva ... Si asta ar fi trebuit IMEDIAT dupa Unirea MICA din 1859. CUM ? Prin selectia corecta a celor mai merituosi la Carte TINERI Romani din facultati si trimiterea lor pe BANII Statului Roman, indiferent daca era nascut in palat sau coliba, ca ... "GENA" nu stie Carte ... :) adica Mintea nu are legatura cu Bogatia ... :) In 20 de ani se CREA o Clasa MEDIE Politico-Administrativa, IMUNA la Politicianismul INDUS cu Forta si Santajul peste Romani, inca de atunci si rezerva de CADRE Serioase, cu Mentalitate Germana Bismarckiana. Acestia ar fi CREAT un Stat Puternic MILITAR_Industrial AICI. In loc de aceasta, s-a preferat OCULT sa se treaca la imbracarea Fracului Democratic peste Giubeaua Turco_Fanariota plina de Sange si Jeg Moral. Adica elegant vorbind, academic, FORMA fara FOND. Singurii care au combatut aceasta directie au fost Eminescu si Maiorescu. Maiorescu, desi exemplu de Tanar Roman de exceptie scolit in Apus, dar pe banii lui tata, la 23 de ani era Rector la Universitatea IASI, a cedat presiunii externe oculte si a fost vioara prima la exterminarea lui Eminescu, intai social, apoi fizic ... Deci RAU Moral s-a pornit in 1859, RAU Moral s-au reprodus, din ce in ce mai degenerat TOATE Grupele Decidente. Rezultatele "SE VEDE" ... Istoria Moderna a Romaniei este un sir de Catastrofe Istorice care au produs numeric, mai multi MORTI Romani decat in toate celelalte 18 Secole de genocid aplicat de valurile de invadatori din anul 106 AD. Iar ultimii 25 de ani au depasit orice asteptari aleEntitatilor EXTERNE programatoare, din TOATE Directiile Geopolitice ... SI prin PIZMA Bibliotecarilor SCOLARI fata de cei cu facultate ....
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
TANTI
-2
Pana la scrisoarea matale, DlPM trebuie sa-ti plateasca salarul..ai prea mult timp liber..lasa, scrie acasa sau fa o paine, e mai util si nu propagandistic.Poate ca vine crin si-ti ia locul , tot e somer.
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
rxctps
+2
daca basescu,pardon johannis ar fi fost pe primul loc in campanie ar fi fost o liniste asurzitoare.nu s-a mai fi mobilizat nici un luptator pentru democratie,nu ar fi fost nici o problema cu numarul sectiilor de votare si nici cozi,nu am fi auzit de societati studentesti aparute peste noapte,diaspora nu ar fi existat si nici scrisori deschise...iar postarile antibasescu nu ar fi fost cenzurate.asa insa trebuie neaparat sa se creeze impresia ca TOATA lumea ar fi impotriva lui ponta,tactica pentru atingerea obiectivului strategic,contestarea alegerilor pe motiv de frauda.sper sa nu va mearga iepurasilor!
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
MARINARULDEVEGHE @ rxctps
+2
Asa este, Care_Este cum le zici Mattalee ... :) Da' STII, Dom'le, Stii de ce ? Pen'ca exista prea multe TANTIES in Romania. SI din cauza ca nu avem o BAZA Culturala cum ar trebui sa fie BNaR ... Avem BAZE Militare STRAINE, indiferent ale cui sunt sau vor mai fi, aduse de Alde TANTIES ... :) O BAZA Culturala coplesitoare ca numar de "ARME", Cartile si cu o Armata imensa de Romani Instruiti ar face imposbila prezenta oricaror BAZE Militare, de oricve fel, STRAINE. Care sunt si vor fi Pumnul Inarmat care va veghea ca NOI, Romanii sa fim ROBI permanent pe Pamantul NOSTRU, cum suntem de 19 secole continuu ... Asta nu inteleg Tanties de diverse marimi, functii, puteri ... Pen'ca nu au trecut pe la BNaR ca mine, de 51 de ani ... :_) CITIND incet, metodic, de TOATE despre TOT ...
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
COMENTATOR
+2
Partea a III-a Faptul ca celelalte salarii sunt mici, nu inseamna sa stigmatizezi bibliotecarii. Ar fi mai potrivit sa stigmatizezi decidentii ca permit ca Romania este stoarsa de resurrse, bani, munca de afara. NU este admisibil ca dupa 25 de ani in care ni s-a umplut capul cu vituperarea Comunismului sa admiti ca 560 de euro, SUB ajutorul de somaj din Spania, de pilda, unde preturile sunt mult mai mari este exagerat si ca normalul ar fi salariile medii sau cele de la negru, care negru nu ar fi posibil fara de stirea si chiar planul decidentilor. De fapt, cei care se indigneaza, sunt comentatori de profesie … , aspect care se vede pentru avizati, care au dus „Lupte Seculare” care au durat Peste Zece ani …  pe forumuri …  Indiciul de baza ? faptul ca NU citesc totul, ca nu au timp – trebuie sa fie … ubicui, adica sa posteze la toate articolele, parazitandu-le si manipuland, cred ei, fff inteligent …  - ca nu au mintea calata pe argumentatie si buna cuviinta … Era vorba DREPTURI CASTIGATE IN JUSTITIE DE CATRE BIBLIOTECARII PENSIONATI PANA IN AUGUST 2010, in urma unei legi stabilite la nivel national. ACESTE DREPTURI BANESTI NU AU FOST PLATITE IN 4 ANI DE ZILE si poate Guvernul Romaniei nu cunoaste situatia ! Bibliotecarii cer NUMAI respectarea legii ! Cum scria cineva aici, problema nu este ca bibliotecarii au salarii mai mari decat medicii, profesorii, ci DE CE medicii sau profesorii au salarii mici … Iar metoda de diversiune si abatere a atentiei de la ESENTIAL este alt aspect al Misiei de Postac … Si ce facem atunci ? Taiem salariile bibliotecarilor ? Este ca-n zicala veche : ”sa crape capra vecinului !” ESTE necesar ca medicii si profesorii sa aiba leafa pe care o merita.
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
COMENTATOR
+3
CATEVA EXPLICATII. Partea a I-a Dupa rautatile si comentariile inraite ale unora, iata cateva lamuriri la materialul prezentat mai sus : 1. Ca sa judeci un articol trebuie sa citesti tot. Daca se inatmpla asa, multe comentarii nu mai apareau. 2. Esenta materialului expus trateaza cu seriozitate TREI probleme importante : – Romania NU are o Biblioteca Nationala functionala, situatie de neadmis in secolul 21, in Europa – Viata unei familii distruse pentru ca „a gresit” aparand o institutie de importanta nationala pentru Romania si de aceea am considerat ca „România este o ţară periculoasă pentru cetăţenii cumsecade”, fraza care defineste o familie si, sa fie foarte clar, mai sunt sute de familii din Romania in situatii similare sau mai rau, din alte motive. – O lege data la nivel national care nu este respectata. Lege data pentru mai multe sectoare din Cultura: Biblioteca Nationala, Filarmanica, Opera, Teatre, Muzee, etc. Acestea trebuiau intelese. In Biblioteca Nationala a Romaniei sunt multe nereguli, dar cel mai important, publicatiile bibliotecii sunt putrezite, arse, peste 8.000.000 (OPT MILIOANE !)publicatii sunt fara acte de gestiune, multe publicatii stau vraiste, gramezi-gramezi, chiar SI in noul sediu. Nu sunt nici macar rafturi. Situatia deplorabila in care se gaseste Biblioteca Nationala a Romanilor este deja cunoscuta si … tacuta. - In anul 2002 s-a dorit ca actualul sediu al BNaR din Bdul Unirii sa fie sediul Guvernului, iar Theodor Constantinescu a anuntat „Adevarul” lui Dumitru Tinu, iar sotia, Vali Constantinescu a convins bibliotecarii din Biblioteca Nationala, dar si pe cei din tara sa nu fie de acord cu ideea blestemata de a nu avea nici in 2002 un sediu pentru o biblioteca nationala pentru Romani, biblioteca pe care Romanii o doreau inca din … 1836, anul initial al infiintarii ei. Cu actiunea curajoasa a sotilor Constantinescu s-a salvat actualul sediu al Bibliotecii Nationale.
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
Iorgu
-1
Aoleu, dar cum ramane cu secretul corespondentei? De ce cititi in public scrisoarea stimatei doamne adresata primului ministru?
Publicat Sâmbătă, 08 noiembrie 2014
+Răspunde
deja vu @ Iorgu
+3
pai daca ii zice scrisoare deschisa :))))
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
nedelea
-1
69536.html
Publicat Sâmbătă, 08 noiembrie 2014
+Răspunde
Simion
+2
Astea sunt intrebari mult prea grele pentru nivelul de intelegere al unui coabitac plagiator. Va rugam sa reveniti cu scrisoarea la un Prim Ministru care are habar si mai este si interesat de bunul mers al tarii, nu doar de adunat averi, pe critaeriul ca acum a venit randul lui la prada. Pana nu scapam de pradatorii care fac cu randul la jaful tarii, nu vom trai bine in Romania. Trebuie impus criteriul performantei si meritocratiei la toate nivelele. Nu este admisibil ca niste oameni de mare valoare care si contribuie decisiv prin activitatea lor la bunul mers al tarii abia sa-si duca zilele., in timp ce niste oameni care nu se pricep la nimic, doar latra din gura, niste oameni fara cultura si fara macar o meserie, sa adune averi fabuloase pe spinarea oropsitului contribuabil. Rechinul ponta nu va rezolva nimic, are alte interese care sunt divergente fata de interesele tarii.
Publicat Sâmbătă, 08 noiembrie 2014
+Răspunde
MARINARULDEVEGHE @ Simion
+1
Ca sa scapam de Pradatoii Interni, care sunt SUS-Tinuti de Pradatorii EXTERNI, nu mai avem alta ARMA decat Mintea Antrenata de CARTE. TOT_Roamnul sa aiba Cartea pe care o merita dupa Mintea NATIVA, care se poate vedea si cuantifica in mod corect numai si numai in Clasele PRIMARE, cand nu este mascata de educatie, in jos sau in sus. Proportia celor cu Mintea NATIVA peste medie este de maximum 20 de precente. Numai acestia ar trebui sa faca Facultate pe BANII Statului, indiferent de BANII parintilor. Care are minte SUB acestia, Liceul, dar bine facut. Ailaltii, Scoala Generala, dar BINE facuta. TOT pe BANII Statului. BINE facuta Educatia inseamna din start salarii MARI Invatatorilor, Profesorilor. Este in investitie care in maximum CINCI ani ar schimaba Fata Romaniei. Singura inarmare posibila cu mult mai putini bani decat orice alte arme de razboi ... Singura imbatabila, care NE ar scoate pe TOTI Romanii din ROBIA Seculara, de 19 secole, din 106 AD Iata de ce s-a intervenit de catre DOI Simpli Cetateni in 2002 in salavarea BNaR. Restul sunt POVESTI Duios Damacratice pentru Gu-Gustiuck_s Illetres. Iar in binomul servit de ALTII la alegeri PONTA este singura solutie. Iohannis este OM-uu' Altora si va face CE i se ordona.Mai era unul similar ,Stipe Mesici care a "spart" Iugoslavia ... Sub masca Neamtului Onest si corect ni se serveste o Bamba Umana cu detonare sub Romania. NU de un NEAMT avem nevoie, ci de Spirtul Nemtesc PUR, acela de pana la 1900 care a construit Germania. Iar o alt chestiune ne-sesizata de Gugustiucks Alergici la CARTE, prin Lucrarea Strainilor asupra Romaniei este ca Johannis este o proba de toleranta. Daca Gugustiucks il voteaza Prezidell, niciodata nu vom mai avea prezidell ETNIC Roman ... Exact ca pe timpul Turcilor : a fost mult pana Domnitorii, ca sa STEA in Scaunul de VODA sa plateasca PESTE Haraci si TOT ce s-a dat in plus a devenit LEGE.
Publicat Duminică, 09 noiembrie 2014
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017