×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 16:27
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Operaţiunea „Loganul” continuă cu succes
Turism electoral fără precedent în istoria alegerilor
Înghesuială la listele suplimentare din secţiile de votare (Foto Timi Slicaru)
Înghesuială la listele suplimentare din secţiile de votare (Foto Timi Slicaru)

Turismul electoral este în floare de la primele ore ale dimineţii. Numărul de votanţi record din primele 3 ore ale dimineţii de 2 noiembrie a fost cu mult depăşit. Cei care votează multiplu sunt transportaţi cu Loganuri, iar o agenţie de presă a depistat şi un taxi al firmei Pelicanul transportând turişti electorali în Capitală.

Peste 180.000 de votaţi pe liste suplimentare la ora 10.00

Este incredibil ce se întâmplă într-o duminică în care nu avem nicio sărbătoare religioasă majoră şi în mediul rural nu au fost anunţate sărbători tradiţionale. 180.787 de români de pe teritoriul naţional au votat în primele 3 ore în altă parte decât în secţiile de votare de lângă domiciliul sau reşedinţa lor. În urmă cu două săptămâni, pe listele suplimentare au votat 136.795 de alegători, o cifră record atunci, astăzi deja depăşită. Estimam chiar de la prima raportare a BEC din 2 noiembrie că se va bate recordul la turism electoral, iar noaptea, la raportarea finală, am avut confirmarea: pe 2 noiembrie s-a înregistrat recordul alegerilor postdecembriste. Acum acest record este pe cale să fie bătut. Sunt pe listele electorale suplimentare cu 43.994 alegători mai mulţi decât pe 2 noiembrie.

Top 10 turism electoral

 1. Dolj – 7.861

 2. Cluj – 7.189

 3. Timiş – 6.871

 4. Iaşi – 6.575

 5. Ilfov – 6.151

 6. Olt – 6.078

 7. Constanţa – 5.971

 8. Prahova – 5.763

 9. Dâmboviţa – 4.720

 10. Vâlcea – 4.454

Media pe ţară la turism electoral este de 3.847 de votanţi. După cum se observa, primele 10 judeţe sunt cu mult peste medie, iar în Dolj avem media depăşită cu peste 100%. Atenţie, studenţii, în marea lor majoritate, au plecat acasă, având liber până marţi. Nu mai putem spune în judeţele cu centre universitare puternice că 15-20% dintre votanţii pe listele suplimentare sunt studenţi. Din informaţiile pe care le-am primit din teritoriu, rezultă că se merge tot pe procedurile utilizate în premieră la referendumul din 2012: autobuzele au fost înlocuite cu autoturisme, de regulă Loganuri. „Manevra” este simplă. Din judeţe limitrofe sunt aduşi „alegători siguri” care sunt urcaţi câte 3 în autoturisme cu numere de înmatriculare locale şi cei în cauză sunt plimbaţi prin mai multe secţii de votare. Şi în Bucureşti se practică acest „sport”. Şi tot în Bucureşti sunt utilizate şi taxiuri pentru turism electoral. Mai multe aici.

Care a fost situaţia pe 2 noiembrie la ora 10.00

 1. Dolj – 5.656 alegători

 2. Iasi – 4.993 alegători

 3. Cluj – 4.734 alegători

 4. Timiş – 4.597 alegători
 5. Prahova – 4.512 alegători


UPDATE: Numărul de turişti electorali a sărit de 400 de mii

La ora 13.00, după numai 6 ore de votare, numărul votanţilor pe liste suplimentare a crescut cu 110%. Pe teritoriul naţional 486.843 de alegători au votat pe liste suplimentare. Pe 2 noiembrie, la ora 13.00 pe listele suplimentare au votat 358.745 alegători, număr record la vremea respectivă.

Lucian GheorghiuPublicat Duminică, 16 noiembrie 2014
6360
 | 9
 | 21
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
vox
0
stilul basescu-predoiu PREDOIU continua, sa acuze public la TV ca altii fura, numai pedelistii sunt curati ca lacrima.acest ssssâit predoiu, ascuns in timpul c ampaniei din cauza frustarii ca-si dorea sa fie el candidatul ACL, prinde glas fara a proba ci latrând la stele. mai e si jurist colegul de liceu si de joaca+n praf al nutzei??!!!de ce unii se remarca doar prin negatii la adresa contracandidatului'marca inregistrata PDL???multi ratati in politica damboviteana.
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
SaakasBilly
0
Pai in strainatate nu e "turism electoral" ??? Aia au voie de toate ,romanii din tzara sunt acuzati de fraude si tarati in judecata ???Cand va fi tzara asta si a romanilor ?? Cand vom alege un editat?? Cred ca am mai avut asa ceva ,si am crezut ca am scapat !! Sfata naivitate !!
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
Nenea Iancu @ SaakasBilly
+10
Bai ce naiba cauti aici? Tu esti cu KGB-ul, cu Rusia cu astea..... Ce naiba, pt votul din Ro nu esti platit, asa ca treci la cazarma: au adus izmene noi...
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
MITRU
-8
Luciane dragule, Murphy spunea astfel: Cand un lucru incepe bine se termina prost, cand un lucru incepe prost se termina si mai prost. Tu ai inceput bine si o termini prost, aplecarea umilitoare spre gaoaza basesciana se va termina si mai prost. Imi pare rau, spre foarte rau, ai fost cineva candva, ai imbatranit si devii un foarte posibil "neica nimeni in colbul drumului". Pacat spre foarte pacat, intre ce-ti propui si ce iese sunt intotdeauna mari diferente. Vorba neuitatului Toma Caragiu, - depinde in ce teren te asezi, in ce echipa joci si cand te ceri "out". Pentru tine este cam tarzior, ai trecut cam de multisor si de perioada senioratului, ai aparut, inca din frageda tinerete, ca tanara speranta si dispari ca o fosta speranta - esec suprem si frustrare deplina. Viata este dura daca nu stii cum sa-ti ghidonezi bicicleta printre gropile si damburile drumului in activitate.
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
PSD-ist
-5
Soarele si cu turismu' - intareste organismu' . Asa ne-a spus aia de la partid - inseamna ca asa e .
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
Lite @ PSD-ist
+8
hahaha
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
marc
-5
Gheorghiule,cand termini frate cu intoxicarile astea?Pai tu stii bine ca f multi bucuresteni si-au facut case in judetul ilfov.Este si cazul meu.Mi-am facut vila in comuna Berceni iar apartamentul din bucuresti e inchiriat.In buletin am adresa din buc.si sunt arondat la scoala 111 din stoian militaru.De dimineata am mers sa votez in buc cu un taxi logan galben de la editat. Chiar nu stii ca firma editat are licenta pe jud.ilfov?Hai ba nu mai face pe prostu,nu tine,astea sunt manipulari ieftine
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
Maria @ marc
+4
marc! cred ca poti sa vii si cu documente dovetitoare ..se vor gasi destui tampiti sa te contrazica ..deja ai 4 minusuri de la idioti care nu inteleg ce se intampla..va trece destul timp pana ce si presa independentava face o schimbare de mentalitate
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
lupascum
+4
- degeaba romanii din strainatate doresc justitie si locuri de munca in tara lor daca crima organizata le interzice dreptul la vot si tot ei innumara voturile.
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
SOBOLANU
0
UNDE SUNT ORGANELE STATULUI ABILITATE ??????????????? ESTE O MIZERIE FANTASTICA !!!!!! editat
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
aneta
+14
Organele sa-si faca datoria si sa-i depisteze pe infractori!
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
Anti @ aneta
+6
Oeganele care te reguleaza?
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
C-tin
+7
PENTRU CEI INDECISI... Înțeleptul Țuțea ne sfătuia să nu ne alegem conducători care nu-și iubesc țara. Așadar, a alege un conducător este o problemă de deslușire a inimii celui ales. Ceea ce ține de discernământ sau de ”bună-vedere”, adică este o chestiune prin excelență spirituală - nu neapărat ortodoxă, catolică sau protestantă, ci general-umană, care poate fi luminată doar de universalitatea iubirii lui Hristos și deslușită doar de cel care Îi primește universalitatea. Istoria arată destule exemple de nativi care-și disprețuiesc țara, ca și de străini care, odată stabiliți într-o țară străină (eventual, în posturi de răspundere sau chiar la conducerea ei), îi respectă cultura și o slujesc cu mai mult devotament decât băștinașii. În schimb, nicăieri în istorie un ins care și-a dovedit malignitatea încă ”de mic”, adică lipsa de caracter, disprețul de semeni și de Dumnezeu, nu va face vreun bine public, odată ajuns la conducere, ci dimpotrivă. Să ne dea Dumnezeu buna-vedere a inimii! continuarea aici... Patimi electorale ”ortodoxiste” l
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
tot ala
-7
nea lucian, hai bre, ca si eu am dus 3 babe din bloc la votare cu loganul. nu e voie?? nu-i frumos sa zici "turism electoral" ce zic TURISTII din DIAAAASPORA???? votul lor nu e sfint???
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
Belphegor @ tot ala
+22
E voie, dar de ce nu le-ai dus la sectia lor de votare, care e aproape de casa. De ce trebuie sa duci babele sa voteze in alta localitate? Esti dubios.
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
Stef @ tot ala
+7
Nu e voie, daca le-ai dus in mai multe locuri! Lasa bascalia pesedista! Tara este in pericol sa incapa in totalitate pe mana coruptilor! Daca esti cinstit, te opui! Daca esti ca ei, faci bascalie si/sau ii ajuti!
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
Incidente la vot
Peste 90 de sesizări înregistrate de MAI
PublicatDuminică, 02 noiembrie 2014
Stop vot la Gara de Nord (video)
PublicatDuminică, 02 noiembrie 2014
S-a ales cu dosar penal după ce a pierdut ştampila
PublicatDuminică, 02 noiembrie 2014
Un scrutin sub semnul suspiciunilor
PublicatDuminică, 02 noiembrie 2014
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 36 minute