×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Vineri, 20 octombrie 2017, 02:37
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ce ştie Preafericitul?
PF Daniel: Adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini
Preafericitul Daniel a votat duminică după-amiază. Foto Timi Slicaru
Preafericitul Daniel a votat duminică după-amiază. Foto Timi Slicaru

Patriarhul Daniel a făcut o declaraţie surprinzătoare în predica rostită duminică, în ziua alegerilor prezidenţiale. Preafericitul (PF) Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a votat în această seară, în jurul orelor 17.00, la secţia de votare numărul 644 din cadrul Şcolii Nr. 74 - "Ienăchiţă Văcărescu" din Bucureşti, anunţă site-ul basilica.ro.

În cuvântul de învăţătură rostit în paraclisul Reşedinţei patriarhale, PF Daniel a explicat învăţăturile ce reies din Evanghelia de duminică - "Pilda samarineanului milostiv".

"Aproapele este omul prin care Dumnezeu ne ajută cu harul Său, adesea într-un mod neaşteptat. De multe ori ne vine în ajutor un străin pe care nu l-am văzut vreodată sau de la care niciodată nu am aşteptat un ajutor. Prin aceasta, Evanghelia de astăzi ne arată, aşadar, că fiecare om din lumea aceasta, indiferent de etnie, stare socială sau vârstă, are o valoare eternă şi unică", a spus PF Daniel.

Preafericitul a mai explicat că "fiecare om poate deveni mâinile iubirii milostive a lui Dumnezeu prin care El lucrează în lume ca să ridice şi să vindece pe cei răniţi trupeşte şi sufleteşte".

"În istoria poporului român, ca răspuns la rugăciunile sale pentru a dobândi libertatea şi unitatea naţională, adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini de neamul nostru. De pildă, România Mare s-a realizat mai ales şi prin conducători ai României ca regele Ferdinand şi regina Maria, care nu aveau deloc sânge românesc în venele lor. Când Dumnezeu voieşte ca să se ridice şi să ajute un popor, lucrează prin cine voieşte El, când voieşte şi cum voieşte, ca noi să învăţăm că nu numai cei de un neam cu noi sau rude apropiate pot să ne ajute, ci, adesea, chiar şi oameni străini de neamul nostru, dar care îl iubesc şi vor să îl ajute", a mai spus patriarhul în predică.

PF Daniel a mai spus că, astfel, uneori, aproapele nu este un vecin sau un prieten, ci un străin, un om de la care nu te aştepţi să primeşti vreun ajutor. "De ce? Ca să nu ne punem nădejdea prea mult în oamenii cunoscuţi, ci mai întâi în ajutorul lui Dumnezeu, Care poate face dintr-un străin un prieten pentru noi, în timp ce un prieten al nostru a devenit pentru noi un indiferent sau chiar un duşman. Fiecare dintre noi poate fi aproapele cuiva dacă devine mâinile iubirii milostive a lui Dumnezeu pentru oamenii aflaţi în nevoi", a continuat PF Daniel.

Patriarhul a mai spus că samarineanul milostiv este "chipul lui Hristos în oameni", iar această pildă rostită de Mântuitor este un îndreptar pentru viaţa Bisericii şi a fiecărui creştin.

Radu VintilăPublicat Duminică, 16 noiembrie 2014
9796
 | 15
 | 18
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dr. Gheorghe Plesea
0
In clipa cind am auzit de cuvintele preafericitului am stiut rezultatul desi era cu mult inaintea inchiderii votului. Cum si de unde stia patriarhul ce se va intimpla?!? A fost o intoarcere in ultimul moment si o dovada de oportunism ieftin, nedemn de capul Bisericii Ortodoxe Romane. Ca bun crestin ortodox ma simt cel putin jenat !!!
Publicat Luni, 17 noiembrie 2014
+Răspunde
Gabriel
-1
Daniele, cu Iohannis presedinte mai vezi tu bani la Sf. Asteapta sa-ti termini catedrala mantuirii...
Publicat Luni, 17 noiembrie 2014
+Răspunde
Belzebut
+5
Sarsaila joaca la doua capete, ca de aia are coarne! Popii din subordine aveau ordin sa dascaleasca prostimea cum sa-l voteze pe Ponta iar el, Tartorele, le tinea spatele si ii facea bezele lui Iohannis. Mare pulitician si asta!!!
Publicat Luni, 17 noiembrie 2014
+Răspunde
ochi ager
+6
Carol I, Ferdinand si regina Maria trecut la ortodoxism inainte de a deveni regi ai Romaniei...
Publicat Luni, 17 noiembrie 2014
+Răspunde
Victoria
+1
Frumoase vorbe dar eu tot nu am incredere in popi si ma intorc la ceeace am mai spus, credinta e una si popii cu totul altceva. Apropo, nu se zice "bunul samaritean"?
Publicat Luni, 17 noiembrie 2014
+Răspunde
UN CRETIN ORTODOX @ Victoria
+7
Sa traiti tov. Colonel , am inteles mesajul . ...aaaa... ma scuzati Preafericite , v-am deconspirat !
Publicat Luni, 17 noiembrie 2014
+Răspunde
IQ100
+4
Ce rapid s-a orientat...
Publicat Luni, 17 noiembrie 2014
+Răspunde
nic
+10
Cameleon cu sutana.....
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
cetatean @ nic
+12
Si acest personaj participa la reuniuni ecumenice???
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
ALEGATORUL
+4
IN 1918 DUMNEZEU NI I-A SCOS IN CALE PE CLEMENCEAU SI W WILSSON!
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
harachiri
+10
PF este înţelept probabil având surse de informaţii mai puţin "ortodoxe". Deh ... serviciile. Sau, dacă vreţi, gura oricărui păcătos poate grăi adevărul !
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
Mihnea
+20
Frumoasa predica! Si adevarata! Sa speram ca Dumnezeu ne va ajuta si pe noi, prin votul nostru. Daca nu, poate ca de data asta nu meritam. Poate altadata? Oricum pilda din predica e adevarata. Noi sa fim demni de ajutor.
Publicat Duminică, 16 noiembrie 2014
+Răspunde
Alegeri prezidenţiale
Despre câştigători şi învinşi în alegeri
PublicatMiercuri, 19 noiembrie 2014
 Meleşcanu a demisionat de la conducerea MAE
PublicatMarţi, 18 noiembrie 2014
The Economist: Surpriza din Transilvania
PublicatLuni, 17 noiembrie 2014
Băsescu îl felicită pe Iohannis
PublicatLuni, 17 noiembrie 2014
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017