×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 02:39
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Se naște o dezbatere
Dumneavoastră ați publica asemenea desene?
După atentatul împotriva publicației Charlie Hebdo
După atentatul împotriva publicației Charlie Hebdo

Stimate domnule Nistorescu,

Apropo de tragedia petrecută astăzi la ziarul francez unde a pierit unul dintre cei mai valoroşi caricaturişti francezi: dumneavoastră aţi tipări pe prima pagină imaginile pe care vi le trimit şi care au fost coperte la Charlie Hebdo?

Eugen Mihăescu,

grafician

P.S.: Pentru nişte caricaturi de prost gust au pierit atâţia oameni! Meritau porcăriile astea o asemenea tragedie?

Eugen MihăescuPublicat Joi, 08 ianuarie 2015
12370
 | 35
 | 127
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
nea fane
-5
d-legrafician E.M. dvs.ati OMORI niste caricaturisti care publica CARICATURILE respective si ar scrie ca reprzinta familia dvs.?
Publicat Sâmbătă, 10 ianuarie 2015
+Răspunde
aneta
+14
Ce s-a intamplat intrece abominabilul, asta pe de o parte, pe de alta parte, a face bascalie de religiile altor popoare este tot ceva abominabil. Asa e cand isi vara aghiuta coada si infierbanta mintile si ale unora si ale altora. Dumnezeu sa-i odihneasca pe ziaristi si sa-i ierte pentru ca au aruncat primii cu piatra. Nu te joci cu sufletul unei confesiuni religioase! Poate ca din aceasta tragedie unii au invatat ca aroganta si bascalia nu este intotdeauna bine primita.
Publicat Vineri, 09 ianuarie 2015
+Răspunde
SOBOLANU
-2
MULTUMESC MULT IQ100!!!!!
Publicat Vineri, 09 ianuarie 2015
+Răspunde
IQ100 @ SOBOLANU
0
"PAI DOAR SUNT GENTLEMEN, CE PANA/TASTATURA MEA" ( SPER CA ITI AMINTESTI CU PLACERE BANCUL).
Publicat Sâmbătă, 10 ianuarie 2015
+Răspunde
Gasitoru
-9
Dar ei au fost educati in spiritul intolerantei, al adversitatii fata de orice componenta a civilizatiei occidentale, au fost investite fonduri impurtante pentru a-i antrena, pentru a le pune la dispozitie arsenalul cu care au fost inzestrati, iar aceste resurse era obligatoriu sa fie utilizate intr-un atentat. Isi imagineaza cineva ca daca, prin absurd, revista s-ar fi auto-desfiintat in urma cu o saptamana, arsenalul asasinilor ar fi ramas neutilizat? Sau ca, acum, dupa asasinarea principalilor componenti ai redactiei, in ipoteza desfiintarii societatii care editeaza revista, nu va mai exista vreun alt atentat al fundamentalistilor islamisti din Franta? Eu unul am mari indoieli... Problema este mult mai complexa si tine de incompatibilitatea dintre civilizatia europeana si lumea islamica
Publicat Vineri, 09 ianuarie 2015
+Răspunde
Gasitoru
-6
Cred ca intrebarea din titlu are un caracter manipulatoriu. Daca ar fi fost pusa la un cenaclu cultural – artistic avand ca subiect pamfletul, satira si ironia grosiera, raspunsul meu ar fi ca, evident, sunt mult sub nivelul stachetelor mele estetice, morale si ale bunului simt, indiferent care ar fi convingerile mele religioase. Pe de alta parte, nu-mi pot imagina ca intr-o tara precum Franta, o publicatie de satira poate mentine un tiraj mai mare de 100.000 doar cu asemenea produse de joasa calitate (presupun ca d-l E.M. a selectat cele mai „nefericite” creatii publiate in ultimele 500 de numere ale revistei, un fel de „Asa Nu!” al gazetei de perete). Dar nu-mi imaginez ca un biped care merita a fi numit OM va fi tentat sa recurga la violenta impotriva publicistilor, indiferent care i-ar fi convingerile religioase. Sunt doua optiuni la indemana oricui : fie sa intenteze un proces impotriva publicatiei, lasand pe seama unor instante competente decizia privind limita incepand de la care am dreptul sa pretind daune morale si materiale pentru atacarea valorilor fundamentale ale religiei mele, fie sa „dea ignore” la orice are vreo legatura cu autorii caricaturilor. A incerca, insa, sa sugerezi ca poate fi justificata, in astfel de cazuri, o reactie violenta (nu mai vorbesc despre o crima) cata vreme nu am recurs la caile normale de sanctionare (prin intermediul justitiei) a autorilor unor produse pe care le cataloghez drept blasfemii este in afara rationalului. (Evident, nici dupa finalizarea actiunii in justitie cu un verdict care ma nemultumeste, a recurge la violenta nu este un act rational). Trebuie sa vedem esentialul : nu exista nicio legatura directa intre actiunea celor doi asasini si „subprodusele” revistei. Probabil ca niciunul dintre ei nu a rasfoit vreodata paginile lui Charlie Hebdo.
Publicat Vineri, 09 ianuarie 2015
+Răspunde
IQ100 @ Gasitoru
+3
dar si justitia e o fraza de "dansii" inventata (vezi la noi CINE a condus CSSM-ul)...asa ca oamenii lupta cum stiu ei
Publicat Sâmbătă, 10 ianuarie 2015
+Răspunde
Adrian
+5
Occidentalii si-au facut-o cu mana lor...dupa ce in Evul Mediu Carol cel Mare , Cidul si Isabela de Spania (plus Inchizitia) si-au dat toata silinta ca sa bareze accesul islamistilor in Europa , in epoca moderna incepind cu Algeria 1953 jii si,mai nou,germanii s-au dat peste cap sa-i invite pe arabi si turci in Europa...de ce sa cheltuiasca sume considerabile pentru Educatie , Sanatate,Asistenta Sociala si Ajutoare ? habar nu am, probabil ca si-au dorit mana de lucru ieftina si slab calificata...odata cu astia, a intrat si Islamismul mai mult sau mai putin radical = o religie vetusta,feudala si intepenita in dogmatismul salbatic al Evului Mediu... ACUM avem raspunsul mediatic al musafirilor "recunoscatori": daca nu ne dati tot,va cucerim ! ...zic mersi ca traiesc intr-un Stat semi-politienesc unde, pe linga partile negative ale acestei stari de fapt, Serviciile Secrete si Politia (buna,rea,corupta sau nu) detin controlul a tot ce misca si ne apara la propriu impotriva Terorismului International !
Publicat Vineri, 09 ianuarie 2015
+Răspunde
IQ100 @ Adrian
0
Adriane, mai exista o astfel e religie, de fapt intepenita in tiparee muuult mai vechi si mai sangeroase, la propriu... ...si astea se cam bat...si pe teritoriile unor terte religii; printre care si una ce a apucat sa se rebranduiasca, nici ea nefiind mai breaza in vremurile ei de apogeu, numite si Evul Mediu Intunecat.
Publicat Sâmbătă, 10 ianuarie 2015
+Răspunde
Cata
+2
@Andrei, religia nu detine monopolul credintei! ai creat un sofism...vorbele lui Rushdie au sens pe intreaga evolutie istorica a umanitatii, impanate cu enorme tragedii, crime. In numele religiei. Nu confunda religia cu credinta! Fiecare din noi religios sau nu crede in ceva: in bine, armonie, dumnezeu unii altii nu... altii il cred pe dumnezeu prizonierul religiilor... ai rastalmacit prost cuvintele lui Rushdie... si are dreptate daca ne uitam ca pentru aceste religii se omoara, se infaptuiesc crime! mesajul are sens. a fost in acest ziar un articol despre Vatican. gretos, de-a dreptul... religiile separa, nu unesc!
Publicat Vineri, 09 ianuarie 2015
+Răspunde
Moftangiu
+18
Daca vrei sa ai "fraternite" in tara "nu pot fi doua sabii in aceeasi teaca", si libertate de constinta si libertate de exprimare! Daca jurnalistii puteau fi actionati in instanta pentru "ultraj la munele moravuri" nu s-ar fi ajuns la crima. Cand nu exista legea apare legea junglei si fiecare isi face dreptate. Caricaturile nu ar trebui sa aduca atingere simbolurilor sfinte ale unei comunitati. Talentul nu scuza utilizarea lui in mizerii, cum nici inteligenta nu scuza utilizarea ei in acte ilegale de coruptie. Accept ca se pot face caricaturi la adresa unor persoane dar nu la adresa unor popoare. Daca ridiculizezei niste simboluri insemana ca le judeci dupa valorile proprii si nu mai respecti valorile celorlati. De la ridiculizarea unor simboluri culturale la superioritatea rasei nu mai este decat un pas. Extremismul nu este doar crima fizica, el se poate manifesta si sub forma psihologica exalta ura pana cand ea debordeaza in crima. Libertatea de exprimare trebuie sa fie la pachet cu responsabilitatea. Dina pacate in lumea moderna multi pretind drepturi fara responsabilitati.
Publicat Vineri, 09 ianuarie 2015
+Răspunde
Cata
+7
raspunsul meu la intrebarea din titlu este NU! bunul simt, autocenzura ar trebui sa fie primele care impun bariere in exprimarea catre exterior. presa este la fel de indoielnica precum timpurile. nimic nu face exceptie. sincr, din punctul meu de vedere, ceea ce e prezentat mai sus e gretos. dar oricit de gretoase ar fi, nu reprezinta motiv pentru crima!!! nu exista motiv pentru crima!
Publicat Vineri, 09 ianuarie 2015
+Răspunde
Misu
+12
Numai romanii n-ar fi reactionat , ca asa suntem noi, mamaligi.
Publicat Vineri, 09 ianuarie 2015
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017