×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 10:23
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Rusia versus UE în criza ucraineană
Cinci români, pe lista de indezirabili a lui Putin

Rusia a declarat indezirabili 89 de oficiali din Uniunea Europeană, dintre care cinci sunt din România, potrivit unei liste intrate în posesia presei.

Cei cinci români declarați indezirabili pe teritoriul Rusiei sunt Adrian Cioroianu, fostul ministru de externe, desemnat ambasador la UNESCO, Iulian Chifu, fost consilier al lui Traian Băsescu, Tiberiu-Liviu Chondon, şeful Statului Major al Forţelor Navale, Eugen Tomac, președintele PMP, Gheorghe Hategan, directorul general Transgaz.

Reacția MAE

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă că va solicita explicații părții ruse cu privire la cetățenii români aflați pe listă.

"Ambasada României la Moscova a informat Centrala MAE, în cursul serii de vineri, cu privire la existența acestei liste, primite de la Delegația UE la Moscova, căreia i-a fost înaintată de către MAE rus. MAE român va solicita explicații părții ruse cu privire la listarea cetățenilor români", a transmis MAE.

Ministrul olandez de externe Mark Rutte a anunțat vineri că a primit din partea Moscovei o listă cu circa 80 de responsabili din statele UE care au fost declarați indezirabili în Rusia, printre ei regăsindu-se și liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, informează AFP.

"Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus", a spus ministrul olandez într-o conferință de presă. Oficialul a precizat că guvernul de la Moscova a luat această decizie ca represalii în urma sancțiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei.George AnghelPublicat Sâmbătă, 30 mai 2015
3969
 | 10
 | 30
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
0
ASTA E POLITICA DAR AM O MARE SA ZICEM BUCURIE DESII E MULT SPUS FATA DE ACEST INDIVID TOMAC UN BASISIST NOTORIU CARE I PUPA DAR ACUM NU POATE PANTOFII LUI MITA PARASUTYSTA INFRACTOARE SI CARE ARE UN ROL ASCUNS IN RELATIILE CU MOLDOVA SI CARE NU SUFERA RUSIA !!!!! DE CEILALTI MA ABTIN NU CUNOSC MOTIVELE !!!!!!!!
Publicat Duminică, 31 mai 2015
+Răspunde
vasile
+1
bre astia pun de un blat..si putinica nu intelege care i miza..daa cata distinctie, ce atitudini..totusi slavu i nedumirit .. ref personagiu din tfata sa..
Publicat Duminică, 31 mai 2015
+Răspunde
rxctps
+3
Chodan este născut în județul Suceava,numele este destul de neobișnuit într-adevăr,de mirare este însă că a devenit șef de stat major având doar gradul de comandor,este doar ofițer superior,nu face parte din corpul generalilor și amiralilor.Oricum cred că rușii fac mișto,poate cu execepția tipului de la gaze restul celor de pe listă nu reprezintă vreo mare scofală...un profesoraș de istorie celebru pentru gafa cu regele Spaniei,un ofițer de marină comandant peste câteva găleți ruginite cumpărate la preț de portavioane ,un individ care se dă președintele unei formațiuni politice practic inexistente și un altul care scria despre babe care nășteau ouă vii...
Publicat Duminică, 31 mai 2015
+Răspunde
X
+11
"Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă că va solicita explicații părții ruse cu privire la cetățenii români aflați pe listă." Ok, asa este corect... dar doar fata de rusi?! Care-i reactia MAE fata de cetatenii romani interzisi in SUA?! Mancati rahat cu polonicul astia din MAE, guvern, presedintie...
Publicat Sâmbătă, 30 mai 2015
+Răspunde
Lia Rotaru @ X
+1
bai boule, americanii au explicat, fara nicio rezerva ca e vb de persoae condamnate pt coruptie! Ce auriri sa mai ceri! prostovane!
Publicat Duminică, 31 mai 2015
+Răspunde
@Lia Rotaru @ X
0
Bai vaco (Lia, dupa nume), X se referea, probabil, la cei aproape 20 de milioane de romani care, daca sint practic refuzati (de catre Marele Licurici caruia ii aduci osanale) de la intrarea in Statele Unite FARA VIZE, e ca si cum ar fi interzisi ! C-asa e "intre aliati si prieteni", nu ? Prostovano ! (ILIE DE LA SCULARIE)
Publicat Duminică, 31 mai 2015
+Răspunde
Marian Rădulescu
+3
Era o ,,ziaristă'' pe aici care mai comenta, cred ca nu mai apare din cauză că este cazută cu capul în frapieră.
Publicat Sâmbătă, 30 mai 2015
+Răspunde
IQ100
+7
baieti destepti, isi urmaresc intersul...iar ai nostri , fraieri, ca au fost prinsi (eu de Cooroianu nu banuiam ca e agent pe fatza) ...dar noi nu avem tupeu sa ne luam de unguri sau, Doamne- feri , alte natii..
Publicat Sâmbătă, 30 mai 2015
+Răspunde
Lucifer
+7
Dar pe Băsescu de ce nu l-au pus pe listă?Că el a tot atacat Rusia.Deci,Băsescu nu este indezirabil,poate că este dezirabil.Păi asta poate să însemne multe,SRI știe de ce...
Publicat Sâmbătă, 30 mai 2015
+Răspunde
QX @ Lucifer
+4
Nici la rusi jocul de glezne nu se pune, mai ales cand le-a facut jocurile si a fost in afaceri directe cu ei (a se vedea macar cazul ALRO).
Publicat Sâmbătă, 30 mai 2015
+Răspunde
de ras
-14
Rusii seamana cu Fonta. Copy past dupa europeni.
Publicat Sâmbătă, 30 mai 2015
+Răspunde
escu
+8
Era normal/de așteptat ca Rusia să ia astfel de măsuri, ca răspuns la cele luate de UE și SUA. Dar parcă, în ce privește România, sunt luate cam în bășcălie. 1. De ce Cioroianu este indezirabil? Pentru că este istoric sau că are legătură cu UNESCO. După câte știu el a fost, asta și ca istoric, destul de echilibrat în declarații. 2. De ce șeful Statului Major al Forţelor Navale? Pentru că este la comanda exercițiilor NATO din Marea Neagră? Nu am auzit ca el să fi declarat ceva ostil la adresa Rusiei. 3.De ce directorul general Transgaz? Pentru că nu a mai încheiat contracte cu GAZPROM? El parcă era prietenul ăstora, măcar prin natura activității sale și a companiei pe care o conduce. 4. Cât privește pe Tolomac și Chifu, ăștia sunt băsiști și au pete negre pe corp. Surprinzător de ce nu au fost declarați indezirabili Băsescu, Boc, MR Ungureanu și alții care tot timpul au făcut declarații antirusești. Sau prietenii știu de ce?
Publicat Sâmbătă, 30 mai 2015
+Răspunde
RC @ escu
+7
Corecta intrebarea, iar prietenii stiu de ce...
Publicat Sâmbătă, 30 mai 2015
+Răspunde
Romania Mare
-9
Traiasca Russia cat mai mica ! O russie in Kamchetka este tot ce au nevoie mojicii slavoni nespalati.
Publicat Sâmbătă, 30 mai 2015
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017