×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 10:22
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Cazul Rarinca
Scrisoare către Cristi Danileț: "Se poate demisia?"
Foto jurnalul.ro
Foto jurnalul.ro

Avocatul Costel Gîlcă, care spune că în anii 2005 milita alături de judecătorul Cristi Danileț pentru independența justiției îi cere membrului CSM demisia. Avocatul a publicat pe site-ul său o scrisoare deschisă adresată lui Danileț în care face referire la intervenția acestuia la TVR în cazul Rarinca, acuzându-l pe judecătorul CSM că face parte dintr-un grup care a pus mâna pe justiție și o subordonează unor interese.

Iată scrisoarea avocatului:

"Stimate domnule Danileț,

mă uitam acum pe mesajele pe care le schimbam în anii 2005 când alături de Dvs. și alte persoane susțineam activ independența justiției. Credeam atunci că PSD-ul a pus mâna pe justiție și că aceasta trebuie să devină independentă, motiv pentru care am susținut demersul privind independența justiției.

Cu timpul însă senzația mea a fost că, așa cum îmi comunicați, ai lor au devenit ai Dvs, în sensul că în timp ce eu și alții militam sincer si deschis pentru o justiție indepenedentă, Dvs. împreună cu alții militați pentru înlocuirea unei grupări cu o altă grupare (nu are importanță culoarea politică și nici numele grupărilor, nu m-a interesat niciodată nici politica și nici grupările, ci doar principiile). Interventiile Dvs. de-a lungul timpului ne-au distanțat, fiind conștient că de fapt nu vă interesează independența justiției, ci doar instaurarea altor grupări la cârma justiției, astfel încât am ales să mă separ de Dvs. pentru că nu am mai eram convins de idealul pentru care militați: independența justiției.

Dacă mai aveam vreun dubiu că mă înșel și că nu reprezentanți interesele vreunui grup, ieșirea Dvs. de zilele trecute de la TVR în care arătați cu degetul spre judecătorii care au avut curajul (pentru că îți trebuie mult curaj) să achite o persoana împotriva căreia a făcut plângere chiar președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, mi-a risipit și ultima îndoială asupra bunelor Dvs. intenții cu privire la justiție.

Stimate domnule Cristi Danileț, sunteți reprezentantul judecătorilor în Consiliul Superior al Magistraturii (știti și Dvs. că v-ați transferat la judecătoria Oradea, de la Tribunalul Cluj ca să prindeți un post în CSM, pentru că pe locul rezervat Tribunalelor nu ați fi fost ales - un prim subterfugiu), calitate în care aveți datoria să fiți echilibrat și echidistant.

Or prin precizările pe care le-ați făcut în cadrul emisiunie TVR în loc să îndemnați la respectarea autorității de lucru judecat, așa cum facem noi simpli justițiabili, chiar daca soluția nu ne este favorabilă, Dvs. ați sustinut exact contrariul, precizând clar că o persoană este vinovată chiar dacă există o hotărâre judecătorească de achitare (nu are relevanță formula pe care ați ales să o utilizați, mesajul fiind foarte clar exprimat, că acel justițiabil este vinovat, tehnic). O hotărâre judecătorească se respectă inclusiv de membrii CSM, inclusiv de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție!

Stimate domnule Cristi Danileț, ieșirea Dvs. este inadmisibilă pentru un judecător, cu atât mai mult ea este inadmisibilă pentru reprezentantul judecătorilor, membru CSM, motiv pentru care cred că se impune să demisionați din funcția în care v-a pus Curtea Constituțională a României și nu judecătorii, care v-au revocat din funcție prin vot secret (un alt subterfugiu pentru a rămâne membru CSM, nemaifiind reprezentativ pentru judecătorii de la judecătorii).

Stimate domnule Cristi Danileț demisia Dvs. ar fi un gest de mare noblețe, care ar dovedi că sunteți interesat numai de bunul mers al justiției și nu de subordonarea acesteia unor grupuri de interes (oricare ar fi ele)!

PS. Vă aduceți aminte când îmi spuneați că PSD-ul a pus mâna pe justiție și o subordonează intereselor de partid și că trebuie îndepărtat? Ei bine...exact același lucru simt eu că faceți Dvs. acum: un grup a pus mâna pe justiție și o subordonați unor interese! Doar demisia Dvs. m-ar face să cred că încă mai doriți independența justiției!".

Alexandru VişanPublicat Marţi, 02 iunie 2015
7013
 | 42
 | 27
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
+2
cine este aceasta creatura care pute de la o posta a basisit !!!!!!!!
Publicat Miercuri, 03 iunie 2015
+Răspunde
lunetistu
+16
Ooof , Vasilica , Vasilica (danilet ) , daca taceai , filozof ramineai ! Stateai si tu ascuns acolo si uita lumea de tine ! Dar te-a mincat in cu r (alt proverb ) si asa si-a adus lumea aminte ca tu de fapt esti demis (de ce-i ce te-au ales )dar scos din cind in cind la `bagat batul prin gard ` ca ai model stralucit la operatia asta devenind un basist desavirsit . Rugativa la Dumnezeu sa nu cada `javra ordinara ` la greu , ca va incolonati cu totii in spatele lui , voi toti astea care-l aveati pe nasu-n suflet si l-ati slujit cu credinta .
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
ochi ager
+15
Danilet? Bufonul SRIului si-a inceput spectacolele pe la televiziuni... Am citit ca a terminat si o facultate si m-am crucit. In ce hal a ajuns invatamantul romanesc sa puna o diploma in drept in mana unui asemenea specimen.
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
Belphegor
+15
Prostia disperata. Sa ma ierte Cel de Sus dar la disperare prostia iese la suprafata. Stanciu face plangere penala fara sa aiba gram habar de legislatie si uite vin doi (nu unul) colegi judecatori si ii dau cu firma in cap aratandu-ne cat de incompetenta profesional este cucoana cocotata in fruntea ICCj. La disperare prietena Kovesi sare si ea in materia maronie facand o contestatie in anulare istorica tocmai prin prostia pe care o emana. Si fara sa inteleaga cat rau ii si, isi face. Si, ca musca pe motul stim noi cui, vine si Daniletz cel viteaz sa se dea maestru in ale prostiei mergand la o emisiune TV si comentind aiurea exact ceea ce le interzice altora. Iar "prostituatele de serviciu" din subordinea Kovesi ce sa faca? Sapa la dosarele judecatorilor care au dat achitarea constienti fiind ca ...fac un rau imens exact celor doua (plus unu si nu numai). Poate scapa de ele/ei. Si atunci, daca-i ordin cu ...placere! Ii ajuta pe belicosii maestrii sa faca prostie dupa prostie. Eu inteleg ca Mutul de la Cotroceni " vorbeste putin si gandeste cat vorbeste" ( relaxati-va e citat real din Crin Antonescu) dar vine o vreme cand va trebui sa ia problema in mana, altfel riscand sa devina "distrugatoare", si sa rezolve problema celor doua disperate. Nu numai ca s-a ajuns la nivelul demisiei, dar s-a trecut deja la nevoia de demitere, schimbare din functie. sau orice alta forma se gaseste. Deja onor justitia cea oarba a fost violata de fetele astea doua de nenumarate ori astfel incat credibilitatea ei de fata mare e deja ca dobanzile bancare: real negativa. Domnu' KJ atentie ca in capsorul matale se va sparge efectul actiunilor acestor prostute si prostuti.
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
Adrian Pitu @ Belphegor
+3
Felicitari domnule Belphegor, excelenta postare !
Publicat Miercuri, 03 iunie 2015
+Răspunde
escu
+15
Bre, dar măscăriciul ăsta mai prășește prin CSM? Nu a fost încă, vorba lui Vanghelie, editat?
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
radu
+38
JUDECATORUL CSM, DESPRE CARE SE FACE VORBIRE, NU S-A FACUT REMARCAT CU NIMIC, INAFARA DE CALATORII PRIN STRAINATATE, PE BAII PUBLICI, SPRITURI CU DIFERITI "ACOPERITI", FAVORIZAREA EX-GUVERNATORULUI SI EXPLICATII PUERILE, NEPROFESIONISTE IN DIFERITE SPETE . PENTRU NEPROFESIONALISMUL, AROGANTA SI SLUGARNICIA FATA DE CEI POTENTATI , ARE VARIANTA DEMISIEI DE ONOARE SAU DE DEZONOARE !!!!!!!
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
Diaspora @ radu
+28
Acest Gristi Catavencu nu ne era conoscut pina acuma. Dar prin prezenta sa in medii, incl. cele live din ultima vreme ne-a trezit interesul. In strainatate magistrati romani ca el au numai imunitatea pe care si-au cistigat-o ca aparitie umana. Deci toata lumea va intelege bucuria unei mari parti a diasporei in speranta unei intilnire cu danilet pe strazile europei noastre care nu mai este si a lui. Fascismul pe care il represinta acest papagal ne-a gonit acu 10 ani din tara si multi din noi de abia asteapta sa io plateasca inapoi unui vinovat.
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
Ralu @ radu
+17
Danilet a ales: dezonoarea fara demisie. Si nu mai speria oamenii cu fotografiile astuia draga Cotidianule! Nu glumesc, cand am deschis pagina, pur si simplu am tresarit! Ce mutra!!!
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
Adrian Pitu @ radu
+2
Radu, dumneata vorbesti de varianta demisiei de onoare. Eu iti spun un banc ce circula pe vremea pantofarului, valabil si pentru persoana respectiva : Cica Radio Erevan este intrebat : se poate muri de cancer la prostata? Radio Erevan raspunde: nu, ca nu are !" Daca esti mai tinerel si nu sti despre ce este vorba, in ultimii ani de viata ai dictatorului Ceausescu circula un zvon, ca cica ar fi bolnav de cancer la prostata, zvon evident fals . Asa e si cu asta, demisia de onoare nu este posibila ca n-are !
Publicat Miercuri, 03 iunie 2015
+Răspunde
Inloc de solutii
+32
Si cu toate aceste mizerii pentru care populatia se zbate intre revolta si neputinta, ficusul sta frumos,la soare, in deal..ce frumoasa este viataaa....
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
Noul PDL @ Inloc de solutii
+32
Ptr. postarea asta, ptr lipsa ta de respect fata de primul Ficus al tarii ar trebui sa faci puscarie. NOI am preluat comanda sistemului ticalosit a lui Basescu si l-am albit prin aceasta preluare, chiar daca vorbim de fix aceiasi ticalosi basisti. Si e bine asa, el, sistemul ne sustine pe noi, noi pe el.
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
db @ Inloc de solutii
+6
Ia vezi ca "ficusul tau", ala de sta in piata Victoriei, la guvern, tocmai ce comenta aseara la RTV ca nu comenteaza deciziile judecatorilor si ca nu se baga in dicutia asta, in conditiile in care el e seful ministrului de justitie, care are atributii de control in justitie! Ce frumoasa este viata...Da' ce face Ponta nu te deranjeaza, tu vrei sa faca Iohannis ceva, chiar daca nu are nici un fel de atributii in acest sens!
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
CESEME@pedeleK @ Inloc de solutii
+7
Nici vorba!Doar voi vedeti rosu in loc de galben.Plantele ,toate ,cele statice, mai ales cele decorative,stau frumos cand sunt puse la soare... in ghivece...Ce bineeee!!pacatul vostru daca va ganditi la prostii...nici nu ma mir cu atata independenta pe capul vostru..
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
@mai, mai! @ Inloc de solutii
+15
Mai, voi ati innebunit?Cine drkul a vorbit de nume si prenume.Ce vreti sa nu mai spunem nimic despre plante?Okiul boului, bsina sasului(Iris),Fasole creata, Iarba de mare...Iaso mie,ce mai este interzis??
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
in loc de@Db. @ Inloc de solutii
+1
Mai,Dobi.CEA MAI MARE INCREDERE O AM IN DL KJ.AM dreptul sa ma indrept cu gandul la DNIASA!!Mizerabili propagandisti vorbitori de vorbe!!Daca o fac , vei afla, fara interpreteri politicianiste si in cu totul alt mod..PS.Apoi DluiPM, voi ii ziceti :dottore".....stai bland ca e frumos afara si STEGARUL e la locul lui.
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
db @ Inloc de solutii
+1
db@in loc de@db@inloc de solutii - Hmmm, ce vrajeala de 0.30 ron ai in tine! arata-mi unde am scris vreodata dottore in loc de Ponta sau PM! In primul rand ca am mai degraba intelegere pentru Ponta vav de lucrarea lui de doctorat, dintr-un motiv relativ simplu - scoala romaneasca este de decenii intregi atat de tributara redarii la virgula a unui text scris de manual, cum de altfel se si urmaresc si corecteaza lucrarile la examene, incat e greu pentru orice elev cat de cat mai saltat sa se desprinda de cutuma si deprinderea de a enunta ceva fara a plagia. Gandirea unui concept cu propriile cuvinte nu se invata in scoala romaneasca, unde "tocitul" pe de rost a nenorocit generatii intregi de elevi carora nu le-a spus niciodata nimeni ca de fapt, plagiaza .
Publicat Miercuri, 03 iunie 2015
+Răspunde
WC Turcescu
+46
La puscarie cu asta si cu toti sefii lui. Un tradator macovist, antiromân.
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
ION
+43
Nu PSD, nu PNL, nu PDL, nu PMP, nu PNT-CD, nu PC, nu... au pus mana pe justitie ci SECURITATEA, elemente securiste infiltrate in aceste partiduletze; si mai cu seama de cand mafiotul Basescu Traian si-a subordronat justitia si a impus reconsiderarea procurorilor ca magistrati, astfel ca persoane precum Livia Stanciu -procuror, sa ajunga in fruntea ICCJ si astfel sa faca tot ce ii cer stapanii ei, adica SECURITATEA.
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
GoguM @ ION
+2
Baieti, treaba sta cam asa: Securitatea ROMANEASCA (serviciile secrete) din 89 incoace, in lipsa controlului politic, conduc de fapt Romania... dar nu de capul lor... tocmeala a fost asa: din 89 pana in 2009 au pupat poala kgb-ului dupa, pupa pe cea a cia... Bruckner (Brucan) stia de intelegerea asta si de asta a pozat in marele guru... Deci, pana in 2029 NIMIC nu se schimba.. doar daca se incaiera rusii cu americanii ...PUNCT !
Publicat Miercuri, 03 iunie 2015
+Răspunde
@Jimmi
+33
@ Jimmi : pai e si cazul lui Basescu ! A fost achitat de mai mule ori, deci e vinovat !
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
Ralu @ @Jimmi
+8
Exact! Pai la asta se referea individul. Insinueaza ca oricine e achitat e vinovat bazandu-se pe realitatea in cazul aluia pe care-l slujeste justitia romana "independenta"... Cum naiba toti aia cu dosare grele, incarcate de banditism si ticalosie sunt liberi? Ministrul justitiei (cum o fi ajuns editat asta ministru?), avocatul poporului care sta pe bani grei si-i toaca linistit si nederanjat de nimeni si nimic, si nu in ultimul rand presedintele Romaniei care ne-a promis o altfel de politica... ce faceti domnilor???? Chiar lasati nelegiuirea sa stapaneasca aceasta tara? Ce v-a facut voua poporul roman, domnilor?
Publicat Marţi, 02 iunie 2015
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017