×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 06:44
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ruşine, domnule Florian!
Radu Ulmeanu
Radu Ulmeanu

Scandalul uriaş stârnit în ţară de legea recent adoptată împotriva promovării cultului legionarilor, prin care se deschide cale liberă unor abuzuri de neimaginat, în condiţiile în care asemenea prevederi legale existau deja în legislaţia noastră, readuce în atenţie, din colţul prăfuit al istoriei unde zăceau până acum, atât esenţa legionarismului cu reprezentanţii săi – adevăraţi, sau pretinşi doar –, cât şi figurile celor care i se împotrivesc, recte Institutul „Elie Wiesel” din România şi pe şeful acestuia, Alexandru Florian. Ba chiar pe Elie Wiesel însuşi, cel care şi-a asumat sarcina de a-i vâna pe naziştii vinovaţi de holocaustul din timpul celui de al Doilea Război Mondial, despre care aflăm acum, iată, din unele comentarii ce bântuie internetul, că ar fi un impostor. Asta pentru că un fost deţinut din lagărul de la Auschwitz a declarat că insul nu e acel Wiesel aflat, alături de el, în lagăr. Au mai apărut între timp şi poze în care insul apare cu braţul gol pe locul care, la toţi deţinuţii adevăraţi, s-a păstrat tatuajul imposibil de şters cu seria şi numărul deţinuţilor din lagăr; la el nu se vede nimic.

Ipotezei că acest Elie Wiesel ar fi un impostor i se adaugă acum certitudinea că reprezentantul lui pe pământ românesc, în fruntea institutului ce-i poartă numele, e un impostor sadea. De ce? Domnul Alexandru Florian este fiul lui Radu Florian, cunoscut şi arhicunoscut pentru a fi propovăduit ani în şir marxism-leninismul la facultatea bucureşteană de filozofie, pe vremea regimului comunist. Am zice deci că propagarea ideologiei celui mai cumplit sistem de represiune şi omucidere în masă nu e cea mai onorabilă carte de vizită tocmai pentru un om care şi-a asumat lupta împotriva fascismului, o ramificaţie rasistă a comunismului de la care a preluat, pe cât s-a priceput şi-a putut, barbaria instituită de Stalin cu ani înainte. Căci dacă a existat un holocaust al evreilor (şi nimeni nu contestă faptul în sine), acesta a fost precedat în mod pilduitor şi aiuritor chiar de genocidul instaurat de Stalin, mai întâi în Ucraina, cu un număr de victime suspect de apropiat de acela al evreilor. Doar că Stalin nu s-a oprit aici, masacrând în continuare nu neapărat evrei, ci milioane de cetăţeni sovietici indiferent de etnie, din spaima paranoică de a nu pierde puterea. Estimările cercetătorilor s-au oprit la o cifră de aproximativ 20 de milioane. Nefiind vorba de evrei, wieselienii declară ritos că nu-i interesează fenomenul, ei dedicându-se exclusiv holocaustului în care „goii” nu au niciun loc, fiind treaba lor dacă se omoară sau nu între ei. Moralitatea atitudinii o puteţi desprinde şi singuri.

OK, s-ar putea zice, fiecare cu ale lui. Astfel că domnul mai sus pomenit, care şi-a ascuns cu grijă din CV faptele de vitejie de până prin anul 2000, apornit la luptă crâncenă cu legionarii şi cu Ion Antonescu, deşi acesta a îmblânzit, pe cât se putea atunci, soarta evreilor din România, şi chiar a evreilor din Ardealul ocupat de horthyşti. Iată ce spune WILHELM FILDERMAN, fost preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti în anii ’40, în această privinţă: „Subsemnatul Wilhelm Filderman, Doctor în Drept la Facultatea din Paris, fost Preşedinte al Uniunii Comunităţilor Evreieşti din România şi Preşedinte al Uniunii Evreilor Români, domiciliat actualmente în New York, USA, Hotel Alameda, Broadway at 71 St, declar următoarele: (…) În timpul perioadei de dominaţie hitleristă în Europa, eu am fost în legătură susţinută cu Mareşalul Antonescu. Acesta a făcut tot ce a putut pentru a îmblânzi soarta evreilor expuşi la persecuţia germanilor-nazişti (s.n.). Trebuie să subliniez că populaţia română nu este antisemită. Am fost martor al unor mişcătoare scene de solidaritate şi de ajutor între români şi evrei în momentele de grea încercare din timpul infernului nazist în Europa. Mareşalul Antonescu a rezistat cu succes presiunii naziste, care impunea măsuri dure împotriva evreilor. Aş aminti doar câteva exemple: Graţie intervenţiei energice a Mareşalului Antonescu, a fost oprită deportarea a mai mult de 20.000 de evrei din Bucovina; El a dat paşapoarte în alb, pentru a salva de teroarea nazistă evreii din Ungaria, a căror viaţă era în pericol; Graţie politicii sale, bunurile evreilor au fost puse sub un regim de administrare tranzitorie, care, făcându-le să pară pierdute, le-a asigurat conservarea în scopul restituirii la momentul oportun.

O cu totul altă viziune are domnul Florian, de altfel ca şi suspectul de impostură Elie Wiesel, care, în vizită la Memorialul din Sighet, a dovedit o crasă ignoranţă în materie de istorie a propriei etnii, când a acuzat România pentru victimele holocaustului din acest orăşel aflat, în timpul războiului, sub ocupaţie maghiară. Alexandru Florian, demn reprezentant, prin tată cel puţin, al comuniştitor aduşi pe tancuri, cum se spune, de ocupanţii sovietici în august 1944, şi care, împreună cu comuniştii locali, au instituit cea mai cruntă teroare asupra poporului român odată cu preluarea prin fraudă a puterii, având în sarcină circa un milion de victime, morţi, schingiuiţi, suprimaţi în regim de exterminare în noile lagăre comuniste din România, găseşte cu cale să condamne şi să impună poporului român, din care dovedeşte acum prin chiar aceste măsuri demente şi arbitrare că nu face parte, restricţii în ceea ce priveşte însăşi istoria lui netrucată, trucând-o însă el însuşi.

Dau doar un singur exemplu al scandaloaselor măsuri care, pe lângă anii de puşcărie prevăzuţi de noua lege pentru cei ce se vor face vinovaţi de a-i încălca interdicţiile, vor urma. În ultimele zile, autorităţile slovace au găsit de cuviinţă să-şi exprime recunoştinţa faţă de sacrificiile armatei române care a luptat pe teritoriul lor pentru eliberarea lui de sub ocupaţia germană. Spre cinstirea memoriei poetului erou Ion Şiugariu, au dorit să dea numele lui podului pe care a căzut la datorie alături de alţi ostaşi români. În virtutea prevederilor noii legi, ambasada română le-a cerut însă imediat să nu care cumva să îndrăznească aşa ceva, având în vedere că poetul, doar în virtutea acestui statut de poet, ar fi trebuit să fie legionar. Isteţul cu pricina din ambasada noastră care a dovedit un atât de slugarnic exces de zel se cheamă Radu Coantă şi e secretarul ambasadei.

O veşnică ruşine să-i acopere numele! Ruşine de care va avea parte şi domnul Florian, ca şi Parlamentul care i-a pus în practică inepţiile.

Radu UlmeanuPublicat Joi, 20 august 2015
12456
 | 72
 | 47
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Alex
-2
Confundati Centrul de cautare al nazistilor Wiesenthal cu scriitorul, laureat al premiului Nobel Elie Wiesel.
Publicat Joi, 27 august 2015
+Răspunde
Viorica Bălteanu
+3
Excelent articol! Felicitări scriitorului Radu Ulmeanu!
Publicat Miercuri, 26 august 2015
+Răspunde
Mariana
+10
De can alogenii ne invata cum sa fim romani in tara noastra. De ce acestui iudeo khazar i se da atata credibilitate cand in fapt el face jocurile sionistilor?
Publicat Luni, 24 august 2015
+Răspunde
@troli
+15
Pentru trolii SRI, SIE, FBI, Mosad, BND,NSA, FSB si celelalte agentii straine si agentii lor, Florian > Este adevarat ca lingvistul si profesorul american de la MIT, Noam Chomsky, a scirs ca Elie Weisell este simplu /O Frauda/ citat ?
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
WERNER
+3
in spatele acestei GOLANIADE verbale,SE URMARESTE CEVA MULT MAI DE PRET. plata de despagubiri,retrocedari de strazi sau orase intregi etc.
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
Victor @ WERNER
+3
Complet greșit, domnule Ulmeanu. Lăsați istoricii de meserie și juriștii să lămurească astfel de probleme. După zvonuri și vorbe fără acoperire nu ne putem lua. De legi răspunde Parlamentul, de istorie cei care se pricep. Doar aruncați vorbe fără acoperire!
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
Patricia@Victor @ WERNER
+25
Adica matale zici ca la toate astea se pricep doar percinatii si cozile lor de topor comuniste, precuma acest Florian? Victore, esti un jeg.
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
Dumitru @ WERNER
+5
@Patricia: Erorile spuse agresiv nu sînt mai puțin erori. Așa că la spălat, Patricio!
Publicat Duminică, 23 august 2015
+Răspunde
Borbandieru
+24
Domnule Radu Ulmeanu, Acel Radu Coantã (horribile dictu) avea 1 sef si DOI SUPRA-Sefi care sã-i stampiluzeze aberatiile administrative.Mãturati ! Toti ! E dovadã de incompetentã crasã, dar si de cecitate fatã de viitorul imaginii românilor. Dacã aveti sânge în instalatie, porniti !!
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
Ioan Rosca
-6
stituionala
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
nea fane
+4
ce incepe prost se continua prost si se va termina CUMVA.(nu stim cum) cum a inceput Romania NOUA POLITICA in 1990??? cine a preluat puterea? cine a elaborat noua constitutie? cine conduce azi Romania? TOT CAM ACEEASI. comunistii de ieri PSD-istii de astazi. cu un guvern psd-ist un parlament majoritar tot psd-ist, ASTA-I REZULTATUL.
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
Toto @ nea fane
+12
nu -i asa? si eu care credeam ca fraieru' ca aia care-l detera jos pe Ceusescu , de ne facura p'orma praf si ieconomia si tot ei ne legara la gard cu reformele structurale ! mai , fanica, mai , nici nu stii ce bine-mi pare ca dupa 25 de ani cineva, adica TUFANE, m-ai luminat! da' o nelamurire tot mai am : pretinii nostri, adica 'ricani, merkel, ppe , ambasadele , de ce le permit comunistilor chestiile astia? sau sunt pe mana cu ei si astia? io crez ca aici e tot mana rusilor, parol!
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
QX
+26
E adevarat ca poporul evreu a suferit un oprobiiu (probabil) nemeritat, iar multi au platit total incorect chiar cu viata, insa vinovati - printre evreii inrolati voluntar in coloana a cincea ce a actionat in speta Basarabia, au exista, mai mult se poate discuta? Suisurile si coborasurile istoriei nu au fost doar pentru unii - nici o familie de romani nu a fost ferita de jerfele nedrepte ale anumitor momente nefaste, rod a conjuncturilor independente de voita si nazuita poporului roman, totusi pana cand zgandarirea in cenusa istoriei si punerea la zid unilaterala? Jocul asta, cu etichetele si vini ce transced generatii, intr-o normaliatea contemporana ar trebui sa inceteze, nu fac decat rau prin instigare la ura si perpetuarea unor stari de animozitate nefiresti (e adevarat, greu se mai lasa alungati necrofagii de langa starvuri)
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
F
+35
M-a durut profund sufletul cand Elie Wiesel a condamnat Romania prin expresia " A UCIS , A UCIS , A UCIS " !
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
IQ100 @ F
+11
da, pentru ca ai suflet...in rest, si comunistii "AU UCIS AU UCIS,..., AU UCIS" unde prin "..." e inteleg termenii lipsa ai enumerarii.
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 10 ore şi 53 minute