×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 16:29
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Dezbateri pe marginea Legii 217/ 2015
Comunicat de presă al Federației Comunităților Evreiești din România
FCER: Legea 217/ 2015 este o lege de protejare a memoriei victimelor Holocaustului
FCER: Legea 217/ 2015 este o lege de protejare a memoriei victimelor Holocaustului

Dezbaterile recente în legătură cu Legea 217/ 2015 ne determina să intervenim cu următoarea declarație:

Legea 217/ 2015 este o lege de protejare a memoriei victimelor Holocaustului, a celor care au suferit de pe urma antisemitismului instrumentat de fascism, de Mișcarea Legionară și regimul Antonescu. Federația Comunităților Evreiești din România (FCER) și Asociația Evreilor din România Victime ale Holocaustului (AERVH) și-au exprimat sprijinul pentru această lege. De altfel, deputatul Aurel Vainer, președintele FCER, a susținut-o în Parlament, afirmând că este un răspuns necesar la recrudescența antisemitismului și negationismului în Europa, care dă curs aplicării prevederilor de justiție și drept. O poziție similară a avut în intervențiile publice președintele AERVH,Liviu Beris.

Prin precizările și definirile care privesc atât Holocaustul din teritoriile aflate sub administrație românească în timpul celui de-al doilea război mondial, cât și caracterul fascist al Mișcării Legionare, Legea 217/ 2015 tratează în mod direct și clar aspectele specifice ale totalitarismului de extremă dreapta în spațiul românesc.

Mișcarea Legionară, practicând teroarea și crimă, a adus prejudicii grave României.

Legea 217/ 2015 nu interzice lecturile de vreun fel sau studiul trecutului recent și nici nu afectează libertatea de exprimare în definiția ei constituțională. Interzice incitarea la ura națională, etnică, rasială sau religioasă sau la schimbarea violenta a ordinii democratice, cultul persoanelor vinovate pentru infracțiuni precum genocidul, crimele împotriva umanității și crimele de război. Totodată, nu permite promovarea, sub forma propagandei, a concepțiilor xenofobe, antisemite și fasciste, inclusiv legionare. Aceste prevederi respecta spiritul textului constituțional și completează Codul Penal.

Menirea de fond a legii este de a contribui la apărarea democrației în fața celor care se folosesc de democrație pentru a încerca să o distrugă. Campania virulenta desfășurată de grupuri neo-legionare după promulgarea legii arată că problema există și ca statul român trebuia să-și creeze instrumentele legale pentru a o gestiona.

Legea 217/ 2015 este o Lege care se referă la totalitarismul fascist. Totalitarismul comunist nu a constituit subiectul acestei Legi, care, amintim, este în vigoare, încă din 2002, când a fost emisă Ordonanța nr. 31. Peste tot în Europa, legi de acest fel se referă doar la Holocaust și fascism, cele privind alte regimuri nedemocratice făcând obiectul unor reglementări separate. Ne exprimăm tot respectul pentru victimele totalitarismului comunist. Este atributul Parlamentului României să decidă dacă și când va aproba o lege similară pentru apărarea memoriei victimelor comunismului.

Președinte F.C.E.R. — Deputat

Dr. Aurel Vainer

Președinte A.E.R.V.
http://www.jewishfed.ro/images/stories/fcer/actualitate/20-08-2015/comunicat.jpg
Dr. Beris Liviu

Liviu StanPublicat Joi, 20 august 2015
4421
 | 5
 | 40
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Alexandrinna
+1
De 25 de ani se practica otravirea, saracirea si alungarea romanilor de pe teritoriul in care s-au nascut. Cine sunt cei care se ocupa cu asa ceva inclusiv cu jefuirea Romaniei de toate resursele? Cladiri lasate in paragina, fabrici disparute, pasari si animale domestice asasinate. Paduri disparute. Sarea cu iod si rosiile cu initium. ... Glutamatul, si multe altele ... denigrarea romanilor cu orice prilej, oprimarea prin tot felul de taxe si impozite, penalizari si dobanzi, abuturi in facturi, restrictii,... Este evident ca NU sunt romani, au identitatea ascunsa, isi fac legi preferentiale, emit legi numai anti-romanesti si anti-omenesti. Ma rog la Dumnezeu sa ne izbaveasca de cel viclean si sa ne apere de rautatea unora care ne urasc fara ca noi sa fim vinovati cu ceva. Legea 217 este legea fricii cuiva fata de spiritele celor disparuti de mai bine de 74 de ani. Iar procesul intentat lui Ceausescu a fost doar o simulare de proces. Noi, romanii, am fost colegi, vecini, prieteni, chiar si cuscri cu toate nationalitatile. Insa, se pare ca unii au simulat prietenia, iar acestia cu siguranta nu am fost noi. Si ei sunt la noi in curte nu noi in curtea lor. Cei aflati la conducerea Romaniei se poarta ostil fata de populatia romaneasca. Sunt uimita de astfel de comportamente. Este incredibil ca exista in acest secol oameni cu asemenea preocupari.
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
nae girimea
+1
Raspuns Declaratiei : ce are soola cu prefectura?
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
Ioan Rosca
+5
Puteti contesta legea la stituionala
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
Ioan Rosca
+1
stituionala
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
Haiduc-XENOFIL/filosemit/autentic!
+14
Puţină aritmetică de clasa a II-a: Dacă s-ar fi născut un legionar în 1945, acum ar avea 70 de ani, în 1945 sugând lapte... verde! Dacă avea 30 de ani în 1945, acum ar avea venerabila vârstă de 100! Cu cine vă luptaţi voi, de fapt?! Evident, cu fantomele Istoriei Noastre Naţionale! Iar noi NU suntem puşti de-a II-a!
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
Alexandrinna @ Haiduc-XENOFIL/filosemit/autentic!
+1
Asta este Legea fricii lor de fantomele trecutului. Cred ca o astfel de lege este extrem de periculoasa. Pe internet apare legea dar cu cateva articole lipsa. Numai cine are monitorul o poate citi in intregime. In urma punerii in aplicare a unei astfcel de legi, ne vor fura minim 150 de ani din istorie. Legea asta va tensiona totodata si relatiile dintre romani si cei nominalizati ca ar fi avut de suferit din pricina romanilor in tara romanilor.
Publicat Duminică, 23 august 2015
+Răspunde
Romanu
+28
Problema legata de aceasta infama LEGE nr.217/2015 nu este holocaustul ci faptul ca acesti criminali care au elaborat-o si aprobat-o urmaresc eliminarea unor mari personalitati ale culturii romane inclusiv pe MARELE EMINESCU. Problema holocaustului a fost rezolvata in Romania urmand ca statul evreu sa ne santajeze pentru a primi miliardele de dolari pe care si le-a propus prin jupuirea romanilor. Curios este faptul ca aceasta lege nu se refera si la holocaustul suferit de milioanele de romani din partea evreilor trimisi de Stalin sa instaleze comunismul in Romania. Acesti evrei condusi de Ana Pauker, Vasile Luca, Teohari Georgescu, Valter Roman , Tismaneanu, Brucan, Pantiusa, Nicolsky si multi alti au masacrat floarea intelectualitatii romane, fie ca este vorba de oameni de cultura sau de oameni politici. De ce de acest holocaust nu se vorbeste nimic. Fara sa mai vorbim de masacrarea romanilor din basarabia dupa ocuparewa acesteia de rusi in urma Tratatului Rbentrop - Molotov.
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
DAN GROSU @ Romanu
+2
Intrutotul de acord! Iar d-nii Vainer, Beris s.a. ar fi bine sa stie (desigur, stiu!) ca: prin insistenta cu care se victimizeaza evreii din Romania; prin lipsa de masura in a se vaicari si pentru dureri inchipuite; prin lipsa de recunostinta pentru omenia cu care au fost tratati evreii in Romania chiar si pe timpul lui Antonescu (atunci de ce treceau granita din Ungaria si Ardealul ocupat de unguri in Romania condusa de "criminalii" Antonesti?); prin necondamnarea publica a evreilor care au comis atacuri mirsave, inclusiv crime oribile, asupra armatei romane in timpul retragerii din Basarabia si a celor care au dispus si au executat distrugerea elitelor romanesti dupa al doilea razboi mondial (cei enumerati in textul comentat de mine si multe alte mii de conationali de-ai "holocaustizatilor", de mai mica anvergura politica dar de aceeasi ferocitate si pornire antiromaneasca); prin faptul ca nu se dezic de mizeriile debitate si azi, impotriva romanilor si a valorilor lor nationale, de catre urmasi ai evreilor cominternisti - Brucan, Patapievici, Radu Ioanid etc.) prin faptul ca leaga suferintele (reale, dar mai ales inchipuite) de decontarea lor in bani din sudoarea poporului roman... Prin toate cele de mai sus acesti reprezentanti ai evreimii din Romania (si nu numai) nu fac decit sa amplifice sentimentul antisemit (mai exact: antisionist" fiindca semiti sunt si palestinienii si alte populatii care se revendica de la biblicul Samuel!) existent si sa-l sadeasca si in constiinta celor care nu l-au avut pana la un moment dat. E vizibil de pe luna interesul banesc al evreilor prin inducerea unei vinovatii colective, a unui intreg popor, si prin cerinta insistenta, cel mai adesea insotita de amenintari voalate, ca pretinsele suferinte indurate de inaintasii lor sa fie platite in bani de romani. Nu am in structura sufleteasca "virusul" xenofobiei (de orice fel ar fi el); dar am "virusul" antimarsaviei, al antihotiei, al antiminciunii... De orice fel!
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
Ionut
+8
Un alt spalat pe creier de doctrina europeana si de propaganda iudaica.probabil ca nu este roman.... o mai fi vreun roman in parlament, guvern?.....
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
IQ100
+4
Ultima fraza, ca si propozitia dinaintea ei sunt edificatoare.
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
IQ100
+9
"RASPUNS NECESAR la recrudescența antisemitismului și NEGATIONISMULUI în Europa"-sublinierile imi apartin...cred ca totul este clar...ca sa nu mai fie dispute, permise sau nu, toti trebuie sa gandim la fel...sa NU mai existe negationism...dar asta nu e la randul sau un alt fel de negationism????.Parca ebreii asupriti ziceau "die gedangen sind frei"...sau poate nu erau numai ebreii din lagare, erau inchisii din lagare...deci sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se modifice nimicsau sa nu se revizuiasca, iarasi primesc...asta spunea un machedon romanizat care s-a refugiat in...Germania...pana la urma ajung la concluzia ca nu romanii, nemtii, si in nici un caz ebreii sunt neoameni. Multi OAMENI, aflati la conducere, sunt neoameni
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
Pana cand...
+16
... sa va tot plangem necazurile? Si altii au suferit ca si voi, armenii, kurzii, rusii, toata Europa asta de Est si Balcanii, Lumea asta toata a suferit, dar, exista un dar, doar voi sunteti neamul ales care l-ati ucis pe Fiul lui Dumnezeu, si nici acum nu recunoasteti ca pe El l-ati rastignit!Ca daca ar citi toata lumea Tora si Legile voastre religioase ar mai face cu voi un holocaust!
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
IQ100 @ Pana cand...
+10
nu au ucis nici un fiu al lui dumnezeu...a fost o disputa intre niste invatati evrei...cel care a fost cu o invatura mai blanda, adusa din afara spatiului mediteranean, a fost eliminat...ulterior Imperiul Roman a preluat aceasta doctrina, buna pt sclavi. Atat de buna ca si triburile migratoare cand s-au asezat au preluat-o in tripul scop; supunerea populatiei , legitimarea divina, afirmarea unei succesiuni Imperiale. In rest iti dau dreptatre cu TORA...daca nu avem acces la ea (sau se poate crede ca invataturi " goim harog " ar fi contrafacute), recomand oricarui crestin si necrestin sa citeasca VT, asa cum a fost preluata Tora in varianta "goim corect" ...plin de ucideri, sacrificii, incesturi, razbunari
Publicat Vineri, 21 august 2015
+Răspunde
Recomandate
Paul Stănescu, o nouă vulnerabilitate pentru PSD
Publicat acum 23 ore şi 34 minute
Primării cu lampa mică
Publicat acum 21 ore şi 15 minute
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 23 ore şi 49 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 38 minute