×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 02:25
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Marx de-aici, domnule Alexandru Florian!
Directorul Institutului „Elie Wiesel” a fost propagandist al comunismului şi al PCR

Institutul „Elie Wiesel” este o instituţie de stat, plătită din banii publici şi ar trebui, la fel ca în celelalte instituţii de acest fel, să nu aibă în componenţă nomenclaturişti sau propagandişti ai comunismului. Cu toate acestea, în fruntea sa se află Alexandru Florian, care, de la 21 de ani, făcea propagandă comunismului!

În acest fel se explică faptul că în Legea 217/2015, la redactarea căreia Alexandru Florian a avut un rol primordial, aşa cum se spune în argumentul iniţiatorilor, comunismul nu este condamnat, alături de celelalte ideologii criminale, cum este fascismul! Şi asta deşi Parlamentul României a adoptat acum cîţiva ani un Raport de condamnare a comunismului şi, deci, trebuia să se regăsească în acest act normativ cu prioritate între ideologiile interzise în spaţiul public, la fel ca şi în cazul propagandei fasciste!

Dar, dacă în Legea 217/2015 ar fi fost condamnat şi comunismul, atunci Alexandru Florian ar fi trebuit să se condamne atît pe el, cît şi pe tatăl său, Radu Florian, profesor de marxism-leninism în perioada 1949-1989! În mod curios, deşi ştie ce tare are în educaţia sa prin faptul că a fost propagandist comunist, Alexandru Florian a acceptat, dintr-un evident oportunism, să promoveze astfel de legi care condamnă ideologii la fel de criminale ca şi comunismul pe care l-a slujit, de care acum are impresia că se poate spăla ca un mecanic care şi-a mînjit mîinile cu vaselină!

Alexandru Florian îşi ascunde cartea despre statul ateu în care-l citează masiv pe Nicolae Ceauşescu

Dacă ne uităm în CV-ul lui Alexandru Florian, aflăm că dumnealui este autorul a trei cărţi:

- România şi capcanele tranziţiei, Editura Diogene, Bucureşti, 1999

- Cunoaştere şi acţiune socială, Editura politică, Bucureşti, 1987

- Procesul integrării sociale, Ed. ştiinţifică şi enciclopedică, Bucureşti, 1983

Cu toate acestea, în biblioteci există şi volumul „Cunoaşterea ştiinţifică şi apusul zeilor”, colecţia „Ştiinţa pentru toţi”, Ed. Ştiinţifică şi enciclopedică, 1975, care aparţine aceluiaşi Alexandru Florian, dar care nu se regăseşte în lista publicaţiilor din CV-ul său!

Autorul avea atunci doar 21 de ani, fiind încă student al tatălui său, şi publicarea acestui mic eseu într-una dintre colecţiile populare din acea vreme a fost un evident privilegiu datorat rolului avut în PCR de tatăl său, dacă nu cumva acesta a avut o mare contribuţie chiar în redactarea ei, avînd în vedere bibliografia destul de greu de asimilat de un tînăr abia ieşit de pe băncile liceului!

Citind această broşură, am înţeles de ce autorului îi este acum ruşine cu conţinutul său, căci Bibliografia de la sfîrşit consemnează sursele de inspiraţie, între care la loc de cinste figurează 6 volume semnate Nicolae Ceauşescu:

1. „Cuvîntare la sesiunea jubiliară a Marii Adunări Naţionale consacrată celei de-a XXX-a aniversare a eliberării României de sub dominaţia fascistă”, Ed. politică, 1974

2. „Cuvîntare la plenara comună a Comitetului Central al PCR şi Consiliului Suprem al Dezvoltării Economice şi Sociale a României”, Ed. politică, 1974

3. „Expunere cu privire la Programul PCR pentru îmbunătăţirea activităţii ideologice, ridicarea nivelului general al cunoaşterii şi educaţia socialistă a maselor, pentru aşezarea relaţiilor din societatea noastră pe baza pricipiilor eticii şi echităţii socialiste şi comuniste”, Ed. Politică, 1971

4. „Raport la cel de-al XI-lea Congres al PCR”, Ed. politică, 1974

5. „Raport la Conferinţa Naţională a PCR”, Ed. politică, 1972

6. „Programul Partidului Comunist Român”, Ed. politică, 1974.

La loc de cinste se află şi lucrările părinţilor spirituali ai comunismului: K. Marx, Fr. Engels, V.I. Lenin, menţionaţi cu 10 lucrări. Aceasta este, aşadar, baza teoretică a formării personalităţii lui Alexandru Florian (dacă el a scris, cu adevărat, cartea), pe care acum încearcă s-o ascundă de ochii lumii, căci, între timp, a devenit profesor de sociologie şi ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, dar şi la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, trecînd şi pe la Institutul Social-Democrat (!!!), dar şi la Institutul de Teorie Socială din cadrul Academiei Române! Ştiu oare studenţii de la Universitatea „Dimitrie Cantemir” cine este cu adevărat profesorul lor şi care este fundamentul pregătirii sale didactice? Bănuiesc ei că acela care le predă acum doctrinele politice europene a fost un propagandist de cea mai joasă speţă a comunismului, visînd la o societate ateistă, fără Dumnezeu şi fără credinţă, bazată doar pe ideologia comunistă învăţată de la tatăl lui, care a făcut acelaşi lucru timp de 50 de ani?

Dar, cum memoria bibliotecilor reţine şi cărţile de care unii autori se ruşinează peste ani, am intrat în posesia acestei cărţi, Cunoaşterea ştiinţifică şi apusul zeilor, „trecută în rezervă” de către Alexandru Florian, în care aflăm o virulentă susţinere a ateismului ca formă supremă de cunoaştere, teorie care urmează pas cu pas ideologia Partidului Comunist Român, aşa cum a fost redată de tovarăşul Nicolae Ceauşescu! Alexandru Florian aduce în cartea sa numeroase citate din tovarăşul Nicolae Ceauşescu, aşa cum se vede în facsimilele reproduse mai jos:

După cum se observă, Alexandru Florian nu este doar un comentator al ideolgiei comuniste, ci consideră PCR ca fiind „partidul nostru”, ceea ce face din el nu numai un simpatizant al politicii comuniste, ci şi un activist înregimentat, cu un serios potenţial de propagandist, care susţine că numai ateismul poate conduce la societatea comunistă, ba, chiar, autorul aspiră la „făurirea unei civilizaţii ateiste”! Dar să urmărim mai departe felul în care tînărul de 21 de ani, Alexandru Florian, urmează teoria tovarăşului Nicolae Ceauşescu:

Să vedem acum felul în care Alexandru Florian îşi susţine teoria ateistă ca metodă ce trebuie urmată de „partidul nostru”:

Observaţi că autorul scrie „dumnezeu” cu literă mică, pentru că religia este văzută ca un duşman al omului, împotriva căreia trebuie dusă o luptă, căci, în viziunea lui Alexandru Florian, religia este o formă a „puterii politice butgheze”, cum scrie la pagina 83:

Farul călăuzitor al lui Alexandru Florian rămîne, totuşi, Nicolae Ceauşescu, de la care-şi însuşeşte şi definiţia unui adevărat marxist-leninist, urmînd fără abatere calea deschisă de PCR:

Ca să nu fie pus la zid pentru aceşti ani în care a fost ideolog al comunismului, aducîndu-şi din plin contribuţia, alături de tatăl său, la genocidul produs de comunism, Alexandru Florian are o singură şansă: să nu fie el autorul acelei cărţi! Va avea, oare, amabilitatea să lămurească această chestiune?

Şi, pentru că în aceşti ani de după Revoluţie conducătorii ţării - toţi, fără excepţie - au refuzat să scoată comunismul în afara legii, iată că acum unul dintre susţinătorii săi iese la drumul mare şi îndrăzneşte să ceară trimiterea în puşcărie a oricrui om care ar fi simplu simpatizant al altei ideologii!

Cocoţat în fruntea Institutului „Elie Wiesel”, instituţie publică de stat, plătită de Guvernul României din bani publici, Alexandru Florian a devenit în aceste ultime săptămîni simbolul bolşevismului care vrea să-i vadă la închisoare pe cei care gîndesc altfel decît el! Şi, pentru că veni vorba de Institutul „Elie Wiesel”, cum de a fost posibil ca Guvernul României să dea numele acestei instituţii după cel al unei persoane în viaţă, ca şi cum ar fi o instituţie privată sau un ONG denumit după numele finanţatorului său? Cu atît mai mult, cu cît personalităţi importante din comunitatea evreiască îl contestă pe Elie Wiesel în articole şi cărţi cunoscute în întreaga lume. Chiar nu s-a găsit între victimele reale ale Holocaustului o personalitate demnă de a fi omagiată prin acordarea numelui său unei instituţii care are ca scop cercetarea crimelor naziste? Este ca şi cum Facultatea de hidrologie s-ar numi Ion Iliescu sau Universitatăţii din Bucureşti i s-ar da numele Nicolae Manolescu, în timp ce aceştia sînt încă în viaţă!

Cu această carte, „Cunoaşterea ştiinţifică şi apusul zeilor”, publicată în 1975, Alexandru Florian era aruncat de tatăl său între tinerii ideologii ai PCR, iar acum, la 40 de ani de la apariţie, aceeaşi broşură îl situează pe lista comuniştilor travestiţi în democraţi care, dacă ar exista o lege care să condamne această ideologie criminală, l-ar trimite exact acolo unde ar vrea el să-i trimită pe cei care vor în continuare să-i citească pe Mircea Vulcănescu, Constantin Noica, Emil Cioran sau Mircea Eliade.

P.S.1. Rareş Bogdan, în emisiunea în care a fost invitat şi Alexandru Florian, a simţit nevoia ca de la început să ne acuze că, într-un articol din cotidianul.ro, am fi comis un atac la persoană prin faptul că am arătat cine este tatăl invitatului său. Chiar să nu înţeleagă agitatul realizator TV că toate aberaţiile lui Alexandru Florian vin din educaţia comunistă primită de acasă şi din exerciţiul luptei de clasă la care a contribuit decisiv însuşi tăticul acestuia?

Ion SpânuPublicat Vineri, 21 august 2015
25061
 | 64
 | 73
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
GEO
-1
O fi fost la o catedra de socialism stiintific si canta partitura regimului. Multi altii, si minoritari, si majoritari, au cantat aceeasi partitura pana la lovitura de stat din dec. 1989. Apoi au devenit "democrati" si adevarati capitalisti.
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
,,zic si eu" ( fost Io)
-2
@Cristian stimate domn, cred ca nu am fost suficient de clar! daca critici punctul de vedere al cuiva, te opresti asupra lui ( asta se numeste obiect-referent) si lasi la o parte personalitatea lui ( altfel intri in contradictie, caci nu poate exista opinie fara emitent!). Or, domnul Spanu nu produce nici un argument critic la adresa ateismului sustinut in cartea in cauza ci analizeaza bibliografia! Si apoi, Marx este un urias in gandirea sociala, caci doar uriasii genereaza uriasi! El sustine paradigma economica, uriasul pe care Marx l-a generat ( Max Weber) este intemeietorul paradigmei noneconomice! nu poti face artificii ziaristice cu uriasii gandirii! in domeniul gandirii, nu suntem in pozitia de suporteri ai Rapidului vs suporteri ai Stelei! Eu nu am adus in discutie chestiunea Tribunalului Poporului, eu am luat in discutie doar ceea ce domnul Spanu a afirmat in articol! @Io: imi cer scuze, nu vreau sa iau nickul nimanui, nu ma intereseaza Basescu sau Johannis, eu mananc la alta masa decat fosti, actualii si viitori presedinti sau premieri! si cred ca exista viata si dincolo de lumea acestora! nickul meu va fi ,,zic si eu" ca sa nu mai existe discutie
Publicat Duminică, 23 august 2015
+Răspunde
Vlad
-11
Am ramas cu un gust amar dupa ce am citit acest articol. Este specific si pe acelas calapod ca in perioada comunista. Cum sa acuzi un om ca este fiul cuiva? Evident, poti sa-l acuz pentru ce a facut si face el nu pentru ca este fiul lui X. Cel ce scrie acest comentariu are aproape 90 de ani si a trait in Romania sub regimul comunist, un regim ce nu a fost dorit de poporul roman si care a fost impus poporuluyi roman de presedintele SUA, Roosevelt, de premierul Angliei, Churcil, si de dictatorul URSS, Stalin, care a si ocupat Romania cu armata rosie. Pentru a urgenta instaurarea comunismului in Romania Stalin a plasat la conducerea treburilor statului alogeni, majoritatea evrei, care au masacrat elitele intelectuale si politice ale tarii. Ce trebuia sa faca poporul roman? Sa se sinucida? A rebuit sa se adapteze la situatia creata si sa salveze tara, asa cum a facut pe vreme navalirii bardarilor, a ocupatiei otomane timp de peste 400 de ani si mai ales in perioada fanariota, peste 120 de ani. Si nu trebuie omis faptul ca chiar in aceste conditii, dupa lichidarea alogenilor comunistii romani au luptat si in mare parte au reusit sa dezvolte economia, sa lichideze analfabetismul, sa asigure sanatatea cetatenilor, sa asigure peste 9 milioane de locuri de munca fata de 4,5 milioane in prezent. deci, trebuie sa fim obiectivi cand criticam perioada comunista in Romania.
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
Ion @ Vlad
+11
Omul a fost propagandist comunist; ce e neclar? Ca fost fiul cuiva e doar un plus, relevante sunt insa actiunile lui.
Publicat Luni, 24 august 2015
+Răspunde
san
-2
atch?v=vP3An9Vrjh4
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
iancu de la Hunedoara
0
Lasa-l Spanule in pace pe perciunat, ca te mai trezesti cu cine stie ce proxces de calomnie! nenorocirea este ca rasa lui a fost mai mereu in fruntea bucatelor! In plus, nu s-a multumit cu atat, a dovedit lacomie, cum demonstraza si comportamentulk sau!
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
Florin Olteanu @ iancu de la Hunedoara
+1
Acest articol nu merge, domnule Spânu. Vă ies bine discuții literare, dar la istorie și filosofie nu vă pricepeți. Lăsați pe alții să vorbească. Comunismul nu e deloc soluție. Dar legionarismul e?
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
groza
+2
Fiecare pe turta lui.
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
io
-25
deci ce ne spune domnul Spanu? ca Alexandru Florian a scris o cartulie in care justifica ateismul ca filosofie? pai sa-i indicam domnului Spanu marii filosofi nemarxisti care au fost ateisti? ca l-a citat pe Nicolae Ceausescu? da, sa zicem ca aici este ceva de reprosat, dar si asta cam cu juma de gura, daca nu ai sti ca in epoca nu putea sa apara in domeniul in cauza nimic tiparit daca nu era citat marele ganditor de la Scornicesti! ma asteptam de la un intelectual de anvergura europeana ca domnul Spanu sa produca un contraargument, in care sa ne arate ca doar respectand invatatura crestina in stiinta, medicina, arta, politica, sport, lumea ar fi fara fara conflicte, iar popoarele ar trai infratite pe veci!
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
Cristian @ io
+15
Deosebit de irelevante observaţiile dumneavoastră. Ce este relevant: Alexandru Florian a produs scrieri de propagandă comunistă, în acestea se manifesta ca veritabil aderent la realismul ştiinţific, eminamente ateist, marxist, cu o mască de umanism. În continuare Florian invocă valabilitatea "şi astăzi" a sentinţelor Tribunalului Poporului, acel simulacru de justiţie folosit de bolşevici pentru anihilarea adversarilor politici. Din câte îmi aduc aminte, în '89 a avut loc o Revoluţie ce se revendica "anti-comunistă". Că a fost deturnată de anumiţi şmecheraşi de la scopul şi idealurile ei, e o cu totul altă discuţie. Cert este că au murit oameni pentru ideea aceasta, de luptă anticomunistă. Dacă dumneavoastră consideraţi normal ca Florian să urineze pe mormintele lor prin legitimarea opresiunii comuniste în România, nici nu mai are rost să intrăm în subtilităţi legate de superficialitatea cu care găsiţi de cuviinţă să trataţi Creştinismul.
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
Io @ io
+6
Corect, Cristian! PS. Io-s adevăratul IO, basistul ăsta retardat securist care se foloseste de nickul meu, se foloseste si de ale altor forumiști, e un gunoi ca toți băsiștii!
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
Octavian Capatina
+16
Cum se face ca Elie Wiesel a fost dus in aprilie 1944 in lagarele mortii, alaturi de toti evreii din Sighet (solutia finala a lui Horthy), dar nu stie cine la deportat? El sugera ca romani!
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
CITITOR @ Octavian Capatina
+2
Măi ”Căpățână Invață cum se scire corect romaneste si apoi posteaza tampeniile tale. Auzi cică ”el sugera ca români” in loc de ” el sugera ca românii ”
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
ion i.ionescu
+10
Nu înțelegeți, așa sunt jocurile, toată lumea trebuie să trăiască! Unii au fost mari PDL-iști acum sunt mari PNL-iști, sunt aceleași persoane ,vorba românească, aceeași Mărie cu altă pălărie.Totul este ca într-un joc de puzzle , cineva te fixează în funcție de conturul de gașcă în care activezi. Cine striga jos comunismul ? Cei mai înfocați comuniști! În rest , doamne ferește de mai rău !
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
dima c. @ ion i.ionescu
+3
Chiar nu se vede ca la "butoanele" Romaniei sunt fostii securisti si comunisti, dinainte de 1989? Si daca ei nu mai pot tine pasul, vin odraslele lor si pe binecunoscutul sistem relational, continua ceea ce au inceput parintii lor. Nu avem nicio sansa!
Publicat Joi, 27 august 2015
+Răspunde
manastur
-10
coane ion spanu, ai mare dreptate. dar dreptate pana la capat! asa ca trebuie sa scrii inca un articol despre un propagandist si un nomenclaturist comunist care conduce un institut finantat de la buget. mai mult, este si fiul unui stalinist. este vorba de iliescu ion care conduce Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989. documente despre cum a sustinut iliescu ion regimul comunist se gaseste din belsug (sa nu uitam ca iliescu ion devenit membru UTC in 1944, membru PCR in 1953, apoi secretarul CC al UTC in 1956, membru CC al PCR in 1965, prim secretar judetean, responsabil cu propaganda, etc.). ca inteleg ca ai ceva cu barosanii comunisti platiti de la buget. daca nu scrii despre iliescu, inseamna ca nu ai nimic cu barosanii comunisti platiti de la buget. inseamna ca de fapt ai scris un articol antisemit.
Publicat Sâmbătă, 22 august 2015
+Răspunde
carmen @ manastur
+1
Vad... multi care nu vad adevarul...sau se prefac ca nu-l vad din interese conjucturale ...Asa se perpetueaza lipsa de reactie fata de cea mai aberanta lege 217/2015 in care comunistii veghi si noi...respectiv odraslele ...au tupeul de a legeliza o lege antinationala, in care se stipuleaza ca .si milioane de romani care s au opus regimului comunist, care stim cine l- a promovat in lume....SUNT INTERZISI ..dupa o asa zisa REVOLUTIE ANTICOMUNISTA....ca sa nu spun altceva...CURAT/MURDAR!
Publicat Vineri, 16 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017