×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 03:47
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Pentru a denigra sistematic marile personalităţi culturale ale României,
Alexandru Florian are un salariu de 81.614 RON pe an de la Guvernul Ponta

Documentele pe care vi le prezentăm astăzi în exclusivitate sînt de-a dreptul revoltătoare. Este vorba despre Declaraţia de avere a lui Alexandru Florian, din care aflăm că doar salariul anual primit de la buget este cu mult peste 80.000 de RON ca director al Institutului „Elie Wiesel”, aflat în subordinea Guvernului României, venitul său total fiind de 170.249 RON anual!

Înainte de a vă prezenta aceste documente, se cuvine să facem cîteva necesare precizări:

1. în anul 2013, salariul lui anual a fost de 43.248 RON, iar în 2014 salariul lui aproape s-a dublat, ajungînd la 81.614 RON, fiind mult mai mare decît salariul prim-ministrului!

2. în comparaţie, directorul ICR, care are rang de ministru secretar de stat, are un salariu anual de 72.000 RON, misiunea sa fiind mult mai complexă decît cea a directorului de la „Elie Wiesel”, avînd în subordine numeroase filiale în marile capitale ale lumii, cu sarcina de a promova cultura românească în lume, nu s-o discrediteze, aşa cum face Institutul „Elie Wiesel”!

3. Alexandru Florian are 7 surse de venit, dintre care doar una se referă la închirierea unui imobil cu 6.000 lei anual, celelalte fiind:

- Universitatea „Dimitrie Cantemir”, de unde primeşte anual 29.838 RON ca profesor,

- Institutul de Economie Agrară, de unde încasează 37.851 RON pe an fiind cercetător ştiinţific II,

- Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, de unde ia încă 7.398 RON ca profesor asociat,

- Institutul de Antropologie, de unde mai ia 8.520 RON ca expert,

- Asociaţia Rom. „V. Madgearu”, de unde încasează 5.028 RON ca expert.

Adunînd aceste cifre, rezultă un venit anual total de 170.249 RON, la care se adaugă şi cele 6.000 RON din chirie! Acestea sînt veniturile declarate de Alexandru Florian la data de 8 iunie 2015 pentru anul fiscal 2014: 176.249 RON! Iată şi această Declaraţie de avere a lui Alexandru Florian, directorul general al Institutului „Elie Wiesel”, aflată în subordinea Guvernului României:

Pentru comparaţie, vă prezentăm şi anterioara Declaraţie de avere a lui Alexandru Florian, pentru anul 2013, unde se vede că avea salariul anual de 43.248 RON, iar pentru a şi-l completa, s-a trecut şi coordonatorul unui proiect, primind încă 16.500 RON:

Analizînd aceste documente oficiale, pe care le găsim chiar pe site-ul Institutului „Elie Wiesel”, observăm cîteva ciudăţenii:

- ce treabă are Alexandru Florian cu Agronomia şi Medicina Veterinară ca să fie profesor asociat la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară?

- ce competenţe l-au recomandat pe Alexandru Florian pentru a fi şi „cercetător ştiinţific” în cadrul Institutului de Economie Agrară?

- pe ce bază o fi fost recrutat în calitate de „cercetător ştiinţific” şi la Institutul de Antropologie?

- cînd are timp să desfăşoare toate aceste activităţi, căci doar nu şi-a dovedit ubicuitatea?

- cu ce-şi probează pregătirea profesională pentru a le desfăşura simultan pe toate?

Dacă ne uităm în CV-ul său, aflăm că a urmat Facultatea de Filosofie, secţia sociologie între 1973 şi 1977, fără a ne spune ce activităţi a desfăşurat între anii 1978 şi 1991! În afara preocupărilor fireşti pentru studierea comunităţii evreieşti din România, Alexandru Florian scrie cu mînuţa lui că specializările sale ar fi sociologie politică, ştiinţe politice, doctrine politice, nicidecum vreo specializare care să vizeze agricultura sau medicina veterinară!

Se cuvin, de asemenea, cîteva observaţii:

1. De ce acest Institutut Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” este o instituţie de stat, a cărui finanţare este făcută din bani publici, din moment ce o asemenea activitate ar putea foarte bine să fie derulată în cadrul Facultăţii de Istorie, beneficiind astfel de o cercetare ştiinţifică unitară a evenimentelor din perioada interbelică, pe care s-o facă specialiştii în istorie?

2. Cum este posibil ca acest Institut să poarte numele unei persoane care se află încă în viaţă, situaţie nemaiîntîlnită la nici o instituţie de stat din România? Nu seamănă acest fapt cu ceea ce se combate în întreg spaţiul public, adică acel detestabil „cult al personalităţii”?

3. În cazul în care acest Institut „Elie Wiesel” ar aduce atingere intereselor României sau ar denigra prin publicaţiile sale cultura României, care este instituţia statului român care verifică şi sancţionează eventualele derapaje sau abuzuri?

Toate aceste probleme şi încă multe altele trebuie să fie analizate de Parlamentul României, căci, măcar în ultima vreme, prin contribuţia lui Alexandru Florian, Institutul „Elie Wiesel” pare a-şi focusa activitatea doar în vederea scoaterii din spaţiul public a unor mari cărturari români doar pe baza simpatiilor lor politice dintr-o anumită perioadă, lucru care nu se întîmplă nicăieri în lume! În acelaşi timp se urmăreşte chiar pedepsirea cu închisoarea a cercetătorilor care ar îndrăzni să scrie despre operele acestora, altfel decît o fac cei de la „Elie Wiesel”!

Au fost totdeauna în istorie regimuri criminale, din antichititate şi pînă în ziua de azi, însă nimeni nu l-a scos pe Aristotel din istoria filosofiei doar pentru că a fost mentorul lui Alexandru Macedon, cel care, cu armata sa, a cucerit Orientul Apropiat! Şi nici măcar pe Nero, împăratul Romei, care i-a persecutat pe creştini! Istoria are nenumărate perioade tragice, detestabile, însă studiul istoriei nu a dus niciodată la un fals prin excluderea unor personalităţi din cadrul ei!

Or, ce observăm acum la Institutul „Elie Wiesel” este tocmai intenţia de a şterge din patrimoniul cultural al României nume uriaşe, precum Mircea Vulcănescu, Nae Ionescu, Constantin Noica, Petre Ţuţea doar pentru simpatiile lor politice de la un moment dat, fiind interzise chiar şi plăcuţele care amintesc de locul unde s-au născut, ca şi cum cărţile lor ar fi produs crimele din perioada interbelică! De ce să fie cineva pedepsit pentru că ar face apologia „Devenirii întru fiinţă”?

În acelaşi timp, marilor ideologi comunişti, între care este şi tatăl lui Alexandru Florian, să le ridicăm statui şi să le fim recunoscători, mulţumindu-ne să-l condamnăm doar pe nefericitul gardian Vişinescu? N-am auzit ca Institutul „Elie Wiesel” să scrie undeva un singur cuvînt împotriva Anei Pauker, Silviu Brucan, Nilolski sau Radu Florian, criminali ideologici mult mai periculoşi decît cele cîteva articole ale lui Mircea Eliade sau Emil Cioran.

Şi pentru asta, statul român plăteşte anual cîteva miliarde de lei pentru a finanţa această campanie de denigrare a valorilor culturale româneşti. Era cîndva o vorbă: nimeni nu-şi plăteşte trădătorii sau denigratorii. Uite că există cineva: Guvernul României!

Ion SpânuPublicat Luni, 24 august 2015
37648
 | 64
 | 52
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Popescu
0
De groaza!!!
Publicat Vineri, 18 martie 2016
+Răspunde
maria
0
nu institutul elie wisel trebuie sa condamne pe ana pauker si nu este vinovat alexandru florian pentru ce face guvernul romaniei si nu numai. omul pur si simplu isi face foarte bine treaba. se pare ca daca tragem linie ori avem doar personalitati antisemite in cultura noastra ori comuniste. nici marx si nici ana pauker nu sunt omagiate in israel numai pentru ca s-au numit evrei dar au lepadat morala iudaica. nici comunismul nici antisemitisml nu au legatura cu morala ideo-crestina iar in acest moment 80% din populatia romaniei s-a declarat la recensamant crestin ortodoxa deci iudeo-crestina nu comunista, nu legionara, nu antisemita. prin urmare ce legatura au legionarii cu romanii??? acuma roman=iudeo-crestin. inainte erai roman daca vorbeai romaneste, te nasteai in romania si aveai cetatenie romana. acuma si misa se autodeclara miscare spirituala dar nuu are legatuura cu spiritualitate si atunci legionarii se declarau crestini dar nu aveau legatura cu crestinismul.
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Vasilica
+3
Incet , incet ...incepe sa-mi para rau ca nazistii nu si-au terminat treaba inainte de a pierde razboiul
Publicat Miercuri, 24 februarie 2016
+Răspunde
MIRCEA
+2
Rusine Ponta....oare cate naibii promisiuni facute poporului nu le ai dus la bun ile de corectare a justitiei(ex. L raspunderii),si cel mai grav,lucru pentru care suferi astazi si tu,este faptula ca nu ai inlaturat basistii din institutiile cheie si din ministere(ICR,acest Ellie Wiesel,autoritatea electorala,directorii din regii de stat,directori din autoritatea resurselor naturale...etc)DE CE DRACU SA MAI VOTAM IN TARA ASTA???NE MINTITI CU TOTII,POLITICIAN=MINCINOS HOT FARA DE SUFLET SI ANTIROMAN ....CE MAI.
Publicat Duminică, 30 august 2015
+Răspunde
b.d
0
cine e acest florian care holocaust din roomania?
Publicat Miercuri, 26 august 2015
+Răspunde
Slic
+6
Inca unul care mananca banii romanilor amarati de nu au cu ce trai.
Publicat Miercuri, 26 august 2015
+Răspunde
b.d @ Slic
+8
asa e un nenorocit ce denigreaza natiunea noastra
Publicat Miercuri, 26 august 2015
+Răspunde
TOT EL
+3
@Nu Stiu Ce Inseamna/Harakiri Stimate domn/doamna m-ati inteles gresit. Recititi cu atentie postarea mea relativ la punerea la index a cartii "Arhipelagul Gulag" si aduceti-va aminte, daca va intereseaza, ce ar putea insemna punctele de suspensie la sfarsitul unei fraze...In contextul articolului la care am postat acest comentariu, era evident ca vorbeam despre o masura de politie a gandirii si a memoriei istorice ce ar putea ataca atat aceasta carte cat si memoria lui Alexander Soljenitin. Imi pare rau sa vad ca un om ce pretinde ca il apreciaza pe Soljenitin reactioneaza cum ati reactionat.
Publicat Marţi, 25 august 2015
+Răspunde
neolegionarii
-6
Pe Calea Văcărești, la numărul 162, într-o hală a fostului abator pe locul unde au fost executați 13 evrei se rememorează scenele cumplite de atunci, prin lectura unor pagini din Cartea Neagră, a lui Matitias Carp, dedicată suferințelor evreilor din România în perioada 1940 - 1944. “În zorii zilei de 23 ianuarie, un autocamion al fabricii Posbeck încărcat cu 15 evrei luați la întâmplare dintre cei arestați în prefectura poliției Capitalei a oprit pe Splaiul Unirii în dreptul abatorului comunal. Victimele au fost coborâte cu mâinile legate la spate puse cu fața la gard și împușcate, fiecare dintre ele primind mai multe gloanțe dintre care cele mai multe în cap și în gât. După terminarea macabrei operațiuni și după ce au mai tras câteva gloanțe în cei care păreau că mai mișcă, ucigașii au plecat. Au scăpat cu viață, dar grav răniți, Lazăr Aron și Maier Vainer”. Cadavrele unora dintre evreii uciși au fost atârnate în cârligele de la abator și pe piept li s-a atârnat pancarta pe care scria “Carne cașer”, termen care desemnează carnea curată din punctul de vedere al ritualului iudaic. Azi, în fosta hală de abator funcționează un service auto. Pogromul legionar a făcut victime și în cartierele locuite în majoritate de evrei, după cum își amintește colonel în rezervă Aurel Ianovici, pe atunci un adolescent evreu în vârstă de 14 ani. “La întretăierea dintre strada Colonel Olero și strada Olteni se găsea o casă cu zidurile vopsite în roz, unde locuiau evrei. Această casă era încercuită de legionari însetați de sânge. Și au dat foc întrucât porțile erau închise ca să-i silească pe evrei să iasă afară. Probabil din cauza fumului un bătrânel evreu, slăbuț, mic, a vrut să iasă pe poarta acestei case. Atunci am văzut ceva despre care nu mi-am închipuit că pot să facă niște oameni: l-au prins și l-au rupt în bucăți, efectiv cum rupi o păpușă, cum un copil obraznic își rupe păpușa”, spune Aurel Ianovici, acum învârstă
Publicat Marţi, 25 august 2015
+Răspunde
VV-ul
+2
Dc in ce consta oare locuinta inchiriata pentru care declara ca ar primi o chirie de cca. 110 euro lunar?! Stim doar ca chiar si pentru o prapadita de garsoniera la bloc in Bucuresti chiria este de cel putin 150 eoro/luna (intrebati pe oricare student). Alo ANAF!
Publicat Marţi, 25 august 2015
+Răspunde
pila
+7
Un asemenea editat murdareste memoria poporului roman,vai de mandria de a fi roman...ce sa ne mai aruncam la gunoi,poate religia...ce zici ma...!!!
Publicat Marţi, 25 august 2015
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017