×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 03:11
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Președintele a mers la Spitalul Floreasca și la locul tragediei
Iohannis: "S-a abordat după principiul "lasă că merge și așa"

Președintele Klaus Iohannis a mers sâmbătă la spitalul Floreasca în jurul orei 11,00, unde se află o parte dintre răniții de la clubul Colectiv. Am indicii că nu s-au respectat reglementările legale, a spus președintele, care s-a declarat revoltat de ceea ce s-a întâmplat.

"Sunt îndurerat, cutremurat, dar și revoltat că o astfel de tragedie de proporții s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureștiului. Atâția oameni tineri nevinovați care pur și simplu s-au dus să se distreze au murit. Foarte mulți sunt răniți", a declarat Iohannis.

"Este o mare, mare tragedie și cred că este foarte important să tragem deja primele învățăminte de aici. Eu cred că această tragedie se datorează și faptului că s-a abordat după principiul "lasă că merge și așa". Am deja indicii că nu au fost respectate reglementări legale, am indicii că ignorarea normelor și a legii a dus la această tragedie", a mai spus președintele, înainte de a merge să viziteze victimele internate la Spitalul Floreasca.

Șeful statului a precizat că a fost în legătură toată noaptea cu autoritățile și, de dimineață, cu Procuratura Generală.

"I-am rugat pe toți să vină cât se poate de repede cu concluzii care ne ajută să explicăm oamenilor ce s-a întâmplat și ce trebuie să facem ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple", a afirmat Iohannis.

"Majoritatea sunt inconștienți"

La plecare, Klaus Iohannis a declarat că a vizitat toţi pacienţii de la Spitalul Floreasca internaţi în urma incendiului, majoritatea fiind inconştienţi.

"Am vizitat toți pacienții de aici din spital care au fost internați cu arsuri de la tragedia de aseară. Majoritatea sunt inconștienți, sunt grav răniți după spusele medicilor. O singură persoană a fost conștientă și am putut să vorbesc un pic cu ea", a spus Iohannis, la ieşirea din Spitalul Floreasca.

Preşedintele a menţionat, totodată, că a vorbit cu mama unui pacient care este inconștient.

"Toată lumea este profund îndurerată, lumea este revoltată că s-a putut întâmpla aşa ceva şi în continuare sper să reuşim să avem rezultatele anchetelor foarte repede şi, dacă se impune, să schimbăm anumite norme, să o putem face repede, să nu se mai întâmple niciodată o astfel de tragedie", a subliniat Iohannis.

Președintele a mai declarat sâmbătă că i-a invitat sâmbătă la Palatul Cotroceni pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea, și pe secretarul de stat în MAI Raed Arafat, pentru a-i prezenta primele concluzii ale incendiului de la clubul Colectiv din Capitală.

"Pentru ora 12,00 l-am invitat pe domnul ministru Oprea și pe domnul secretar de stat Arafat ca să-mi prezinte primele concluzii și să-mi spună, într-o discuție directă, ce s-a întâmplat după părerea lor, după care voi merge probabil la locul tragediei", a spus Iohannis, după ce i-a vizitat pe răniții internați la Spitalul Floreasca.

După vizita la spital, Iohannis a mers la locul tragediei (Detalii AICI).

Președintele a transmis vineri seara un mesaj imediat după tragedie.

"Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune", afirma președintele în mesajul său.

Ultimul bilanţ al incendiului devastator de vineri seară arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate în acest moment la spitalele din Capitală.

Un număr de 14 din cei 16 răniți care se află la Spitalul de Urgență Floreasca sunt în stare gravă, a declarat sâmbătă pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Bogdan Oprița.

"Este vorba de 16 persoane, dintre acestea 14 sunt în stare foarte gravă în secția de terapie intensivă. Au fost operați până dimineață opt — ieșiseră din sălile de operație și urmau să intre ceilalți. S-a intrat în patru săli de operație cu mai multe echipe de chirurgi plasticieni. Au venit medici de acasă. Urmau să fie toți băgați în sală. Probabil că în acest moment sunt în sală introduși și următorii pentru că tuturor trebuie să le fie făcută toaleta chirurgicală a plăgilor", a detaliat medicul.

Rareş ConstantinescuPublicat Sâmbătă, 31 octombrie 2015
9423
 | 6
 | 27
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ochi ager
-1
"S-a abordat dupa principiul"? Ce s-a abordat? N-am mai auzit asemenea exprimare in limba romana. Probabil in capul lui gandeste in saseste si ce ii iese din gura pe romaneste, traducerea adica e aproximativa ca nu seamana a limba romana. Da ce conteaza? bine ca a dat indicatii prin spitale ...
Publicat Luni, 02 noiembrie 2015
+Răspunde
liliputan
+2
dupa 1989 ROMANIA si ROMANII au avut parte NUMAI de GHINION !! ,,paltonul " a fost plimbat prin divers locuri ca sa DEA BINE la PROSTIME !!! bai,primare de provincie ! NO! MERI in DIASPORA !! meri TU la MERKEL ! TU ,NU ai NIMIC de-a face CU ROMANIA si ROMANII !! TU PRICEPI ,paloane ,excursionist !!
Publicat Duminică, 01 noiembrie 2015
+Răspunde
ipocrizie fara sema
+2
primare de la sighii !! in campanie behaiai pe toate posturile ,,romania lucrului BINE FACUT " ce AI FACUT DUPA atatea LUNI ?? inafara de plimbari pe banii PROSTIMII -ramai ZERO BARAT !! NU sunt suficiente declaratii pe facebook !! diaspora te-a impus( cu multe REZERVE) -pentru NOI esti ZERO BARAT !! RUSINE !!!
Publicat Duminică, 01 noiembrie 2015
+Răspunde
Ronin
+8
"Este o mare, mare tragedie și cred că este foarte important să tragem deja primele învățăminte de aici. Eu cred că această tragedie se datorează și faptului că s-a abordat după principiul "lasă că merge și așa". Am deja indicii că nu au fost respectate reglementări legale, am indicii că ignorarea normelor și a legii a dus la această tragedie", a mai spus președintele... Dar tu ce ai facut ca sa previi acest incident? Ai aburit tinerii pe facebook cu lozinca "Romania, tar a lucrului bine facut". Cu exceptia "lucrului bine facut" la vila ta de protocol unde nu te-ai mutat inca pentru ca, nu a fost inca bine facuta , poti sa dai cateva exemple de "lucruri bine facute" sub atenta ta supraveghere? Dar te rog sa nu te referi la ordonanta de urgenta prin care ti s-a triplat salariul.
Publicat Sâmbătă, 31 octombrie 2015
+Răspunde
DanM
+13
Klauns doar incearca sa-si "repare" popularitatea.S a ne slabeasca cu indicatiile lui pretioase ! Sa lase profesionistii sa-si faca treaba !
Publicat Sâmbătă, 31 octombrie 2015
+Răspunde
Bobby
+5
Sa vedem acum cu ce arta o s-o traga speechwritterul spre Ponta.
Publicat Sâmbătă, 31 octombrie 2015
+Răspunde
db
+18
Coruptia omoara!
Publicat Sâmbătă, 31 octombrie 2015
+Răspunde
New
+23
Tragic momentul! Deşi nu se pot trage incă concluzii,constat cu o mare satisfacţie nivelul de empatie al oamenilor. Faptul ca se înghesuie să doneze sange,fără a ţine cont de condiţia socială,politică ori de alt fel a victimelor, mă face să cred că fibra noastră nu a fost inca distrusă.Daca in cazul marilor dezastre ne mai putem mobiliza,ne mai putem impărţi suferinţa inseamna ca speranţa e incă vie. Ar fi cazul să fim la fel si in viaţa normală. Cea de toate zilele.
Publicat Sâmbătă, 31 octombrie 2015
+Răspunde
Jean @ New
+19
Apreciez ca Presedintele este alaturi de ei la coada la donat sange. Sau nu a ajuns inca?
Publicat Sâmbătă, 31 octombrie 2015
+Răspunde
Ageamiu
-8
...este normal sa mearga Presedintele la spital sa aline durerile,el nu merge sa adune capital politic ,el are suficient capital politic...este dureros sa constat ca mintile postacilor sunt sovietizate si judeca precum Stalin...
Publicat Sâmbătă, 31 octombrie 2015
+Răspunde
Fantoma de la Haloween @ Ageamiu
+18
Da, Johannis a intrat in saloanele pacientilor de la terapie internsiva si le spus: Va doare ceva? Stati ca va alin eu. Si le-a alinat tuturor durerea. Nu stim cum, sper ca nu le-a zis: "Ghinion!"
Publicat Sâmbătă, 31 octombrie 2015
+Răspunde
John
+15
Cel putin spitalul Floreasca nu se afla in Austria sau in Turcia ci in Romania.
Publicat Sâmbătă, 31 octombrie 2015
+Răspunde
Concertul tragic
Încă o victimă de la Colectiv a murit
PublicatMarţi, 03 noiembrie 2015
Patronii de la Colectiv, reținuți
PublicatLuni, 02 noiembrie 2015
Bilanțul morților a ajuns la 31
PublicatLuni, 02 noiembrie 2015
Imagini dinaintea iadului din club (Video)
PublicatLuni, 02 noiembrie 2015
Patronii de la Colectiv ar fi pasat vina
PublicatLuni, 02 noiembrie 2015
Ponta: Numărul deceselor s-ar putea DUBLA
PublicatDuminică, 01 noiembrie 2015
Bilanțul morților a crescut din nou
PublicatDuminică, 01 noiembrie 2015
Dușa: Legislația să fie modificată
PublicatDuminică, 01 noiembrie 2015
Tânărul dat dispărut, identificat
PublicatDuminică, 01 noiembrie 2015
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 20 minute