×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 03:12
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ce vreau să spun
Ce vor Cioloş şi Iohannis şi ce vrea ţara?
Cornel Nistorescu
Cornel Nistorescu

M-a pus dracul să scriu că eu unul nu cred că asemenea demonstraţii cum au fost cele din Capitală şi din România pot fi orchestrate. Atât mi-a trebuit! M-am trezit bombardat cu tot felul de informaţii şi asaltat de tot felul de persoane. Adevărul este că există nenumăraţi compatrioţi cărora li se rupe în paişpe de puterea serviciilor secrete şi de ipotezele jurnaliştilor. Au informaţiile lor, pun cap la cap alte date şi informaţii şi îşi alcătuiesc singuri concluzia pe care şi-o rostesc în faţa celorlalţi, fără să se gândească, oare nu păţesc ceva, oare nu mă ascultă SRI-ul? Şi dacă mă înjură ziariştii la televizor? Trebuie să recunosc că afirmându-mi public naivitatea m-am ales cu date suficiente ca să pot spune că toate demonstraţiile din România care au dus la căderea guvernului Ponta au fost o operaţiune orchestrată. Ar fi un mare elogiu pentru puterea de bondar a ONG-urilor implicate! Numai că ele au făcut mult zgomot, au amplificat la trompete şi microfoane mesajele demolatoare, dar nu au fost nimic mai mult decât grupusculele care au trimis mulţimea în stradă şi au înfierbântat-o. Ei au fost agenţii care au încercat să mobilizeze (scenele cu scena sunt admirabile şi grăitoare), să mobilizeze, să strige împotriva partidelor, să ceară desfiinţarea Parlamentului şi aşa mai departe. Adevăratul organizator a fost şi este însă altcineva. Exact ca la aşa-zisa revoluţie din 1989. Revolta împotriva dictatorului şi entuziasmul generat de adierea libertăţii au fost preluate de organizatori. Şi de aici mai departe lucrurile devin extrem de complicate. Adică devine imposibil de strâns probe. Ele se pot eventual înlănţui prin deducţii logice, prin prezenţe simultane în organisme, prin promovări cu cântec, prin identitate de limbaj cu planuri de diversiune etc. Cine vrea să afle întreg adevărul (scenariu) n-are decât să citească şi să îşi construiască singur această jucărie logică produsă de gândire şi care ne duce la birourile inaccesibile ale serviciilor secrete româneşti. Şi străine! Adică departe, foarte departe! Şi încă o precizare. Eu n-am susţinut niciodată că accidental tragic de la Colectiv a fost o explozie, un atentat, o diversiune. M-am aşezat sănătos pe butucul pe care stau când susţin că demonstraţiile au fost organizate pentru debarcarea guvernului Ponta şi pentru instalarea ”guvernului meu”, adică a lui Klaus Iohannis.

Mă simt ca o barză chioară căreia Dumnezeul presei îi face cuib din când în când. Mi s-a mai întâmplat de câteva ori în viaţă. Şi atunci am avut sentimentul ciudat că mi se spune, ai grijă de pix, că eu îţi împing martorii şi dovezile! Aşa şi acum! Oamenii Monicăi Macovei şi ai Cristinei Guseth, cu încă vreo câteva ONG-uri, au ieşit în piaţă şi au încins lumea revoltată de tragedia de la Clubul Colectiv. Şi au împins-o uşor-uşor spre contestarea partidelor politice, a parlamentului şi cu ţelul formării unui nou partid emanat din stradă, din chiar minunatul simbol al democraţiei care este Piaţa Universităţii. Cu aerul că aparţin străzii, adică valurilor de demonstranţi, aceşti ONG-işti vanitoşi, flămânzi de putere şi în acelaşi timp ascultători faţă de stăpânii şi finanţatorii lor au şi anunţat programul unui nou partid, Iniţiativa România, şi au început să lucreze la el, să-l facă primar al Bucureştilor pe Nicuşor Dan, să o ridice pe Crisina Guseth în guvernul Cioloş şi apoi să impună partidul ca reprezentant şi voce a generaţiei tinere, ieşită la proteste în acele zile prin Bucureşti şi prin toată ţara. Cu experienţa lor într-ale diversiunii, comunicării şi protestului, ei au reuşit să inoculeze în demonstranţi sloganuri anti-democratice. Ba au încercat să creeze o stare de ameninţare şi iluzie, de pericol şi de prăbuşire a României, făcând astfel posibil să treacă prin parlament un guvern încropit. Dar ce guvern, cu un chiloţar drăguţ la cârma Ministerului Sănătăţii şi care în fapt nu era decât o propunere neroadă a unui liberal, Cristian Buşoi. Aceiaşi militanţi care au puz bazele lui M 10 (o emanaţie a băsiştilor, a ONG-urilor finanţate din străinătate, unele purtătoare ale unor comandamente scrise prin alte cabinete politice) au încercat să lanseze şi un partid politic zis al străzii, în fapt simbolului numit Piaţa Univerrsităţii controlat însă de prin respectivele ONG-uri.

Gonflarea demonstraţiilor de aceste ONG-uri (invitate şi în consultările simulate la Cotroceni) a dus România într-o criză politică şi mai departe, la instalarea mult visatului ”guvern al meu” dorit de Klaus Iohannis şi înfăptuit pe SRI şi alte servicii şi cu ajutorul unui hei-rup al lui Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea. De fapt, România a ajuns la un guvern de tehnicieni susţinut de partide şi prin trădarea PSD-ului (care s-a ales cu un post de vicepremier şi cu fotoliul de la Ministerul Dezvoltării) şi de disperarea lui Gabriel Oprea de a scăpa de folosirea abuzivă a coloanelor de însoţire şi a motociclistului Gigina. De fapt, construcţia democratică din România (cea cu guvern rezultat din negocierile purtate între partidele parlamentare) s-a prăbuşit de la PSD-ul care şi-a abandonat condiţia prin Liviu Dragnea,(peste noapte extrem de generos şi de acord cu orice) şi prin schimbarea de macaz a lui Gabriel Oprea, cel care a folosit ”interesul naţional” până la nivelul monedei de schimb pentru salvarea sa.

Asta a vrut Klaus Iohannis şi nu putea fi împlinit decât de cei care îl servesc sau vor să obţină ceva de la el. Iar între cei implicaţi în instalarea ”guvernului meu” în Piaţa Victoriei se află zeci şi zeci de băsişti, de care Klaus Iohannis nu s-a depărtat niciodată. Nici el şi nici Traian Băsescu.

Căderea guvernului Ponta se arată din ce în ce mai mult a fi fost o cacealma jucată cu măiestrie de agenţii de influenţă, speculanţi de clasă ai sentimentelor de durere şi revoltă din piepturile a zeci şi zeci de mii de români ieşiţi în stradă. Ei au încercat să-şi arate dispreţul şi să protesteze faţă de mântuiala controalelor de la ISU (tot sub conducerea lui Gabriel Oprea) iar artizanii democraţiei româneşti au deturnat totul pentru ca “guvernul meu” să se instaleze în Piaţa Victoriei.

Problema care mai rămâne este simplă. Asta a vrut România? Sau numai Klaus Iohannis şi trepăduşii săi şi ai lui Traian Băsescu?

Cornel NistorescuPublicat Duminică, 22 noiembrie 2015
15994
 | 104
 | 101
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
7.4
+5
Din pacate sentimentul de revolta la romani nu e dublat de inteligenta sau macar realism. Revolta nu trebuie sa fie odata la 10 ani cand e prea tarziu si indreptata catre idealuri utopice. Revolta se face pe chestii concrete si imediate. Ii dai peste mana guvernului cand o ia razna nu astepti suta de ani. E cineva in strada pentru ca guvernul da semne ca nu v-a mari salariile? Nu. Romanii nu ies in strada pentru un maruntis de 10%. E nu se dau jos din pat decat pentru schimbarea clasei politice , cucerirea planetei Marte sau schimbarea orbitei lui Venus. Intre timp baietii practici din servicii ii deturneza pe acesti fraieri care nu inteleg absolut nimic din ce se intampla si isi pun guvernul lor. Dar se pare ca la fraieri le si place...
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
ana
+2
Uite-asa face omul AVC, nea Cornel, calm, da-i incolo de panarame, pe astia trebuie sa-i ei tot timpul la misto.
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
ada
-2
Propaganda si manipulare peste tot. Ne-am saturat de atatea minciuni, analize, idei etc menite sa ne prosteasca si sa acceptam comportamentele lipsite de logica, de buna credinta si siprit umanitar, fara viziune si fara nici o urma de progres si civilizatie daca vreti. Am o repulsie fara margini fata de toti gulgutari fie ei politici, mass media, tehnocrati sau sociopati ca sa nu zic psihopati. Ati salbaticit acest popor in 25 ani nu va ajunge?
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
??????
0
Corectura: numindu-l ?
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
Unabomber
+3
Organismele economice ale UE au confirmat ca in anul 2015 Romania a avut cea mai importanta crestere economica din UE , iar la majoritatea parametrilor economici Romania inregistreaza plusuri importante, inclusiv la investii externe si la absorbtia fondurilor comunitare. Un expert al FMI aprecia in octombrie 2015 ca daca Romania va continau acest trend in doi -trei ani va depasi PIB al unui numar de 5 tari din UE, pe care le-a si numit : Cehia, Portugalia, Grecia, Irlanda si Finlanda.La ora actuala Romania are produsul intern brut mai mare decat alte 10 tari din UE: Ungaria, Croatia, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Cipru, Lituania, Letonia, Estonia, Malta, Luxemburg. Personal, tu cunosti vreo cale de dezvoltare alta decat recesiunea si austeritatea ??? Ca sa ajungi la media europeana a veniturilor trebuie sa cresti economomic, sa investesti in obiective cu coeficient ridicat de mutiplicare , nu in sali de sport si partii de shi, sau sa mergi pe scenariul cresterii cu coeficient mai redus de multiplicare, dar cu volum mare de masa circulanta, acela al stimularii consumului populatiei. Ceea ce Guvernul VVP a facut. Mai tineti minte ca pe vremea guvernului Boc- Basescu -Udrea a scazut sanatos economia intre 2009 -2012 , cu 7 % fata de 2008 ?.Nivelul de trai s-a dus de rapa. Iata ca Guvernul VVP a arata ca se poate sa avem crestere economica, cu o singura conditie:SA INCETEZE JAFUL EXTERN SI INTERN IMPOTRIVA ROMANIEI !Ori exact asta se pregateste ACUM prin Guvernul Ciolannis : RELUARE JEFUIRII ECONOMIEI ROMANESTI !
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
??????
+3
Nu erau astia cei mai vocali impotriva lui Johannis la precedentele alegeri, numindul "presedintele de la Grivco"? Considerati ca au invatat "persuasiunea" de la Gabriel Oprea, iar odata ajuns in preajma personajului vizat, ii vizeaza si functia ? Observati ca nu au acceptat sprijinul fostilor revolutionari la "noua revolutie", dar se revedica emanati ca si FSN? Considerati ca ar trebui sa solicite certificate de revolutionari pentru ca l-au inlaturat pe Ponta, in special doamna Monica Macovei si Traian Basescu ? Banuiti cumva ca este si o actiune de revendicare a foste securitati a evenimentelor din decembrie 1989 ?
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
Iamandi
-7
Nu se poate, domnul Nistorescu e unic, cum să imprumute ideile lui Spânu? Ezechiel, profetule, cum de nu i-ai comunicat că Spânu are deja doua articole pe aceeași temă, oricum, e șeful profeților de la Cotidianul?
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
Gelu
-12
Ce vrea tara? Toata tara plange dupa Puie Ponta! In culcare si-n sculare! De ce avea bagabontul de Ponta vreo 20 la suta in sondaje inainte sa-si dea demisia? Ca isi dorea de dimineata pana seara Romania un premier penal si mincinos! V-ati prins
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
Ezechiel @ Gelu
+7
Cu cat esti platit postacule basist ?
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
Valahu @ Gelu
+1
Cu cat esti platit postacule basist ?
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
Ezechiel
+11
Guvernul Ciolosz, minoritarul Iohanis si Soros au un singur scop : FRAUDAREA ALEGERILOR DIN 2016 ! Daca vor realiza ca nu pot asigura o fraudare de masa(pentru ca lumea nu-i vrea) NU VOR MAI ORGANIZA ALEGERI pentru a mai ramane ei la putere inca 6 luni pana-n iunie 2017 sperand ca pana atunci se pot intampla multe !
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
7.4 @ Ezechiel
+4
Votul prin corespondenta, primarul si oamenii din comisiile electorale cu dosare berechet, baietii din ambasade, centralizarea la sts si multe altele or sa rezolve si ultimile ramasite de democratie.
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
Mosh Bodringa
+16
Da dle Nistorescu de trei ori DA! Diavolul se ascunde in amanunte si tot de acolo poate fi citit...De ex: dupa a doua sau a treia zi de proteste, dimineata la un post de radio, niste baieti se intrebau cum ar trebui sa se organizeze protestatari sa fie mai eficienti...Daca ar avea o tribuna! comenteaza unul....Seara in piata apare tribuna! In satul meu daca in fata la cooperativa pun o masa in zece minute seful de post ma intreaba de sanatate. In buricul Bucurestiului se instaleaza tribune fara autorizatie de la primarie si nimeni nu se sesizeaza?
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
Hacker @ Mosh Bodringa
+8
păi mshule cine să se sesizeze?? MAI-ul lu oprea izmană care aveau ordin să-i lase în pace, viceprimarul capitalei care e unpr şi Oprescu în arest??? Nimic nu a fost întâmplător, chiar iohaniss a zis că a trebuit să moară atâţia tineri ca guvernu să-şi dea demisia!!!!! What??
Publicat Luni, 23 noiembrie 2015
+Răspunde
Recomandate
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 10 ore şi 32 minute
Datoriile la stat, secretizate
Publicat acum 17 ore şi 21 minute
Paul Stănescu, o nouă vulnerabilitate pentru PSD
Publicat acum 10 ore şi 17 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 21 minute