×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 03:08
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Comunicat al Parchetului general de la Moscova
Rusia: Fundațiile lui George Soros, amenințări la adresa ordinii constituționale și a securității

Luni, 30 noiembrie, Parchetul General de la Moscova a emis un comunicat prin care arată că Institutul pentru o Societate Deschisă al lui George Soros și alte organizații afiliate sunt ”grupuri indezirabile”, interzicând cetățenilor ruși și organizațiilor ruse participarea într-un fel sau altul la proiectele acestor entități.

Procurorii ruși spun că activitățile Open Society Institute și al Open Society Institute Assistance Foundation sunt o amenințare la adresa ordinii constituționale a Rusiei și a asecurității naționale. Procurorii spun că Ministerul Justiției va fi informat despre aceste concluzii și va trece aceste organizații pe lista organizațiilor străine indezirabile.

Potrivit site-ul rus RT.com, procurorii au deschis o investigație cu privire la activitățile celor două organizații – ambele sponsorizate de miliardarul George Soros. Se întâmpla în iulie anul acesta, după ce senatorii ruși au aprobat o listă cu 12 grupuri care, în opinia lor, trebuiau verificate pentru presupuse activități anti-ruse. Alte grupuri de pe această listă sunt National Endowment for Democracy (suspectat pentru implicarea în revoluțiile colorate, din Serbia ți până în Georgia și Ucraina), International Republican Institute (condus de senatorul John McCain), National Democratic Institute (condus de Madeleine Albright), MacArthur Foundation și Freedom House.

În iulie, Ministerul Justiției de la Moscova a declarat US National Endowment for Democracy drept grup indezirabil, după ce procurorii au descoperit că organizația a cheltuit milioane de dolari în încercarea de a pune sub semnul întrebării corectitudinea alegerilor din Rusia si pentru a ataca prestigiul armatei ruse.

Legea pentru organizațiile străine indezirabile a intrat în vigoare în această vară. În momentul în care Ministerul Justiției declară indezirabilă o organizație, activele sale din Rusia sunt înghețate, sediile sunt închise și este interzisă distribuirea oricăror materiale produse de acest grup.

Cât privește Fundația pentru o Societate Deschisă, este puțin probabil ca aceasta să mai aiba active în Rusia, deoarece programele sale s-au restrâns în 2003, după venirea lui Putin la putere. În anii 1990, fundatia a fost însă extrem de activă.

În cazul în care interdicția nu este respectată, angajații organizațiilor respective și orice cetățean rus care colaborează cu aceasta riscă amenzi mari și chiar închisoarea.

Decizia procurorilor ruși vine pe fondul anunțării unor sancțiuni economice impotriva comnpaniilor turce care activează în Rusia, în urma incidentului aerian de la granița turco-siriană, în urma prelungirii regimului de sancțiuni impus de UE Rusiei și poate anunța tensiuni mult mai pronunțate in viitorul apropiat, mai cu seamă că accesul navelor ruse in Mediterana, în preajma Siriei, presupune tranzitarea strâmtorii Bosfor.

Călin MarchieviciPublicat Luni, 30 noiembrie 2015
9928
 | 47
 | 78
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
??????
+8
Si domnul Soros si-a pierdut afacerile din Rusia ?
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
Jorj
+10
Ce moaca de reptila are asta!
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
radu
+11
Sa fim seriosi , Soros e doar interfata !Altii sunt cei care manevreaza aceste „ONG-uri” , si e vorba tot de trei litere ca prescurtare!
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
nae girimea
+18
La noi, Soros " si-a luat tara inapoi ". Noi , generatia mai matura sintem de vina ca nu am reusit sa crestem decit niste tineri cam prosti si fraieri .
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
alex Platon
+27
Asa este !! Soros et all(putrezii-imbogatiti din speculatii) ar trebui pedepsiti pentru evaziuni si infractiuni uruiase ! Ei nu pot reprezenta pe nimeni ! Binefacerea ca metoda de spalare a constiintei , este imorala . Se spune cva Soros et all, urmaresc sa "cumpere" pozitiade conducatori ai lumii globalizate !!!Si......mai tot guvernul tehnocrat al Romaniei este in slujba lui Soros
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
Argus @ alex Platon
+2
Dacă aşa spune Parchetul de la Moscova dirijat de Vladimir Vladimirovici, aşa o fi !
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
tyrex
+32
Kriminalul asta de iudeu este autorul a multor nenorociri pe planeta asta, capul unor marsavii fara seaman si finantatorul virulent al masoneriei iudeoricane pentru instaurarea NOM cu orice riscuri sau pierderi. Visul perciunatilor de a fii stapanii planetei si restul omenirii sclavii lor este linia fundamentala a comportamentului acestui vierme. Amestecat in probleme de spionaj si rasturnari de guverne, trafic de armament, autor de maidane si crime politice acest individ trebuia de mult sa zaca intr-o puscarie pe viata. Influenta lui in Romania ca si alte multe tari e ca si cancerul in stare de metastaza. O figura sinistra si scarboasa care otraveste aerul care-l respira si murdareste pamintul pe care calca.
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
io @ tyrex
+2
FOARE CORECT, subscriu!
Publicat Miercuri, 02 decembrie 2015
+Răspunde
Constantin Gajban
+1
Domnule Cracanatu, Va inteleg sa ma atacati, dupa frumosul pseudonim dupa care va ascundeti, o metoda securista, bineinteles, dar va pierdeti timpul ca am intrezarit pe cine adulati.Pe mine, stimate anonim, pus in slujba cuiva, nu ma mai pune nimeni pe niciun post din motive pe care nu le puteti intrevedea. Dupa o suficienta viata, cu destule peripetii , parcursa prin doua societati, inclusiv o bucatica din interbelica, scapat de spalarea creierului si nemanipulabil, nu reusiti sa ma convertiti spre nicio partida sau personaj, care au intinat istoria.Cultura se prinde numai cand si terenul este fertil...
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
IQ100
+26
Normal ce zic rusii, cand au vazut ce a facut G. Scârbos in Absurdistan....Ro , dupa Congo belgian ( colonia lui Leopold, am aflat de aici) e prima tara proprietate a unui individ, care isi numeste guvernul lui. In paralel, felii din Abnsurdistan merg spre mai vechii (D,Fr, Albionia) sau mai noii ( Uniunea Sovietoica Ailalta, Bruxelia) sau si vechi si noi ( Khazaria) stapani.
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
Charlie
+31
Aceste organizatii sunt interzise pentru spionaj.Schema am mai prezentat-o.Creezi in strainatate o organizatie condusa de un legendat naturalizat,o pui prin sef in slujba serviciului de spionaj din tara de naturalizare si apoi organizatia desfasoara activitati "umanitar"-subversive pe tot globul unde ai interese.Pentru credibilitate ai la dispozitie metoda inclestarii subterane(arestarea agentilor locali recrutati)si mediatice in tara de origine.Adica in tara fosta sovietica.Nasty are partial dreptate,doar ca slugile sunt recrutate,nu cumparate,si au radacini vechi bolsevice.Banii primiti sunt pentru actiuni,noi recrutari de marionete si asigurarea unui nivel ridicat de viata pt. impresionarea celor de pe listele de asteptare.Cazul soros e identic cu cazul ratiu si a sa organizatie mondiala a romanilor liberi,cu particularitatile fazei...istorice!
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
io
+43
G. Soros e MARE MONSTRU CU CHIP UMAN, FAPTELE LUI O SPUN! TOATE fundatiile LUI SA IE DESFINTATE si AVEREA CONFISCATA!
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
Recomandate
Datoriile la stat, secretizate
Publicat acum 17 ore şi 16 minute
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 10 ore şi 28 minute
Primării cu lampa mică
Publicat acum 7 ore şi 54 minute
Paul Stănescu, o nouă vulnerabilitate pentru PSD
Publicat acum 10 ore şi 13 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 17 minute