×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 04:41
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Când pasiunea pentru LEGO se transformă în artă. Este impresionant ce a reuşit să realizeze un artist din New York

Cei care vizitează sau locuiesc în Roma au ocazia să vadă până pe 14 februarie o expoziţie inedită, cu opere de artă făcute din piese LEGO. Colecţia cuprinde 80 de opere şi îi aparţine lui Nathan Sawaya, un newyorkez care şi-a transformat în artă pasiunea pentru LEGO.

Nathan Sawaya a petrecut sute de ore în atelier pentru a recrea opere de artă. Şi nu din pensulă sau din daltă, ci din piese LEGO. 80 dintre cele mai cunoscute opere de artă din lume au fost construite de newyorkez din piese LEGO, iar munca sa este acum extrem de apreciată. Nathan Sawaya şi-a expus operele în capitala Italiei, Roma, recunoscută pentru rolul decisiv pe care l-a avut în Renaştere.

Artistul a folosit peste un milion de piese LEGO de toate culorile şi a investit sute de ore de muncă pentru a reuşi să reproducă din piese LEGO câteva dintre cele mai cunoscute capodopere. Cei care trec pragul expoziţiei "The Art of The Brick" au ocazia să vadă refăcute din piese LEGO Gioconda, Gânditorul lui Auguste Rodin, Pantheonul din Atena, statuia împăratului Augustus, statuia lui David, reprezentări ale Capelei Sixtine de la Vatican sau reproduceri tridimensionale ale tablourilor Strigătul - pictat de norvegianul Edvard Munch sau Sărutul - de Gustav Klimt.

Cât despre Nathan Sawaya, acesta are 42 de ani şi a fost avocat. În urmă cu 11 ani a decis însă să renunţe la profesia sa şi şi-a dedicat toată energia şi tot timpul pieselor LEGO. Are două studiouri de creaţie, unul în New York, altul în Los Angeles, şi se laudă cu milioane de piese LEGO.

În afară de reproduceri ale operelor celebre, Nathan a lucrat şi la o creaţie proprie, o statuie denumită "Stairway", cu un omuleţ care urcă pe nişte scări care se termină în pieptul unei statui uriaşe, construită din piese de toate culorile: "Lucrarea sa de geniu, care s-a născut din divertisment, exprimă condiţia umană pentru artă. Şi ăsta este un joc de adulţi", a declarat Fabio Di Goia, curator la Spazio Eventi Tirso, din Roma, acolo unde se desfăşoară expoziţia.

Lucrările artistului Nathan Sawaya vor fi expuse la Spazio Eventi Tirso până pe 14 februarie.

Publicat Sâmbătă, 19 decembrie 2015
1758
 | 0
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mirela Cris
0
Lego ne dezvolta imaginatia
Publicat Miercuri, 30 noiembrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017