×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 00:11
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Vremuri ce seamănă tot mai mult cu perioada interbelică
Comandantul Armatei Elveţiene: Risc de revolte sociale în Europa, pregătiţi-vă pentru un conflict

Şeful Statului Major al Armatei Elveţiene a avertizat asupra riscului unor tulburări sociale în Europa. El a vorbit pentru presă despre perioada 1939-1945 şi a spus că se teme de agresivitatea crescândă a discursului public, o situaţie pe care o consideră foarte periculoasă. Generalul Andre Blattmann a avertizat că pe acest fond este pus sub semnul întrebarii si fundamentul prosperităţii elveţiene.

Potrivit Deutsche Wirtschafts Nachrichten, generalul Blattmann consideră că, în ciuda sporirii măsurilor de securitate în ultimii doi ani, capacitatea de apărare a Elveţiei în faţa incidentelor de natură securitară se reduce. A fost prima ieşire publică a generalului elveţian după atentatele de la Paris din noiembrie.

“Ameninţarea teroristă creşte, războaiele hibride s-au extins peste tot în lume, perspectivele economice sunt sumbre şi valurile migratorii au ajuns la dimensiuni fără precedent”, spune Blattmann. “Nu putem exclude revoltele sociale”, vocabularul discursului public “va fi periculos de agresiv”.

“Acest amalgam de factori este tot mai neplăcut”, spune Blattmann, care consideră că pe acest fond va fi afectată şi baza prosperităţii Elveţiei.

Generalul aminteşte de situaţia din perioada interbelică şi le cere compatrioţilor să fie pregătiţi pentru un conflict. Armata elevţiană a executat un exerciţiu militar în urmă cu doi ani, iar scenariul pleca tocmai de la o serie de revolte sociale în Europa, scrie Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Călin MarchieviciPublicat Joi, 31 decembrie 2015
13601
 | 21
 | 37
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
7.4
0
E corect dar si evident ce spune generalul.
Publicat Duminică, 03 ianuarie 2016
+Răspunde
Gore din Zbieraţi
+17
"Risc de revolte sociale"...Da, există acest risc, nu trebuia să ne-o spună-vezi Doamne!-şeful marelui stat-major al armatei elveţiene. Mă mir că n-a spus-o omologul său din Lichtenstein... Păi care-i cauza revoltelor sociale? Cauza reală este polarizarea socială dusă la extrem, implicit pauperizarea unui număr tot mai mare de cetăţeni. În acest caz, se prevede o represiune dură. Dar mai este o cauză. ONG-urile sub steag străin, care acţionează la o apăsare de buton şi în urma unei "întâmplări" de mare impact.Vezi cei peste 60 de oameni de la "Colectiv". În acest caz, "revolta socială" nu este reprimată din faşă, căci "tinerii frumoşi şi liberi" au o treabă: să înlăture un guvern sau un şef de stat incomod pentru oligarhia mondială şi să netezească drumul pentru "guvernul nostru". Precizare:nu al nostru, ci al ălora. Al ălora care vor guverna "eficient". Adică vor acumula mai multă bogăţie în contul unui număr tot mai mic de îmbuibaţi, sărăcind un număr tot mai mare de oameni. Vor accentua astfel polarizarea socială. Vor crea astfel condiţiile optime declanşării unor revolte sociale reale! Să vedem cum va stopa aşa ceva "guvernul ălora"....
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
Numevioleta @ Gore din Zbieraţi
+9
Deci singura solutie reala e socialismul. Capitalismul se dovedeste inutil pentru a doua oara in istorie chiar daca acum se numeste democratie !
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
Gica contra @ Gore din Zbieraţi
+5
Nici SOCIALISMUL nici CAPITALISMUL nu sunt bune pentru marea masa a poporului. Solutia este combinarea lor in proportie zic eu 30 la suta socialism si 70 la suta capitalism, si sprijinirea clasei mijlocii de particulari , si firme mixte STAT -PARTICULAR.
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
dan telega @ Gore din Zbieraţi
+1
kiru solutia no muslims in Europa,,,,,,,,
Publicat Sâmbătă, 02 ianuarie 2016
+Răspunde
QX
+22
Dintre diversiunile toturor plantatii mai marilor finantelor mondiale si naivilor ce se cred stapani de popoare, asta-i singurul semnal real (in cazul in care am am studia minim evolutia istoriei - lipsa de spatiul de evolutie si acutizarilor crizelor locale vor sfarsi prin aprinderea fitilului de la butoiul de pulbere).
Publicat Joi, 31 decembrie 2015
+Răspunde
nic
0
Si brusc ignorantul nea Blatt -man la comanda mass mediei a tras o fisoanca nefiind de ajuns dejectiile ne-alesilor din Bruxelles .... Cica la Radio Erevan un adin carepondent intreaba: - Se poate face clisma in timpul unui bombardament atomic !? Noi raspundem: - Canecino , daca o sa mai gasiti tuhazul.!
Publicat Joi, 31 decembrie 2015
+Răspunde
Amutetau
+4
gunoiul asta de confederatie este bine reprezentat prin : cutitul elvetian ! Aeste mic, are tot ce-i trebuie, este bine organizat, si bine inchise in el însusi. No amu te tau !!!
Publicat Joi, 31 decembrie 2015
+Răspunde
Mardalle
+9
crede că cineva le vor lua băncile ?
Publicat Joi, 31 decembrie 2015
+Răspunde
Dinu
+43
“....războaiele hibride s-au extins peste tot în lume, perspectivele economice sunt sumbre...”, spune Blattmann....Cimpanzeul devoalează practic chintesența cauzelor producerii acestor debușee sociale, SCLAVAGISMUL MODERN, care s-a instaurat la fel de subtil și în România. Discrepanțele dintre cele două clase, stăpânii și restul de 90% sunt uriașe, iar oamenii nu mai sunt aceeași ca acum 100 de ani, au acces la date și reacționează în consecință. Dar nu și în România, unde probabil se experimentează un soi de anestezic psihic, fiindcă masele sunt într-o letargie suspectă.
Publicat Joi, 31 decembrie 2015
+Răspunde
lica lilica
+30
Elvetia este ultimul popor care ar trebui sa se teama de vre-o agresiune. Dar posibil sa se teama de aurul care este in bancile elvetiene in pesterile din muntiii Alpen Tzeller.
Publicat Joi, 31 decembrie 2015
+Răspunde
Santa Kalus
+48
Presa romaneasca este evident sluga. Si nu e sluga poporului ci al unor interese total straine si extrem de periculoase.
Publicat Joi, 31 decembrie 2015
+Răspunde
Dan
+62
Mana aia de bogatani care au instaurat sclavagismul in Europa de Est si acum vor sa-l extinda nitel si in vest ar trebui sa fie mai putin lacomi si problema s-ar rezolva fara razboaie.
Publicat Joi, 31 decembrie 2015
+Răspunde
PARERE @ Dan
+44
Cel mai bun comentariu. Dar bogatii mai bine arunca mancarea decat sa hranesca saracii, care au ajuns saraci tot datorita hotziei bogatilor.
Publicat Joi, 31 decembrie 2015
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017