×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 13:58
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Mesajul de Anul Nou al lui Poroșenko
Embargoul alimentar impus de Rusia urmărește "să sugrume" Ucraina

Rusia încearcă "să sugrume economic" Ucraina prin impunerea unui embargo alimentar asupra exporturilor ucrainene, însă nu va reuși, a afirmat joi seară președintele ucrainean, Petro Poroșenko, în mesajul său adresat națiunii cu prilejul Anului Nou, scrie AFP, potrivit AGERPRES.

"Închiderea de către Moscova a pieței sale pentru mărfurile ucrainene, o puternică agresiune economică, este încă o componentă a războiului (...) împotriva noastră", a apreciat șeful statului referindu-se la conflictul armat cu rebelii proruși din estul Ucrainei.

Kievul și occidentalii acuză Moscova că a provocat acest conflict, care a făcut peste 9.000 de morți de la declanșarea sa în aprilie 2014, și că îi sprijină militar pe separatiști. Dacă Rusia respinge acuzațiile respective, numeroase persoane din Ucraina văd în acest conflict un război real cu Moscova.

"După ce au eșuat în asaltul lor militar, încearcă să ne sugrume economic și să provoace o explozie socială. Însă nu vor reuși nimic!", a continuat Petro Poroșenko.

În opinia sa, Kievul va fi în măsură "să compenseze pentru mai mulți ani pierderile colosale pe care Rusia le-a provocat Ucrainei", datorită zonei sale de liber schimb cu Uniunea Europeană, intrată în vigoare vineri.

Rusia, care a impus deja în 2014 o serie de restricții asupra importurilor de alimente provenind din Ucraina, va extinde cu începere de vineri asupra Kievului embargoul alimentar care se aplică în acest moment țărilor occidentale.

(R.C.)Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
3837
 | 1
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Nasty
+11
Saracii Ukropeni, dupa ce au macelarit mii de rusi in estul Ukriei, acum se pling ca mor de foame. NUUUU! Nu prostia din capul lor ca si-au distrus tara pentru mafia Financiara e de vina. Ci Rusia. Si Putin evident. Ba ukropenilor, sa craspati in chinuri ca va meritati soarta dupa crimrlr abominabile pe care le-ati comis impotriva civililor nevinovati. iar daca va e foame mergeti la maica Nuland sa va dea niste "cookies" sau la taica soros sa va miluiasca cu un dolar, ca are de unde boshorogul. LUAV-AR NAIBA LA PROPRIU, DE UKROPENI CRIMINALI.
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
Nasty @ Nasty
+1
Mai asta de la "9", mai raspandac FSB vanzator de neam si tara nu-mi mai plagia numele si mars la davai ceas si nu mai imputzi aerul pe aici!
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
Hyperion @ Nasty
+2
Nasty ,cel cu kopeica gurita , mai semneaza si Harakiri. Nu cred ca gresesc.
Publicat Sâmbătă, 02 ianuarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+11
Ma mir ca inca nu si-a facut aparitia pe site Nasty, ca sa ne "combata", da' probabil ca medicii de la Urgenta n-au reusit inca sa-l scoata din coma alcoolica ! Pai nu e usor, dupa doua sticle de frectie galenica si un litru de alcool medicinal ! Eu totusi tin sa-i urez "La Multi Ani !" (doar sintem, daca ne uitam la calendarul chinezesc, in anul maimutei ... sper totusi ca maimutele sa nu se simta jignite !)
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
Marcus Caracalla @ ILIE DE LA SCULARIE
+10
O mica precizare:anul nou chinezesc incepe prin februarie asa ca Nasty are timp suficient sa gaseasca o gradina zoologica cu vreo cusca vacanta!Sau vre-un circ ambulant.Lumea e mare!Un An Nou Fericit nea Ilie!
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
@Marcus Caracalla @ ILIE DE LA SCULARIE
+9
Multumesc la fel, numai bine si sanatate ! (ILIE DE LA SCULARIE)
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
Nasty @ ILIE DE LA SCULARIE
+10
ILIE, EXISTA DOI NASTY. UNUL BUN SI CELALALT E... O BASSHHINA. banuiesc ca stii de unde provine porecla mea. Celalalt, falsul Nasty, e numele unui trol securist pripasit prin curte Labe1Maro. Are mai multe aliasuri, Sierra, Amicu, Nenea iancu de la berarie, pe ala il poti trimite la origini, fara mila sau ezitare.
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
Nasty @ ILIE DE LA SCULARIE
+1
Cum sa va "combata" cineva pe voi raspandacii propagandisti a FSB ca voi inca folositi sloganul tatucului vostru stalin ca "cine nu este cu noi este impotriva noastra"; deci toti cei care privim critic comportamentul lui putin, rusilor si foarte interesant a lui ponta[ cu bunicul venit in tara pe tancurile sovietice] si nu injuram americani, europeni sau pe sas atunci hardaele cu injuraturi, jigniri, zoaie sunt aruncate in capul nostru. Eu cred ca nimeni nu trebuie sa va "combata", dar "cineva" trebuie sa va ia la intrebari pentru propaganda ostila tarii si tradare de tara!
Publicat Sâmbătă, 02 ianuarie 2016
+Răspunde
Wolf
+21
Asta este chiar idiot. Daca voi insiva v-ati declarat dusmanii Rusiei, este firesc sa fiti tratati de Rusia drept dusmani, acum de ce va plangeti? Cereti ce doriti de la noii vostri prieteni, nu de la Rusia, vinde-ti-le lor produsele voastre contaminate radioactiv.
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
Corneliu
+24
Rusia a fost pana acum prea rabdatoare cu nazii ukrani . Gasca lui Porko impusa de Nuland , Biden si cateii occidentali a intrecut masura prin toate mizeriile la adresa rusilor . Bomboana pe coliva a fost pusa prin distrugerea intentionata de catre ukrani a liniilor de transport a energiei electrice in Crimeea . Ei , poftim Porkoshenko ! Te sugrumi singur .
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+29
Rusia are de toate, nu cred ca are nevoie de ciocolata lu' Buhaila asta cu ochi de koala beat ! Aaaa .. ca saracii ucraineni (la propriu si la figurat) nu mai au de nici unele, daca as fi doar ceva mai cinic, as parafraza vorbele Mariei Antoaneta : "Daca nu mai au piine ruseasca, sa manince cozonac american !" Marca Nuland.
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
Gore din Zbieraţi @ ILIE DE LA SCULARIE
+23
Da'de unde, nici biscuiţi nu le mai dă!
Publicat Vineri, 01 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017