×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 04:09
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Fratele lui Traian Băsescu, condamnat
Mircea Băsescu, 4 ani de închisoare cu executare

Mircea Băsescu a fost condamnat vineri de Tribunalul Constanța la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a luat bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la magistrați. În același dosar, Marian Căpăţână a fost condamnat la trei ani de închisoare. Instanța a dispus de asemenea confiscarea sumei de 265.000 euro de la aceștia.

Totodată, judecătorii au mai dispus în cazul celor doi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi aleşi în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa funcţii care implică exerciţiul autorităţii de stat și a menţinut sechestrul instituit pe bunurile lor, precum şi măsura controlului judiciar.

Din pedepsele celor doi urmează să se scadă perioada arestului preventiv şi cea a arestului la domiciliu. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi preventiv şi la domiciliu din 19 iunie 2014 până în 24 iunie 2015.

Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Fratele lui Traian Băsescu este acuzat în acest dosar că a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul lui Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel, zis Bercea Mondial), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA pentru trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

Alexandru VişanPublicat Vineri, 08 ianuarie 2016
4421
 | 19
 | 68
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Justitie de Justitie
0
unde il cazati pe nenea la Ritz-Carlton sau la J.W. Marriott ?
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
claudia
+7
Pâna azi, tatucu Base zicea ca are încredere în justitie. Azi, a dat-o la întors, i se pare ca prea mult a luat Mirciulica. Prea mult ? ASTA-I dreptatea dom'infractor fost presedinte al unei natii ce te merita ? Ma tot întreb, chiar nu au "serviciile" probe de cum s-au uns posturile de propaganda portocalii ? N-as prea crede. DE CE Blaga, Boc & co nu sunt pusi sub acuzare pe acelasi mobil ca alt condamnat penal, Adrian Nastase 6 case ? La ce fel de curatenie si la ce noua clasa politica, ne asteptam, daca si cel care s-a ales Presedinte, a început madatul cu hotarâre judecatoreasca de FALS ? Concluzie : sa fie asta natiunea, o haita de hoti, nemernici si nevertebrati ? Daca da, cei câtiva care înca mai au coloana vertebrala, nu sunt exclusi, intra tot aici... sunt asa de putini ca sincer nici nu conteaza.
Publicat Vineri, 08 ianuarie 2016
+Răspunde
7.4
+3
La Multi Ani !
Publicat Vineri, 08 ianuarie 2016
+Răspunde
Român @ 7.4
0
LA CÂT MAI MULȚI ANI.....DE PUȘCĂRIE......ALĂTURI DE FRATELE LUI
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
juju
+8
doi frati --doi hoti
Publicat Vineri, 08 ianuarie 2016
+Răspunde
MITZA TRICICLISTA
-3
MAESTRE, in 10 ani , adica la sfarsitul mandatului lui JOHANNIS, cel mai bun Presedinte al ROMANIEI de dupa regi, toti cei carora le faceti vorbire mai jos vor fi eliminati pe cale naturala din sistem. Evident ma refer la sistemul de pensii de stat. Aceste Sărăcii, pline de ura si prostie nu vor mai innegri subsolul Cotidianului. locul lor va fi luat de tineri, multumiti de ei , preocupati de natura si de ce culoare vor vopsi bancile din parcuri, candidatii la primar. in functie de gustul lor pt.frumos, vor castiga sau vor pierde primariile .
Publicat Vineri, 08 ianuarie 2016
+Răspunde
aladyn
-4
Sper sa fie judecat corect si condamnat definitiv cu executare acest nimeni-asta ar fi o lectie pt toti care se baga in satra. Sper ca justitia sa-si faca in continuare treaba si sa condamne la ani grei de puscarie pe oricine fura si este in afara legii. Dupa revolutie, ani de zile urla toata lumea ca justitia nu-si face treaba, ca pe usa intra inculpatii si pe alta le da drumul, ca se musamalizeaza cazuri, etc..Toata lumea era de acord ca din cauza asta Romania este intr-o situatie mizerabila si nu putem sa avansam-ei bine acum se pare ca justitia isi face treaba si asta inca nu e nimic. Felicitari dna si justitiei pt activitatea din ultimii 2 ani-acesta este drumul curat al unei tari ce se vrea europeana si moderna! Sper sa fie anchetati si toti bugetarii care au mari averi si propietati si toti care si-au pus averile pe numele la rude si apropiati. Indiferent de culoarea politica trebuie saltati si inchisi. Nu e posibil ca din salarii de sute de euro pe luna-sau hai 1000-2000 de euro pe luna-sa ai vile, terenuri si limuzine...nu e posibil!!
Publicat Vineri, 08 ianuarie 2016
+Răspunde
oricine
+1
Vad ca pica pe rand - inca nu e sigur, decizia poate fi atatacata inca cate unul din companioni, insa ala ce fu creierul, inca sta ghinisor
Publicat Vineri, 08 ianuarie 2016
+Răspunde
Cornel Nistorescu Pentru Cititori
+11
Mai mulţi cititori ne reproşează prin tot felul de comentarii că îi cenzurăm. Ei se folosesc de un pseudonim şi ne pretind nouă o libertate absolută. Nu avem nimic împotrivă, dar în anumite cazuri nu avem dreptul să închidem ochii! Nu validăm injurii, vulgaritaţi şi acuzaţii ce pot genera procese civile sau care pot produce pagube unor societăţi comerciale. Avem obligaţia să eliminăm acuzaţiile legate de fapte ce nu pot fi dovedite. Nu în cazul politicienilor sau al meu personal. După cum aţi observat, postările chiar şi cele încărcate de resentimente (cu excepţia injuriilor şi a vulgarităţilor) la adresa mea sau a redacţiei nu au suportat nici o intervenţie. Suntem îndeajuns de înţelegători şi în ce-i priveşte pe politicieni. Dar nu putem lăsa aberaţii despre persoane private, despre societăţi comerciale, despre etnii şi minorităţi. Pe cei care nu vor să înţeleagă acest lucru nu-mi rămâne decât să-i rog să citească normele europene şi să mai parcurgă şi comentariile cititorilor de la alte ziare serioase. Dacă nici asta nu foloseşte la nimic, nu ne rămâne decât regretul. Post-scriptum: Mai adaug ceva pentru postacii partidelor sau ai băieţilor! Să ştiţi că şi cititorii şi redacţia vă ochesc destul de uşor. Uneori zâmbim şi vă lăsăm în pace. Cum şi de ce? Miroase a ceva! Uneori şi cuvintele put. Şi gândirea! Nu trebuie neapărat să ne întâlnim cu sconcsul sau să ne umble şoarecele prin sân. Înţelegem mai repede cu cine avem de-a face!
Publicat Vineri, 08 ianuarie 2016
+Răspunde
UNBAGA BOND @ Cornel Nistorescu Pentru Cititori
+15
Maestre,o fi precum spuneti,dar noi, "postacii neretribuiti", trebuie sa fim de acord cu ce nu este de acord fratele condamnatului si sa nu comentam "sugestiv"?Va intreb,fara insa a avea legatura cu subiectul:daca un individ ia sute de mii de dolari pentru a nasi un copil al tiganilor,oare cat ia unul care care naseste un copil de "print"??...
Publicat Vineri, 08 ianuarie 2016
+Răspunde
vaporeni hotzi
+13
ce te poti astepta de la un neam de hotzi vaporeni? regretabil este ca indivizi ca astia au controlat si devalizat tzara asta
Publicat Vineri, 08 ianuarie 2016
+Răspunde
Vnicolae
+11
vor merge si judecatorii la inchisoare?
Publicat Vineri, 08 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017