×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 04:08
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Autoritatea Electorală Permanentă detaliază procedura de vot
Diaspora, nemulțumită din cauza votului prin corespondenţă

Românii din străinătate se revoltă din nou din cauza votului prin corespondenţă. După ce Autoritatea Electorală Permanentă a publicat un clip în care detaliază procedura de vot la alegerile parlamentare din acest an, diaspora spune că aceasta ridică mai multe probleme, informează B1 TV. Printre ele, faptul că românii sunt puşi din nou pe drumuri, adică să meargă la secţiile consulare pentru înscriere, dar şi faptul că nu există o perioadă în care pot depune o contestaţie.

O altă problemă o reprezintă perioada de înscriere, care se deschide la 1 aprilie şi se încheie cu 48 de ore înaintea votului.

”Dacă acest registru se va închide cu 48 de ore înainte, nu se vor mai putea face modificări. În cazul în care scrisoare nu a ajuns sau misiunea diplomatică nu l-a înscris din nu ştiu ce motiv, el nu va avea dreptul să voteze”, a susținut Daniel Țecu, președintele FADERE.

Din cauza acestor probleme diaspora va organiza în Parlamentul României pe 24 ianuarie o conferinţă la care vor participa asociaţiile din străinătate. În acest fel, fiecare detaliu va fi analizat şi trimis apoi guvernului şi parlamentului pentru a putea fi modificat de urgenţă.

Rareş ConstantinescuPublicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
2888
 | 3
 | 48
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Nelu
+2
A calculat cineva cit ar costa toata hirtia, plicurile, certificatele, autocolantele etc, plus plimbarea lor in toate directiile de catre posta romana ? Nu am deloc incredere intr-un astfel de sistem promovat de clipul autoritatii electorale permanente, pentru ca e posibila fraudarea votului. O grupare mafiota, interesata sa cistige alegerile, poate fabrica o multime de scrisorele de acest fel si sa le trimita la destinatie. Aceleasi costuri (sau mai mari) vor fi la alegerile viitoare. Daca ne-am multumi doar cu votul electronic, costul ar fi pentru sistemele de calcul si pentru sistemul informatic si nimic mai mult. Acestea ar putea fi folosite si pentru alegerile viitoare.
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
Crudu
-9
Asa este daca se voia sa se creeze conditii corecte de vot se faceau mai multe cabine si mai multe stampile si gata,asa se aminteste ba modelul englezesc ,ba cel francez ,prostii aia sunt bogati , trebuie sa alungam de la putere hotii mai intai,vreo douazeci de ani de munca corecta si apoi ne facem propriul model ,pana atunci...
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Ileana
0
@Balaceanca/IQ100 Atata vrem cat cetateanul roman cu dom.sau ressedinta in strainatate are DREPT DE VOT, discutiile sunt de prisos ,locul de plata al taxelor,impozitelor neavadn relevanta, fiind supuse altor reglementari.etc. Citi aici, iar despre votul prin c orespondenta sa-l citeasca cei interesati, scuze, voi vorbiti degeaba. Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente Art. 25. (1) Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar pentru cei cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, pe state şi localităţi. (2) Fiecare alegător figurează în Registrul electoral o singură dată, fiind arondat la o singură secţie de votare. Art. 26. (1) Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii. Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate sunt persoanele desemnate de către Autoritatea Electorală Permanentă. Ministerul Afacerilor Externe poate desemna, cu avizul Autorităţii Electorale Permanente, persoane autorizate să efectueze interogări în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.-extrase-
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
C
+1
Ce mânărie...! Urmărind şi postările de dedesubt reiese că se unelteşte la învrăjbirea electoratului din ţară cu cel aflat în pribegie. Tradiționala rețetă ”divide et impera”. Şi apoi întrebarea cheie...când doi ţugulani se ceartă al treilea care câştigă cine o fi...??? cumva ăla cu ”guvernul meu”?
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Corbu
-4
Sunt multi care n-au vazut nici muntii Bucovinei,stau in Romania,o fac pe desteptii,azi sustin pe unul,maine pe un altul,ca de...tre sa fii destept si au mult mai mult decat au amaratii ce obligati de situatie s-au dus in toata lumea. Nu va temeti, nu va pierdeti locurile de furat daca voteaza toti cei plecati...Este trist ca unii o fac pe desteptii, considerandu-se mai roman ca nu a lucrat in afara ...
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Moise @ Corbu
+16
Daca voteaza, trebuie sa si suporte consecintele gestului lor, uneori facut la plezneala. Ceea ce nu se intampla daca nu traiesc aici, in Romanica, tarisoara noastra iubita.
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Hamurabi
+8
Teoretic,ar fi si practic daca as avea un act valid romanesc,fac parte din diaspora.Si NU sunt absolut de acord cu mizeriile sa fie toata lumea la vot.Si asta pentru ca se viruseaza alegerile ca absolut nimeni nu stie cati romani sunt si mai ales pe unde sunt.Legea este stufoasa si foarte greu de aplicat care va conduce la alegerea cui trebuie de catre gestapoul i daca te inscrii din timp,cu minimum 1 an in avans pe listele electorale care devin astfel permanente pentru parlamentare sau prezidentiale.Daca nu la coada la ambasade si consulate ca turist.Restul discutiilor sunt prafuri securistice ca toata lumea din diaspora voteaza 2 senatori si 4 deputati care de fapt nu reprezinta pe NIMENI.
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Ion B @ Hamurabi
+7
Dar la presedentie? Nu au importanta? Sau la referendum? Pai asta e miza!
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Corneliu
+14
Onor Diaspora Romana sa inteleaga faptul ca procedura de vot a fost judicios studiata si s-a inspirat din experienta in domeniu din Tarile in care acestia traiesc : USA , GB , Franta , Canada , Germania , s.a. Asa incat , " Unde-i Lege , nu-i tocmeala " .
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Sanki @ Corneliu
+5
Performanta analiza ,bravo ! USA a au un sfert din populatie plecata peste hotare? va aflati in treaba...
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Crocodilul
+15
Pentru Diaspora dar si pentru cei din tara. Eu nu traiesc nici in diaspora dar nici in tara (prea mult). Pentru mine nu exista nici o regula. In cazul asta nu votez. Nu ma deranjaza de loc acest lucru. De ce? Pentru ca mi-a intrat in cap ce a spus Stalin. L-am crezut si il mai cred inca. Cine vrea sa dea cecuri in alb unor mafioti, nu au dect sa o faca. Probabil ca romanilor le Mai trebuie inca mult timp sa isi dea seama ca statutul de pasalic nu s-schimbat de loc.
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Înainte
+21
Diaspora este nemultumita ca si-a luat tara inapoi ?
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Corneliu
+18
Am convingerea ca Sistemul de vot prin corespondenta din Romania a fost adoptat si legiferat bazandu-se pe experienta altor Tari in care traiesc si diasporenii romani . Votantii din afara SUA , GB , Franta , Canada , s.a. respecta ad litteram procedurile . Si atunci , de ce plecatii romani autointitulati Diaspora sunt nemultumiti ? De ce sar de kur in sus ? ! Se cred mai romani decat romanii ? ? ?
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017