×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:49
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Solidari cu familia Bodnariu
Mii de oameni protestează în Piaţa Victoriei
Foto cotidianul.ro
Foto cotidianul.ro

Mii de oameni protestează în Piaţa Victoriei în semn de solidaritate cu familia Botnariu. Sâmbătă au, de altfel, loc loc manifestaţii de solidaritate în mai multe oraşe din Europa, dar şi SUA.

Protestele au fost anunţate pe reţelele sociale ca răspuns la acţiunea autorităţilor norvegiene acuzate de lipsă de transparenţă şi de încălcarea legii, după ce familia Botnariu a rămas fără cei cinci copii, fiind luaţi de Protectia Copilului din Norvegia pe motiv că au fost îndoctrinaţi religios şi supuşi la rele tratamente.

Potrivit statisticilor oficiale, în această ţară nu mai puţin de 10.000 de copii sunt instituţionalizaţi, fiind luaţi de lângă părinţi.

În acest context, MAE a întreprins discuţii la nivelul conducerii ministerelor afacerilor externe din cele două ţări. Astfel, în cadrul unei întâlniri la conducerea MAE cu ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Tove Bruvik Westberg, a fost reiterată de ambele părţi importanţa unei cooperări susţinute în cazul familiei Bodnariu.


Pe 8 octombrie 2015, directoarea şcolii unde învăţau două fete ale familiei Bodnariu a sesizat protecţia copilului pe motiv că părinţii şi-ar fi disciplinat copiii prin corecţii fizice.
Cei doi s-au apărat afirmând că măsura este un abuz şi că acele corecţii fizice se rezumă la un tras de urechi şi o palmă la fund.

Ambasada României la Oslo a arătat că este pregătită să ofere asistenţă consulară necesară, dar cu respectarea cadrului legislativ norvegian, care este diferit de legea din România în ceea ce priveste protecţia şi drepturile copilului.


Ambasada Norvegiei la Bucureşti a explicat la rândul ei că serviciile locale de protecţie a copilului au autonomie faţă de instituţiile centrale şi că nu se poate interveni în cazuri particulare.


Separarea copilului de famile rămâne însă o ultimă măsură, motiv pentru care familia Bodnariu a contestat în instanţă decizia autorităţilor norvegiene considerată disproporţionată.


Pe 19 ianuarie, o delegaţie parlamentară se va deplasa la Oslo pentru a discuta cazul.

Rareş ConstantinescuPublicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
3555
 | 9
 | 49
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IQ100
+3
cautati ipotexe Ioan Mircea pascu, Caz emblematic pentru sistemul de protecție din Norvegia: Anders Breivik -..veti gasi acolo un comentariu mai dur decat ipoteza.."...Norway had about 8000 such cases, 20 of which against Russian citizens. India made a TV documentary, called “Nightmare in Norway” – an Indian child got confiscated from its Indian parents in the same manner after the authorities learnt that the child crept into his parents bed after having nightmares (a child, according to the rules, must always sleep in its own bed). The state-kidnapped children are often placed in care of families of “non-traditional orientation”, which is in accordance with the Norwegian doctrine of de-genderaisation of children. A child should be an “it”, until “it” is old enough to decide if it wants to be a “she” or “he”.
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
IQ100 @ IQ100
+1
@ Alexandru...inseamna ca se creaza probleme degeaba...poti aposta bine mersi fara sa dai in judecata parintii care, cf liberatii lor religioase, au crezut ca e bine sa te boteze si au profita de conventiile morale soi legale ale societatii in care erau activi......cum am facut-o eu, fara a imi invinui parintii ca m-au botezat....ideea e, pana unde merge libertatea religioasa a parintilor fata de copii?daca ii obligi sa nu isi afilize religios copiii pana la maturiatatea si informarea acestora din surse alternativ? le incalci sau nu liberatea religioasa parintilor, salvand-o pe a copiiilor? de fapt, numai noi ne punem aceste probleme, islamistii sau reprezentantii altei religii monoteiste NU si le pun
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
DacoGetul
+3
In Norvegia, asociatia diavoleasca Barnevernet ia copiii de la familii unde unul sau ambii parinti sunt imigranti si ii baga in familii de homosexuali. Sa nu ne lasam pana Barnevernet da copiii familiei Bodnariu inapoi
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
marian
+8
Dacă minorii sunt cetăţeni români norvegienii au dat de belea. Statul norvegian a răpit 5 cetăţeni români. Se poate considera chiar un act terorist. Nu se poate ca Norvegia să nu fie membră ONU, semnatară a convenţiilor privind protecţia minorilor, semnatară a CEDO..etc. Dar statul român trebuie să acţioneze rapid juridic, parcă preşedintele era mare fan diasporă. Acesta este un caz care ţine de diasporă,..sau numai la vot ne interesează diaspora. Nu se poate face adopţie doar în temeiul legii norvegiene.Statul român trebui să notifice pe cale oficială ca cei 5 cetăţeni să fie predaţi autorităţilor române. În caz contrar sechestrarea bunurilor din România deţinute de persoanele fizice şi juridice norvegiene.
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
serban @ marian
+6
Statul Roman nu este in stare sa-si apere cetatenii care traiesc pe teritoriul Romanesc ce sa mai vorbim de cetateni romani prin strainatate. Un exemplu retrocedarile din Ardeal unde terenuri rascumparate de la fosti proprietari in perioada interbelica, impartite taranilorin reforma agrara din 1921 prin rascumparare , confiscate de Horty fara rascumparare, sunt acuma retrocedate proprietarilor dinainte de WWI
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
E=mc2 @ marian
+2
Da este corect, a fost o rapire, dar ar fi valabila daca Romania ar fi un stat, atunci s-ar apara cetatenii, dar dupa cum stim ambasadorii nu au timp de a fi ambasadori, cazul a inceput parca in octombrie si inca nimeni nu a luat atitudine la nivel inalt, pentru ca nu stiu ce insemna sa ai copii, iar nisipul de pe plaje este prea fin pentru a gandi si la altceva decat la o doza de UV. Norvegia este si lumea in care a fost educat si format fara sentimente si cel care a produs o tragedie.De fapt statul norvegian asta doreste sa creeze o societate cu oameni fara un fundament uman.'' Craiasa zapezilor'' de Hans Christian Andersen, un danez care se pare a fost un vizionar, este cel mai bun exemplu, pentru ca azi Norvegia aplica magistral principil rapirii copiilor, pentru inghetarea oricarui sentiment uman. O viata imbelsugata fara sentimente fara traditii o lume cu oameni cu inima de piatra, gheata se poate topi totusi. La ei nu vor fi niciodata versurile ''banii nu acud fericirea/tot mai de pret iubirea/, pentru ca ei ne avand inima nu pot intelege iubire decat t de reproducere.
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
IQ100 @ marian
+1
@ E=mc2...oare o fi statul norvegian sau cei ce conduc statul norvegian???
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Tati
-11
Ce bine ar fi ca romanii sa nu-si mai bata copii ...
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
MRS @ Tati
+14
Ce bine ar fi daca ai fi mai inteligent...
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Copil @ Tati
+3
Ce bine ar fi daca ai tacea. Bou.
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Ina
-3
Ceva se urmareste data fiind amploarea mediatizarii internationale? Sa fie nerspectarea ordinelor de catre Norvegia , sa ffie o deturnare de atentie de la alte evenimente? Ce mult seamana cu mediatizarea uimitorului caz Pistorius ... bullshit am ajuns sa protestam la comanda LOR
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
john @ Ina
+2
ina draga ori te-ai trezit dintr-o betie lunga ori nu stii pe ce lume esti.din 1992 peste un sfert de milion de copii au fost luati din motive banale,impotentii aia primesc peste 40000 de euro pe an de la barnevernet ca ajutor impreuna cu o multime de facilitati incuzand inclusiv dreptul la pensie
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Ina@John @ Ina
+1
John credeam ca te-au prins jihadistii :)) Nu era betie era o cufureala venita brusc cand am citit ca romanii au iesit sa manifesteze pentru ce se intampla in alte tari si nu au iesit pentru ce se intampla in tara asta
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
vasile
-7
@IQ neoprotestantii ...i de bine au da rau???.. sa nun fie unn stingator da incendii provocate ...vom vede..
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+9
MAE ROMAN TREBUIE SA FACA CEVA E O DRAMA CE SE INTAMPLA !!!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+5
MAE ROMAN TREBUIE SA FACA CEVA E O DRAMA CE SE INTAMPLA !!!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
@IQ100
+5
APROB POZITIV. d-aia miriie de forma la tiganii de cersesc. in vezi la stop cu 6 puradei si pe urma alba neagra. ii vezi cu caine. copii, spalati, frezati, bucalati dusi la familii de poponagii
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
ROBERT BIDINEA
+10
INVATATOARELE SINT PE FELIE CA AIA DE LA PROTECTIA COPILULUI CARE SINT STAT IN STAT SI VAND COPII FAMILIILOR DE POPONARI BOGATI. VICTIMELE SINT DIN ROMANIA,INDIA CARE I-A AMENINTAT cu a.
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017