×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 13:51
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ministerul Justiţiei a publicat
Lista coordonatorilor lucrărilor ştiinţifice ale deţinuţilor

Ministerul Justiţiei a făcut publică lista profesorilor universitari care, după cum prevede procedura, le-au dat deţinuţilor recomandare scrisă pentru a elabora o lucrare ştiinţifică pe o anumită temă, fiind enumerate şi editurile care au publicat sutele de lucrări scrise în penitenciare, informează Mediafax.


Şapte dintre cele zece cărţi scrise de Dan Voiculescu în închisoare au primit recomandări de la Dumitru Miron, decanul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE, în timp ce două din cărţile lui George Becali au recomandările mitropolitului Ardealului şi arhiepiscopului Constanţei.


Potrivit unor date transmise de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la solicitarea Ministerului Justiţiei, în perioada 2013-2015, 188 de deţinuţi au scris şi publicat peste 400 de cărţi.


Astfel, dacă în 2012 numai cinci deţinuţi, printre care s-au numărat şi Adrian Năstase şi Sorin Ovidiu Vîntu, au scris cărţi, în 2013 numărul acestora a crescut la 14, iar în 2014 numărul deţinuţilor care au scris cărţi a ajuns la 50.


Potrivit documentelor făcute publice de Ministerul de Justiţie, peste 150 de deţinuţi au scris cărţi în anul 2015.


Printre aceştia s-a aflat şi Dan Voiculescu, care a scris 10 cărţi în mai puţin de un an şi jumătate de detenţie şi a avut pentru şapte dintre ele recomandări primite de la profesorul Dumitru Miron, decanul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE, unde a predat şi fostul senator. Două dintre cărţile sale au fost publicate de Editura Niculescu, trei de Editura Bibliotecha Târgovişte, două de Editura Casa Cărţii de Ştiinţă Cluj-Napoca şi una de Editura Monitorul Oficial.


Voiculescu a mai scris două cărţi în 2014 - "Omenirea, încotro?" şi "Dezvoltarea economică durabilă", pentru care a primit recomandări tot de la profesorul Dumitru Miron, decanul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE.
Cele două cărţi pe teme religioase ale lui George Becali, "Iubirea milostivă şi mântuitoare" şi "Muntele Atos, patria ortodoxiei", au primit recomandări de la IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului. Becali a mai scris "Steaua şi Becali", "Becali şi politica.

Începuturile", "Becali Parlamentul Europei şi Parlamentul României". Toate cele cinci lucrări au fost publicate în 2014 la editura Saeculum I.O. din Bucureşti.
Şi lui Dan Diaconescu i-a publicat cele cinci cărţi aceeaşi editură, Aius din Craiova. Cele patru cărţi despre presă au primit recomandări de la profesorul Marin Ion de la Universitatea Hyperion, în timp ce pentru "Mecanica ruperii materialelor compozite" i-a dat o recomandare profesorul inginer Nicolae Toma de la Politehnica Bucureşti.


Coordonatorii lucrărilor fostului premier Adrian Năstase - "Cele două românii" şi "Imunitatea parlamentară în România şi Europa" - au fost profesorul universitar doctor Paul Dobrescu de la SNSPA, respectiv conferenţiarul universitar doctor Gabriel Liviu Ispas, secretar de stat la Ministerul Educaţiei.


Pentru patru dintre cele cinci cărţi scrise de Cătălin Voicu în penitenciar i-au fost acordate recomandări de conferenţiar doctor Dan Voinea. Titlurile sunt: "Securitatea naţională concept constituţional şi legal", "Examinarea doctrinei şi jurisprudenţei privind apărarea securităţii naţionale", "Prevenirea actelor de terorism şi protecţia libertăţilor publice" şi "Stările de criză în democraţie". Fostul senator a mai scris şi "Respectarea dreptului omului în procesul penal".


Profesorul universitar doctor Viorel Cojocaru, de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, le-a acordat recomandări pentru elaborarea unor lucrări ştiinţifice lui George Becali, Gheorghe Popescu, Ioan Becali, Mihai Stoica, Cristian Borcea şi Victor Becali.


Fostul ministru al Transporturior Relu Fenechiu a primit o recomandare pentru lucrarea "Itinerarii duhovniceşti în judeţul Iaşi" de la preotul profesor Vasile Nechita de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanţa. În cazul cărţii "Ingineria avanasată soluţie strategică pentru o dezvoltare durabilă a regiunii de nord-est" figurează la coordonator ştiinţific profesorul universitar doctor Alexandru Trifu de la Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi.


La ajutorul conferenţiarului universitar doctor Iancu Anica de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova a apelat Gheorghe Nețoiu, care a scris patru cărţi cât timp a fost încarcerat. Lucrările au fost publicate de editura Sitech.


Profesorul universitar doctor Stelian Brezeanu de la Universitatea Bucureşti i-a dat două recomandări lui Gheorghe Copos pentru a scrie şi publica lucrările "Alianţe matrimoniale în politică ale principilor români din Ţara Românească şi Moldova" şi "Tasnadul medieval".

De asemenea, pentru alte două lucrări lui Copos i-au fost date recomandări de către conferenţiar universitar doctor Virginia Cucu, din cadrul Universităţiii Artifex Bucureşti şi profesor universitar doctor Marin Andreica din cadrul Academiei Comerciale din Satu Mare. Toate cele patru cărţi au fost publicate de Editura Niculescu.
Potrivit articolului 96, alineatul 1 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, "pedeapsa care este considerată ca executată pe baza muncii prestate sau a instruirii şcolare şi formării profesionale, în vederea acordării liberării condiţionate, se calculează după cum urmeaza: (...) f) în cazul elaborarii de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate, se consideră 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate".

Julieta TârnovanPublicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
5360
 | 4
 | 22
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gabriel
0
Citesc, recitesc, iar citesc toate comentariile... Nu vad niciunul dintre scriitorii de ocazie de aici sa fi deschis macar de curiozitate DEX si sa afle ca recomandare = sfat, indicatie, povata. Nimic altceva! Asadar, profesorii, preotii, doctorii, ce-or fi fost, au sfatuit niste puscariasi sa scrie ceva. Era mai bine daca-i sfatuiau sa se bata in puscarie? Daca recomanzi unui betiv sa se opreasca din baut, te ia DNA-ul? In ce tara traim? A inviat Ceausescu si noi nu stim?
Publicat Vineri, 22 ianuarie 2016
+Răspunde
nae girimea
0
Intelectualii astia au luat bani de la detinuti . Ce ne facem insa cu intelectualii ce fosgaie prin ONG uri , platiti de te miri cine sa prosteasca o tara intreaga ? Ca deocamdata intelectuialii ONG-isti si-au luat tara inapoi si si-au pus guvern. Ei , ce parere aveti de astfel de 'telectuali ?
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
Prostul-Naiv-Din-Carpaţi!
0
Da, mi-au plăcut ideile colegilor de "favorizarea infractorilor" de către "telectualii" cu năravurile ceauşiste, când s-au făcut universitari şi academicieni din văcari, tractorişti, spălătorese, punându-i să copieze cu litere de tipar din manualele deschise şi puse expres drept în picioare, ca să nu creadă că-s în limba chineză(s-au întâlnit la alfabetizările în bandă rulantă de prin anii '70 numeroase asemenea cazuri!). Propun miniştrilor culturii şi învăţământului, ajunse în asemenea situaţie catastrofală, să aloce fonduri pentru Fundaţia şi Editura "Elena Ceauşescu", care să-i publice şi popularizeze!... Pentru a fi judecaţi de posteritate!
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
SPP
0
Este o palma, bine meritata, modului in care se face justitie in Romania.
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
scoli de balta
+1
Si Academiadeapahida a fost omisa??Ce eroare!!!
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Santa Klaus
-2
Exista vre-o ticalosie in romania in care sa nu fie si mana BOR ?? Nu cred. Slabe sperante.
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Aurora INOAN
0
Bravo!
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
julietu
+3
putem afla cine a amendat art 96/1 din legea 254? cam multe acte normative sunt cu dedicatie.
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Realistul
+9
Se poartă și la case mai mari(în occident). Și când te gândești cât de hulită a fost Elena Ceaușescu, pentru câteva lucrări științifice și un titlu de doctor academician, ăștia au depășit-o cu mult pe tovarășa...
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
marcu
+3
Bre oameni buni,ce vedem noi aici? Noi vedem cum un numar impresionant de 'telectuali,au ajutat niste puscariasi sa evadeze.Pentru ca asta au facut.Dac-au facut-o gratis as mai intelege,poate ca sunt prieteni si, cum prietenul la nevoie se cunoaste, asta s-ar purea sa fie un motiv bun(pt ei) de i-au ajutat pe puscariasi sa evadeze cu acte in regula.Dar daca i-au ajutat pe bani?Asta ar insemna ca unii 'telectuali ar fi in stare de orice pt bani.Daca sunt cadre universitare,si sunt ,e si mai grav pt ca astia sunt in stare sa-i treaca pe studenti examenele oricat de prosti ar fi daca studintele plateste gras in roni sau, si mai bine ,in euroi..Dar comisiile de etica din universitati or fi auzit ele ca ditai universitarii se preteaza la asa ceva.Ele ,comisiile de etica(dac-or ma exista), au ceva de spus?N-ar putea sa recomande eliminarea lor din invatamant ? Pai ce incredere sa ai intr-un profesor care e in stare de orice pt bani!Pai dac-au scris ei carti pt puscariasi n-or fi scris si lucrari de diploma chiar pt studentii lor? Nu le-or fi dat dinainte subiectele gata rezolvate la examene?;sau poate c-au scris lucrari de doctorat in schimbul unor sume de bani,pt. ca numai asa ne putem explica aparitia de ...turme de doctori(in stiinte) pe plaiurile mioritice!Am dreptul sa pun aceste intrebari? Dar domnul Ministru(tehnocrat) al Educatiei, o avea ceva de spus?Sunt foarte curios sa-i auzim parerea pe acest subiect!
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
''Lucrul bine făcut!'' @ marcu
+4
Ar fi interesant dacă aceşti puşcăriaşi ar fi puşi să scrie, fără ''fiţuică'', măcar o pagină-rezumat pentru fiecare din ''operele'' personale. Cei care n-ar reuşi i-ar demasca astfel pe conducătorii de lucrări care i-au ajutat(favorizarea infractorului!) să iasă mai de vreme din închisoare, cu consecinţele legale care se impun.
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017