×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:48
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Juncker le cere olandezilor să nu se opună acordului UE-Ucraina

Președintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, le-a cerut astăzi olandezilor să nu se opună acordului de asociere între UE și Ucraina în cadrul referendumului prevăzut să aibă loc în luna aprilie, apreciind că un vot "Nu" ar putea provoca o "criză europeană", transmite AFP.


Trei organizații eurosceptice din Olanda au reușit să obțină organizarea unui referendum privind această problemă, prevăzut la 6 aprilie, obținând peste 300.000 de semnături.


"Un «Nu» olandez ar putea deschide calea spre o criză europeană", a apreciat Juncker într-un interviu publicat astăzi de cotidianul NRC.


"Să nu transformăm acest referendum într-un vot privind Europa", a adăugat președintele Comisiei Europene. "Sper sincer că olandezii nu vor vota Nu din motive care nu au nimic în comun cu tratatul însuși", a afirmat oficialul UE.


Chiar dacă referendumul nu este constrângător, va fi urmărit îndeaproape într-o țară în care euroscepticii se află în fruntea sondajelor în vederea alegerilor legislative din 2017. "Dacă va câștiga votul «Nu», Rusia va fi marele beneficiar", a ţinut să sublinieze Juncker.


Potrivit Agerpres, acordul de liber schimb încheiat între Kiev și UE a intrat în vigoare la 1 ianuarie și vizează întărirea dialogului politic precum și a schimburilor economice și comerciale între UE și Ucraina.
Refuzul în 2013 al fostului președinte prorus Viktor Ianukovici de a semna acest acord a declanșat revolta din piața Maidan, din Kiev, ce a condus atunci la căderea regimului. În cursul vizitei în Olanda, în noiembrie, președintele ucrainean Petro Poroșenko a salutat acordul, apreciind că este un nou început pentru țara sa. La rândul său, Moscova vede acest acord cu suspiciune și îl consideră o încălcare a europenilor a sferei sale de influență.


Premierul olandez Mark Rutte, a cărei țară tocmai a preluat președinția prin rotație a UE, a anunțat că va evalua consecințele referendumului după ce va cunoaște rezultatul și guvernul său va aprecia atunci dacă sunt necesare schimbări politice.

(R.C.)Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
1760
 | 0
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Amy
+4
Olandezi =colonialisti, gemenii albionilor englezi, HOTI de prima mana si camatari nenorociti.
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Nasty
+7
Pentru asemenea interventii parca au fost judecati la noi cei care au organizat Referendumul pentru demiterea Basshhimii. In alta ordine de idei, spuneti ca 3 din 4 olandezi se opun acestui acord considerind Ukria o povara si o tara criminala.
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
serban @ Nasty
+3
"Pentru asemenea interventii parca au fost judecati la noi cei care au organizat Referendumul " Se aplica un proverb latin "vot licet iovi non licet bovi"
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Ileana
+8
In fapt, Junker nu cere olandezilor sa se opuna respectiviului acord, ci cere urmasilor Nobilimii Negre ce a facut din Olanda , infratita cu Anglia, Germania ,Belgia ,Franta si in decursul luptelor pt. putere sa tina cont ca "Rusia va fi marele beneficiar ".Si cred ca reptilienii nu vor lasa din gheare Ucraina.(Rusiei,dupa cum se "tem"ei).Insa mai intai au distrus-o. Milogul Cameron a dat o raita si pe la Johannis sa-l "convinga" printre altele ca Anglia sa plateasca ajutoare sociale dupa 4 ani de sedere a celor veniti pe teritoriul ei, caci, putreda de bogata Anglie cu putreda de bogata regina- cea mai bogata din lume nu suporta sa plateasca un sfant celor cu drepturi sociale ce vin la ea !"Eurosceptica"Olanda si ea santajeaza UE ca iese printr-un "referendum"_ drum bun cale batuta unde mai gaseste daca nu in UE ,Amsterdamul os de ros opunandu-se inclusiv Romaniei sa intre in Schengen ? Dar daca,Olanda putere putred de bogata ,cu pamant sun nivelul apei traind nu din lalele si mori de vant ci din banci si camata, se comporta asa cu Ro, acum cu Ucraina ,nu au dreptate Ungaria, Cehia,Polonia ca se opun la a fi membre de mana a IIa,in UE ? Toata Europa de est a fost acaparta, distrusa de bogatii, resurse si toata munca de dinainte de aderare,iar azi Germania- acest milog Juker, Anglia, Belgia,Olanda, Franta si Italia isi bat joc de aceste tari fost comuniste pe care le-au distrus si le considera de mana a doua si servitoare ! Asadar sa plece Anglia din UE, sa plece Olanda, sa nu intre Ucraina si Moldova, in definitiv ce cauta Ucraina distrus deja, Moldova in acest club select nenorocit de UE in care sunt tratate ca si Romania ca niste state inferioare, degradate ? Ce ne spune Istoria ? Cat va plati Romania in fata jocului acestor mirsave puteri oculte si imbuibate ? A acestor "mari"puteri"in ce ? In a sugruma si distruge suveranitatile pt. a cara tot la ele economie, miliarde si resurse de la tarile de mana a IIa?
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Ileana
+7
''O vreme,Nobilimea Neagra si-a stabilit capitala la Amsterdam.Multi dintre ei au pretins ca sunt evrei ,fara sa fie in realitate ,caci erau de fapt linii genealogice ariene care au calatorit ,pe diferite rute .Unii se trageau din fenicieni -venetieni,iar altii erau khazari arieni din Muntii Caucaz unde stramosii lor s-au convertit in masa la iudaism in sec al VIII-lea .Cei care au preluat conducerea in Amsterdam erau succesorii magicienilor negrii din Babilon ,reptilienii operand in principal (dar nu exclusiv )prin intermediul rasei albe.Poporul olandez a fost convins sa inceapa sa se stabileasca in Africa de Sud(burii decimati mai tarziu de englezi) in timpul perioadei in care Nobilimea Neagra si-a avut baza la Amsterdam. In 1689,un membru al Nobilimii Negre pe nume Wilhem de Orania (Orange)a fost urcat prin manipulare pe tronul Angliei.Imediat dupa aceast moment, elita conducatoare reptilo-ariana din Amsterdam s-a mutat la Londra ,pt. a se uni cu ceilalti reptilo-arieni stabiliti aici( unii dintre ei cu mii de ani inainte).W de Orania a devenit regele Wilhem III al Angliei prin cs. cu regina Mary. In anul 1964 el a semnat documentul d einfiintare a Bancii Angliei,iar Nobilimea Neagra ,impreuna cu aristocratia reptilo-ariana deja stabilita de secole in Anglia, au pus bazele City-ului din Londra ,care avea sa devina centrul financiar al lumii ,pozitie pe care si-o pastreaza inclusiv la ora actuala .Nu este de mirare ca intrarea in City-ul londonez este marcata astazi de statui ale unor reptile inaripate care tin in maini scuturi albe cu o cruce rosie pe ele, stravechiul simbol arian al soarelui ,dar si simbolul mai recent al rozicrucienilor sau al Gra-al-ului sumerian ,reprezentanti de aceleasi linii genealogice reptiliene ."Aceste banci create de dif ramuri ale NObilimii Negre reptilor -ariene erau B.din AMsterdam, (1609)B din Hamburg(1619),B din Sudeia(1661),dar adevarata bijuterie a coroanei a fost B.ANgliei."
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Cnu Leonida fata cu reactiunea
+15
Asta ori este tot timpul beat mort, opri tot timpul in stare avansata de ebrietate. Mai Ukraina lipseste in UE, apoi tovarasul Junker va cere altora sa nu se opuna semnarii acordului de aderare la UE al Papua-Noua Guinee, Burkina Faso, Urundi, Burundi si alte tari dezvoltate economic si avansate cum sunt acestea.
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+21
Dupa ce ca e hoț, junkerul mai e si tîmpit ! Pai cum mama dracu', bai mafiotule de Bruxelles, "să nu transformăm acest referendum într-un vot privind Europa" ?? Adica un acord intre Europa, si asa in moarte clinica si sub perfuzie, si amarîții astia rupti in cur de la Kiev, adica niste specialisti ai loviturilor de stat cu sustinere, finantare si logistica ricane, nu priveste Europa ?? Pai atunci pe cine sau pe ce priveste, Antarctica ? (Hai Nasty, sari din boscheti ! ataca ! ia scoate-o tu taica pe aia originala si proaspata cu "kopeika gaurita" !)
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Nasty @ ILIE DE LA SCULARIE
+1
Mai ilievici, ia vezi ca macane; toti care au mai mult de un neuron vad de la o posta ca postarile tale sunt scrise "dupa dictare" conform "ordinului de zi pe unitate" a FSB subunitatea din Romania. P.S. iti dau informatia corecta, Iunker nu e hot, dar i-i place mult "apa plasta" la fel ca si chioru-secu, altu la care aceiasi "echipa" ati fost pupincuristi; si atunci ca si acum ati folosit aceleasi fraze, exprimari, etc. asa ca nu potzi nega!
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
xyz
+24
Nimic despre opozitia Olandei in privinta aderarii RO la Schengen? Sau noua ni s-a rezervat statutul de cetateni inferiori, tara "vaca de muls"?
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Anonim @ xyz
+16
Pai, mai avem inca ceva cenusa in vatra, de exemplu portul Constanta, unde olandezii ar vrea sa puna ceva felinare rosii...
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Carol @ xyz
+4
Nu știu de ce mai insistați pe problema aceasta. Nu vom obține niciodată acordul lor. Și nu e rea-voință. Poate dacă am schimba conducătorii și locuitorii din România, că nu se poate face mai mult decât s-a mimat până acum.
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
serban @ xyz
+13
Merkel a tradus in araba Constitutia Germaniei desi mai bine traducea Sharia in Germana Luand exemplu Junker ar trebui sa traduca pentru ceilalti europeni editia revizuita a lui Mein Kampf . Astfel ar afla olandezii avantajele spatiului vital din est iar noi esticii rolul care ni se rezerva in noua "constructie Europeana"
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017