×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 00:10
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Exact asta mai trebuia pentru decredibilizarea presei
Dana Grecu face analize politice cu un numerolog şi o bioenergoterapeută

Ceea ce a făcut Dana Grecu la Antena 3, în noua emisiune „Adevăruri ascunse”, este o batjocorire a ideii de presă: crezîndu-se o inventatoare în ale jurnalisticii, i-a invitat în studiou pe numerologul Mihai Voropchievici şi bioenergoterapeuta Lidia Fecioru pentru un amestec imposibil, format din analiza politică şi mondenul de cea mai proastă calitate.


Antena 3 era legitimată în spaţiul public ca post de ştiri, ba chiar postul TV pe această nişă cu cea mai mare audienţă. În aceste condiţii, la orice te puteai aştepta, în afara acestui experiment ratat pe care l-a aruncat pe ecran Dana Grecu, într-o emisiune care ar trebui să beneficieze de o întreagă ediţie a „Cronicii Cîrcotaşilor”!


Emisiunea Danei Grecu a avut 2 părţi: una despre actualitatea din viaţa politică şi cea a doua despre locul unde Cristi Borcea a inseminat-o pe Valentina Pelinel. Ceva mai ridicol decît să-l asculţi pe numerologul Mihai Voropchievici cum cheamă aritmetica pentru a explica de ce Klaus Iohannis vrea să-l dea jos pe Ponta sau ce proiecte are Dacian Cioloş pentru politica externă a României este foarte greu de găsit! Vă daţi seama? Să aduni cifrele care formează anul 2016, adică 2+0+1+6 =9, iar în funcţie de această cifră să faci analiza reuşitei sau eşecului noului guvern! E maxim ce şi-ar putea dori un pasionat de politică, nu?! De partea cealaltă, Lidia Fecioru adună energiile cosmice şi le întreabă ce planuri au ele cu măririle de pensii şi cu salariul minim!

Aproape extaziată de ideea ei de a schimba paradigma talk-show-ului politic, Dana Grecu se trezea din cînd în cînd şi spunea cu voce tare: „să ştiţi că nu am înnebunit”, ca şi cînd ar fi vrut să se încurajeze singură! Şi, evident, nu putea să lipsească din acest talk-show Traian Băsescu, pe care numerologul şi bioenergoterapeuta l-au pus cuminţi la zid pentru că i-au dat na-na lui Dan Voiculescu!


În mod incredibil, partea a doua, cea cu peformanţa lui Cristi Borcea de a o lăsa borţoasă pe Valentina Pelinel chiar în penitenciar, deşi era pe structura preocupărilor celor doi invitaţi, a fost şi mai penibilă!


Numerologul Mihai Voropchievici a adunat toate cifrele cunoscute, încercînd să urmărească traseul spermatozoidului lui Borcea pentru a afla sexul copilului din pîntecul Pelineascăi! Atît de ridicolă a fost „demonstraţia” lui Mihai Voropchievici, încît Lidia Fecioru a simţit nevoia să salveze emisiunea şi a izbucnit în rîs, punîndu-l la zid pe numerolog, înlocuind vocea bioenergiilor cu experienţa de viaţă! Numai Dana Grecu asculta fascinată, spunînd din cînd în cînd doar „interesant, interesant!


Dacă a fost doar o emisiune pilot, treacă-meargă, o vom uita şi gata, dar dacă eroarea aceasta jurnalistică se va repeta, atunci înseamnă că este în intenţia celor de la Antena 3 decredibilizarea totală a ideii de presă care şi aşa a ajuns doar un spaţiu de băşcălie în care se fac tot felul de jocuri politice.


Numai de invenţiile acestea penibile ale Danei Grecu nu avea nevoie un public căruia i se oferă din ce în ce mai puţină informaţie şi din ce în ce mai multă chiloţăreală, pe marginea căreia meditează tot felul de specialişti în monden. Aducerea din zona cancanului în cea a talk-show-ului politic a numerologului Mihai Voropchievici şi a bioenergoterapeutei Lidia Fecioru este un semn că pentru aruncarea în desuetudine a jurnalisticii nu este nici o limită.

Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
17377
 | 38
 | 126
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
florinakis
0
doamna grecu presteaza tot mai coerent si mai consistent... daca-si mai si scurteaza fusta si sta mai oarecum pe scaun in emisiune, devine castigatoare garantat... nici nu mai conteaza ce mai zice... ar iesi ceva gen ' basic instinct '...EDITAT aduce cu persoana.....
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
Eugen
+2
Cred ca Dana incearca sa faca din rahat bici. Nu stiu cine i-a bagat pe gat emisiunea, dar i-a facut un mare deserviciu. Sunt convins ca nici ei nu-i place ce face. Nu inteleg insa de ce nu a refuzat. Nu mai poti fi credibil in momentul in care intri in gretosenii de genul acesta . Pacat ! Speram la mai mult !
Publicat Luni, 29 februarie 2016
+Răspunde
Ion Românul
0
Dana Grecu e o țață car nu depășește nivelul unei precupețe din Rahova, dar nu una care vinde liniștit, corect, la tarabă, ci una cu gura mare!
Publicat Sâmbătă, 20 februarie 2016
+Răspunde
silvia
0
Dca era la alt post agreeat de cotidianul nu era criticat, halal punct de vedere
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
radu
0
Emisiunea asta este la nivelul Danei. Pare bun de OTV.
Publicat Sâmbătă, 30 ianuarie 2016
+Răspunde
Doroftei Ilie-Tirgu Mures
+1
Daaa ! Imi place foarte mult A3, mai ales cand vine guru (Gadea) si-ti propovaduieste 1-2 ore despre CE siCUM siCAND, de te-apuca pandaliile ! El se crede destept, insa e de-a dreptul caraghios ! Nici inainte vreme nu situam A3 printre posturile tv, ca fiind un post sincer si cu oameni foarte competenti, dar acum, chiar ca se fac de ras din ce in ce mai mult !
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
Crocodilul
+2
Mai exista Antena 3? Habar nu am! Daca da? Vad din comentarii ca nu au reusit sa treaca de stadiul de propagandisti josnici.
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
La ordinea zilei
+4
"Canal de ştiri"?... Cu ştiri vechi de trei zile afişate pe scrol. Cu "noutăţi"(news) de interes naţional despre Nimeni şi alţii asemenea, cu strâmbe - evident partizane - la adresa inamicilor micului p sau d ş.a. A devenit exact ca posturile concurente, de care se deosebea prin adevărul informaţiilor făcute publice. Devine tendenţios şi plicticos prin perseverare, se tabloidizează şi îi obligă pe tot mai mulţi dintre telespectatorii fideli să apeleze la telecomandă. Păcat de mulţi dintre jurnaliştii de valoare obligaţi să schimbe macazul pe o linie moartă! Până şi Badea a rămas fără scaune... Şi căderea continuă.
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
Adi
-8
Dana este un om deosebit,jurnalist la fel,nu cred ca a compromis ideea de ziaristica in Rominia,pe bune....
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
No shit, Sherlock!
+6
Mda... "eminentă" jurnalistă. Unica sa calitate era că avea printre invitaţi, oameni care merita să-i asculţi. Dar e singura realizatoare care mi-a creat puseuri de tensiune arterială şi ticul (de care nu mă pot debarasa) ca de câte ori deschide gura, să exclam : "Vai Dana, ce deşteaptă eşti !". Asta în urma nenumăratelor cazuri când afirmaţii ale invitaţilor clare şi limpezi ca lumina zilei, erau urmate de : "Nu vă supăraţi, vreţi să repetaţi vă rog, că eu n-am înţeles". În concluzie, am renunţat la emisiunea ei pentru că încep să mă lase nervii ...
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017