×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:40
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Circulă pe net
Pedofilul Treptow, apropiat al SIE, a fost primul ”savant al pușcăriilor” din România

Pedofilul Treptow, apropiat al SIE, a fost primul ”savant al pușcăriilor” din România. Ce ne spune asta? Și ce putem face

”Profesorii univesitari care au contribuit (contra bani grei – cădoar nu-i poți suspecta de prostie!) ar trebui afișați la “Panoul de Onoare”în fața Universitățiiîn care predau… Să știeși studenții ce cadre universitare au, dar – mai ales – săle fie o lecție de viațăpentru viitor: te bagiîn troacă, te mănâncăporcii…”. E o idee a unui cititor al României Curate (transmisă printr-un comentariu pe site – aici), și e o idee foarte bună. Cum e puțin probabil ca universitățile să o pună în practică, aștept (și le sugerez) o asemenea inițiativă studenților. Acelor studenți cărora le pasă de educația pe care o primesc și de viitorul lor în țara asta.

Cum ajungi în metastază generalizată


Listele obedienței (și ăsta e cel mai delicat mod de a le denumi) făcute publice la sfârșitul acestei săptămâni surprind gradul extrem de mizerabilitate, metastaza generalizată, în care a ajuns mediul academic autohton. Pentru că toate se leagă între ele. Nepotismul și cumetria netratate (semnele primare ale cancerului din universități, semnalate de presă și unii universitari dedicați încă din anii 90 și începutul anilor 2000) au generat relativizare valorică și incompetență (pentru că un cadru didactic promovat pe bază de rudenie sau interes oneros va tinde să se înconjoare și să promoveze persoane și mai incompetente decât el, în raport cu care el este ”performant”). Incompetența vine însă la pachet cu lipsa de principii și de responsabilitate pentru poziția ocupată (ce principii să pretinzi de la o persoană care a promovat pe bază de rudenie sau de interes ”de gașcă”?). De la lipsa de responsabilitate și de principii și până la supervizarea doctoratelor plagiate, a cumpărării examenelor anuale, a licențelor și a masteratelor ori a ”coordonării” lucrărilor științifice ale mafioților, criminalilor, violatorilor și pedofililor e doar un pas infim.

Declarațiile noului șef al CSM – referitoare la modificarea legislației privitoare la reducerea pedepselor pe baza lucrărilor științifice – indică o falsă soluție de rezolvare a problemei și, într-o anumită măsură, chiar girează cancerul din mediul academic, inducând ideea că de vină ar fi doar o lege proastă și că cei care au girat/coordonat sutele de ”opere științifice” ale mafioților, criminalilor și pedofililor (da, ale pedofililor!) ar fi făcut asta pentru că legea nu interzicea. Că, la fel ca Marele Zid Chinezesc, se vede de pe lună că NU ne aflăm în fața unor lucrări științifice, că e absolut improbabil ca cel puțin 90% dintre ele să fie scrise de infractori – unii dintre ei aflați în război total cu limba română -, că, de fapt, sunt scrise de coordonatori sau, și mai probabil, de negrișori subcontractați de coordonatori, coordonatorul încasându-și comisionul doar pentru semnătură (iar editurile câștigând doar din intermedierea serviciilor tipografice și a ISBN-ului, nu pentru servicii editoriale reale). Modificând legea s-ar institui astfel prezumția de nevinovăție și amnistierea/grațierea tuturor celor care au făcut posibilă toată farsa asta, în frunte cu mediul academic care a girat-o ori s-a făcut că nu o vede. Și, mai mult, ar băga sub covor istoria acestei mizerii, care începe, mai mult sau mai puțin anecdotic, cu un… pedofil apropiat serviciilor secrete.

Un pedofil apropiat de șefii SIE, primul beneficiar al rețetei


Conform informațiilor furnizate presei cu listele de infractori-savanți, coordonatorii lor și editurile care i-au publicat, observăm că primul beneficiar al acestei măsuri este Kurt Treptow, care, în 2007, își ispășea o condamnare de 7 ani pentru ”perversiuni sexuale”, după cum se specifică în răspunsul Ministerului Justiției. De fapt, Treptow a fost condamnat pentru mai mult decât perversiuni sexuale, mai exact, pentru perversiuni sexuale cu minori, adică… pedofilie. Pentru lucrarea ”Viața și timpul lui Vlad Dracul” (în răspunsul de la Justiție nu se specifică cine e coordonatorul științific al lucrării, referenții ori editura care a publicat cartea), pedofilul Treptow a fost primul beneficiar, după 2006, al reducerii pedepsei pentru activitate științifică, considerată a fi ”muncă în penitenciar”. Informația a ajuns inclusiv pe fluxul de știri al BBC (vezi aici), dar nimeni nu s-a scandalizat suficient de tare, astfel încât cancerul să fie stopat din fașă. Și astfel, s-a extins. Să fi fost Treptow o persoană într-atât de cunoscătoare a legislației românești încât să știe despre această prevedere legală la care aproape nimeni nu apelase până atunci? Pentru cei mai tineri (și nu doar pentru aceștia) șansele unui răspuns pozitiv par destul de mici. Nu însă și pentru cei care cunosc istoricul așa-zis-ului istoric american ”îndrăgostit” de… istoria României (cu accente speciale pentru viața mareșalului Antonescu și a lui Corneliu Zelea Codreanu).

De fapt, Kurt Treptow a ajuns să cunoască România încă din 1988 (detașat aici pe baza recomandării unul alt istoric american specializat în România în anii 60) și a fost promovat ca ”istoric” după 1990 de serviciile secrete românești pentru că lucrările lui cu iz naționalist-fascist le conveneau de minune serviciilor (și înainte, și după 1990). Astfel, după o lansare ratată ca istoric la Cluj, Treptow a ajuns la Iași, unde i s-a dat pe mână… Centrul pentru Studii Românești, finanțat de Fundația Culturală Română (condusă de Augustin Buzura, printre altele, socrul lui George Maior). Sediul de la Iași al acestui centru funcționa într-o clădire aflată în proprietatea… Serviciului de Informații Externe (SIE). Coincidență (sau nu?), director al Centrului pentru Studii Românești din Iași a fost, între 1996 și 1999, actualul șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. Prietenia dintre fostul director al SIE Ioan Talpeș și Kurt Treptow era de notorietate (conform mai multor surse, Talpeș fiind cel care l-a racolat încă din 1988 pe Treptow și apoi l-a promovat). Nu a fost deloc întâmplător faptul că în timpul anchetei penale din 2002, Talpeș a fost printre cei care au încercat să o tergiverseze. De altfel, Talpeș este nașul lui Larry Watts, alt ”istoric” american cultivat în România, care, la rândul lui, a fost nașul lui Treptow. Păienjenișul nu se oprește însă aici. George Maior (fostul șef al SRI), împreună cu Larry Watts, a publicat, în 2002, la editura Centrului una dintre primele lui cărți (iar 2002 a fost momentul lansării lui George Maior în lumea savanților, publicând cel puțin cinci lucrări într-un singur an, după ce în precedenții zece ani de la absolvirea facultății publicase una singură…). Larry Watts a fost implicat și în acționariatul unei firme în care îl avea ca partener pe Willem Matser, fostul oficial NATO arestat pentru spălare de bani (proveniți din traficul cu droguri columbiene) prin firmele lui Ovidiu Tender (de altfel, firma lui Watts cu Matser avea sediul comun cu cea a lui Tender, Prospecțiuni SA). Nu insist acum asupra întregii încrengături din jurul lui Talpeș, care ajunge până la Roșia Montană, resursele de gaze de șist, încercarea preluării Petrom și a Oltchim etc., pentru că nu aceasta este miza articolului de față. Mai adaug doar că George Maior a rămas un apropiat al lui Larry Watts, căruia continuă să-i promoveze cărțile prin care ”crează” (ca să nu spun de-a dreptul mistifică) istoria României.

Relevant este, în mod deosebit, faptul că primul benefiar al rețetei de reducere a pedepsei pentru cărți științifice scrise în închisoare după 2006 (an până la care această prevedere s-a aplicat cu totul întâmplător) a fost pedofilul Kurt Treptow, unul dintre membrii rețelei din jurul lui Ioan Talpeș, interesată atât să acapareze resursele României, dar și să-i scrie (rescrie) istoria, îndeosebi istoria modernă și contemporană. Astfel, nu mai trebuie să mire pe cineva că cei care au preluat rețeta și au transformat-o într-o modă provin atât din vârful politicii și afacerilor, cât și din rândul criminalilor, violatorilor, proxeneților și traficanților de droguri (verificați listele, eu am găsit trei persoane condamnate pentru omor calificat, una pentru viol, două pentru trafic de droguri , una pentru proxenetism – dar s-ar putea să-mi fi scăpat ceva la cele peste 400 de ”titluri științifice”). Nu e nicio surpriză că Ali Ahmed, condamnat la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri, publică lucrarea de referință ”Lupta antidrog. Prevenire, consiliere și terapie”! Că tandemul de autori Silaghi și Matei (condamnați pentru spălare de bani și luare de mită) dau lecții de marketing, că un condamnat pentru luare de mită scrie ”savant” despre reforma justiției, că un proxenet promovează soluții de… răcire și încălzire, asta pentru a nu aduce în discuție numeroasele lucrări de… drept scrise de toți acești condamnați.

O întrebare: cine și cum a selectat coordonatorii? Și o recomandare


La final, mă sâcâie o întrebare: cum au ajuns toți infractorii în discuție (sau cea mai mare parte a lor) să-i cunoască pe universitarii și editorii dispuși să participe la o asemenea mizerabilitate? Că nu poți pune pe ejobs, nici pe Facebook, nici pe site-urile de dating un anunț care să sune așa: ”condamnat penal cu resurse, caut coordonator de lucrare științifică”! Trebuie să mergi la sigur, să ai informații despre cine e dispus să facă așa ceva. Și informațiile astea trebuie să le obții în timp ce te afli în pușcărie, cu toate condiționările și restricțiile de comunicare prevăzute de lege. În cazul fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, care a predat la USAMV, e destul de clar că-și cunoștea colegii și știa la cine să apeleze. Și poate mai există vreo două-trei cazuri de relații directe. Dar restul? Restul cum și-au găsit coordonatorii? Oare nu cumva, studiind cu atenție aceste liste, vom afla măcar o parte din răspuns și la întrebarea ”cine sunt inflitrații serviciilor de prin universitățile din România”? Din cauza întrebării ăsteia nu prea îmi vine să pariez că universitățile vor avea inițiativa unor anchete interne și a luării de măsuri (că de-asta au Comisii de etică, și regulamente, și coduri) împotriva universitarilor care au girat batjocorirea legii și a mediului academic din România. Sper să mă înșel și să fiu contrazis. Până atunci însă, măcar atâta putem/puteți face: haideți să-i popularizăm (cu un share, cu câte o listă pe un A4 lipită prin facultăți și cămine studențești ori prin orice alte mijloace legale pe care le aveți la îndemână) pe toți acești universitari coordonatori ai mafioților din pușcăriile României, fie că e vorba de corupți mai mici sau mai mari, pedofili, criminali, proxeneți, violatori ori traficanți de droguri.

Desigur, mai există și soluția instituțională. Dar, cum spuneam, asta nu presupune schimbarea legii, ci aplicarea ei. Că dincolo de oprobiul public pe care și-l merită, sunt convins că e rost și de niște dosare penale în toată această vastă operațiune de ”coordonare științifică”. Că nu despre o coordonare științifică reală vorbim în cele mai multe cazuri, ci de trafic cu lucrări așa-zis științifice, al cărui scop a fost fraudarea legii. Vă țin curelele, doamnelor și domnilor procurori?

***

Mai jos, în format pdf, listele complete ale ”savanților” din pușcării, ale coordonatorilor lor științifici și ale editurilor care le-au publicat cărțile, din 2007 până în 2015

Anul 2007 (aici)

Anul 2008 (aici)

Anul 2009 (aici)

Anul 2010 (aici)

Anul 2011 (aici)

Anul 2012 (aici)

Anul 2013 (aici)

Anul 2014 (aici)

Anul 2015 (aici)http://www.romaniacurata.ro/pedofilul-treptow-apropiat-al-sie-a-fost-primul-savant-al-puscariilor-din-romania-ce-ne-spune-asta-si-ce-putem-face/

Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
3583
 | 14
 | 15
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Charlie
+3
Dle Sceptic,nu faceti decat sa oferiti o noua dovada a neparticiparii poporului la lovitura de stat supranumita revolutia intregului popor din sufragerii.Va sfatuiesc sa va auto-mantuiti ca sa nu incapeti pe mainile acestor specialisti atei care-si fac cruci ideologice cu evlavie materialist(in ca minciunii,un fel de alba-neagra institutionala.Repet cu tarie,poporul nu are vreo vina dupa 45 de ani de teroare de partid si de stat.Acum teroarea prin saracie e pluripartinica. Teroarea partidului unic temporar transformat in evantai.Cu sefi dinainte stabiliti. Sefi si subsefi care se intorc mereu spre partea din care bate vantul, caci asta este soarta oricarui evantai,mereu in echilibru intre laba care-l actioneaza si crivatul stepelor calmuce. Elita autentica e la noi pe cale de disparitie, restul fiind ai lor si oricum nu misca in front pentru a nu atrage furia dulailor de paza. Asa cum nu au existat disidenti in viata, doar la ordin,tot asa nu se poate face opozitie neinregimentata.Sunt multi,vigilenti si perfect organizati in haite politice, mediatice, administrative si mafiote. Tot ei organizeaza si revoltele cu consecinte politice. Daca vor considera necesar vor da foc si Romaniei precum in 1989 si nu va avea tot asa cine sa-i puna la zid.Cand ii punem la zidul infamiei ne persifleaza. Au soricul gros si nu au rusine...
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
Scepticul nemântuit!
+3
Aiuritor! Mediul academic român complice la "favorizarea infractorilor", iată nivelul cancerului care roade România! Dincolo de această limită este vidul, haosul, neființa națională! Dacă ăștia-s intelectualii noștri... Sau... nu mai există un dincolo pentru noi!? Articol antologic al mizeriei care ne ucide: suntem uciși cu luciditate și din partea călăilor, și... din partea victimelor! Să fie seninătatea mioritică sau blestemul neputinței noastre!? Căci gestul ciobanului mioritic e preluat de un întreg popor, chiar dacă interpretăm Miorița în fel și chip, unii mai savant ca alții; când e vb de ființa unui neam, le arunci la coș pe toate și-ți aperi existența, Ființa! E vb de a fi sau a nu mai fi!...
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
Charlie
+3
Se confirma si pe aceasta cale toate sustinerile mele referitoare la firmele securitatii ante- si postdecembriste. In privinta "istoricilor"specializati pe Est in general si pe Romania in cazul nostru e o practica KGB sa fie scosi din palarie flacai legendati de decenii in strainatate care sa cerceteze arhive cu mandat special pentru ca ceea ce vor publica sa impuna naivilor ca venind din partea unor superspecialisti straini. Era lege in URSS ca toti cei trimisi ca ambasadori in patria popoarelor sa fie vechi agenti sovietici,iar pentru acoperirea scurgerilor de date secrete se mai lasa surprinsa cate o femeie de serviciu autohtona. Vezi Doamne,atat de neajutorati,neinformati erau kgbistii incat apelau la servitoare. Aceeasi regula e valabila in toate tarile occidentale in privinta tuturor "istoricilor"specializati pe Est. Nu se putea lasa istoria crimelor umanitatii in seama unor cercetatori onesti! Departamentul, de stat, a colcait inainte si in timpul razboiului mondial de agenti sovietici cominternisti,adica din toate tarile membre, tolerati la ordinul lui roosewelt, a carui sotie, tot agenta, intretinea pentru acoperire un cerc de iubitori ai patriei ea oameni de cultura sub legenda, ziaristi de...legatura, deputati si senatori de gubernii. In cel mai rau caz cadea "tehnica",seful retelei, de stat ,cazand lin in picioare. A ramas de atat cazut in picioare in scaun cu rotile...Pedeapsa marilor patrioti care si-au trimis concetatenii la abatorul razboiului care nu era al lor. Daca un singur istoric spunea adevarul iesea la lumina in goliciunea lui monstruoasa.
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
Santa Klaus
-1
Pai , uite de unde se impute pestele. Cine sunt capii de urmat, marii si falosii patrioti mandrii. Mult le trebuyie unora sa vada mai departe de ochi.
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
Charlie
0
Se confirma si pe aceasta cale toate sustinerile mele referitoare la firmele securitatii ante- si postdecembriste. In privinta "istoricilor"specializati pe Est in general si pe Romania in cazul nostru e o practica KGB sa fie scosi din palarie flacai legendati de decenii in strainatate care sa cerceteze arhive cu mandat special pentru ca ceea ce vor publica sa impuna naivilor ca venind din partea unor superspecialisti straini. Era lege in URSS ca toti cei trimisi ca ambasadori in patria popoarelor sa fie vechi agenti sovietici,iar pentru acoperirea scurgerilor de date secrete se mai lasa surprinsa cate o femeie de serviciu autohtona. Vezi Doamne,atat de neajutorati,neinformati erau kgbistii incat apelau la servitoare. Aceeasi regula e valabila in toate tarile occidentale in privinta tuturor "istoricilor"specializati pe Est. Nu se putea lasa istoria crimelor umanitatii in seama unor cercetatori onesti! Departamentul de stat a colcait inainte si in timpul razboiului mondial de agenti sovietici cominternisti,adica din toate tarile membre, tolerati la ordinul lui roosevelt, a carui sotie, tot agenta, intretinea pentru acoperire un cerc de iubitori ai patriei ea oameni de cultura sub legenda, ziaristi de...legatura, deputati si senatori de gubernii. In cel mai rau caz cadea "tehnica",seful retelei, de stat ,cazand lin in picioare. A ramas de atat cazut in picioare in scaun cu rotile...Pedeapsa marilor patrioti care si-au trimis concetatenii la abatorul razboiului care nu era al lor. Daca un singur istoric spunea adevarul iesea la lumina in goliciunea lui monstruoasa.
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
Prof. univ. dr. Corvin Lupu
+5
Sunt cercetător științific de istorie. În principiu sunt de acord cu afirmațiile făcute în articol, dar există și o eroare de fond: lucrările lui Larry L. Watts nu pot fi combătute de jurnaliști, literați, profesoare de desen etc. Ele sunt deosebit de documentate. Sunt solide și reprezintă adevărate tratate de istoria contemporană și recentă a României. Ele aduc în circuitul științific românesc viziunea care reiese ca urmare a cercetării arhivelor Departamentului de Stat al SUA, arhivelor STASI, arhivei Tratatului de la Varșovia etc., la care, din păcate, majoritatea istoricilor români nu au avut acces. Mai am o remarcă. Gl. Ioan talpeș, cel care a trădat rețelele SIE Occidentului, nu a recrutat pe nimeni în 1988, când era cercetător la Institutul de Istorie și Teorie Militară al M.Ap.N. El a fost inventat ca „specialist” în informații externe de Ion Ilici Iliescu, după ce, nemaiavând susținere de la Moscova, s-a reorientat către Occident.
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
Mihai
+16
Ii multumesc ziarului Cotidianul pentru publicarea unui asemenea articol. Atunci cand lucrezi in Universitati sau Institute de cercetare si esti martor la mizeria incredibila care te inconjoara, ajungi sa te intrebi daca chiar e adevarat ceea ce vezi sau daca ti-ai pierdut mintile. Citez cateva pasaje din articol, care constituie starea de "normalitate" in mediul de academic, de invatamant superior si de cercetare din Romania: "Nepotismul și cumetria netratate au generat relativizare valorică și incompetență (pentru că un cadru didactic promovat pe bază de rudenie sau interes oneros va tinde să se înconjoare și să promoveze persoane și mai incompetente decât el, în raport cu care el este performant)." " Incompetența vine însă la pachet cu lipsa de principii și de responsabilitate pentru poziția ocupată (ce principii să pretinzi de la o persoană care a promovat pe bază de rudenie sau de interes de gașcă?)." "Lucrarile, de fapt, sunt scrise ... de negrișori subcontractați de coordonatori, coordonatorul încasându-și comisionul doar pentru semnătură "
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
anka @ Mihai
0
Si uite asa, cu atatea "lucrari stiintifice" facute de banditi la tuhaus am ajuns o tara de rahat.
Publicat Luni, 11 ianuarie 2016
+Răspunde
Sierra
+5
Romania = tara smecherilor.
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Vă țin curelele, doamnelor și domni
+5
Vă țin curelele, doamnelor și domnilor procurori? Va tin curelele de rasu-plans ?
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
VICTOR VIOREL
-1
Daca privim cu atentie, fenomenul a explodat in anul 2013 si s-a perfectionat in 2014 - 2015! Pana atunci au fost cateva cazuri! Va intreb, am sa raspund tot eu, cine a fost ministrul justitiei in perioada 2013 - 2015 si cine a fost primul ministru? Cazanciuc si Ponta!
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017