×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 14:08
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Incredibilă sfidare a României de către şeful spionilor
Soţia lui Mihai Răzvan Ungureanu încasează în continuare 84.000 euro de la OMV Viena

Mihai Răzvan Ungureanu este din nou şeful SIE, numit şi susţinut de Klaus Iohannis. Declaraţia lui de avere depusă pe site-ul SIE pur şi simplu ne închide tuturor gura: Daniela Ungureanu, soţia lui, a încasat inclusiv anul trecut 84.000 euro de la OMV Viena, adică 7.000 euro/lună pentru servicii medicale, deşi lucrează în continuare la... Spitalul Clinic Fundeni ca medic anestezist!

Prima oară s-a aflat despre incredibila situaţie în care Daniela Ungureanu, soţia şefului Serviciului de Informaţii Externe, figurează pe statele de plată ale unei firme străine care exploatează rezervele naturale ale României, la începutul anului 2012, cînd Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit prim-ministru de către Traian Băsescu!

Traian Băsescu spunea că este ilegal ca soţia şefului SIE să fie angajata unei firme din străinătate

În mod inexplicabil, în vara aceluiaşi an, cînd Traian Băsescu era suspendat, fiind prezent la OTV, fostul preşedinte al ţării a făcut o declaraţie stupefiantă: „Nu este legal ca, în perioada când o persoană este şeful SIE (Serviciul de Informaţii Externe), soţia sa să fie angajată a unei firme din străinătate”! El a mai spus că Ungureanu Daniela a avut un contract cu OMV Viena în perioada când soţul ei era reprezentant special al României la Iniţiativa de Cooperare Sud-Est Europeană (SECI), cu sediul tot la Viena, şi că „acest contract a încetat atunci când Mihai Răzvan Ungureanu a fost chemat în ţară şi numit şeful SIE”, ceea ce este O MINCIUNĂ, căci, aşa cum s-a mai scris în cotidianul.ro, venitul de 84.000 euro, obţinut de Daniela Ungureanu de la OMV Viena, figurează în Declaraţiile de avere ale lui Mihai Răzvan Ungureanu din anii 2009, 2010, 2011, ani în care MRU era şeful SIE, adică şeful spionilor români!

Angajarea Danielei Ungureanu este şi mai ciudată dacă reamintim faptul că, în aceeaşi perioadă, ea era medic anestezist la Spitalul Fundeni Bucureşti şi nu ne putem imagina ce servicii de consultanţă putea să dea... la Viena!

Şi acum, cînd soţul ei este iarăşi şeful SIE, Daniela Ungureanu primeşte 84.000 de la OMV Viena

După scandalul din anul 2012, cînd s-a descoperit această situaţie teribilă care vizează chiar trădarea intereselor naţionale, mai ales că MRU este autorul pierderii Moştenirii Gojdu de către România în favoarea Ungariei şi a Tezaurului de la Moscova, toată opinia publică a crezut că Daniela Ungureanu s-a retras de la OMV pentru a nu-i crea probleme suplimentare soţului său.

Ei, bine, nu! Verificînd din nou Declaraţia de avere a lui Mihai Răzvan Ungureanu, descoperim că soţia lui primeşte şi azi cei 84.000 euro de la OMV Viena tot pentru „servicii medicale de urgenţă”, deşi este tot medic anestezist la Spitalul Fundeni! Iată pasajul din Declaraţia lui de avere depusă în 8 iulie 2015:

După cum se vede, pentru activitatea unde lucrează efectiv, cea de la Institutul Fundeni, Daniela Ungureanu are un salariu anual de 58.392 lei, adică 13.000 euro, în timp ce pentru activitatea „sub acoperire” de la OMV Viena primeşte 84.000 euro! Chiar nu se întreabă nimeni ce se ascunde în spatele acestei situaţii ciudate? Sau instituţia care ar trebui să-şi pună întrebările acestea este chiar SIE?

De data aceasta, responsabilitatea pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de şef al SIE îi aparţine preşedintelui actual Klaus Iohannis, care l-a avut chiar consilier personal imediat ce a cîştigat alegerile prezidenţiale!

Situaţia este cu atît mai dramatică, cu cît acum cîteva zile agenţiile de ştiri au anunţat că „OMV a bătut palma cu GAZPROM pentru un schimb important de active care implică România” (HotNews, 7 ianuarie 2015)! Acest schimb de active vine după ce, în vara anului 2014, cele două firme semnaseră în prezenţa lui Vladimir Putin un acord pentru construirea gazoductului „South Stream”, despre care Agenţia Reuters scria sec: „AUSTRIA SFIDEAZĂ UE”!

În condiţiile în care un simplu parlamentar nu are voie să-şi angajeze soţia la propriul său cabinet căci ar intra în incompatibilitate, este greu de imaginat cum de s-a putut tolera ani de zile situaţia Danielei Ungureanu, care este angajata unei firme străine, OMV Viena, care ar trebui supravegheată informativ de SIE, adică de instituţia condusă de soţul ei!

Cu atît mai mult cu cît Daniela Ungureanu este şi administratorul firmei PETROMED SOLUTIONS SRL, care este subsidiară a grupului OMV PETROM, fiind „racolată” în echipa executivă pe 18 noiembrie 2007, adică la doar o lună după ce Mihai Răzvan Ungureanu a devenit pentru prima oară şeful SIE! Şi - atenţie! - nu ar primi nici un ban pentru această funcţie!

Despre acest subiect, cotidianul.ro a mai scris acum cîţiva ani, atunci cînd se discuta prima oară despre faptul că tocmai această firmă, PETROMED SOLUTIONS SRL, se pregătea să preia Serviciul de Ambulanţă din România, care avea un buget de 4,5 miliarde de euro! Discuţia despre privatizarea acestui Serviciu de Ambulanţă se pare că va reveni în actualitate în perioada imediat următoare, aşa încît vom relua acest subiect.

Pînă atunci, solicităm Administraţiei Prezidenţiale un punct de vedere despre datele din Declaraţia de avere a şefului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, în care se recunoaşte prezenţa soţiei sale pe statele de plată ale firmei OMV Viena, primind sume uriaşe pentru „servicii” ce nu prea au legătură cu interesele României. Mai exact, ştie Klaus Iohannis ce înseamnă acele „servicii” şi, deci, îşi asumă numirea lui MRU, sau, la fel ca Traian Băsescu, dă din umeri şi spune că nu crede că aşa ceva este posibil?

Ion SpânuPublicat Luni, 11 ianuarie 2016
29942
 | 51
 | 94
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
George Tofoleanu
0
Asta m-a dezamagit din prima clipa cand am auzit de el si e rusinos deoarece mai este si iesean,mai mult sau mai putin.
Publicat Joi, 14 ianuarie 2016
+Răspunde
...eu
+6
@gigi – NU l-au pus MRU cu Thiess preşedinte pe dl. Iohannis! Aranjamentul iniţial şi toate înţelegerile de culise erau Ponta preşedinte şi Iohannis premier al unui guvern de „uniune naţională”. Aranjamentul a fost dejucat de alţii, în turul doi, în ciuda manevrelor insistente şi a diversiunii mediatice sistematice pe care le făceau MRU şi încă alţi câţiva, împotriva chiar intereselor PNL şi ale lui Iohannis personal. Cu toate acestea, nimic nu a împiedicat nesimţirea şi impostura, ca MRU să se afişeze imediat lângă preşedintele ales, iar apoi să se înfiinţeze la Cotroceni cerşind (sau plătind) posturi. N-am spus cu asta că Preşedintele ar fi luat bani. Alţii..., poate. Felicitări d-lui Spânu pt. articol.
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
Manolache @ ...eu
+4
Presedintia va raspunde printr-o nota semnata de Mihalache in care se va mentiona : "Ei si ?"
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
victorviorel
+13
Statul roman este zero cand lupul este paznic la oi! Sa traiti de la bine in sus in genunchi si cu capul plecat iobagilor!
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
io @ victorviorel
+3
Corect!
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
ana
+13
Un rahat, KIWI pe limba lui chiere, intr-un cuvant, antiromani la maximum.
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
escu
+22
Până la urmă, ne spune și nouă cineva interesele cărui serviciu de informații le are? Ale ROMÂNIEI sau ale altora? Mai ales că din postura de ministru de externe știm cam ce jocuri dubioase/soroșiste a făcut.
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
ana @ escu
+3
Coordoneaza serviciul de informatii extraplanetar.
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
vertical
+34
MRU factor de risc la adresa securitatii nationale. Vezi cazul fundatiei Gojdu, vezi cazul tezaurului romanesc din Rusia. Johannis, aplica-i un 45 in fund, si sa-l ia barza inapoi pe acest tanar internationalist proletar cominternist
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
mircea
+26
ce a căutat OMV în România ? cine a adus OMV în România, în 2004, să hoțomănească petrolul românesc? cine ține OMV în România după 2014 - când s-au împlinit 10 ani și OMV trebuia alungat cu un șut în turul pantalonilor? ce mai caută OMV în România în 2016? VÂNZĂTORILOR DE NEAM ȘI ȚARĂ, cât mai țineți acești austrieci în România??? bandiților!!! îi mai țineți până fură tot petrolul din subsolul țării noastre??? hoților!!!
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
adrian @ mircea
+27
MRU - inca un hapsin, un aranjist pe socoteala statului, mituit! Asta este noua clasa politica a lui Johannis? Asta este noua generatie de politicieni a lui Ana Blandiana? Asta este dreapta actuala? Astia ne sint tinerii? Trist!
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
florin @ mircea
+1
mai usor cu acuzele. Daca nu venea OMV probabil era pricatizata cu vreun roman precum s-a facut la Rafo si acum in loc de a doua cea mai mare firma din tara cu afaceri de miliarde de euro si cu mii de salariati am fi avut un morman de fiare vechi...
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
Iamandi
-19
,, Bravo, domnule Caracudi! frumoasă recoltă.Așa da! dă-i înainte! d-ta ai apucături americane; vei avea un frumos viitor ca ziarist român."( I.L. Caragiale) Vedeți, de ce are succes Cotidianul cu ziariși de soi ca Spânu.Și nu este singurul.
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
Gigi
+22
MRU si Adrian Thiess l-au pus presedinte pe Iohannis!Probabil ca va asteptati la o reactie din partea Excelentei Sale...Hai sa nu mai fim niste visatori, doar traim intr-o tara membra UE.
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
Hacker @ Gigi
+10
UE cu M în față....asta trăim zi de zi de zi...
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
The Brute
+8
OMV AG este in ciuda prezentarii media de pe propria pagina web un holding de tip management si nu un concern industrial. Comunicatul AGERPRES referitor la zvonurile schimbului de assets care ar include instalatii romanesti contine inca inadvertente referitoare la dividendele in suma de 409 milioane euro care sunt pentru toti actionarii si nu numai pentru cele 31.5%. Cu toate acestea raportul financiar individual prezinta, intr-o maniera senzationala cifrele din departementele E&P, R&M, G&P avand conotatia EXCLUSIVE PETROM. Faptul ca doamna doctor este platita direct de catre OMV AG nu face sa aduca decat ideea simpatica ca firma lupului dacic este un furnizor doar de cheltuieli si nu si unul de venituri :-)
Publicat Marţi, 12 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017