×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 02:37
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Kerry: Sancţiunile împotriva Rusiei ar putea fi ridicate

Secretarul american de Stat John Kerry a afirmat că sancţiunile împotriva Rusiei ar putea fi îndepărtate în următoarele luni, cu condiţia ca Rusia să coopereze.

SUA şi Europa au introdus o gamă largă de sancţiuni împotriva Rusiei la începutul lui 2014, după ce ţara a făcut mai multe acţiuni militare şi politice în detrimentul Ucrainei, aminteşte CNN, potrivit independent.md.

Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea şi a alimentat lupta separatistă din estul Ucrainei. Sancţiunile au fost introduse într-un efort de a presa Rusia să îşi reducă acţiunile agresive din Ucraina.

„Cred că dacă va exista efort şi bună credinţă, intenţie legitimă de a rezolva problema de ambele părţi, este posibil în următoarele luni să… ajungem într-un punct unde să putem înlătura sancţiunile”, a spus Kerry într-un discurs la Forumul Economic de la Davos, din Elveţia.

Kerry a subliniat că sancţiunile pot fi îndepărtate numai când Rusia şi Ucraina respectă angajamentele de a restaura pacea şi stabilitatea în regiune. Asta presupune un armistiţiu total în estul Ucrainei şi retragerea armamentului greu din regiune.

(R.C.)Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
2273
 | 2
 | 13
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dux
0
Mare gogoman si Kerry asta. Crede ca il poate pacali pe Putin? Rusia nu e Romania, numai noi sintem tara care sta in genunchi atunci cind grohaie cite-un porc imperialist american.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Ileana Rollason
0
pentru Cotidianul : singura, dar SINGURA solutie-n ce-i privest pe ziaristi, e pregatirea profesionala. INFORMAREA, fratilor, asta-i SINGURA voastra datorie, în fata repetitiei declaratiilor unor imperialisti. Daca indivizii fac dinadins imperialism (Polonia, Brzezinski, Jimmy Carter, Obama, Poroscenko, Saakashvili, Rassmussen, Barroso ...), nu-nseamna ca trebuie si ovationati, asa cum se-ntâmpla în România de model NATO. Atentie la PROMETEISM, marea traditie "istorica" si gaseslnita politica a primului presedinte al Poloniei, MARESALUL dictator Pilsudski. Prometeism = Imperiul POLONEZ dintre cele doua mari (de la Baltica la Marea Neagra). Ïn care România (care numai "România" nu s-ar mai numi, uitati-va pe hartile "prometeiste") ar ajunge "here be dragons", n-ar mai fi o tara. Saakashivili din Ucraina de azi si Georgia de ieri este si el un "prometheist". Deazstrul e ca SUA, Obama, manipulat de PROMETEISTI (organizatie secreta, mondiala, extrem de puternica financiar si care-a penetrat si NATO, si mass-media) si-au vârât coada-n Europa (la "impulsul" emigratiei prometeiste, eclectice, dar important sprijin electoral al Democratilor). John Mc Cain, fost senator Republican, facea si el, pe ... Maidan, declaratii prometeiste. Numai liderii politici români, existenta carei tari e pusa-n pericol de, repet, PROMETEISM, au fost tradatori. De Hollande-Obama-Mc Cain, Nuland, nu ma mir. De-un român, însa, care sa n-aiba habar de strategie politico-militara si sa vrea sa-si distruga poporul, existenta lui însasi, sunt scandalizata. Si mai si vad ca-n fundatia lui Ponta, Corlatean Titus detine un rol important. Si Nuland e primita de Johannis. Încaltea sa-l primeasca si pe Saakashvili.
Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
+Răspunde
Dux @ Ileana Rollason
+2
cam bei de la chiuveta?!ai devenit confuza,nu stiam ca in Franta va baga bromura in apa;sau e menopauza,ai bufeuri?Pilsudski a fost cel mai mare polonez din istorie,Rachelike mama!
Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
+Răspunde
Anonim @ Ileana Rollason
0
Intr-adevar, informatiile corecte trebuie sa primeze. In aceasta ordine de idei, alaturi de prometeismul polonez trebuie mentionat si 'prometeismul' sovietic. Primul viza coalizarea statelor nationale abia aparute dupa destramarea imperiilor rus, austro-ungar si german. Al doilea se caznea sa le fericeasca cu modelul sovietic caci primul stat comunist din lume nu s-a edificat intr-o tara dezvoltata cu proletariat puternic, asa cum preconizau Marx si Engels ci pe ruinele unui imperiu primitiv caruia i-a mostenit toate naravurile. Primul viza o federatie de state independente, al doilea le vedea readuse iar la maica Rusia, caci comunismul, noua doctrina prometeica, se substituise panslavismului. Armata poloneza sub comanda lui Pilsudski a impiedicat acest lucru pentru Polonia. Alte state, cum ar fi Armenia, nu au avut o armata de talia celei poloneze iar soarta lor a fost diferita de cea a Poloniei. Daca prometeismul polonez este azi istorie, Putin il intruchipeaza pe cel rusesc.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Cum se sprijina reciproc imperiile?
-7
Ati vandut Ukraina rusilor? Mare bandit , corupt si mafiot este Secretarul american de Stat John Kerry. Urmeaza sa livrati Rusiei , Romania si Polonia la pachet?. Cum sa ridici sanctiunile economice Rusiei , care poarta un razboi neintrerupt impotriva saracilor ukraineni si un razboi mediatic, amenintari si presiuni impotriva tarilor est-europene?Nu vedeti ca in Moldova , ofiteri si soldati rusi in civil ,din Transnistria organizeaza lovitura de stat impotriva Moldovei?.Ocuparea deplina ,militar si politic este o chestiune de zile. Soldati teroristi ceceni , sunt pregatiti intensiv pentru invadarea localitatilor Odessa , de pe mare si ulterior Cernauti si canalul Bastroe, insula Serpilor. Obama sa vada realitatea si sa-l demita pe Kerry, pentru declaratii iresponsabile in favoarea ucigasului Putin.
Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
+Răspunde
Cum se sprijina reciproc imperiile?
-9
Ati vandut Ukraina rusilor? Mare bandit , corupt si mafiot este Secretarul american de Stat John Kerry. Urmeaza sa livrati Rusiei , Romania si Polonia la pachet?. Cum sa ridici sanctiunile economice Rusiei , care poarta un razboi neintrerupt impotriva saracilor ukraineni si un razboi mediatic, amenintari si presiuni impotriva tarilor est-europene?Nu vedeti ca in Moldova , ofiteri si soldati rusi in civil ,din Transnistria organizeaza lovitura de stat impotriva Moldovei?.Ocuparea deplina ,militar si politic este o chestiune de zile. Soldati teroristi ceceni , sunt pregetiti intensiv pentru invadarea localitatilor Odessa de pe mare si ulterior Cernauti si canalul Bastroe,insula Serpilor. Obama sa vada realitatea si sa-l demita pe Kerry pentru declaratii iresponsabile in favoarea ucigasului Putin.
Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
+Răspunde
Anonim
+1
Era previzibil. Yalta, Malta nu e doar o rima. Pupat toti Piata Indepindenti ...
Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
+Răspunde
AntoLogik
-9
Si gata. Cam atat valoreaza un angajament vestic. Ucraina ramane cu teritoriu pierdut, Rusia a rabdat un an de "sanctiuni" si Maretul Vest considera ca s-a achitat de Memorandumul de la Budapesta care prevedea: " Statele Unite ale Americii, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă angajamentul față de Ucraina, în conformitate cu principiile Actului final al CSCE, să respecte independența și suveranitatea și frontierele existente ale Ucrainei. Statele Unite ale Americii, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă obligația lor de a se abține de la amenințarea cu forța sau folosirea forței împotriva integrității teritoriale sau a independenței politice a Ucrainei, și că nici una dintre armele lor vor fi folosite vreodată împotriva Ucrainei decât pentru auto-apărare sau în alt mod, în conformitate cu Carta Organizației Națiunilor Unite." Si daca indrazneste sa injuri Maretul Vest, vin "tinerii frumosi si liberi" si spun ca esti vandut lui Putin. :))
Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
+Răspunde
anka @ AntoLogik
+19
Teritoriile in discutie nu au fost ale ukrainei. Unele din ele au fost facute cadou de hrusciov care era ukrainean, altele luate prin raptul instituit de molotov si ribentrop cum este nordul Bucovinei si tinutul hertei, teritorii de care rechinii nu-si mai aduc aminte. Si pana la urma, nu occidentul ne-a vandut? Nu urmasii celor care au au dezmembrat o parte din Romania se dau acuma mari democrati? Nu avem oameni care sa sustina interesele poporului si asta ne va costa scump. Oare sa fi murit toti oamenii de bine din tara noastra?
Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
+Răspunde
AntoLogik @ AntoLogik
+4
N'asa, Ankutzo, ca esti o parerista? "Teritoriile in discutie nu au fost ale ukrainei". Well, cumatra, teritoriile in discutie erau ale Ukrainei, cea semnatara a Memorandului de la Budapesta. Acea Ukraina o garantau Vesticii impreuna cu Rusia, cea post URSS. Nu cea pre-hrusciov, nu a primului cnezat cu capitala la Kiev, etc. In rest, da, Vestul dovedeste inca o data ca vorbele lui sunt praf in vant.
Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
+Răspunde
anka @ AntoLogik
0
Deci sa inteleg ca pactul criminal ribentrop molotov, in acceptiunea dvs. este perfect legal. E noaptea mintii, ca roman sa sustii asa ceva. Dar de unde stiu eu daca am dialogat cu un roman? Si mai ales daca acesta este de buna credinta> Cred ca nu.
Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
+Răspunde
Dux
-2
Rusii au sarbatorit in strada vestea cea buna !:))))Desi cred ca sunt mai interesati de transplantul de cap a lui Kerry pe umerii lui Obama si viceversa!
Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
+Răspunde
anka @ Dux
+9
Inca nu s-a facut transplant de cap de la om la maimuta.
Publicat Sâmbătă, 23 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017