×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 04:36
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Financial Times
UE pregăteşte măsuri pentru oprirea imigranţilor la frontiera nordică a Greciei
Alexis Tsipras
Alexis Tsipras

Liderii UE pregătesc măsuri pentru securizarea frontierelor cu Grecia, prin oferirea de asistenţă Macedoniei pentru blocarea imigranţilor, în cadrul unui plan ce stârneşte preocupările Guvernului Alexis Tsipras, care se teme că extracomunitarii vor rămâne pe teritoriul elen, scrie Financial Times, potrivit Bursa.


Măsura riscă să izoleze Grecia, stat membru UE şi al Spaţiului Schengen, dar una din principalele rute de tranzit pentru extracomunitarii care vin din Orientul Mijlociu prin Turcia.


Manevra de izolare a Greciei intervine în contextul eforturilor de salvare a Spaţiului Schengen, după ce asistenţa de trei miliarde de euro oferită Turciei pare să nu fi diminuat afluxul de imigranţi.

Vineri, cel puţin 43 de imigranţi, inclusiv 17 copii, s-au înecat în timp ce încercau să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Grecia.

Premierul grec, populistul Alexis Tsipras, a exprimat temeri că Grecia va deveni o "cutie neagră pentru refugiaţi". Planul a fost discutat deja de ambasadorii statelor UE, după ce premierul Sloveniei, Miroslav Cerar, a solicitat oferirea de "asistenţă europeană directă" Macedoniei pentru oprirea imigranţilor la frontiera elenă.


"Toate ţările trebuie să ofere asistenţă maximă autorităţilor macedonene pentru securizarea frontierei cu Grecia, prin trimiterea de agenţi de poliţie, prin furnizarea de echipamente şi prin alte măsuri", a propus Miroslav Cerar. Planul propus de Guvernul de la Ljubljana are susţinerea Berlinului şi este luat în considerare de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Constantin DuţuPublicat Duminică, 24 ianuarie 2016
2073
 | 5
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
B
-1
normal ca grecoteii ,sa se razbune pe UE lasa imigrantii cu milioanele sa scape !Propun sa ramana toti in Grecia ,o tara subpopulata !
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Sunteți Defecți!
+8
Înțeleg că aseară guvernul german a recunoscut că a pierdut urma a 600 000 de solicitanți de azil. Pur și simplu nu-i mai găsesc. Întrebarea pe care mi-o pun e următoarea: ce refugiat de război e acela care odată ajuns în Europa își pierde urma și care ar fi motivul să o facă? Cu siguranță va începe căutarea lor dar de ce vor fi în stare 600 000 de oameni care nu vor sa fie găsiți?
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE @ Sunteți Defecți!
+2
Eu cred ca s-au vopsit blonzi si in plus, la deruta, au inceput si sa se indoape cu cirnati de porc! ...
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Amy
+14
Mai sa fie, cum se face ca toti arabii au decis sa emigreze in Heuropa? Le-a venit deodata inspiratia de la Profet ca in gheturile nordice populate de vikingi si blonde virgine, este miere in loc de apa la robinetul de toate zilele? vreau sa stiu un singur lucru: cine plateste si impune acestor dezorientati voiajul catre sirena opulenta blonda si nordica? Cine doreste cu atata ardoare dezbinarea si distrugerea teritoriala a Europei?
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Unabomber @ Amy
+2
Raspunsul il cunosti si d-ta foarte bine : Big Brother, Marele Frate Alb, Guvernul Mondial. Sa nu ma intrebi de cine este format Guvernul asta de tehnocrati, ca nu-ti spun!
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
WWW
+9
Mda, planul e bun. E un pas enorm inainte. In sfarsit, pare ca si UE a priceput ca nu exista islamisti "buni/refugiati" si islamisti "rai/teroristi" ci ca sunt toti acelasi actor care joaca in dublu rol. Singura politica buna fata de islamisti este sa-i tii cat mai departe de civilizatie. Unde au pus islamistii piciorul n-a mai ramas nimic de civilizatie. Sa nu uitam ca si Siria, Tunisia si Egiptul erau cele mai civilizate si bogate tari ale Antichitatii. Azi, la 1400 de ani de la invazia islamica, au ramas numai ruine, turme de capre si dune de nisip, din care populatia da sa fuga. Grecii (si de fapt orice tara) se pot considera cei mai oropsiti daca sunt obligati sa ramana cu "refugiatii" sirieni pe cap. E clar ca imigrantii arabi sunt un lest de care orice tara fuge ca dracu de tamaie. Practic, europenii se roaga unii de altii: te rog, i-ai tu, ba nu, te rog i-ai tu! Danke, Mutti!
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Conu Leonida fata cu reactiunea @ WWW
+5
Sa cauti 600.000 de fanatici retardati este ca si cand ai cauta acul in carul cu fan. Problema este ca, daca chiat ii vor gasi, ce vor face cu astia, ii vor " integra? "
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Dana
+11
Un plan tampit, ca cele mai multe ce vin de la Bruxelles. Dupa ce ti-ai chemat refugiatii in Europa acum sa-i stopezi la o granita intermediara e bataie de joc fata de Grecia care are sute de insulite si un tarm care practic nu poate fi aparat de invazie, deci condamni Grecia la a fi sufocata de imigranti, dupa ce ca e in situatia financiara in care e si de care Germania nu e straina. O sa protesteze grecii atata, pana imigrantii vor fi repartizati in tot spatiul ne-Schengen, veti vedea. Evident, ii vor repartiza cinstitii din Schengen, nu-i asa ca-i minunat? Ce dracu mai cautam impreuna cu astia din vest? Trebuie sa ne facem o comunitate a tarilor europene din est, avem aceleasi probleme, nu avem ce cauta la masa celor mari decat ca slugi, ca exploatati si bataia lor de joc. Iar noi, am impresia ca suferim de complexe ca pana acum nu ne-au sosit imigrantii.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
imun/teanu
+9
Tot Grecia, saraca!
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+15
Tsipras, teme-te de cei de la Bruxelles chiar si cind iti fac daruri ! ... Ce sa-ti facem, baiatule, ti-ai facut-o cu mina ta ! In loc sa dai de pamint cu mafia bruxelleza atunci cind puteai, avind in spate ca sa te sustina poporul tarii tale, tu ai preferat sa "valsezi" cu dusmanul !
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
serban @ ILIE DE LA SCULARIE
+7
Avem si exemple autohtone .
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017