×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 13:54
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ministrul austriac de Interner: Plafonul solicitanților de azil va fi atins „până în vară"

Ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner a afirmat până la vară, țara va ajunge să limiteze la 37.500 numărul solicitanților de azil pe teritoriul său, transmite Agerpres.

„Ne vom opri în acest an la 37.500 de cereri (de azil). Potrivit previziunilor, acest lucru se va întâmpla până în vară”, a declarat Johanna Mikl-Leitner.

Austria examinează „dacă trebuie să mai acceptăm cereri peste plafon sau putem respinge direct la frontieră (solicitanții de azil) în țările vecine sigure", a adăugat ea.

„Trebuie să revenim la rădăcinile dreptului de azil. Ce trăim în prezent nu are nimic cu de-a face cu a căuta protecție, dar cu căutarea celei mai atractive țări din punct de vedere economic. Asta nu mai poate continua așa", a subliniat ministrul.

Guvernul de la Viena a anunțat miercuri că a decis să limiteze la cel mult 37.500 numărul cererilor de azil acceptate anul acesta.

„Nu putem primi toți solicitanții de azil”, a declarat cancelarul social-democratul Werner Faymann.

Anunțul, unilateral, a fost puțin apreciat în Germania. Ministrul de finanțe, Wolfgang Schauble, a afirmat că a avut nevoie "să ia puțin aer" când a aflat că această decizie nu a fost luată "în mod foarte coordonat".

Vineri, ministrul austriac de externe, Sebastian Kurz, a afirmat că țara sa a vrut să lanseze "un semnal de alarmă" la Bruxelles pentru ca Europa să se trezească, când a decis unilateral să plafoneze numărul de refugiați.

(R.C.)Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
1370
 | 3
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Rebeca
+1
Prea tarziu. Baba Mekel a deschis cutia Pandorei. Nimic nu se ma intoarce, totul va continua pana la completa islamizare a Europei de vest. Procesul poate lua cam 25 de ani, maximum. Asa ca Romania trebuie sa fie cu mare grija si sa nu accepte nici un fel de infiltrare islamista pe teritoriul ei. Daca Europa de vest este definitiv pierduta pentru crestinatate, macar Europa de est sa scape de urgie. Trebuie ca tarile estice sa actioneze unite impotriva flagelului islamic.
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
IQ100
+2
bun; si , dupa aceea, va fi depasit
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Conu Leonida fata cu reactiunea
+1
Pe animalele astea retardatevrea Mutti Merkel sa - i " integreze "- EvZ.EUROPA EUROPABataie generala intr-o tabără de refugiaţi. BĂTAIA GENERALĂ a fost generată de aproape 200 de persoane.Autor: Daniel Teodoreanu | duminică, 24 ianuarie 2016 | 3 Comentarii | 794 Vizualizari Bataie generala in tabara de refugiati Mai multe persoane au fost rănite sâmbătă noaptea într-o bătaie generală în care au fost implicate circa 200 de persoane într-o tabără de refugiați. Totul s-a întâmplat în zona localității Leimen, în sud-vestul Germaniei, conform agenţiei EFE. Poliția a cerut întăriri pentru a putea calma spiritele. Se presupune că la originea conflictului s-ar afla o discuție pe teme religioase între refugiații musulmani. Nu este primul incident de acest fel survenit în taberele de refugiați din Germania. Poliția avertizează că riscul unor conflicte în taberele de migranți supraaglomerate este foarte ridicat. Autorul articolului afirma ca nu este primul astfel de incident petrecut intr-o tabara de refugiati. Va asigur eu ca nu va fi nici ultimul, vor mai avea loc mii de astfel de dispute demne de persoane care vor fi " integrate " curand in societatea germana ha ha ha...
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Conu Leonida fata cu reactiunea
+3
„Trebuie să revenim la rădăcinile dreptului de azil. Ce trăim în prezent nu are nimic cu de-a face cu a căuta protecție, dar cu căutarea celei mai atractive țări din punct de vedere economic. Asta nu mai poate continua așa", a subliniat ministrul austriac de interne Johanna Mikl - Leitner . Ministra este o persoana iteligenta si realista, a spus ADEVARUL .Exact, ce se intampla acum nu are absolut nimic de-a face cu cautarea de protectie. Conditiile in care o persoana poate solicita si primi zilul politic sunt reglementate de Conventia de la Geneva. In aceasta conventie este nprevazut si : ARTICOLUL 2 Obligatii generale Orice refugiat are, fata de tara in care se afla, obligatii care comporta, in special, datoria de a se conforma legilor si regulamentelor, precum si masurilor luate pentru mentinerea ordinii publice. Pai astia ar trebui urgent returnati, in primul rand pentru ca sunt emigranti ECONOMICI si in al doilea rand ei nu vor sa respecte legile tarii unde se afla. O parte din ei ar putea fi considerati refugiati de razboi, dar numai aceia care pot dovedi ca au fugit exact din zona de conflict, dar si acestia au ajuns in tari sigure inainte de a ajunge in UE.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+2
Atentiune, se inchid usile ! Urmeaza statia Romania, peronul pe partea dreapta. Va rugam sa raportati prezenta oricarui colet sau bagaj suspect, mai ales daca are aspect de sirian sau afghan ! ...
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
X-man
+9
Europa a decis sa se opreasca , nu , eu asa am inteles ..... domnilor europeni de toate felurile , albi , verzi , galbeni si rosii , dumneavoastra aveti mari probleme , habar nu aveti ce-i de facut , de parca nu ati avea legi in EU , sinteti un Free Land , un tinut al ,,lumii dezlantuite,, unde fiecare face ce vrea , numai ce este legal si firesc , NUUUUU !!! Oare , de ce ??? (...fortati sfirsitul pe toate caile posibile si imposibile)
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
scott
+12
ar trebui limitat la zero, numarul de emigranti musulmani
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Conu Leonida fata cu reactiunea @ scott
+2
Nu numarul de emigranti musulmani trebuie limitat la zero, ci numarul de emigranti economici, fie musulmani, fie crestini !
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017