×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:36
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Turcia şi spaţiul Schengen
Mirel Palada: Nu credeam că pot să ajungă în asemenea hal de jegoşenie
Mirel Palada
Mirel Palada

Într-un mesaj postat pe Facebook, Mirel Palada critică înţelegerea cancelarului Angela Merkel cu premierul turc Ahmet Davutoglou care au anunțat intrarea în Spațiul Schengen al Turciei, până în luna octombrie.

„Berlinul discută cu Ankara să dea drumul Turciei la Shengen, în schimbul bunăvoinței turcilor de a nu mai exporta milioane de refugiați”, a precizat Mirel Palada.

„Știam de mai mult timp că nici politica europeană nu e mai brează decât cea românească. Știam că și la ei creşte ipocrizia mai mare decât rapița. Dar nu credeam că pot să ajungă în asemenea hal de jegoşenie, să funcționeze pe față legea celui mai tare și a şantajului politic util”, a scrie Palada, intrigat de politica statelor europene.

Turcia are nevoie de Schengen, dar „Românii? Niște fraieri. Să respecte principiile pe care le schimbăm noi de la o zi la alta. Dar când turcii le arată pisica și dau drumul la valul de imigranți, dintr-o dată coana Europa și tifnoasa de Germanie principiala își ridică poalele și se oferă ieftin, dar pe gratis”.

„Nu mai contează că Islam și că dictatură și că încălcarea drepturilor omului. Nu se pune. Interesul poartă fesul. Dă-le dracului de principii. Alea e pentru proștii de români. Mi-e scârbă...", conchide Palada.

Paul DumitrescuPublicat Duminică, 24 ianuarie 2016
7115
 | 44
 | 47
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IQ100
+4
corect
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
Doroftei @ IQ100
0
Pai nu ai vrut tu, mai Palada, diplomatie cu Corlatean? Aranjamente cu Aurescu? Galagie cu Ponta si comp? La asa persoane, asa rezultate! Romania nu poate conta, orice ar face, cu asemenea oameni in fata. Aiasta-i situatia! Pacat, dar cine pune veleitari in roluri cheie?
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
Miranda Veracruz Delahoya Cardinal
-18
Ceea ce face jupin Palada se numeste INTOXICARE . Stirea ca Turcia va fi primita in Schengen este trunchiata in ultimul hal . Ceea ce va obtine Turcia va fi calatoria fara vize in spatiul Schengen . Cum ar putea fi primita Turcia in Schengen fara acordul unanim al tuturor tarilor din UE ? Daca se opune Olanda ? Sau , si mai interesant , daca se opune Romania ? In mod cert s-ar opune Grecia . Asa ca ia sa ne spuna jupin Palada , cum ar putea Merkel sa promita ceva ce nu poate asigura , adica votul favorabil al ALTORA ? Dar sa nu-l condamnam prea vehement pe jupin Palada . Dupa ce a stat atit de indelung in preajma lui Ponta , nu putea iesi cu mult mai destept . Si nici macar nu se poate preface c-ar fi destept . De fapt , de prefacut se preface el dar nu-i reuseste .
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
Berbec la protap
+12
Bine ca s-a trezit si acest domn ! Ma mira faptul ca politicienii se dezmeticesc atat de greu, fata de noi - oamenii de rand. Occidentul ii respecta doar pe cei puternici nu clovnii de tipul vostru !
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Numa Pompidiu
+23
E binevenită Uniunea Europeană în Turcia mai ales dacă trece și la islamism iar capitala se mută de la Bruxelles la Istanbul. Retrăim parcă momentul 1453 și mai încoace, dar pe alte coordonate. În fine, este așa pentru că Uniunea Europeană a cedat în fața Turciei, nu invers. Dar nu-i nimic... Or să vină rușii să ne elibereze cum au mai făcut-o și în 1877 chiar dacă o să plătim tribut-ciubuc până atunci. Aferim!
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Ileana Rollason
+15
Bravo, Palade ! Biden, care iese la pensie, dar care-i vârât pâna-n gât în ciorba turca, ameninta Siria c-un razboi. Instigarea-i si-a Turciei, care-si vede interesele de superputere regionala (si, ulterior, europeana, de refacere a Imperiului Otoman) periclitate de magistrala de gaz Rusia-Siria-Europa vestica. North Stream 1 si 2 functioneaza deja, alimenteaza Europa vestica evitând tarile baltice(Lituania nu poate sa-si uite Imperiul celor Doua Natiuni, cu Polonia, în Evul Mediu, pâna la portile Moscovei, imperiu pe care voia sa-l resuscite Pilsudski, pâna la Marea Neagra si cu eliminarea României de pe harta). Erdogan sufera, însa, de doua lucruri : 1. îi decimeaza pe kurzi, carora nu le recunoaste existenta si dreptul la un stat (si Biden îl copiza, e complice la genocidul kurzilor), si 2. e-un anti-semit declarat (observatie, si arabii, si evreii sunt semiti, Ergogan e si anti-arab, si antisemit). Ca Obama-Biden n-au contat pe lobbying-ul semit din SUA ca sa fie-alesi, e si-asta adevarat, numai ca semitii nici ei n-or sa uite încurajarea oarba a lui Erdogan de catre Washington, numai ca sa-i dauneze Rusiei. Mai ales ca la Ierusalim se vorbeste (si) ruseste. Ce face-acuma Biden, aliatul Arabiei Saudite, nu-s decât ultimele zvârcoliri ale unuia pus în camasa de forta. pentru Gogu : South Stream se va construi. Nu va trece prin România, care a pierdut, ca de obicei -fiindca-ntotdeauna face afaceri proste, de ultimele-i vinovat Basescu-, dreptul de-a fi-ncasat chirie pentru conductele de gaz care i-ar fi tranzitat teritoriul. O-ncaseaza Grecia. Ai auzit, sper, ca-n ultima vreme nici dracu' nu mai vorbeste de "datoria" Greciei. Austria n-a fost niciodata-n schema pentru South Stream, care are alt traseu. esti prost daca spui ca intrarea Turciei în UE -Schengen (care nu-i de-actualitate) i-ar beneficia României. Îti doresc vecinatatea unei moschei, a unor femei în negru si voalate, care nu vorbesc, fiindca nu vor, româneste, si mâncare halal (barbara).
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
V Ruse
-32
Un prost mai mare ca Palada n-am văzut. El încearcă o diversiune care ține la proști, la creduli și la cei mai puțin informați. Din spațiul Shengen pot face parte numai state membre ale Uniunii Europene. Turcia nu este stat membru UE, deci nu poate face parte din spațiul Shengen. Palada, ne-ai demonstrat încă o dată, deși nu era nevoie, cât ești de prost. Dacă ar durea prostia palada ar urla de durere. PALADA, EȘTI PROST DE BUBUIE.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
lg1 @ V Ruse
+13
Atenţie! Elveţia face parte din grupul Schengen şi nu este membră a UE!
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
laur22 @ V Ruse
+9
prostul esti tu bai : " Din spațiul Shengen pot face parte numai state membre ale Uniunii Europene." wiki/Schengen_Area http://eucountrylist.com/ explica te rog din ce UE fac parte urmatoarele tzari schenghen Elvetzia Norvegia Islanda Romania este "Legally obliged to join" UK nu este "Legally obliged to join" PUNCT. Acuma daca negogierile sint reale .... totzi schengenistii de pe la noi ar tb belitzi de vii . pentru ca nu au fos atltceve decat ori niste vatafi jegosi latrataori la ordin asemeni lui Turcescu Schengehn ori niste tembeli decervelatzi care cred a tot ce zboara se mananca aidoma majoritaztziii scheghenistilor de pe fb. Om trai si vom vedea dar ar fi o mare surpriza invitarea Turciei in Schenghen. O surpriza pe care nici macar Merchel nu le-o va putea vinde germanilor si probabil utimul act politic al carierei sale. Ah si sa nu uit ar fi si o solutzi a problemei sale actuala deoarece odata ajunsi in spatziul Schenghen conform legislatziei in vigoare refigiatzii ar putea fi obligatzi sa ceara azil si sa-l si primeasca acolo si ca atare ar fi blocatzi dpdv legal de a mai ajunge astfel in Germania. Si da ar fi astfel mai ieftin pentru Germania deorece : 1 e mai ieftin poltic si finanaciar sa-i cazezi in Turcia pe respectivi decat in Germania 2 pentru refugiatzii din turcia ar tb sa platesca toata europa inclusiv tzafnosii estici care au carait la auzul cotelor obligatorii de refugiatzi. Si da de dragul Schenghen e posibil ca Turcia s afaca ceea ce nici Austria, nici Ungaria si cu atat mai putzin Grecia au incercat sa faca . Sa-i opreasca pe refugiatzi din marsul lor catre Germania. Deci da ar fi dpdv legal o solutzie dar nu nu cred ca e posibil dpdv politic. Timpul ne v-a arata. Iar cand ne ve arata sa nu uitatzi vorbele pe care le-atzi rostit azi.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
-38
MAI FA PALADA CA DOAR AI FOST CONSILIERU LUI FA PONTA DUTE SI TE CULCA E PREA MARE PALARIA PT TINE !!!!!!!
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Ezechiel @ SOBOLANU
+20
F. interesant, chiar daca nu se ajunge la asta, simpla discutie a Germaniei este dezgustatoare ! De mentionat ca simpla discutie nu ar fi fost posibila fara acordul SUA. Acestea-s Germania si SUA ! Sa stie si basistii !!
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Gogu
-18
Vestea buna este ca asa poate avem sansa sa se construiasca Southstream din Iran si pana in Italia fara sa mai stam la mana Germaniei, Austriei si bineinteles al Russiei. Intrarea Turciei in spatiu UE si Shengen este un lucru ce va fi benefic pentru Romania. Caci, noi neputand sa dovedim cu politicieni seriosi ca meritam sa fim luati in seama, putem macar sa profitam de conjunctura creata si sa avem niscaiva beneficii din oportunitatile create. Desi Turcia este condusa de un lider islamist, acesta are relatii foarte bune cu fostele tari sovietice turkmene si cu tarile din Orientul Mijlociu. Daca intreprinzatorii romani vor fi lasati in viata de "organele "statului atunci putem sa iesim pe o piata in care Romania, acum peste 35 de ani, era bine cunoscuta.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
John @ Gogu
+23
De parca nu era deajuns cu propagandistii rusi de pe forum acum apar si propagandistii turci. Romania nu are nevoie sa puna Turcia o vorba buna pentru noi niciunde. Romania poate vinde oriunde daca are marfa competitiva, de calitate si la pret bun. Asta e buna, parca ai fi Merkel sa ne prezinti avantajele economice ale ocupatiei islamice.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Ezechiel @ Gogu
+7
Interesant comentariu ! Nu sunt de acord doar cu mentiunea ca nu am intrat in Shengen datorita politicienilor Romani. Se vede acum , cu ochiul liber, ca nu acesta a fost motivul ! Motivul adevarat : Loby-ul unguresc si rusesc foarte, foarte activ in Germania !!
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
lunetistu @ Gogu
+14
Marfa buna s-a dus de mult pe nimic ( poate pe imunitate ) acum sint de ros doar ciolamnele cu putine zgirciuri pe ele . Noi nu mai roadem nimica , inca din timpul ji-da-nu-lui Roman , ca deja a hotarit vinzarea `mormanului de fiare vechi ` pe nimica , celor care au venit sa ne inplementeze `democratia` dupa interesul lor . De ce spun asta ? Daca nu sintem in shenghen ( n-am mai fi ) asta se datoreaza javrei de Olanda , ca nu i-am dat portul Constanta sa-l lege cu Roterdamul si sa fie ea bossul Europei ca a tot fost 400 de ani `posesoare` de Indi olandeze .Dumnezeule , Doamne , cind oi da cu bombardeaua , da barim dupa sufletul fiecarui-a !
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Jorje
+34
In sfarsit un politician care s-a trezit sa afle ca UE e o mare mizerie fara principii . Numai ai nostrii politicieni au fost cei mai naivi si inca sant dand-o intruna cu Europeinizarea cu marea familie UE )))UE e condusa de niste DEMENTI,SCHIZOFRENICI CRIMINALI ai Europei. Merkel.Junker , Barosos...slugi ale clanului sionist de pste Ocean.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Ileana Rollason @ Jorje
+7
pentru Jorje : madama de la Berlin mai bine i-ar pune capat raboiului din Siria, în care fundamentalistii fanatici sunt de ani de zile finantati în armament de SUA, Franta, Arabia Saudita, Quatar, si de curând, Germania, ca sa-l rastoarne pe Assad, singurul lider arab laic din regiune. fiindca razboiul SUA-FRANTEI-ARABIEI SAUDITE-QUATAR-ULUI SI GERMANIEI DIN REGIUNE produc imigratia. Si de ce-l boicoteaza "democratiile" (sic!) lumii pe-Assad? fiindca a refuzat ca traseul unei conducte de gaz care pornea din Arabia Saudita sa treaca pe teritoriul Siriei. Post scriptum : de cand s-a aflat de acceptul de catre Merkel al imigrantilor pe teritoriu (asupra caruia a trebuit s revina), si-nca si mai rau, de-o posibila întelegere cu Erdogan - care nu va avea loc -, individa-i izolata pâna si-n sânul propriului partid, CDU. Asta, ca sa nu vorbim de felul în care-i întoarce spatele poporul german.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
X-man
+23
Oameni buni , nu va mirati , Mirel Palada poate spune un adevar , pe mine , sincer , nu ma mai mira nimic . Turcii au mare valoare in Germania , au singe proaspat , ei ,,plac,, si daca plac , atunci nu va mai mirati atita , parca de blonde si blonzi se vorbeste , cum se vorbeste , asa ca ,,bruneteii,, au mare valoare , vorba lui Mihai G. URIASA ! (la el totul este URIAS) Vai de capul nostru , noi romanii nu indeplinim nimic , nici cu un neamt in fruntea noastra . Sa auzim numai de bine !
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017