×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 04:01
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
A ales răul cel mai mic
Halep, la „cuţit”, nu joacă la Fed Cup şi turneele din Golf

Câte puncte va pierde Halep în clasamenntele WTA. Ce alte jucătoare de top au mai procedat la fel. De ce nu şi Begu?

Halep intră în pauză competiţională

Ceea ce am dat anterior ca zvon şi fără o dată precisă s-a confirmat: Simona Halep va suferi o intervenţie chirurgicală şi va face o pauză competiţională de cca o lună şi jumătate. Ea nu va participa la meciul de Fed Cup de la Cluj din 6 şi 7 februarie contra Cehiei, nu va participa la turneul din Qatar (categ. Premier 5) unde era înscrisă, şi nici la turneul de la Doha (categ.Premier) unde iniţial nu s-a înscris, dar ulterior, după ce a ieşit din primul tur la Australian Open, a anunţat că va cere un Wild Card.

Iniţial, dar fără a preciza perioada de pauză competiţională, anunţul a fost făcut de tatăl Simonei Halep, cel care se pare că a intrat în rol de Richard Williams. Duminică şi Simona a făcut toate precizările pe facebook: “Cu părere de rău, țin să anunț că sunt nevoită să renunț la participarea la Fed Cup, deoarece voi fi supusă unei intervenții chirurgicale. Să joc la Fed Cup a însemnat și înseamnă foarte mult pentru mine, de aceea sunt dezamagită că nu pot participa din nou alături de echipă. Ultimele 6 săptămâni au fost extrem de dificile pentru mine, având infecție la stomac, nas și ureche. Aceasta a fost una dintre cele mai grele perioade sportive, deoarece nu am avut posibilitatea să mă antrenez la capacitate maximă, chiar dacă am fost sub tratament antibiotic. Am încercat să dau tot ce pot în Australia, dar, din cauza infecțiilor existente, din păcate am înrăutățit lucrurile, încercând să trag de mine să joc la Grand Slam. La îndrumarea medicului specialist, va trebui să suport o operație pentru a-mi rezolva o problemă existentă la nas, fiind sfătuită că aceasta este cea mai bună opțiune pentru a trata definitiv această problemă. Din acest motiv, voi fi nevoită să mă retrag și de la turneele Dubai și Doha. Următorul turneu la care voi participa va fi atunci când voi fi recuperată 100%. Totuși, sper că mă voi recupera la timp pentru a putea participa la Indian Wells. Îmi doresc să trec cu bine peste această intevenție și să mă pot deplasa la Cluj, să fiu alături de echipă, chiar și din tribună. Vă mulțumesc pentru susținerea constantă, o să vă simt lipsa în aceste săptămâni de pauză. În această perioadă, o să fac tot ceea ce este necesar să revin pe teren mai puternică și într-o formă bună”.

Ce se va întâmpla în clasamentele WTA

Prin neparticiparea la turneele din Golf (Qatar şi Dubai), Simona Halep pierde cele 900 de puncte pe care le avea de apărat după victoria de anul trecut din Dubai. Dacă alegea să facă pauza competiţională în luna aprilie, atunci ar fi pierdut 1.390 de puncte, cele obţinute în 2015 în urma victoriei de la Indian Wells şi a calificării în semifinale la Miami. Practic, se poate spune că Simona Halep a ales răul cel mai mic. Dacă nu va fi aptă nici pentru turneul de la Indian Wells, atunci deficitul va fi de 1.900 de puncte. Dar, ţinând cont de probleme medicale, şi dacă ar fi participat la aceste turnee, nimeni nu garanta că şi-ar fi putut apăra punctele sau că ar fi putut salva ceva din ele. La turneele din Golf şi la cele din SUA participă aproape toate jucătoarele din top 20 şi în cazul unor înfrângeri în primele două tururi, rezultatul (pierderile de puncte) ar fi fost aproape acelaşi. Ce se va întâmpla în clasamentele WTA. Fără cele 900 de puncte, Halep ar putea să cadă pe locul 5 sau 6, iar fără 1.900 de puncte, ar putea cădea pe locul 10 sau 11. Depinde şi de ce fac celelalte jucătoare din top 10. În clasamentul WTA pe 2015, cel care califică 8 jucătoare pentru Turneul Campioanelor din Singapore, Halep va pierde contactul cu locurile calificante şi doar obţinerea unor rezultate de excepţie în tutneele din vară şi toamnă o pot readuce în lupta pentru Singapore.

Detractorii vor ieşii în faţă

Cu siguranţă, decizia Simonei Halep va fi atacată de detractorii ei. Mai precis va fi acuzată că evită meciul cu Cehia din Fed Cup. Argumentele celor în cauză: Fed Cup nu punctează în clasamentele WTA, nu sunt premii, ci doar FRT achită o primă de joc de 12.000 de euro. Privind lucid, trebuie să prezentăm două variante: cu Halep grevată de probleme medicale, nimeni nu poate garanta că va câştiga la Kvitova şi Pliskova. Şi cu Halep sănătoasă tun, nimeni nu garantează că se poate câştiga meciul cu Cehia, pentru că celelalte românce sunt mână moartă. Reamintim, în finala Fed Cup pe 2015, Maria Sharapova a câştigat ambele meciuri la simplu la Praga, dar colega ei, Anastasia Pavlyuchenkova le-a pierdut pe ale ei, iar la dublu, deşi gazdele au avut o pereche de conjunctură, au reuşit punctul victoriei. Deci nu este suficient ca o jucătoare de super top să aducă cele două puncte, ci este nevoie ca şi celelalte fete să câştige măcar un meci.

Cine a mai fost în situaţia Simonei Halep

În situaţia Simonei Halep au mai fost şi alte jucătoare de top. Dăm doar câteva nume, care au fost forţate să facă pauze mai lungi sau mai scurte, pentru a-şi rezolva problemele de sănătate: Victoria Azarenka (3 WTA în 2011, 1 WTA – 2012, 2 WTA – 2013, 32 WTA – 2014); Venus Williams (5 WTA – 2010, 103 WTA – 2011), Serena Williams (4 WTA 2010 – 12 WTA 2011). Şi mult mai multe nume, dar le-a arătat pe cele mai reprezenttive. Toate 3 au revenit, mai repede Serena, mai dificil sora ei, iar Azarenka, iată, de pe poziţia 16 WTA în acest moment, este considerată ca fiind principala favorită la câştigarea Australian Open. De altfel, atât Venus Williams, cât li Victoria Azarenka, au declarat că în cazul în care nu ar fi făcut pauza competiţională, ar fi riscat să-şi încheie prematur cariera. Recent, după ce a pierdut uriaşa şansă de a face Super Grand Slam, Serena Williams a renunţat să participe la Turneul Campioanelo, pentru că nu era pregătită din punct de vedere psihic.

De ce nu şi Irina Begu ?

Tot o pauză competiţională trebuie să îşi ea şi Irina Begu. La Australian Open ea a jucat accidentată la picior, şi efectiv nu s-a mişcat de loc pe teren, pierzând la o jucătoare foarte slabă. Şi la Begu recuperarea nu ar trece de o lună, o lună şi jumătate. În plus ea nu ar pierde în luna martie decât 175 de puncte în clasamentele WTA. Cu ele sau fără ele, Begu tot acolo este, va fi clasată în zona locurilor 35-38 WTA.

Lucian GheorghiuPublicat Duminică, 24 ianuarie 2016
4171
 | 5
 | 19
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
radu
-2
De fapt , nu voia sa joace in Fed Cup!Cel mai bine ar fi nici sa nu mai fie chemata in echipa.Pacat , Simona a ajuns o masina de facut bani in mana mafiei machidonesti!
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
Gogu
-5
...practic s-a sacrificat pentru penis.
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
UNFORGIVEN
+4
De la calcaiul lui Achilles pana la raceala si estetica nasului, trecand si prin stomac, cred ca este o distanta mare, ca de la Cluj la Toronto. Si asta dupa 2 luni de pauza si odihna, cand se puteau rezolva problemele. Este optiunea ei si nimeni nu-i poate pretinde explicatii. Poate ca este intr-adevar bine venita o intrerupere, dupa seria de esecuri, fara sa se mai agatze atat de ravnitul si nerealistul loc 2 WTA. Dar nici celelalte jucatoare din top 10-20 nu vor sta degeaba iar recastigarea terenului pierdut va fi grea si posibila doar cu un Grand Slam castigat, cel mai accesibil ei fiind pe zgura. Sanatate si succes la viitoarea participare, oriunde va fi ea ! PS: N-as jigni celelalte romance care la Toronto nu au fost "mana moarta" !
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
-10
.. Coane, isi pune silicoane ? Silicoane la balcoane ? ..
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
respect @ ILIE DE LA SCULARIE
+5
Nu mai confundati ''VIP'' urile cu un sportiv de performanta si daca ati fi cunoscut evolutia ati fi stiu si ce operatii a fost nevoita sa suporte pentru a putea face performanta, practic s-a sacrificat pentru tenis.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
mircea
+4
Multă sănătate, grijă și revenire grabnică. Sănătate!
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Mda ... @ mircea
+2
Problema e că tu n-ai șanse să-ți revii niciodată , papagalule . Trist , zău .
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
mircea @ mircea
+3
nume ... predestinat @mda ... papagalii vorbesc !?
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Matei Alexandru
-3
Halep esti o nesimtita ordinara,la Cluj te asteptau 8 000 de spectatori,in principal tineri si copii.Ai confirmat inca o data in plus faptul ca te intereseaza numai banii si aplici toate golaniile specifice ..
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
mircea @ Matei Alexandru
+10
mârlan ordinar !
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Operația
-12
e un pretext , pur și simplu și-a dat seama că e varză și vrea să-și revină cât de cât , stând pe bară o perioadă . Oricum , nici o operație nu va reuși să-i scoată fumurile din cap și încăpățânarea prost dirijată care o împiedică să realizeze unde și cum greșește . Nu va deveni o mare campioană . Eventual va fi campiona calculelor meschine și a micilor ciupeli de prin turneele de mâna a 2-a , care și până acum au dus-o nemeritat pe locul 2 WTA . Va reveni după " operație " și mai varză dpdv psihic , chiar dacă fizic va sta mai bine . Nea Gheorghiule , te așteaptă vremuri grele , idolul tău îți va face nervii praf anul ăsta , parcă văd ... :) Ia-o mai ușor , așadar ...
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Curiozitate @ Operația
+7
Tu stii sa te legi la sireturi ?
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Respect @ Operația
+8
Multa sanatate, se pare ca va plac cruciferele, ramaneti cu ele. O sportiva nu este o sclava de care sa vorbiti fara respect este o persoana care face antrenament din copilarie, renuntand la bucuriile vietii de copil/adolescent. Ma intreb: ce ati facut dvs. la varsta ei sau copiii dvs. mai mult decat sa va plangeti ca este greu la ora de ed. fizica.
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
mircea @ Operația
+6
la mintea ta (adică .. „varza” din pseudo-mintea ta) ... oricine joacă în turnee de mâna a doua ajunge pe locul 2 mondial! tu te vezi ce inepții rostești? de unde atâta nesimțire și prostie într-o țară atât de frumoasă? de unde răsăriți, bre? ce căutați, bre, să găvăriți ... ascundeți-vă în nisip, adânc, cu kapu ... vai de voi! (dar și vai de noi, pentru că nesimțirea este, uneori, contagioasă - și oricum, produce mult necaz de 26 și de 50 de ani încoace) huideo!!!
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Mircea @ Operația
+6
Adevărul e că nici eu nu știu de unde naiba am rasărit , atât de fraier , încât mai am încă naivitatea de a crede într-o iluzie numită Halep ...Asta e , recunosc , sunt tâmpit .
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Ha-ha-ha ! @ Operația
+6
@ Respect : nea Caisă , faptul că tu nu-ți mai vezi " jucăria " din cauza burții nu înseamnă că toată lumea e la fel ca tine . De ce naiba n-ai frecventat orele de educație fizică la timpul potrivit ?!
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Mircea @ Operația
+2
Scuze , doar ce-am ieșit și eu acum din hazna ... Despre ce e vorba aici , până la urmă ?! Că m-am băgat și eu ca musca-n anusul calului fără să fiu în temă .
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
mircea @ Operația
+3
POSTACII nu sunt proști destul ... ei „preiau” numele altora ... pentru a demonstra că prostia este nelimitată / ca și postăceala prostăceală ... bleah!
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
IQ100 @ Operația
+4
de acord ...pana la a-l plange pe Dl Gheoghiu...dimpotriva dansul va avea o paine buna de mancat...va trebui sa demonstreze in continuare (se pare ca are si cui demonstra, dupa cate minusuri ti-ai luat) ca negrul e alb, dansul e ziarist bun iar Simona, o mare jucatoare si o mare doamna /domnisoara
Publicat Duminică, 24 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017