×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 14:08
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Deputatul Ion Stan, în pragul condamnării pentru dezvăluiri de operaţiuni ultrasecrete?
Ce legătură are M.R. Ungureanu cu moartea lui Teo Peter şi cu rechemarea grăbită a ambasadorului american

Nu ştiu dacă dezvăluirile legate de ROMARM sau acuzele de agent de influenţă la adresa lui Traian Băsescu i-au cauzat lui Ion Stan. Dar dacă soarta sa a fost influenţată de ceva, atunci declaraţia politică legată de implicarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în cazurile Teo Peter şi Omar Hayssam cu siguranţă a cântărit cel mai mult.

Ea a fost făcută în 12 iunie 2012 şi apare pe site-ul Camerei Deputaţilor cu data de 13 iunie 2012. În noiembrie, acelaşi an, Ion Stan a fost ţinta unui flagrant înscenat de DNA pentru care trage ponoasele şi acum. După rezolvarea cazului Teo Peter, Mihai Răzvan Ungureanu a devenit premier. Ion Stan afirmă că în urma unei ”mutări în plic”. Sigur această declaraţie cu dezvăluiri şocante a trecut graniţa şi i-a schimbat soarta lui Ion Stan. De aici trebuie să fi început războiul său cu SRI şi cu filo-americanul George Maior (acum ambasador al României în SUA), de aici trebuie să fi fost abandonat de PSD şi de Victor Ponta şi tot de la această declaraţie politică a început ofensiva lui Traian Băsescu. De la această declaraţie politică, ultima făcută în plen, deputatul Ion Stan a devenit o ”problemă de stat”.

Pentru cei care vor să citească şi alte supoziţii, le recomandăm articolul de pe cotidianul.ro din 26 noiembrie 2012, semnat Vlad Dumitraş.

Cornel Nistorescu


Declaraţia politică a deputatului Ion Stan:

Analiştii evenimentelor vieţii politice româneşti s-au întrecut, care mai de care, în comentarii privind desemnarea ca prim-ministru a fostului ministru de Externe şi, mai apoi, fost director al Serviciului de Informaţii Externe.

Doar un singur comentator a atras atenţia, cu seriozitatea argumentelelor şi greutatea expertizei sale, de fost director al planificării strategice într-un serviciu de informaţii, asupra gravei erori comise atunci de Traian Băsescu.

Nu revin asupra a ceea ce s-a spus atunci, iar realitatea faptelor fostului prim-ministru a confirmat în nesperat de scurt timp.

Apropo, pentru vârsta sa, încă tânără, MRU nu a adunat, oare, cam multe etichete de “fost”, suficiente a-l face să înţeleagă că orizontul şi perspectivele sale în politica românească au aparţinut timpului trecut şi ar trebui să-şi găsească, în sfârşit, preocupări pe măsura realelor sale capacităţi?

Dar nu acesta este motivul intervenţiei noastre în legătură cu MRU, de trei ori “fost”. Atenţia de care s-a bucurat din partea presei a generat şi numeroase comentarii ale cititorilor, şi nu numai ale acestora, deoarece unele comentarii rezultă a fi, indubitabil, informaţii dirijate din interiorul unor servicii secrete. De aici sau de pe meridiane îndepărtate.

Un astfel de comentariu readuce în atenţie circumstanţele accidentului în care a decedat Teo Peter şi ne dezvăluie că autorul uciderii din culpă nu a fost soldatul american, ci fiul, minor şi beat la volanul bolidului, al primului demnitar al Ambasadei SUA la Bucureşti. Soldatul, protagonistul unei relaţii sexuale cu o minoră, fiica unui membru al Consulatului SUA, care a fost determinat să preia fapta asupra sa. Dar, pentru asta, martorul cheie trebuia “să nu mai fie găsit”. Mihai Răzvan Ungureanu, de la cârma MAE şi a SIE, a făcut tot ce trebuia ca martorul să nu fie identificat şi prezent la proces, iar urmarea a fost nedovedirea, nu atât a acuzaţiilor, cât mai ales a persoanei care s-a aflat la volan în momentul producerii accidentului.

Complicitatea la o astfel de operaţiune nu i-a creat, oare, niciun fel de dependenţă, sau a fost tocmai consecinţa firească a unei dependenţe anterioare?!

Desemnarea sa ca prim-ministru a fost o “mutare în plic” primită de Traian Băsescu de la lobbyistul Lockheed Martin, Chevron, Gold Corporation, Roman Cooper etc. etc. acreditat pe lângă chiriaşul Palatului Cotroceni. Acesta, la rândul sau, înglodat în angajamente de trădare în favoarea protectorilor externi.

Deşi departe de mine gândul de a fi vreun fan de al Emil Boc, acesta a avut, în cele din urmă, şi o zvâcnire de conştiinţă, refuzând să se conformeze lobbyistului, iar acesta i-a ordonat debarcarea. În acest sens, Gabriel Oprea şi structurile speciale de informaţii şi diversiune avute în subordine, cu asistenţa agenţilor de operaţiuni psihologice speciale, acoperiţi la o adresă din strada Povernei, au pus în operă a doua “Revoluţie de iarnă” din Piaţa Universităţii. Cum de au scăpat scenariştii şi regizorii controlul evenimentelor? Au ales un prim-ministru de mucava. Un Pinocchio, cu apucături de domnişoară sadomasochistă, deprins la SIE cu tertipurile ieftine ale celor rataţi în ale spionajului, care l-au umflat cu alune şi îmbălsămat în whisky.

Pe seama speranţelor învestite în această sugativă politică, avidă de putere, onoruri şi avere, Chevron i-a impus să contracteze creditele pentru acoperirea riscurilor de mediu, iar Roman Cooper i-a cerut o perioadă de graţie, în care să fie scutită de taxe şi impozite, plus o serie de garanţii şi alte facilităţi.

În weekendul de 1 Mai, prim-ministrul cenzurat a fost convocat la Neptun. Oficial de Traian Băsescu, neoficial de lobbyistul anterior menţionat, prilej cu care Băsescu şi Ungureanu au fost sever reevaluaţi, ca elemente de sprijin al intereselor companiilor străine amintite, reamintindu-li-se că sunt pasibili de execuatare politică silită, fiecare după cât li s-a transferat în conturile ce pot fi imediat descărcate la zero.

Noi înclinăm să opinăm că la Palatul Cotroceni ceaţa este permanentă şi totală, din moment ce un consilier prezidenţial confundă Compania Chevron cu Departamentul de Stat! Dar nu-i de mirare, căci şi Băsescu, când a fost pe unde a mai fost primit, nu a intrat pe covorul roşu al protocolului de stat, ci pe uşile discrete ale serviciilor speciale, pe care Churchill, mai în glumă, mai în serios, le denumea “ale afacerilor neonorabile”.

Un alt comentariu readuce în actualitate, cu un consistent supliment de informaţii, relatările publicate ale fostului procuror Ciprian Nastasiu în legatură cu faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a facilitat vizitarea în detenţie a lui Omar Hayssam de către avocatul Mordechai Tzivin.

Comentatorul” ne precizează că vizita fără martori a avocatului Mordechai Tzivin a fost anterior pregătită, prin defectarea instalaţiilor de interceptare pe care SRI le montase în celula/rezervă de spital a teroristului Omar Hayssam, defecţiune care a constituit subiectul unor reproşuri foarte dure pe care răposatul Radu Alexandru Timofte, directorul SRI, le-a adresat, fără perdea, atât adjunctului său, generalul ing. Dumitru Zamfir, cât şi ministrului de Interne Vasile Blaga şi chestorului şef Virgil Ardeleanu, şeful lui “doi şi-un sfert”, autorul comanditar al defectării instalaţiei, dar şi al mutării teroristului într-o altă celulă, în eventualitatea că SRI ar interveni pentru remedierea defecţiunii, ceea ce s-a şi întâmplat.

Prin recenta scurgere de informaţii, generată de comentator, ni se confirmă zvonul, care devine astfel o ştire, că Mihai Răzvan Ungureanu, parte a operaţiunii de exfitrare a agentului Omar Hayssam din România, avea cunoştinţă de faptul că în timpul vizitei securizate a avocatului s-a perfectat aranjamentul falsificării rezultatelor analizelor medicale, în vederea eliberării teroristului sub pretextul fazei terminale a bolii, de care nu suferea!

Nici un astfel de serviciu nu poate rămâne nerăsplătit. Chiar cu cetăţenia unui stat care întotdeauna îşi recuperează agenţii şi nu-şi extrădează supuşii.

Posibilitatea ca MRU să aiba dublă cetăţenie ne reaminteşte de o altă scurgere de informaţii, dirijată pe calea “comentariilor”, şi anume, similitudinile sale de C.V. cu Horia-Roman Patapievici. Şi unul, şi altul au fost impuşi atenţiei opiniei publice internaţionale pe seama unor scandaluri regizate de un notoriu agent al KGB-ului, constând în provocări diversioniste de compromitere a Serviciului Român de Informaţii. La fel, ca şi în cazul ascendenţilor lui Patapievici, şi ascendenţii ai lui Ungureanu sunt suspectaţi a fi “fantome” cu biografii de împrumut, adică oameni ai aparenţelor create de serviciile secrete, pentru înşelarea adversarilor în a căror elite sunt infiltraţi şi naturalizaţi.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai fost interpelat de la tribuna Parlamentului României, în legătură cu mai multe aspecte neclare ale trecutului şi prezentului său. Faptul că nu mai deţine o funcţie publică nu-l absolvă de obligaţia să le clarifice. Contribuabilii statului român trebuie să ştie cine este cu adevărat persoana pe care Traian Băsescu a desemnat-o prim-ministru” .

DEPUTAT (PSD)

Ion Stan

12 iunie 2012

Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
17801
 | 79
 | 50
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
cu caciula mea pe frunte
+4
ce ne poate ,,explica" acest alogen despre CEDAREA FUNDATIEI GOJDU ??? dar purtatorul de palton si caciula - mpas cu pas ???
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
nistru
+16
Acest mîncâtor de carne de vacâ Kobe și utilizator de spreyuri in combinație cu tot felul de unguiente suspecte este ca un cal troian infiltrat de alte servicii secrete ostile Romîniei.El deține date cu caracter secret prin care are o foarte mare influiențâ de decizie în de folosul acestei țâri de adopție pentru el ,RO. Linga el se gâseste acum și guvernul de marionete ale Bruxell-ui inclusiv si asupra președintelui plimbâreț si facebookist. Toti acești impreunâ cu politicieni trâdatori sint un real pericol pentru Rominia
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
Dietrich @ nistru
+13
Asa e cind tot felul de paparude trec drept instruiti! Docorat luat pe o tema in care a facut teoria chibritului - casatorii interconfesionale in satele din Moldova, lucrari facute de altii, intelectual fara scrieri, creat de Ana Blandiana, propulsat de insi de afara! Nimic pentru Romania! Doar pretentii! Iar treaba cu sotia platita de OMW pune capacul! la altii e coruptie! Aici ce este?
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
un roman prostit
+18
Penibilul asta ar trebui judecat pentru inalta tradare, dar DNA se ocupa mai bine de cine are dreptul la antemergator!
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
vasile
+11
treaba e ca indiferent ce au votat romanii, tot aceiasi indivizi au ajuns sau au ramas la butoane, adica tot Basescu si gasca lui din servicii, justitie, politica, PDL ce si-a facut hatarul si a tras si PNL-ul si neamtul mosmonit, langa ei, la comanda. Singura conditie a fost ca toti acestia sa jure stramb pe biblie(ca vor lupta pentru propasirea tarii si a poprului roman) si in realitate sa fie aceleasi slugi tradatoare care nu au frica de Dumnezeu (de fapt nu au nici-un Dumnezeu). Tremura doar in fata stapanilor lor adevarati, ca nu cumva acestia sa se scoale suparati si sa ii considere corupti a doua zi, lasandu-i din brate, aruncandu-i in groapa cu lei(DNA). Nu mai au jena sa se fereasca cand tradeaza, dimpotriva au frica ca tradarea lor va trece neobservata de marele stapan si acesta ii va lasa din brate. Asa ca orice votam noi, pana nu plesneste buboiul ( sitemul stapan , supraveghetor din servicii, sluga tradatoare), tot aceiasi vor fi la butoane.
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
Bucy Nasecsu @ vasile
+5
Treceti la trageri la sorti cu mandat unic. Participati la viata publica si politica. Faceti-va singuri legile. Terminati cu "profesionistii". Uitati-va unde v-au adus.
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
??????
+2
Considerati ca domnul MRU si-ar fi dorit vreo functie prin armata si a fost numit din eroare la SIE ?
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
Dr Copy Paste
-13
Deputatul PSD Ion Stan a fost condamnat definitiv, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, el fiind acuzat ca a primit bani in timpul campaniei electorale din 2012 de la oameni de afaceri in schimbul inlesnirii castigarii unor contracte cu statul. Completul de 5 judecatori al instantei supreme a respins apelul facut de avocatii lui Ion Stan si a mentinut condamnarea data in prima instanta, in martie 2015, anunta Agerpres.
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
??????
+11
De observat si afinitatea domnului Johannis pentru personaj ? Deci, se poate spune ca la MRU nu a venit Santa Klaus ?
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
Moesia @ ??????
+15
Inca ma intreb cine, de ce , pentru ce i-a ordonat lui Iohannis sa-l puna intr-o functie de siguranta national ape acest antiroman hranit cu vaca kobe si uns cu unguente care de care mai scumpe ? Cum parerea mea despre Iohannis este a unui om integru, inca ma intreb de ce a cedat ? Individul assta - ce-i facea pe romani puturosi atunci cand era premier (ajuns dintr-o mare eroare) - a cedat mostenirea Gojdu ungurilor si a dat dispozitii celor de la mae sa nu se implice in solicitarea tezaurului de la rusi. Un antiroman care cred ca este mai degraba catre serviciile kgb-iste decat catre altele. Dar maica-sa inteleg ca este evreica unguroaica si mai va amintiti ce bine mai striga el in maghiar a in campania electorala ? Uns cu alifia tradarii individul! Ale cui interese le apara ? Ce cauta intr-o functie cheie pentru Romania ? Cum de parlamentarii au votat un asemenea individ despre care se stiau iata atatea ? De ce trebuie sa stea un om la inchisoare pentru ca spune adevaruri ?
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
??????
+3
De observat si afinitatea domnului Johannis pentru personaj ? Deci, se poate spune ca la MRU nu a venit Santa Klaus ?
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
7.4
+13
Io zic ca daca prima mutarea a lui minunatul si prea-cinstitul neamt a fost sa-l numeasca pe MRU iar sef amandoi trebuie sa fie niste oameni de exceptie, patrioti si dedicati acestor tari. Cum care , ce intrebare e asta?
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
Numa
+5
Deputatul PSD Ion Stan, condamnat definitiv la 2 ani inchisoare cu executare!Cum comentati?
Publicat Luni, 25 ianuarie 2016
+Răspunde
Jean-Louis @ Numa
+5
Aiureli! Despre ce justiție vorbim?
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017