×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 14:10
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
A fi sau a nu fi după gratii
Extremiștii de la Târgu Secuiesc, veste proastă

Judecătorii de la Curtea de Apel București au admis marți cererea DIICOT de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul extremiștilor Szocs Zoltan și Beke Istvan, membri ai grupării "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) din Transilvania, acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la Târgu Secuiesc.

Decizia nu este definitivă, poate fi atacată la instanța supremă, dar este executorie.

Beke Istvan, cetățean român de etnie maghiară, a fost arestat preventiv pe 1 decembrie anul trecut, el fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului.

Ulterior, procurorii l-au reținut pe Szocs Zoltan, președintele grupării "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) din Transilvania, acuzat de instigare la săvârșirea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive.

Conform DIICOT, în calitate de președinte al HVIM Transilvania, la data de 10 octombrie 2015, în cadrul unei ședințe la care au participat membrii structurilor locale ale extensiilor în România ale HVIM, Szocs Zoltan i-a instigat pe membrii celulei Târgu Secuiesc să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat pe care să îl detoneze în public.

Potrivit anchetatorilor, pe parcursul respectivei întâlniri, s-a convenit ca dispozitivul să fie realizat de Beke Istvan, care se pricepe la electronică, prin utilizarea unui fitil care "ar face să se aprindă cel puțin 3 — 4 petarde simultan" și că mai trebuie "doar o baterie". Dispozitivul urma să fie detonat de la distanță, prin intermediul unui telefon mobil.


Julieta TârnovanPublicat Marţi, 26 ianuarie 2016
3243
 | 4
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
CORUPTIA UCIDE!
-7
De ce sa intram in razboi noi romanii cu ungurii din cauza lui Orban si a extremistilor maghiari sponsorizati de Putin care vor sa ne faca sa ne uram si sa ajungem la al treilea razboi mondial? Putin a sustinut mereu TOATE miscarile extremiste din Europa inclusiv la noi pe kgb-istul Vadim pentru ca scopul lui este DEZINTEGRAREA Uniunii Europene, Putin a trimis imigrantii musulmani peste Europa, Putin ATACA Europa, DOVADA concreta este declaratia video a fostului consilier economic al lui Putin care avertiza din noiembrie 2014 ca Putin va trimite musulmani peste Europa pentru "DESTABILIZAREA" ei, dovada in video de la minutul 15:20 la minutul 16:50 : html Raul NU trebuie tolerat, trebuie impuscati toti teroristii din lume, teroristii musulmani, unguri, romani si toti politicienii CORUPTI ai lumii care ii sponsorizeaza si care ii aduc in Europa de la Putin, Hollande, Merkel, Orban inainte sa ne ucidem noi oamenii intre noi din cauza lor in al treilea razboi mondial, dusmanii unei tari NU sunt cetatenii altei tari ci POLITICIENII care instiga la razboi! CRISTOS a DEMASCAT de acum 2000 de ani POLITICUL CORUPT ca sursa a RAULUI MONDIAL pentru ca el face LEGILE si pentru ca el DISTRUGE vietile a miliarde de oameni si l-a CONDAMNAT LA IAD: "Vai voua, carturarilor si fariseilor FATARNICI! Pe din afara va aratati drepti oamenilor, înauntru însa sunteti plini de fatarnicie si de faradelege. Serpi, pui de vipere, cum veti scapa de pedeapsa IADULUI?" Noul Testament, Matei cap. 23: 27-33. 5 In USA 2 din 3 americani sustin pedeapsa cu moartea in cazul omuciderii si la fel simt si gandesc toti oamenii din toata lumea pentru ca oamenii vor DREPTATE: px
Publicat Miercuri, 27 ianuarie 2016
+Răspunde
VV @ CORUPTIA UCIDE!
+6
Asa-i, daca ma gandesc mai bine tot Putin a început și primul razboi mondial, tot el a distrus Jugoslavia si a macelarit pe sarbi ca sa se deprinda provincia Kosovo și câte și câte altele! Și abia citind această postare realizez că Putin a drogat-o pe Merkel(oria a hipnotizat-o?) ca să o facă să distrugă Europa chemând migratorii. Și cred ca tot despre el se vorbeste și în Vechiul Testament, dar mai pe ocolite, pentru ca e foarte periculos și n-au vrut să se pună rău cu el.
Publicat Miercuri, 27 ianuarie 2016
+Răspunde
asta @ CORUPTIA UCIDE!
+1
sigur nu e postac platit, e scapat de la balamuc.
Publicat Miercuri, 27 ianuarie 2016
+Răspunde
@VV @ CORUPTIA UCIDE!
0
Ce m-a amuzat postacul nebun, dar "VV" mi-a mers la suflet; nu-l plac pe Putin, considerandu-l duplicitar si contradictoriu, dar dupa asemenea enormitati ca in comentariul nebunului incep sa-l accept.
Publicat Miercuri, 27 ianuarie 2016
+Răspunde
Basile Vlaga
-6
vom muri, om trai, iar ei vor fi liberi !
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
Cata
+5
ma uit la nefericitu asta de mai jos cum incearca sa spele cadavre de atita amar de vreme...si tot nu s-a plictisit ... mizeria rezida in ridicolul demersului... dar de, nu intelege si pace... pe astia si cind ii bate soarta si mamicuta lor acasa tot tipa a discriminare...
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
X @ Cata
+1
E un bozzgor-filorus din complezenta sau interes; dupa lipsa totala de logica si dupa rautate iti dai seama cine este.
Publicat Miercuri, 27 ianuarie 2016
+Răspunde
X @ Cata
0
E un bozzgor-filorus din complezenta sau interes; dupa lipsa totala de logica si dupa rautate iti dai seama cine este.
Publicat Miercuri, 27 ianuarie 2016
+Răspunde
SaakasBilly
-13
Ok ! Deci e vorba de neste ....petarde !! Pe care cineva ar fi vrut chipurile sa le...."declansheze ??? Sau nu,cica ar fi instigat numai,cica ar fi vrut in gandurile lui ca altzii sa o faca ?? Ma mira ca nu-i mai numitzi ...."teroristi" !! Au ramas numa' "extremisti" ?? E jalnic !! Asa nu o sa-i mai puteti acuza de "crime impotriva umanitatzii si de genocid"....prostilor !!Si daca nu arestati pentru "terorism" cel putzin catzi-va mii de unguri ,cum mai puteti declansha un conflict militar sprijiniti de ricani ,impotriva lor,ca mai apoi sa avansati e !! Stau pe pamantul dacilor ,stramosii nostrii scumpi !!Romani treceti Tisa !! Ne trebe' neaparat un nou ....mareshal !!Dar pe care ulterior sa nu-l execute ricanii de data asta....daca se poate !!
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
mișmaș
+20
ăștia doi nu sunt singurii...
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017