×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:47
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Sondaj
Opinia polonezilor despre refugiați

Aproximativ 53 % dintre polonezi se opun primirii de refugiați în țara lor, indiferent de unde provin aceștia, și 63 % se împotrivesc în mod deosebit celor proveniți din Africa și Orientul Mijlociu, indică un sondaj publicat marți, relatează AFP, citată de Agerpres.

Realizat de institutul CBOS în perioada 7-14 ianuarie pe un eșantion de 1.063 de persoane, sondajul arată că 37 % dintre polonezi ar accepta ''primirea temporară'' a unor refugiați, până când ei se pot întoarce acasă, și doar 4 % sunt în favoarea primirii lor în Polonia fără condiții.

Aceste cifre practic nu s-au schimbat în raport cu studiul precedent, realizat în decembrie de către același institut.

Mizând pe sentimentul antiimigrație, deputatul antisistem Pawel Kukiz, liderul celei de-a treia forțe politice din parlament, a propus săptămâna trecută un referendum în legătură cu repartizarea refugiaților propusă de către Uniunea Europeană.

Partidul conservator Dreptate și Justiție (PiS), de guvernământ, este deja foarte reticent în ce privește primirea de refugiați, declarând totodată că vrea să respecte acordul dat de către precedentul guvern liberal acceptând circa 7.000, pe bază voluntară și nu în cadrul unei distribuiri solidare stabilite de către UE.

Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
2992
 | 7
 | 7
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ileana Rollason
+2
Polonezii au sustinut candidatura lui Obama la presedintia SUA. Au lobbying-uri foarte active. Si lobbying-urile astea au reîmpartit Europa si-au militat si pentru razboiul împotriva Siriei. Alaturi de Erdogan, presedintele Turciei, si autorul exodului masiv de refugiati din cauza bombardamentelor SUA, ale "coalitiei" din care fac parte si Turcia, si Arabia Saudita, asupra teritoriului national si-a guvernului international recunoscut, din Siria. Distrugerile patrimoniului respectivei tari sunt ireparabile. Regret sa nu fiu de acord cu nici unul de pe forum, nici un "bravo, polonezilor!" vampirici, nici un "bravo" nazistului de Pilsudski, si lui Intermarium care-ar desfiinta România ca stat, "doctrina" îmbratisata si de administratia Obama. Românii n-au instigat la razboi, nici înaintea WWII, si nici acuma. Polonezii, în schimb, da, si-atunci, si-acuma. Nici un dezastru (refugiatii) nu pica din senin. Obama n-ar fi trebuit ales pentru un al doilea mandat la presedintia SUA. Si-acuma, daca tot l-a apucat razboiul în Siria, care prduce dezastre (refugiatii fiind numai unul dintre ele, atentie la trenurile încarcate, aducând aminte de îmbarcarile pentru Auschwitz si Birkenau, lagare, si-amândoua-n Polonia). Si-alt dezastru, înca si mai mare, este islamizarea premeditata a Europei, principal concurent comercial al SUA. Refugiatii conceputi ca "arma de distrugere masiva". Polonezii n-au decât sa asume, acuma. Pompierii piromani. Ca sa nu mai incendieze casa si gradina altuia. Cel putin privind Siria, România n-a provocat la razboi. Polonia, da. Pentru "intermarium"-ul lui Pilsudski, divizarea Europei (cine-i autorul "aliantei" contra natura SUA -"Europa"-Arabia Saudita taietoarea de capete?) si izolarea (nereusita a) Rusiei.
Publicat Miercuri, 27 ianuarie 2016
+Răspunde
CORUPTIA UCIDE!
+7
PUTIN! Romanii nu-i vor in proportie de 80% fata de 60% polonezii: a-10-33-06 Romanii ai experienta cu politica musulmana de SUTE DE ANI cand furau baieti ca slavi la munca si fete pentru sclavie sexuala exact ca si acum, Islamistii extremisti dupa ce au BATJOCORIT populatiile din Africa si Orient vor sa faca LA FEL si in Europa, civilizatia islamica este sustinuta ARTIFICIAL prin armamentul vandut de catre firmele de armament din Rusia, SUA, Europa de Vest si cu aprobarea LEGALA a politicienilor CORUPTI in special SOCIALISTI, Putin, Obama, Merkel, Hollande, trebuie impuscati TOTI musulmanii teroristi si violatori si toti politicienii CORUPTI ai lumii care ii sustin ii sponsorizeaza le vand arme INAINTE sa ajungem la al treilea razboi mondial DIN CAUZA LOR! 831567806014/?fref=nf CRISTOS a DEMASCAT de acum 2000 de ani POLITICUL CORUPT ca sursa a RAULUI MONDIAL pentru ca el face LEGILE si pentru ca el DISTRUGE vietile a miliarde de oameni si l-a CONDAMNAT LA IAD: "Vai voua, carturarilor si fariseilor FATARNICI! Pe din afara va aratati drepti oamenilor, înauntru însa sunteti plini de fatarnicie si de faradelege. Serpi, pui de vipere, cum veti scapa de pedeapsa IADULUI?" Noul Testament, Matei cap. 23: 27-33. 5 Nu orice humanoid este OM, locul bestiilor nu este printre oameni ci in IAD, Cristos a condamnat la MOARTE pedofilii:"Cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Ma primeste. Iar cine va sminti pe unul dintr-acestia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui sa i se atârne de gât o piatra de moara si sa fie afundat în adâncul marii." Noul Testament, Matei, cap. 18: ap=18 In SUA 2 din 3 americani sustin pedeapsa cu moartea in cazul omuciderii si la fel simt si gandesc toti oameni
Publicat Miercuri, 27 ianuarie 2016
+Răspunde
IQ100
+22
de cand au schimbat sefii la servicii sondajele par corecte...
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
Stevenson
+30
Polonezii au o opinie corecta, astia nu sunt refugiati ci razboinici islamisti infiltrati in Europa cu milioanele. Cretinii care conduc Europa nu realizeaza ce forta formidabila este o armata de cateva milioane de oameni bine asezati pe pozitii care asteapta doar ordinul de atac. Bazele militare europene le vor furniza tot ce le trebuie in materie de armament.
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
Sobietsky si romanii @ Stevenson
+5
Cominternul asta de la U.E.,nu reuseste sa impuna indicatiile sale pretioase in acesta speta spinoasa ca pe vremea tatucului Stalin,care o rezolva simplu prin scurtare de cap...Poate numai daca ar implementa si ei o Codruta,care,prin mijloace specifice,le-ar oferi cu titlu de imprumut bratarile noastre elegante,intru supunere...si atunci sigur nici capeteniile nu vor mai indrazni sa faca vreun sondaj sau vreun referendum...
Publicat Miercuri, 27 ianuarie 2016
+Răspunde
un dac
+25
Si la noi daca s ar face sondaj pe bune, am fi peste ei, doar clasa politica este pres in fata germaniei!
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
mișu
+27
Bravo lor !
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017