×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 04:29
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
ANPC a cerut oprirea temporară a staţiei Piaţa Victoriei
Metrorex, pericol public?

Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a sancționat joi Metrorex, interzicându-i să mai folosească temporar staţia Piaţa Victoriei, după ce o femeie s-a plâns că şi-a prins piciorul între peron şi garnitura de tren, se arată într-un comunicat de presă.

”În urma primirii unei reclamații a unui consumator care și-a prins piciorul în spațiul dintre tren și marginea peronului, o echipă de comisari din cadrul CPC al Municipiului București s-a deplasat la stația de metrou Piața Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate. A fost aplicată o amendă contravențională de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol siguranța consumatorilor și s-a dispus măsura de oprire temporară a prestarii serviciului până la remedierea deficiențelor”, se spune în comunicatul ANPC.

Conform autorităţii, decizia trebuie pusă cât mai repede în aplicare.

Directorul Autorităţii, Paul Anghel, a scris la rândul lui pe Facebook: "Ca urmare a unei reclamatii înregistrate la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti potrivit căreia o doamnă și-a prins piciorul în spațiul dintre tren si marginea peronului Regia METROREX pentru prestarea de servicii care pot pune în pericol sănătatea sau viata consumatorilor a fost sancționată contraventional și totodată a fost dispusa măsură de oprire a prestării de servicii pana la remedierea abaterilor constatate". Acest comentariu a fost însoţit de fotografii care sugerează de ce ANPC a luat respectiva măsură.

UPDATE Reacția Metrorex

În replică, SC Metrorex SA anunță, într-un comunicat de presă, că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, "în deplină siguranță". Compania susține că în urma verficărilor nu s-a descoperit nici o călătoare care şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei.

"Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menționat că acest control se efectuează ca urmare a reclamației unei călătoare referitor la o situație petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12 și reclamata la ANPC în data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirmă că și-ar fi prins piciorul între tren și marginea peronului la stația Piața Victoriei). Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din stația Piața Victoriei 1 și Piata Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă și nici nu s-a primit la Metrorex o reclamație în acest sens. Cu privire la distanța dintre tren și marginea peronului, aceasta variază de la stație la stație în funcție de razele de curbură ale acestora, conform instrucției de norme și toleranță specifică și instrucției de mișcare referitoare la gabaritul trenurilor. Pentru informarea corecta a calatorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afișate în toate trenurile și stațiile de metrou. Toate datele de mai sus au fost prezentate și explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (intre ora 11:45 si 13:35). Totodată precizăm că în cadrul discuțiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex și în nici un caz așa cum s-a prezentat în mass-media – închiderea vreunei stații de metrou. Zilnic, fiecare dintre cele două statii de metrou menționate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare. Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul provocat de aceste știri", se menționează în comunicatul citat.

Cosmin Pam MateiPublicat Joi, 28 ianuarie 2016
3626
 | 4
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Manasse
0
- Pai ce s-ar fi intamplat pe timpul lui Ceasca cu un astfel de incident, plecau toti din METROREX la munca de jos, care in puscarii care la... imbunatatiri funciare plus ca ramaneau si doar cu ce aveau pe ei. Ramele cumparate la pret dublu din Luxemburg si din Spania sunt mai late. Nu i-a interesat pe politicienii spagari -Berceanu et comp. AU VRUT SPAGI DE MILIOANE DE EURO SI DESFIINTAREA PRODUCTIEI INTERNE. Au taiat din peroane, dar ce sa vezi, ramele importate n-au fost suficiente si, culmea, nici mai bune calitativ decat ale autohtone, asa 'pictate' cum erau si, le folosim pe toate, cu ....diferentele aferente ! Reactia METROREX suna a vinovatie si era demult cazul ca ei sa sesizeze DNA-ul ! Sunt curios daca se va remedia deficienta indicata de ANPC SI MAI ALES CUM ANUME ? Vor monta trape la rame in dreptul usilor, ramele vor folosi in statii, alternativ peroanele liniilor sau vor apare diagrame si pliante cu indicatia unui efort fizic pe masura diferentei dintre peron si rama de metrou, scheme de acces si iesire in siguranta, precum si puncte de prim ajutor medical, ca sa nu mai vorbim de cei cu rsonal, propun privatizarea Metrorex si introducerea unor rame de lux mai silentioase de 15-20 de locuri cu spatiu aferent in statii cu accesul doar pentru aigurati iar pentru restul-pulimea niste ...drezine. La modul cum se construiesc noile linii de metrou cu consecinte incalculabile si imprevizibile pentru calatori si riverani nu cred ca voi apuca sa ajung pe dedesubt de la Valea Ialomitei la Eroilor !
Publicat Vineri, 29 ianuarie 2016
+Răspunde
Alexandru
+4
Este un atac la metrorex de la Bruxelles pt. ca sa se aduca in atentia publica "necesitatea privatizarii" metroului.
Publicat Joi, 28 ianuarie 2016
+Răspunde
escu
-5
Era nevoie ca o fimeie, neatentă să se schiopeze, ca să se constate neregula? De câți ani foncționează metroul pe direcția aia și o oprit în stație? Madam, dă-i în judecată și cere despăgubiri, ca fătuca aceea ce a condus cu viteză pe Valea Prahovei, a pierdut controlul volanului, s-a lovit de parapet și a avut un necaz nedorit de nimeni.
Publicat Joi, 28 ianuarie 2016
+Răspunde
Alexandru @ escu
+5
Metrorex ar trebui sa dea in judecata televiziunile ca institutii si toti stiristii ca persoane fizice pt despagubiri. Iar DNA si serviciile ar trebui sa se autosesizeze impotriva unei inscenari cu caracter de razboi economic.
Publicat Joi, 28 ianuarie 2016
+Răspunde
ana
+7
Garniturile noi de la spanioli sunt mai late. S-au modificat rampele si cind vin alea vechi e si normal ca distanta sa creasca. Ce naiba mint lumea? Parca au fost controale pe acolo, cum a ramas?
Publicat Joi, 28 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017