×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 14:00
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
România figurează cu două "bucăți"
Un nou site cu cei mai căutați infractori ai Europei

Vineri se lansează www.eumostwanted.eu, site creat de autoritățile de aplicare a legii din Europa și EUROPOL, pentru depistarea celor mai căutați infractori ai Europei, anunță IGPR într-un comunicat.

Prin intermediul site-ului cetățenii pot ajuta poliția să depisteze cei mai căutați infractori ai Europei, menționează sursa citată.

"Lansat de European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) — o rețea de polițiști din 28 de state membre ale Uniunii Europene specializată în localizarea și prinderea urmăriților internațional, cu sprijinul EUROPOL, site-ul va oferi informatii despre cei mai importanți infractori urmăriți internațional, atât condamnați, cât și suspectați că ar fi comis infracțiuni grave sau acte de terorism în Europa. Urmărind creșterea siguranței în spațiul comunitar, aceasta este prima inițiativă la nivel paneuropean de a întocmi o listă de most wanted, pe o platformă comună. Astfel, începând de astăzi, cetățenii europeni și nu numai, pot oferi informații utile prin intermediul acestui site, sub protecția anonimatului, dacă este nevoie. Disponibil în 17 limbi europene, conținutul site-ului va fi gestionat de echipele ENFAST din fiecare stat membru, ale căror administratori vor insera informațiile referitoare la cei mai importanți infractori urmăriți internațional la solicitarea țării respective, primind în mod direct orice pistă referitoare la depistarea acestora", se arată în comunicat.

IGPR mai precizează că pentru a face site-ul ușor de utizat, prezentând o listă compactă, fiecare țară va publica un număr restrâns de persoane urmărite, care va fi în permanență ajustat, în funcție de priorități. EUROPOL a sprijinit ENFAST în acest proiect, punând la dispoziție o platformă sigură și îi va sprijini pe administratori cu problemele de ordin tehnic.

România apare pe acest portal cu doi infractori: Gregorian Bivolaru, pe numele căruia există un mandat de executare a șase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, și Robert Gîrleanu, cu cetățenie română și moldovenească, ce este căutat pentru omor și având de executat închisoare pe viață.

Julieta TârnovanPublicat Vineri, 29 ianuarie 2016
2848
 | 3
 | 4
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mardare
+2
Si inamicul public numarul una al lumii, apare in fruntea listei? Dar Merkel, pe ce loc este?
Publicat Sâmbătă, 30 ianuarie 2016
+Răspunde
bobo
+10
pe Marta nu-l cauta nici dracu'....??
Publicat Vineri, 29 ianuarie 2016
+Răspunde
anka @ bobo
+1
nici pe udrea, basescu, bercenu, videanu, si nici pe gasca de penali din parlament.
Publicat Sâmbătă, 30 ianuarie 2016
+Răspunde
Mischa
+7
Mai ce noutate! Abia acum s-au prins si militienii ca e bine ca infractorii sa fie cunoscuti de public. Site-ul FBI " Most Wanted " e deschis decand s-a inventata Internetul. La noi, in reportajele despre infractiuni, se bruleaza mutra criminalului, pentru ca, desi e plin de sangele victimei si exista o groaza de martori, pana cand un judecator nu-l declara vinovat, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Iar daca judecatorul e tampit, sau ticalos, sau si una si alta, infractorul poate obtine NUP.
Publicat Vineri, 29 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017