×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 13:50
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Potrivit unui celebru psihanalist german
Merkel, în pragul unei depresii nervoase

De o bună bucată de vreme, marile agenţii internaţionale de presă, numeroase ziare sau reviste de prim plan din Occident vorbesc mereu despre pierderea accentuată de popularitate a cancelarei Germaniei, Angela Merkel, şi chiar despre faptul că există voci importante din ţară care-i cer demisia. Motivul îl reprezintă situaţia în care a ajuns ţara în urma politicii neinspirate a cancelarei în cazul migranţilor. În contextul respectiv nu a surprins faptul că, citând un celebru psihanalist german, vineri seara, revista pariziană „Le Point.fr” a scris că Angela Merkel se află în pragul unei depresii nervoase.„Exces de narcisisim, politică iraţională în problema migranţilor, pierderea contactului cu realitatea”....

Constatarea psihanalistului Hans-Joachim Maaz este tranşantă: cancelara Germaniei prezintă toate simptomele unei depresii nervoase. El argumentaează astfel opinia sa: „Merkel suferă, precum cei aflaţi la putere, de un orgoliu, care, cu timpul, a făcut-o să devină impermeabilă în faţa criticii”. Amintitul specialist, care a urmărit de mai mulţi ani cariera ei politică, a făcut aceste afirmaţii într-un interviu acordat ediţiei germane a ziarului „Huffington Post”. Psihanalistul Hans-Joachim Maaz apreciază că politica Angelei Merkel este „complet iraţională”, ea recurgând la gesturi „emoţionale” cu scopul de a obţine asentimentul unui mare număr de oameni, în loc să ia decizii raţionale, el evocând în acest sens oprirea centralelor nulcleare germane după catastrofa de la Fukushima din Japonia. Reamintim că în urma seismului de 9 grade pe scala Richter ( 11 martie 2011) şi a tsunamiului care i-a urmat, la această centrală nucleară japoneză a avut loc un accident de nivelul 7 (cel mai mare pe scala internaţională a evenimentelor nucleare), de aceeaşi gravitate cu cel de la Cernobâl (Ucraina) din mai 1986.

Comportamentul cancelarei, „din ce în ce mai netratabil”, arată după el, că ea nu mai este cu picioarele pe pământ. Hans-Joachim Maaz compară comportamentul Angelei Merkel cu cel al unei celebrităţi.„Acesta începe prin singurătate, urmează alcoolul şi în final depresia”. Specialistul german merge şi mai departe şi se arată convins de iminenţa unei prăbuşiri psihice. În context el susţine că acest comportament narcisist este „periculos pentru Germania”. Dacă, totuşi, cancelara nu a clacat, faptul se datorează unei popularitatăţi foarte importante, crede psihanalistul respectiv. Însă această susţinere este pusă în cauză azi, când 40% dintre germani reclamă demisia Angelei Merkel, ei considerând că este responsabilă pentru proasta politică de primire a refugiaţilor, îndeosebi după dezvăluirile referitoare la agresiunile sexuale din noaptea Anului Nou, care ar fi avut loc la Koln, dar şi în alte oraşe şi regiuni ale ţării. Reamintim că, până acum, Germania a primit peste 1,1 milionae de migranţi în întreg anul 2015. Pe urmă, zilele trecute, s-a anunţat că, pentru a limita sosirea migranţilor, guvernul cancelarei Angela Merkel a anunţat că va înăspri condiţiile de regrupare familială, suspendând pentru doi ani posibilităţile pentru anumiţi migranţi de a-şi aduce membri ai familiilor lor în această ţară.

Hans-Joachim Maaz, născut în februarie 1943, este considerat unul dintre cei mai buni psihiatri şi psihanalişti germani, iar opiniile sale despre cazul clinic Angela Merkel o vor include pe cancelară între liderii mondiali cărora li se consacră capitole speciale în cunoscuta carte „Aceşti bolnavi care ne guvernează”, semnată de francezii Pierre Acoce şi dr. Pierre Rentchwick.

Dumitru ConstantinPublicat Sâmbătă, 30 ianuarie 2016
6358
 | 27
 | 38
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Traducere foto pt depresie
+2
Nu mai suport ! Uite atat o are Holanda !
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Odin si Thor
+3
Lua-te-ar DRACnea sa te ia alaturi de PiSD-eii sai baba scleroza Roza, ca ai distrus un continent intreg cu tuciurii tai afro-asiatici pe carei-ai chemat in evro pe banii nostri !
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
tony
+4
@Andre daca te prindeau pe tine sau pe cineva din familia ta salbatici aia in noaptea de revelion la koln nu ma vorbeai prosti
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Miranda Veracruz Delahoya Cardinal
+4
Tot ce se poate dar germanii sunt un popor civilizat . Nu se revolta . Ia sa fi avut parte cancelara de poporul sirb ... Odata aparea un Gavrilo Princip !
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Maki A Velli @ Miranda Veracruz Delahoya Cardinal
+2
Doamne fereste sa inceapa ghermanii revoltele, ca au mai facut-o de 2 ori in istorie !
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
jorje
+7
Demult zic ca asta sufera de DEMENTA in stadiu incipient. Un Nero al UE. Alaturi de ea mai sant alti dementi cum ar fi Junker care are cas la coltul gurii.Barosos altul.Astia sant perzania Europei.
Publicat Duminică, 31 ianuarie 2016
+Răspunde
Robin
+9
Daca a pierdut doar in sondaje, nu e grav. Bine ca n-a pierdut in greutate, ca ar fi afectat negativ imaginea Germaniei prospere.
Publicat Duminică, 31 ianuarie 2016
+Răspunde
Wz
+6
Vorba aia,paguba-n ciuperci ...
Publicat Duminică, 31 ianuarie 2016
+Răspunde
O mica observatie:
+2
Acidentul nuclear nu s-a produs in luna mai , ci in 26 aprilie ( o sambata, la ora 01.23) ( Harakiri )
Publicat Duminică, 31 ianuarie 2016
+Răspunde
aloooooooo
+7
la nebuni cu baba asta nebuna
Publicat Duminică, 31 ianuarie 2016
+Răspunde
Andre @ aloooooooo
+9
Nu vad pentru care motiv se ingrijoreaza est-europenii!? Daca Merkel ar fi limitat accesul emigrantilor, tot ei, est-europenii ar fi incondeiat-o ca fiind nazista si fara scrupule. In conditiile in care intreaga Europa este (efectiv) bombardata cu mii de refugiati zilnic, ar fi corect sa apreciem rolul Germaniei de a incerca (singura) sa anihileze aceasta agresiune. Daca Germania nu reuseste, va urma probabil o perioada crunta, marcata de reinflorirea ultra-nationalismului, precum si o serie de conflicte grave in Europa.
Publicat Duminică, 31 ianuarie 2016
+Răspunde
Robin @ aloooooooo
+11
@Andre Delirezi maestre, ce ne insiri matale aici sunt cuvinte extrase din caciula fara nici un fir logic. Daca avea nevoie de oameni pentru economie asa cum pretinde, ar fi facut recrutarea lor la fata locului pe baza unor criterii, apoi i-ar fi transportat civilizat in Germania. Dar baba a facut un haos total, destabilizand nu doar Germania ci intreaga Uniune Europeana ajunsa in pe punctul desfiintarii Spatiului Schengen si al destramarii uniunii.
Publicat Duminică, 31 ianuarie 2016
+Răspunde
unu din uk
-12
Suntem asemenea unor elevi, la teza de istorie aplicata ,teza pe care o sustinem intr-un laborator de fizica-chimie ,unde valentele elementelor sunt stabile functie de elementul (umanitate /mila) =societate deschisa (secolul 23) .
Publicat Duminică, 31 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017