×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 00:10
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Vânătorii de români
Eugen Mihăescu
Eugen Mihăescu

Am aflat că Alexandru Florian, directorul Institutului pentru Studierea Holocaustului în România “Elie Wiesel”, a adăugat pe “lista sa neagră” un nume: academicianul Ion Petrovici. Poate a aflat că acesta a locuit în Strada Vasile Conta, în “blocul eminenţelor”, construit de Casa Corpului Didactic în 1940. Florian tot dă târcoale pe acolo încercând să sperie preşedintele Asociaţiei proprietarilor ca să-l determine să dea jos placa în memoria lui Nichifor Crainic şi să prevină poate instalarea uneia în amintirea profesorului Ion Petrovici, născut în 1882, studentul lui Titu Maiorescu şi al lui Nicolae Iorga, ministru al educaţiei şi al culturii trimis de comunişti la puşcărie pentru 15 ani …

Institutul pentru Studierea Holocaustului în România “Elie Wiesel” nu a adus în faţa justiţiei sau a opiniei publice nici una dintre persoanele care au conceput, au semnat sau au pus în practică legile anti-evreieşti din perioada 1940-1942. Unele sunt încă în viaţă! Legile acestea au permis discriminarea sau chiar deportarea evreilor din România în lagăre de exterminare. Institutul pentru Studierea Holocaustului în România “Elie Wiesel”, instituţie guvernamentală plătită din bani publici, se încăpăţânează să hăituiască intelectualii judecaţi şi trimişi în puşcării de Tribunalele Poporului în anii ’45-46.

În anul 2007, regimul comunist a fost condamnat în plenul Parlamentului României ca fiind ilegitim şi criminal. Tribunalele Poporului şi sentinţele lor nu sunt şi ele ilegitime şi criminale? Câţi nevinovaţi au fost trimişi în lagărele morţii de comunişti? Câte dosare s-au inventat persoanelor care s-au opus făţiş instaurării regimului comunist în România? Avem încă un institut: Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, care cercetează pe banii noştri tocmai asta. Se pare că nu are la dispoziţie o legislaţie la fel de eficientă pentru a-i putea condamna pe cei găsiţi vinovaţi. Şi se pare că nimeni nu s-a gândit să-i urmărească şi să-i pedepsească pe intelectualii care au sprijinit, au predat în şcoli şi facultăţi o ideologie criminală. Acuzatoarea publică din dosarul ziariştilor judecaţi de Tribunalul Poporului în perioada mai-iunie 1945, Alexandra Sidorovici — soţia lui Silviu Brucan —, spunea despre Nichifor Crainic că “este vinovat pentru că a dus o campanie de otrăvire a sufletelor, mai cu seamă a celor tinere, deoarece ca profesor universitar avea putinţa influenţei asupra tineretului!”. Conform legii din 2007, Radu Florian şi fiul său Alexandru, profesori de socialism ştiinţific la Universitatea din Bucureşti — primul timp de 50 de ani! —, se fac vinovaţi de “otrăvirea sufletelor tinere”. Cum de nu se regăsesc pe lista lui Tismăneanu din raportul pe care Băsescu l-a citit în Parlamentul României?

Dar nu numai memoria academicianului Ion Petrovici tulbură liniştea directorului de la Institutul pentru Studierea Holocaustului în România “Elie Wiesel”. Alexandru Florian a pornit o acţiune de desfiinţare a memoriei singurului scriitor român căruia i s-a decernat de către francezi premiul pentru literatură Goncourt, Vintilă Horia, al cărui centenar s-a sărbătorit în decembrie anul trecut. Bazându-se pe un dosar falsificat de Securitate în 1960, Florian a îndrăznit să pretindă retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat post-mortem scriitorului cu acest prilej de Primăria oraşului Segarcea. “Vânătorul de legionari” invoca tot o sentinţă a Tribunalului Poporului din 21 februarie 1946 deşi se ştie că persoana condamnată atunci era vărul scriitorului care şi-a ispăşit pedeapsa murind în puşcăriile româneşti. Vintila Horia însă trebuie pedepsit să dispară din memoria românilor şi sentinţa trebuie să fie rostită de un “urmaş” al Alexandrei Sidorovici pentru că a spus: “Eu sunt un anticomunist!” sau “Nu simt nici un fel de nevoie de a-mi justifica non-legionarismul. Ruşine e să fi fost român şi comunist!” sau “Pe mine nu m-au atacat reprezentanţii nu ştiu cărei etnii sau ai nu ştiu cărui regim politic. M-au atacat duşmanii omului!”. Alexandru Florian citează un articol scris de Vintilă Horia în revista “Sfarmă piatră” în care acesta pomeneşte de faptul că, în timpul retragerii armatei din Basarabia, după dictatul impus în 1940, comuniştii evrei au ucis ofiţeri români. Un fapt înscris în istorie. Şi tot istoric este faptul că trupele române au ocupat oraşul Budapesta pe 8 august 1919, atunci când soldaţii români şi-au atârnat opincile în vârful parlamentului maghiar. Oare câţi români ştiu astăzi că, în acel moment, ţara vecină se numea Republica Sovietică Ungaria? În acel moment, românii au reuşit stăvilirea răspândirii bolşevismului în Europa. Oare asta nu vor să uite Alexandru Florian şi toţi ai săi? Pentru asta trebuie ca românii să rămână fără istorie, să nu mai ştie importantul rol pe care l-au îndeplinit timp de secole în acest loc de pe harta lumii? Pentru asta ne sunt scoşi din morminte şi scuipaţi strămoşii?

Celor care se grăbesc să spurce totul aruncând anatema antisemitismului le voi cita, în încheiere, din interviul acordat de filozoful italian Giorgio Agamben revistei franceze “Nouvel Observateur” în septembrie 2015. Autorul italian se referea la caietele filozofului Heidegger spunând: “Este important să lămurim utilizarea şi semnificaţia cuvântului ‘antisemit’. Din motive istorice pe care le cunoaştem cu toţii, acest cuvânt desemnează ceva ce are a face cu persecuţia şi exterminarea evreilor. Nu ar trebui însă folosit acelaşi cuvânt pentru opiniile asupra evreilor — oricât de eronate sau debile —, dar care nu au nici o legătură cu acele fenomene. Or, tocmai asta se întâmplă neîncetat. Şi nu numai în legătură cu Heidegger. Dacă orice cuvânt critic sau negativ despre iudaism, chiar conţinut în note private, este condamnat ca antisemit, aceasta ar scoate iudaismul în afara limbajului”.

Eugen MihăescuPublicat Duminică, 31 ianuarie 2016
7684
 | 56
 | 32
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IOAN BELCIN
+1
Acest domn Alexandru Florian ..ce reprezinta in Romania?? holocaustul ..cui ? cred ca dansul nu stie sau nu are informatia necesara ..cine au afost sefii securitatii .ai lagarelor din Romania..mai bine zis nationalitatea...sa fim clari NU ADMIT CRIMA MAI ALES ETNICA...dar in anii comunismului instalat samavolnic pe teritoriul ROMAMIEI..incepand cu 1945,au fost ASASINATI ..se pare ..VREO 250000 de ROMANI,cine raspunde de aceste crime??conducerea securisto-comunista incepea de la criminala Ana Pauker..alo domnu cand o veti declara criminala??ADEVARUL ESTE mai complicat...iar crimele trebuiesc pedepsite indiferent cine le-a comis..ma refer la ETNIE..sau politic..dacA CE S-A PETRECUT IN 45-46 A FOST POLITICA?? HAIDA -DE...
Publicat Joi, 04 februarie 2016
+Răspunde
vasile
+2
nu stiu daca i locul si momentul dxar (numain pentru cunoscatori , va rog) cine este acest domn schiker?? caare indrumaa dezbaterile si are ultimul cuvant in dezzbaterile la un anumit post tv..? intreb si io in nedumerirea meaa...
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
VOLODEAPATRIOTULGLOBALIST
+13
Sint unii care si in ziua de azi depling munca prestata la faraoni pt constructia piramidelor! Daca ar putea ar cere si de acolo ceva banishori! S-a scris chiar o carte - INDUSTRIA HOLOCAUSTULUI - NORMAN G. FINKELSTEIN- e bine de citit! Mediile sint controlate si nu se scrie nimic despre anii '20 - 30 ai Romaniei! Azi ROMANISMUL este mai important ca niciodata pentru acest NEAM ROMANESC care s-a lasat mereu calcat in picioare. Pentru ala cu nume de imprumut - "o flegma populara"in grad de cavaler!
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Ezechiel
+19
Ion Petrovici, Vintila Florea, Nae Ionescu, Mircea Eliade, Cioran, Constantin Noica, Nichifor Crainic, Mircea Vulcanescu, Petre Tzutzea, Eugen Mihaescu etc. etc....scuze ca sunt cam obosit la ac. ora si doar ei i mi vin in minte...oameni mari pe taramul Romanismului ! Dl. Alex. Florea se face de ras ! Ce sa stie un prof. de socialism stiintific numit de rusi, despre Romanism !
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Mihai @ Ezechiel
+11
Nicio problema acuma urmasii acelorasi etnici care ne-au indrmat pe calea comunismului ne indruma si in democratie. Mai mult, vor sa intram in razboi cu Rusia, ca a incetat sa le mai serveasca scopurile.
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Ezechiel
+25
Timp de 26 ani am fost aburiti de "internationalismul" anticomunist: Brucan, Petre Roman, Tismaneanu, Issar escu, Basescu, Patapievici, Liicevici, Guseth, Gitenstain. "Internationalismul" cel comunist de data asta, era condus tot de ei, de alogeni impusi de Stalin: Ana Pauker, Vasile Luca Teohari Georgescu, Tismaneanu tatal, Neuilander, Pantiusa, Brucan, Gaston Marin si multi altii. Acestora l-i sa inchinat Mihai, in fata lor a abdicat si l-a arestat pe Antonescu. Dupa lichidarea lor de catre Dej apoi Ceausescu si fuga lor in Israel a inceput dezvoltarea economiei tarii, desigur cu eforturi mari, dar Romania a devenit o tara mediu dezvoltata. Asa cum se vede aceasta dezvoltare a fost lichidata prin jaf si furt dupa 1989, Romania devenind o colonie cu peste trei milioane de romani aruncati peste granita . Acum ....tot ei, dar de la Viena, nu de la Moscova, sunt in fruntea exploatarii Romaniei ! In toate afacerile murdare din Romania o sa-i gasiti implicati pe khazari; editat fiind doar cateva nume care imi vin acum in minte.
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Walter,Ana și cu Dej ..
+13
cred că avem o înclinație spre masochism ; ne place să luăm șuturi în kour pe banii noștrii !
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Ezechiel @ Walter,Ana și cu Dej ..
+20
Adica cum " Wiesel" - "agentie guvernamentala " ??!! Cum, de cand ? Poporul stie ? Basescu a facut-o ?
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
calin
+26
Sunt rare cazurile istoricilor (romani) posdecembristi care au avut indrazneala sa scrie cat bine si cat rau au facut evreii statului romanesc . Cei care au urmarit consecvent si onest documente desecretizate au constatat ca "istoria scrisa de evrei "contine metodic numeroase falsuri ...De cand cu noua religie promovata global a "corectitudinii politice ", cine contrazice sau contrargumenteaza istoria dictata de interesele sionismului mondial isi complica existential viata . Din istoria ultimului nostru secol nu putem intelege deplin evenimentele majore (precum 23 Aug '44 sau 22 Dec '89 ) daca neglijam rolul nefast pe care l-au jucat numerosi "agenti de influenta" cu nume mai mult sau mai putin evreiesti ...
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Valahu @ calin
+19
Cum il chiama de fapt pe acest "Alexandru Florian"? Ii este rusine cu numele sau curat ?
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
c.g.
+26
Domnule Eugen Mihaiescu uscaturi sunt si printre evrei si printre romani, toate natiile au uscaturile lor ! FELICITARI pentru articol, pentru naturaletea si degajarea cu care este compus !
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
nae girimea
+26
Ce titlu ! Dureros de adevarat !
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Melnic
+27
Culpabilizarea si ANATEMIZAREA poporului roman la fapte universale si mai ales la fapte necomise au fost si sunt ARME psihologice folosite de "teroristii din umbra" ai acestui popor in toata istoria acestui neam . TUPEUL multor agresori a fost TEMPERAT de cei care conduceau cu ECHILIBRU si RESPECT pentru cei din jur - ETNIILE aflate pe teritoriul Romaniei . Cred ca un Nicolae Cajal ( sa-i fie memoria respectata ) NU ar fi permis ca legea 273 ce instiga la URA directa - sa existe ....nu sa fie si "aprobata" . NIMENI nu a indraznit sa CONTESTE la Curtea Constitutionala a Romaniei aceasta ABERATIE ce pana la urma se doveste "antisemita" si instiga la URA si DELATIUNE ca in anii 19-50 . O fi din lasitate , neputinta , lichelism , tradare , ....sau toate adunate ? POPORUL EVREU - cel CURAT - a avut intotdeauna mult RESPECT pentru VALORILE CREATIVE ale Romaniei , pentru PROFESIONISTII romani si pentru POPORUL ROMAN muncitor , curat si iubitor de oameni . Instigarea la URA si DISCRIMINARE vine din partea celor ce au conceput si promulgat aceasta ABERATIE primitiva . Putem indrepta acest RAU ticalos ?
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017