×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 03:58
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
În timp ce stadionul stă închis
Oprescu: Acoperișul Arenei Naționale, făcut după normele europene

Sorin Oprescu a vorbit luni despre situația de la Arena Națională, închisă în lipsa avizului ISU, fostul primar afirmând că acoperișul a fost construit după normele europene.

„Este o poveste chestia asta cu acoperișul. Acoperișul e făcut după normele europene, este făcută de firma pe care am găsit-o acolo lucrând și recunosc au lucrat foarte bine. Nu au existat niciun fel de discuții, toate aprobările au fost luate. Toate prerogativele au fost puse în funcțiune, când UEFA a venit și a cercetat, îndrăznesc să spun aproape loc de loc, scările, evacuarea, am făcut exerciții. Că nu corespund standardele europene cu standardele noastre din România privind acoperișul, e posibil. În urma nenorocirii de la Colectiv, acum suflăm și în iaurt. Poate e mai bine așa”, a declarat Sorin Oprescu, luni dimineață, la Spitalul Universitar din Capitală unde își va relua munca de doctor.

Totodată, Oprescu a spus: „Vă rog să nu uitați că închiderea și deschiderea ei sunt făcute după un protocol special, aprobările sunt luate de la Munchen. Nimeni nu a făcut de capul lui, nimeni nu a apăsat pe un buton să o închidă sau să o deschidă. Oricum e în garanție”.

Chestionat cine este responsabil pentru situația de acum de la Arena Națională, primarul suspendat al Capitalei a precizat că trebuie așteptat până la finalizarea anchetei.

„Stai să-i lăsăm pe oameni, să își facă ancheta. De fapt, eu când am preluat în 2008 deja era o anchetă acolo”, a declarat Sorin Oprescu.

DNA a anunțat joi că procurorii s-au sesizat din oficiu și efectuează acte de urmărire penală in rem pentru abuz în serviciu în cazul acoperișului Arenei Naționale.

"Sesizarea din oficiu a avut la bază următoarele : La începutul lunii noiembrie a anului 2015, Primăria Bucureşti a decis închiderea „Arenei Naţionale” din cauza membranei acoperişului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.). Din datele existente, rezultă că proiectul prevedea edificarea unui acoperiş de tablă, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaşte motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcţia unui acoperiş retractabil, din alt material, aspect care impunea obţinerea unui nou aviz I.S.U. La încheierea lucrărilor, deşi se ştia că nu este posibilă obţinerea avizului, s-a efectuat plata către constructor. Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperişul a costat 84 milioane lei", se arăta într-un comunicat transmis de DNA.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat vineri într-un interviu că, pentru moment, nu există o soluție de punere în funcțiune a Arenei Naționale.

"Fără avizul de la pompieri, lucrurile sunt blocate în acest moment. Noi încercăm să găsim soluții, ca să putem deschide stadionul. O soluție reală nu există deocamdată. Pompierii spun că dacă nu au acel agrement nu pot să ia o decizie. Pentru agrement se fac teste cu membrana respectivă, producătorul se ocupă de acest lucru. Sper ca în cel mai scurt timp să îl avem. Am transmis și varianta ca acoperișul să fie strâns, dar nici în aceste condiții nu se poate obține avizul necesar de la pompieri. Producătorul nu ne-a indicat unde se fac aceste teste. Am făcut toate solicitările astfel încât să se grăbească, el și-a asumat această responsabilitate, dar nici de la laborator nu li s-a dat un termen. Depunem toate eforturile astfel încât meciul România-Spania să se poată desfășura în condiții de siguranță în București. Meciul este în martie", a spus primarul. (Detalii aici)

Paul DumitrescuPublicat Luni, 01 februarie 2016
3003
 | 7
 | 26
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
vasile
0
..dupa norme europene de executanti romani..cel putin 3 x 1 ...vorbesc de pret ..afara i vopsit gardu ..inauntru leopardu..vorbesc de Romania..
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Nea Fane
0
toate furturile sunt facute dupa NORMELE EUROPENE?
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
escu
+6
Din cauza unui incident nefericit, pompieristic, au fost luate niște măsuri aberante și nimeni nu vrea să repare această situație. Un tip de acoperiș poate fi folosit fără probleme la nemți, dar la români nu. Unde este, totuși, adevărul?
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
anado tauriga
-8
Oprescu: Acoperișul Arenei Naționale, făcut după normele europene de mult expirate...
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
NUME @ anado tauriga
+10
Putintica logica maiestrica, nu cred ca ar strica la capsorul domniei tale, nu vreau sa continuu-i cu spusele marelui povestitor I. Creanga, ar trebui sa jignesc o minte destul de prost mobilata "in genialitatea ei". Dragul meu cretinopat, cand firma constructoare a acoperisului, firma germana si deci perfectiunea perfectiunii si a lucrului bine facut, mentine acoperisul in garantie, deci raspunde pentru el, LOGIC AU BA, tu ca orice tantalau spui ca a fost construita dupa normele europene demult expirate!!!???. Dragule si dragi basisti imputiti, vad ca aveti ce aveti cu exprimarul Oprescu, este doar frustrarea voastra - "asta est"- citat celebru din opera marelui guru. De bine sau de rau sub primariatul doctorului Oprescu s-a mai construit cateceva in Bucuresti, oricum cu mult mai mult decat a construit Basescu, Videanu, Lis si Halaicu la un loc. Dar, Baselu a comis o "fapta eroica", mult acceptata si admirata de voi ultrasii basisti - "a dat un cap in gura unui arab la piata Crangasi". Sa nu uit, ultimile elucubratii ale tinerilor frumosi si liberi, astfel - "adevarat Oprescu a facut multe si a construit in Bucuresti dar trebuia sa faca mult mai mult!!!???" - asta da panseu genial! Logica de Gaga, astfel: adevarat Basescu, Videanu, Lis si Halaicu au facut practic NIMIC, adevarat Oprescu a facut multe, darrrr! trebuia sa faca si mai multe. Logica a la Catavencu, de ce nu?
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Moesia
+3
Cine va mai crede!!!??? Dupa panselute platite cu sute de milioane de euro si dupa ce zi de zi aflam cum coruptia este in toate la primaria capitalei si nu numai, intreb cati bani s-au cheltuit pentru distrugerea bulevardelor bucurestene cu bile,s talpi, stalpisori de o uratenie greu de descris ? Cand cei de la DNA vor analiza banii cheltuiti si cate parcari de domiciliu (obligatorii) se puteau face ? Aveti putina, putina de tot demnitate si nu mai ne vorbiti. Macar un timp! Basca Arcul de triumf si cate altele!
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
indiana
-9
Acolo e vorba de ...furt la scara mare. A fost pus la plata material antiincendiu sau ignifug-care costa -evident-mai mult si s-a pus unul de 2 bani,care e mult mai ieftin. Diferenta de bani stiti d-voastra in ce buzunare au intrat. Daca nu stiti intrebati-l pe OPRESCU. El stie precis!!!
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
1u
-10
Roman cu un tupeu rar, acest oprescu. Doar pentru declaratiile sale ar trebui sa stea cate 5 ani la beciul domnesc.
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
numai hotzi @ 1u
+7
E doar cetatean roman, restu ce naste din ......e omu lor....
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Jorje @ 1u
+3
Hersch Oprescu roman ca ta ... Numai intr-o capitala cu tampiti pot fi alesi unii ca egoita.....Asa ceva numai la noi se poate pe la bulgari ....Daca il legi la un detector de minciuni si-l intrebi daca a luat comisioane pe lucrari iese fum si se prajeste detectorul.
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Gica marinaru
-12
Acoperisul este dupa normele europene dar materialul este inflamabil.Totusi se poate schimba usor cu un material ignifug, gen tesatura folosita la costumele alumizate antifoc.
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Steluta @ Gica marinaru
+6
Paguba cine o plateste ???? Problema incalcarii legii ramane daca nu sunt sanctionati cei din primarie obisnuiti cu "merge si asa" desi legea este clara in privinta intezicerii produselor neagrementate precum buretele inflamabil din Colectiv
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Român @ Gica marinaru
+7
ACOPERIȘUL ĂLA DESTUL DE SCUMP,POATE CĂ A AVUT ȘI UN ”PARANDĂRĂT” CE TREBUIA ÎMPĂRȚIT. CEI CE AU LUAT ”HALCA ” MAI MICĂ ,NORMAL, NU SUNT MULȚUMIȚI !!!! ESTE DOAR ”PĂREREA MEA” VORBA UNUI ”CLASIC ÎN VIAȚĂ”.
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Steluta
+8
Multe prize si cabluri chinezesti sau turcesti au astazi eticheta germana si ajung sa provoace incendii lasand oamenii fara casa . Uleiuri germane si italienesti "extravirgine" de masline contrafacute inunda magazinele romanesti . Nu e suficient sa ai norme europene daca nu testezi produsele in tara ta . De aceea s-a putut intampla minciuna Wolkswagen si nici o tara la RAR sa nu constate bazandu-se pe "corectitudinea germana " In Constructii LEGEA PREVEDE CA NU POTI FILOSI PRODUSE NEAGREMENTATE - daca legea e buna sau proasta nu conteaza important este ca primarul si primaria Capitalei nu au respectat-o .. PUNCT !
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Steluta
-4
Oprescu MINTE deoarece standardele europene sunt standarde generice valabile la orice produs de la parfum la biscuiti . In domendiul constructiilor se aplica OBLIGATORIU standarde nationale iar aceste standarde nationale se alinieaza sau depasesc standardele europene conform conditiilor seismice sau de clima specifice fiecarei tari Fiind vorba de cladiri pubilce orice material folosit in construcții conform legii romanesti trebuia agrementat de INCERC pentru piata romaneasca ori acea prelata de la Arena Nationala nu a fost agrementata pentru a fi folosita pe piata romaneasca . NU E LA LATITUDINEA UNUI PRIMAR SA SE PRONUNTE IN LOCUL SPECIALISTILOR INCERC daca un produs este sigur sau nu pe piata romaneasca . Un produs bun in Grecia nu satisface conditiile din Austria sau Germania multe tari avand masuri de securitate a calitatii diferite , De exemplu in ciuda legislatiei UE multe marci europene vand ulei de masline contrafacut desi au actele in regula dsi e aceea exista nevoia testarilor in laboratoare pentru agrementarea produselor ce pun viata in pericol precum RAR verifica tehnic masinile pentru siguranta traficului si nu se bazeaza doar pe hartiile masinii .
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017