×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 01:19
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
O idee venită din mediul universitar
Propunere: Limba arabă, obligatorie în liceele din Germania

La Forumul economic mondial de la Davos, tânărul ministru de Externe al Austriei a spus că imigranților care nu vor participa la cursurile de integrare și nu vor învăța limba germană le vor fi reduse beneficiile sociale.

În Germania vecină apar curente de opinie diferite și surprinzătoare. Henriette Reker, primărița din Koln, a comndamnat în egală măsură imigranții și femeile din orașul său pentru incidentele din noaptea de revelion. Reker a spus că femeile din Germania ar trebui să adopte un nou cod vestimentar, pentru a nu părea prea provocatoare, și că nu ar trebui să se deplaseze neînsoțite.

Pe aceeași linie, rectorul unei universități particulare din Hamburg vine cu o idee inedită – nu doar imigranții și copiii lor ar trebui să învețe la școală o nouă limbă, ci și copiii germani. ”În această țară ar trebui introdus studiul limbii arabe”, spune profesorul Thomas Strothotte, de la Universitatea Kuhne Logistics din Hamburg. Limba arabă ar trebui să fie obligatorie pentru toți liceenii. ”Am aprecia în acest caz să fim o țară de imigrație și o societate multilingvistă”.

Strothotte a spus pentru Die Welt că în acest fel tinerii germani ar fi mai bine pregătiți pentru modificările profunde din Orioentul Mijlociu. Învățând limba arabă, tânăra generație din Germania ar fi un partener economic, cultural și politic al acestui proces de transformare, susține el.

Călin MarchieviciPublicat Vineri, 05 februarie 2016
5370
 | 7
 | 39
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dan
+7
Boul tot bou este, ba chiar cu mai mari coarne culte-n frunte (vezi titlul universitar al paricopitatului citat)! Sau s-o fi gândit că fetele germane agresate de barbarezi vor putea să spună în arabă "nein".
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
qwe
+10
In orice popor si in toate timpurile au existat si cite o mina de tradatori ai propriului popor care pentru un pumn de arginti lucreaza impotriva propriului popor.
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
florin vlad florescu
+10
Vestul Europei impune reglementari islamice popoarelor lor, inclusiv obligatia de a scoate orice manifestare crestina din comportamentul locuitorilor pentru a nu deranja imigrantii?? Adica vine unul nepoftit la mine in casa, ma dispretuieste si vrea sa-mi impuna regulile lui si eu sunt obligat sa ma supun?? Si vesticii TAC??! In aceasta privinta ii dau dreptate fara rezerve d-lui Putin care a spus, citez aproximativ: "nu noi v-am chemat; orice imigrant va fi bine primit cu conditia sa invete limba noastra si sa accepte reglementarile noastre; in caz ca nu va place noi nu va retinem; puteti pleca acolo unde doriti"
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
Conu Leonida fata cu reactiunea
+8
Sehr geehrte Frau Reker, daca dumneavoastra sunteti urata ca noaptea cea mai intunecoasa si ca ciuma, lasati femeile germane, frumoase in general, sa se poarte asa cum le place. Dumneavoastra imbracati-va ca o musulmana ce pareti a fi si purtati si burka taiata la nivelul ochilor. In ce-l priveste pe "profesorul " care a propus invatarea limbii arabe in licee ca fiind obligatorie, eu ii sugerea sa se introduca si invatarea limbiilor si dialectelor din tarile africane si din asia, altele decat tarile cu populatie vorbitoare de limba araba. Se impune pentru distinsul profesor si o vizita pentru diagnostic la Spitalul 9 atunci cand vine in tara ca turist sau oficial. Asta pentru ca limbile europene si cetatenii europeni nu sunt buni pentru indivizi ca el si reker.
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
vasile
+9
..si taiatu mprejur ..tot obligatoriu..pai ..pas cu pas...
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
ana
+14
Le propun nemtilor sa-si plimbe femeile in tanga si fara sutien, numai asa pot curata societatea de muslimii periculosi.
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
claudiu
-10
Problema nu sunt arabii ci omul rusilor, Merkel.
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
Csaba
+15
Unora le fileaza o lampa. Si pentru ca unul are ceva cu bila, altii cred ca toti nemtii n-au ce face si vor introduce limba emgrantilor din Siria ca obligatorie prins scoli? Daca ar fi sa se introduca o limba straina, obligatorie, ar fi mult mai logic sa fie chineza, ca sunt multi chinezi si ajuta la comert. Dar pina sa introduci ceva obligatoriu prin scoli e cale lunga.
Publicat Vineri, 05 februarie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+23
NEMTOAICA CRED CA E PE ETNOBOTANICE ADICA AIA SA LE FACA LOR LEGILE IN TARA LOR ?????????/ CE AR FI CA NOI SA ZICEM CINE NU INVATA JAPONEZA NU MERGE IN BULGARIA CA BULGARII STIU TOTI JAPONEZA ???????/ MARE E FRADINA LUI DUMNEZEU AL NOSTRU NU ALAH AL LOR !!!!!!
Publicat Vineri, 05 februarie 2016
+Răspunde
imun/teanu
+20
Sa intelegem ca nu migrantii trebuie sa se integreze Germaniei ci ea migrantilor. Creierul mare si cerebelul mic ale dnei. Merkel au functionat coordonat. Ea are insa si veleitati mondiale. Parc-ar fi dna. Udrea batand din pale de telegondole-n Sahara. O diferenta fiind ca-n junete prima nudista, a doua preferand in poze desuuri. Dar, la ei treba lor, cu si acoliti, cum se vede apar. La noi nu prea mai este de treaba, decat a ne face aflarea in ea, cel mai bine si cu picatul de bani. Care nici nu pica ci curege, ca, inca, "are balta peste", cu si icrele potrivite sampaniilor. Cand, totusi, "balaia o intarca", se vor mai gasi "utililor" resurse, posibil si din rente de la dna. Merkel, ca si de la oncle Sam versus venerabilul Soros, cum si o lege spune ca "totul se conserva", acum si vidat, in perspective normal umanitare. E chiar bine ca Germania gandeste sa se integreze. Noi, insa, cand urmam sa ne dezintegram!
Publicat Vineri, 05 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017