×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 03:32
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
În Brașov
Miting de solidaritate cu familiile de români din Norvegia

Sute de persoane s-au adunat în Piața Sfatului din Brașov pentru a participa la un miting de solidaritate cu familia Bodnariu, potrivit Agerpres.

Miting este organizat de Alianța Evanghelică din România prin intermediul bisericilor reprezentative din județul Brașov.

"Prin acest miting de protest vrem să transmitem un mesaj opiniei publice din România și opiniei publice internaționale cu privire la faptul că în Norvegia, prin legislația care reglementează funcționarea Autorității de Protecție a Copilului — Barnevernet, sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului, în particular dreptul părinților de a crește copiii în acord cu propria credință, precum și dreptul copilului de a se bucura de căldura și protecția căminului părintesc. Prin acest protest public cerem autorităților române implicarea activă și fermă în vederea soluționării favorabile a situațiilor în care se află familiile de români din Norvegia, despărțite abuziv de copiilor", este mesajul pe care Alianța Evanghelică din România l-a transmis.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost și el prezent la miting. Acesta a punctat că este normal pentru un copil să crească alături de părinți.

"Chiar mă așteptam să se organizeze și la Brașov un miting pentru a arăta familiilor de români din Norvegia ai căror copii au fost luați de autoritățile din această țară că îi susținem și îi sprijinim în toate demersurile lor. Transmitem de aici, din Piața Sfatului, celor care așteaptă un mesaj de susținere și sprijin că suntem aproape și susținem acest demers. (...) Chiar dacă sunt sisteme diferite, orice copil trebuie să stea în sânul familiei și să aibă o viață așa cum o doresc cu toții", a declarat edilul.

Printre cei aflați la Piața Sfatului s-a numărat și senatorul-social democrat Titus Corlățean, care a ținut să menționeze că aceste familii au nevoie de solidaritate și de sprijin.

"Vă spun de la bun început că m-aș fi bucurat să mă întorc la Brașov pentru o ocazie fericită. Din păcate, nu este o ocazie fericită, dimpotrivă este o dramă pe care o familie foarte frumoasă, pe care unii dintre noi o cunoaștem personal, o trăiește și este vorba de o dramă a mult mai multor familii de români, familii mixte sau familii provenind din alte țări decât Norvegia, în condițiile în care copiii sunt smulși atât de brutal părinților și vă asigur, din proprie cunoștință, de la fața locului, absolut nejustificat. Mă bucur totuși că, în contextul acesta atât de dureros, la Brașov, dar și în alte orașe din România, oameni cu credință în Dumnezeu, oameni atașați ideii de familie, o instituție care trebuie să rămână în continuare sacră, sunt prezenți și manifestă multă solidaritate. Sunt momente în viață în care trebuie să fim alături de cei care suferă", a spus senatorul.

Manifestanții au purtat steaguri tricolore și norvegiene, dar și pancarte pe care erau scrie mesaje precum: "Nu vreau să cresc la străini", "Mai bine mamă săracă în România, decât mamă cu copii furați în Norvegia", "Copiii trebuie să crească în familie", "Luați mâna de pe copiii noștri", "Barnevernet lasă-mă acasă".

Mitingul s-a încheiat după aproximativ două ore și nu au existat incidente.

Rareş ConstantinescuPublicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
7557
 | 6
 | 21
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
oprea ioan
+1
Noi "expertii" in democratie mergem sa-i invatam pe norvegieni democratia noastra originala. Bravo romani !
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
Prea Fericitu Danyels
+1
Lua-v-ar DRACnea sa va ia de borfasi sectanti din Oastea Domnului, Mormoni sau Martorii lu Iehova, care va bateti copiii si vi-i tineti in posturi nesfarsite ! Bine fac altii ca vi-i iau sa-i ocroteasca, salbaticilor si fanaticilor religiosi !
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
Galeriile 5
+1
Dar multe 5coaste galagioase avem!!Or fi si in colectiv ca prea au forta de raspuns la mobilizari,au....Pe fb?sau la casa de rugaciuni?
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
serban @ Galeriile 5
+1
Ar trebui sa ne caute sa rezolve intai problemele famililor de romani din Romania
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
Romania azi esti Tare
0
piilor/
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
IQ100
+4
@ Alexadru Valeriu...parintii fondatori ai Cuispuitu au fost niste mari capi masgonici. care au golit tara de bastinasi, apoi au trecut la colonizarea Mexicului si apoi, a Lumii...le-a iesit lucrarea. De vreo 26 de ani sunt pe aici, se vede din avion cu ce rezultate. Acesti parinti n-aveau natie, n-aveau religie . "In God we trust" trebuie citita in cheie multipla, mai ales daca te uiti la bacnota de 1 dolar.la ei acaas, singurii care se opun, mediatic si cultural, NWO sunt neoprotestantii. Ti-o spun eu care am convingerea ca intreaga religie crestina cu toate variantele este o facatura. dar nu religia sau nereligia conteaza . Ci CE ANUME faci cu ideologia ta, eligioasa sau nu. Astia cu bavernazi anti religiosi fac ce au facut si parintii aia pe care ii lauzi tu cu asa zisul "In God we trust".
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
alexandru valeriu @ IQ100
0
Nu asta era problema de esenta ,ci intoarcerea la un prozelitism primitiv si primejdios . Nu conving cei cativa fanatici de dreptatea lor ,care desi au zburat cu avionul nu au vazut in nori ingeri cu trompeti de argint . Important si civilizat este ca atunci cand alegi sa traiesti in alta tara trebuie sa-ti asumi si legislatie ei ,cutumele cetatenilor de acolo care au creat prin munca lor serioasa ,harnica si deloc usoara un nivel social-economic de invidiat . Ei au rezistat si nu au accepta fara lupta in decursul secolelor dominatia suedeza sau mai recent cea nazista . Vorbiti de colonaia Romania ,dar anumiti concetateni intelectuali izgonesc si Istoria Nationala din scoala si nu se intampla nici-un fel de proteste ca in cazul acestor nefericiti primitivi plecati sa schimbe Istoria Regatului Norvegiei .
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
Romania azi esti Tare
+4
Barnevernetul un Gulag Norvegian al copiilor! piilor/
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
Romania azi esti Tare
+5
In Romania este inca libertate, in norvegia oamenii sunt nemultumiti de aceste abuzuri Barnevernet dar nu au curaj sa iasa in strada! Este o teroare generala ca le vor lua copiii daca vor protesta! Este bine ca Romania a luat pozitie pentru ca altfel in tacere, pe nesimtite, ne-am fi trezit sub teroarea unui astfel de sistem in 2 - 3ani dupa obiceiul romanesc de a copia "standardul" occidental.
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
Bar, Never, Niet?
+3
Interesant numele agentiei: Barnevernet. O fi compus din… Bar, Never, Niet?
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
marcu
-2
Bre oameni buni,pa surse ,am aflatara ca norvegienii s-au baricadatara in case de frica iesitorilor da pa strazi, apartinatori de oarescari secte bisericesti.Ei, norvegienii , nu tremura da frig,ei tremura da frica sectantilor din Romanistan care s-a suparatara pa noregieni si mai e nitel si le declara rezbel .Nici norvegienii nu e prosti ,ei au auzitara ca locuitorii din Romanistan isi batera copii,ii schingiue la phihic si la fizic si-ar vrea acusica ,cu orice pret sa-i invete pa norvegieni sa-si chinuie si ei copii ezact dupa legea stramoseasca romanistana.Numai ca norvegienii nu sa lasa nici in ruptu'capului , nici cu NATO daca vine peste ei, nu vrea s-adopte metoda romanistana de crestere a plozilor.Asa ca ,orisicat de mult s-ar strofoca sectantii din Romanistan sau din alte tari, pa ei ,pa norvegieni ,ii doare-n bashchetzi.Bree,ai naibii catatanosi norvegienii astia!
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
norvegi bagati la cap
+11
Trebuie sa aparam rolul familiei si sa luom pozitie impotriva gandirii fascist -sclavagiste in care copii sunt niste copii de sclavi cu, care faci ce vrei tu stat fascist.
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017