×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 14:07
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Trufia de a șterge din memoria oamenilor trecutul
Pe cine supără Istoria românilor!?!
Acad. Dinu C. Giurescu
Acad. Dinu C. Giurescu

Elevii sunt invitaţi să-şi anunţe părinţii că, printr-o hotărâre plină de „patriotism“ şi curaj, disciplina Istorie s-ar putea ca pe viitor să se numească Educaţie cetăţenească.

Şi, uite aşa, ne-am întors victorioşi la epoca fericită când Roller coordona manualul „Istoria R.P.R.“ – manual pentru învăţământul mediu. „Fericita“ epocă în care tinerii erau îndreptaţi şi îndrumaţi printr-un manual unic, la reinventarea istoriei potrivit cu noile interpretări de sorginte marxistă.


Mai este vreo diferenţă între atunci şi acum? Da, este, atunci era Istoria Republicii Populare Române, astăzi se numeşte Istorie – clasa a XII-a.
Cu îndreptăţire ne întrebăm a cui istorie?


În fapt, Istoria românilor a dispărut ca disciplină formativ în învăţământul liceal. Tinerilor li se oferă o istorie care poate fi a oricui. Şi este aşa deoarece curricula este una singură pentru toate categoriile de şcoli.


Regresul este şi mai mare pentru că se renunţă definitiv la studiul Istoriei ca disciplină fundamentală, pe cale de consecinţă şi la români şi a lor istorie ca materie de studiu. Este o hotărâre fenomenală acum când ne apropiem de centenarul Marii Uniri!!!


Dacă la revoluţie Istoria avea 3 ore pe săptămână, azi este o materie secundară, cu o singură oră pe săptămână şi nu mai este materie obligatorie pentru bacalaureat.


Veniţi elevi de azi, de mâine şi dintotdeauna, veniţi părinţi, veniţi profesori, veniţi toţi cei pentru care înseamnă ceva Istoria poporului nostru şi minunaţi-vă de insulta adusă Istoriei naţionale şi eroilor care s-au jertfit de-a lungul veacurilor pentru ca românii să trăiască, să răzbească indiferent de vitregiile trecute sau prezente.


În zilele noastre a-ţi iubi ţara este aproape un delict! Cu cât uiţi mai repede şi mai ireversibil trecutul care-ţi aparţine, cu atât mai uşor îţi pierzi identitatea.


Cine vrea să devenim ca popor o masă uniformă, cenuşie, fără trecut, deci fără viitor? Stupida trufie de-a şterge din memoria oamenilor trecutul va duce mai devreme sau mai târziu la dispariţia noastră ca neam.
Asta vrem?

Dinu C. GiurescuPublicat Duminică, 07 februarie 2016
53289
 | 129
 | 127
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Cine are interesul
0
Ati auzit de asa zisele profetii ale lui Sundar Sing ?, ia mai cititi-le poate intelegeti incotro bate treaba. Cert este ca Romania ne fuge de sub picioare.
Publicat Miercuri, 28 decembrie 2016
+Răspunde
Catalin
+15
scoala nu este o societate comerciala care sa functioneze dupa principiile economiei de piata, scoala trebuie sa formeze oameni, caractere, sa educe si sa formeze.. Nu poti scoate materii precum istoria sau geografia din curiccula. Atunci ce mai ramane?? educatie sexuala. hai sa fim seriosi, prea multi impostori decid destinele invatamantului nostru.
Publicat Sâmbătă, 20 februarie 2016
+Răspunde
ochi ager
+22
Pe strainii care ne jefuiesc si pe tradatorii din fruntea tarii.
Publicat Joi, 11 februarie 2016
+Răspunde
aritmeticus
-25
Este vorba de scoala .Istoria exista si in afara ei, nu este nicio problema sa fie difuzate oricate documentare la televiziunea publica.Exista chiar canale tv care difuzeaza istoria lumii. Pe vremea copilariei lui Ion Creanga, copiii mai prindeau muste cu ceaslovul, trebuie sa nu se uita ca tot copii sunt si scolarii de azi. Nu-i opreste nimeni pe istorici sa scrie cate tratate despre istorie vor. Daca acele lucrari sunt bine scrise si utile, atunci va functiona principiul cererii si ofertei, le vor cumpara cei care sunt insetati de cunoastere si animati de sentimente nobile, mai tineri sau mai batrani, iar autorii vor putea sa se bucure cu atat mai mult de roadele muncii lor. Fiindca este vorba de copii," mai mult" la o disciplina de studiu inseamna mai putin la altele, iar rezultatele pot fi altceva decat se asteapta: elevii buni invata oricum, insa in cazul celor slabi se poate ajunge sa nu stie de niciunele .
Publicat Joi, 11 februarie 2016
+Răspunde
sanda @ aritmeticus
+12
Ce studii ai, incultule ?
Publicat Luni, 15 februarie 2016
+Răspunde
ISTORIC @ aritmeticus
+11
plimba ursul postACULE PLATIT DE INCULTURA, INCOMPETENTA, PROSTITUTIE, NEMERNICIE,
Publicat Joi, 18 februarie 2016
+Răspunde
boierul barba @ aritmeticus
+4
Ba neam prost !!!, nu ai invatat pana la varsta asta cand observ ca stii sa scrii , ca daca ceva nu intelegi , mai bine asculti si nu te bagi ca izmana-n c u r . Baga-ti judecatile acolo in familia ta , vai de mama ei si nu ne imputi cu prostii despre care nici tu nu stii ce vrei sa spui.
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
Giuc
+20
Se stie ca avem "oameni" fara certificate de nastere.Ce este pana la urma ISTORIA? Un certificat al unei natii ,unde se spune cam cand te-ai nascut,cine a venit la "botez",cand ai devenit major(independent),cati nasi ai avut(domnitori) etc.Intelege-ti unde bat? Omul fara acte ,oficial nu exista,TARA fara istorie ,nu EXISTA. De mult se tot incearca falsificarea nasterii noastre.Cine si cat a platit ca sa ramanem fara legalitate in lume? CUM POT FI NUMITE ASTFEL DE SPECIMENE UMANE??
Publicat Miercuri, 10 februarie 2016
+Răspunde
Ronald Davis @ Giuc
+8
Depinde cum e predată Istoria. Ea plictișește elevii și studenții, căci este propagandă. Iar predarea depinde de cărțile de istorie ce se scriu. E slabă acoperirea secolului 20. Cu excepția lui Giurescu și Berindei, Scurtu și Zub, în Academie sînt istorici fără opera și fără merite. E adevărat ce spunea cineva, că numai în România și Rusia persoanele își pun înaintea numelui titlul acad. România este și printre puținele țări în care aceste tituluri se dau pe viață. Germania, America au alte soluții, mai stimulative pentru cercetare serioasă.
Publicat Miercuri, 10 februarie 2016
+Răspunde
Sheridan
+14
uitativa cine plateste si sustine cozile astea de topor soroshiste si uitativa si ce-au facut fascististii astia in istoriea, destul de recenta, cu populatia bastinasa, dupa colonizare si-o sa intelegeti DE CE se intampla asta. "The only good Indian is a dead Indian" da voi vindecatile hemoroizii cu limba la criminali, rusii sunt aia rai, huh?
Publicat Miercuri, 10 februarie 2016
+Răspunde
Ileana Rollason
-9
pentru Anonim : nu, draga! vi se-mpuie capul cu existenta "comunismului", intox inventat în SUA, de altminteri, citeste-l pe Marx, comunism = o societate egalitara (Marx are ca exemplu Revolutia Franceza, fara privilegii de casta sau bisericesti), si prospera (în magazin sunt numai gratuitati, vrei ceva, iei, si nu platesti). NICI O TARA DIN LUME N-A AJUNS LA COMUNISM, eventual, în orânduirea primitiva, în care existenta banilor era necunoscuta. Si "comunismul" nu ia nastere-n Rusia-URSS, ci-n Franta Revolutiei si-a Comunei din Paris. ps ti-am mai spus sa semnezi, nu fi curajos à la Farfuridi si Brânzovenescu, "semnam, dar o dam anonima". pentru "Stefan cel Mare" : vezi ca "Ileana Rollason" caruia (fiindca sunt sigura ca-i un barbat, vreun elev insolent, un repetent) nu sunt eu, se vede ca nu esti mare specialist în analiza stilistica, si-n argumentarea afirmatiilor. Asa zisul "Ileana Rollason" caruia faci greseala sa-i raspunzi e-un imbecil, un dobitoc infamant. I-am cerut ziarului sa-l identifice.
Publicat Marţi, 09 februarie 2016
+Răspunde
Anonim @ Ileana Rollason
+4
Pai, asta am spus si eu, succint. Mai mult, nici despre miscarea inceputa sub deviza Libertate, egalitate, fraternitate nu se poate spune ca a reusit, caci libertatea a degenerat in libertinaj iar de egalitate si fraternitate nici nu poate fi vorba. La ce v-ar servi daca mi-ati cunoaste numele? Nu e unul sonor. Prefer deci sa ramin Anonim.
Publicat Miercuri, 10 februarie 2016
+Răspunde
Ileana Rollason
-8
pentru asa numita "Ileana Rollason", blestemat ordinar, fiindca esti un barbat, sa n-ai parte decât de ce-ti doresc, uzurpari ale identitatilor numai în România se pot întâmplat, schizo-paranoic ordinar si periculos ce esti ! într-o Românie "normala", schizo-paranoici ca tine sunt si ei "normali"! Lepadatura ordinara, om de casa de nebuni !
Publicat Marţi, 09 februarie 2016
+Răspunde
c.g.
+21
Pt.Pro Patria Mori.Doamna-domnule nu ma mistocari, copilul trebuie sa stuidieze ISTORIA ROMANIEI, iar dascalul asta de ISTORIE impreuna cu bunicul meu, Dumnezeu sa ii odihneasca pe amandoi, mi-au imprimat adevarurile despre neamul si tara asta, despre ce s-a intamplat cu poporul si tara asta napastuita atat de Est cat si de Vest ! Tot ce am spus a fost spus cu sinceritate !
Publicat Luni, 08 februarie 2016
+Răspunde
Numele
+23
Romanii sunt mult mai vechi pe aceste pamanturi chiar cu cateva mii de ani decat se stie, si limba lor antica era un fel de limba romana. Globalistii vor distrugerea limbilor si popoarelor cu scopul de a face o masa amorfa de manevra.
Publicat Luni, 08 februarie 2016
+Răspunde
papa doc @ Numele
+15
Romanii sant de la Adam si Eva, ceea ce nu e la indemana oricui.
Publicat Luni, 08 februarie 2016
+Răspunde
revenire @ Numele
+10
razi tu razi harap padoc alb da asa este. Cuvantul APA din romana exista in limba sanscrita de acum 3 mii ani tot sub forma APA.
Publicat Marţi, 09 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017